Nasıl kurtulacağım bu illetten (anksiyete), korkularım takıntı haline geldi?

Yaklaşık 3 aydır bu haldeyim. Sürekli olumsuz yönde beni kötü etkileyen düşünceler zihnimden çıkmıyor. Her an kötü bişey olacakmış gibi hissediyorum. Kaygılarım, korkularım, endişelerim hiç geçmiyor. Bazı günler gerçekten iyiyim ama 2 gün iyiysem sonra tekrar yokluyor bu. İnsanı yaşarken öldürüyor resmen çok zor. Beni anksiyeteye iten sebep ise çok sevdiğim bir arkadaşımı kaybetmiş olmam 3 ay önce o günden beridir ben asla normale dönemiyorum. Olumsuz negatif düşünceler çıkmıyor beynimden. Kendi kendime kuruyorum kafamda çok derin düşünüyorum bazen boğulacak gibi oluyorum elim ayağım titriyor midem bulanıyor sersemleşiyorum ve baygınlık geçiriyorum. İşin kötü yanı da bunlarla tek başıma aileme yansıtmadan savaşıyor olmam. Özellikle regl öncesi dönemimde iyice önüne geçilmez bir hâl alıyor bu durum. Geçen akşam odamda ağlamaya başladım korkularım yüzünden. Annem yanıma geldi o kadar üzüldü ki neyin var kızım anlat diye tutturdu. Neden bilmiyorum ama aileme açmak istemiyorum bu sıkıntımı. Doktora götürmek isteyecekler çünkü. Ve ben asla ilaç kullanmak istemiyorum. Sadece bu sebepten değil, bu sıkıntımı anlatmak istemiyorum aileme bilmiyorum beni anlamayacaklarını düşünüyorum belki de. Çünkü çok fazla kafamda kötü kuruntular yapıyorum. Mesela gece yatakta acaba yarın başıma bişey mi gelecek korkusu çekiyorum. Yemek yerken acaba bu son yemeğim mi yarın ölecek miyim diyorum. Haberleri izlerken özellikle inanılmaz kötü etkiliyor beni. En ufak bir ölüm haberi izlesem ya da duysam ve o an iyi de olsam direkt geriye atıyor beni aynı şeyleri yaşıyorum. Gezmeye falan gittiğimde yüksek bir yerden falan geçerken korkuyorum düşüp ölürüm diye acaba düşecek miyim diyorum. Yemek yerken boğazıma takılacak korkusu neler neler of sürekli biseylerden korkuyorum endişe halindeyim. Sanırım korkularım takıntı haline geldi. Allah'a sığınıyorum dua ediyorum. İnşallah doktora gitmek zorunda kalmadan iyileşirim kendi kendime. Burada içimi açmak istedim ve yazarken rahatladım çok iyi geldi
Nasıl kurtulacağım bu illetten (anksiyete), korkularım takıntı haline geldi?