Ben nasıl zayıflayacağım diyetle mi sporla mı?

Herkese selam Of ya ben kilo aldım ben neredeyse 10 kilo vermiştim ilk Halim 65 kiloydu. Boyumda 1 65 şu an 58 kiloyum 54'e kadar düşmüştüm ama yine aldım 4-5 kilo aynanın karşısına geçtiğinde vücudumdan tiksinmiyorum 65 kilo iken çok tiksiniyordum ne giysem yakıştırmıyordum. Ve bu katlanılmaz bir durumdu benim için. Ayrıca üniversiteye hazırlanıyordum ve o stres altında olduğum için sürekli yemek yeme isteğinde bulunuyordum. İrademe sahip çıktım yenilmedim ve o kadar zorlandığım halde başardım. şimdi bu yüzden eski Halime dönmekten çok korkuyorum dediğim gibi çok zor şartlar altında zayıfladım. Ama şu an o iradeye sahip değilim boğazıma dur diyemiyorum ben yine nasıl zayıflayacağım Of ya yine mutlu değilim ben 54 55 kiloyken aşırı mutluydum vücudumdaki o hafifliği bile hissedebiliyordum özgüvenim yerindeydi çok kötü bir his... Bir de şunu söylemek istiyorum üniversite sınavında 300.000 sıralama yaptım istediğim meslek öğretmenlik olduğu için maalesef gelmedi o yüzden tekrardan hazırlanacağım mezuna kalıyorum. Neyse asıl söyleyeceğim şey şu ki ben 2 aydır aşırı sağlıksız besleniyorum benim babaannem biraz takıntılı zayıfladığımı görünce çok kötü olmuşsun bir deri bir kemik kalmışsın böyle olmaz hastalıklı gibi olmuşsun biraz kilo alman lazım gibisinden bir sürü laf söyledi benim annemle babam çalıştığı için o bizi büyüttü diyebilirim beni çok sever ben de onu çok severim ben onun yanına gittim tatilde 2 aya yakın bir süre onunla birlikteydim bana 3-4 öğün yedirdi bir günde bunlar hafif şeyler de değildi zaten ben daha fazlalarım diye düşünürken yine bir iki üç kilo almışım sabahları deli gibi canım tatlı çekiyor gazlı içecek içiyorum. Ve yetmezmiş gibi sürekli hazır şeyler yiyorum dürüm olur İskender olur yine yetmedi aç olmadığım halde sürekli yemek yemek istiyorum bu niye böyle oluyor ki ben bunu nasıl engelleyeceğim. Lütfen yardım edin bir şeyler söyleyin yoksa ben kafayı yiyeceğim kilo yüzünden ben depresyona gireceğim ya bu gidişle.
Ben nasıl zayıflayacağım diyetle mi sporla mı?