Troid ve kilo verme problemi?

Merhaba. Geçen sene TSH degerim 0.27-4.2 üzerinden 9.20ydi. Yani çok yüksekti. Çok hızlı kilo aldım son 3 senede 30 kilo. 101 kg a kadar çıktım. Endokrinolojiye de gittim. Doktor, Aile hekiminle takibe devam edebilirsin dedi. Troid çok önemsenmiyor ve ilgilenilmiyor. Değerlerim 4ün üzerine çıkınca mümkün değil kilo veremiyorum. Neyse değerlerim 6 civarındaydı, aile hekimim haftaiçi 75 haftasonu 100mg olarak ilacımı devam ettirdi bu kadar yükselince ve full 100 aldırmadı t3 ve t4 değerlerini bozmasın dedi ve 5gün 75 2gün 100mg olarak ayarladı. Ben TSH değerim düzelince 3.90ı görünce direk diyete başladım toplam 15kg verdim ve şu an 87kgım. 2 hafta içinde günde 1 saat tempolu yürüyüş, 1 saat fitness ve diyetle toplam 3 kgdan fazla veriyorum bu düzenle. şu an 84 olmam gerekiyodu kiloma göre çok sıkılaştımm olumlu sonuç aldım. Ama 2 hafta önce resmen kendi bacagıma sıktım ve aile hekimime acaba full 75mg a sabitlesek ilacımı 2 gün hiç 100 almasam 15kg verdim kiloyla ilaç dozajı orantılı mıdır ve 2 gün 100 terine 75 alsam etkili olur mu, olumsuz etkiler mi dedim. bir şey olmaz yapalım dedi. 2 haftada tshım 6.72e fırladı ve asla kilo veremedim. Dahiliyeye başvurdum durumu anlattım hayır sen hiç 75 almayacaksın 100 alacaksın. Git 1 ay sonra gel, daha kolay kilo vereceksin dedi. İlaç düzenim (75 ve haftasonu 100) zaten işe yarıyordu. Şimdi 100 full al diyo. Morelim bozuldu ne zaman dozaj yukselse bir daha vücut bir azını kabul etmiyor. 2 haftada asla kilo veremedim. Sizce başka bir dahiliyeciye mi gidim aile hekimimin düzeninde mi eski düzende mi devam edim? Troid ve kilo verme sorunu yaşayan var mı aranızda?
Troid ve kilo verme problemi?