Uzun yıllardır kilo alamamaktayım. Bir iki kilo alıyorsam da bir iki saat aç kaldığımda hemen kiloları veriyorum. Hem kilo almak hem de o kiloyu sabitlemek istiyorum. Bir yerde duydum, 30 yaş üzerindeyseniz kaslarınızın erimemesi için ağırlık çalışmalısınız diye. Bu ne derece doğru? Ben her 30+ nın ağırlık çalıştığını düşünmüyorum ama gayet hem kilolu hem cüsseli görünüyor insanlar. Ülkemizde genel olarak zayıf /fit insan çok az. Kilo alamayışımı kaslarımın erimesine bağlamalı mıyım ve kas kütlemi artırmam mı gerek?
Güncellemeler
1 yıl
Önerisi olan yok mu?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
kasların erimesi olayı kısmen doğru ama kilo alamama sebebi kaslar değildir. günlük kalori fazlası oluştura oluştura alınır aslında kilo. biraz hareket ekleyip sağlıklı şekilde almak lazım. ama bazı bünyeler genel olarak zor kilo alıyor.
Biraz hareket? Gündeki 24saatin 5-6 saat uykusu hariç hiç oturduğum yok sürekli hareket halindeyken. Daha ne hareketi yapabilirim? Aksine hareketi azaltıp yemeyi arttırmam gerekmez mi? Çünkü ben tipik bir Türk gibi değilim. Hiç durmuyorum.
o zaman sadece daha fazla kalori alman gerekiyor. çok fazla hareket edince kilo almaya yetmiyor demek ki alınan kalori.
Çok fazla hareket etmenin kilo almaya katkısı ne? O kısmı anlayamıyorum işte ben. İnsanlar zayıflamak için ya da zinde kalmak için hareket eder. Bazıları da benim gibiler mecburiyetten işten güçten, enerji çokluğundan vs.
Yani çok fazla enerji harcadigimda iştahım da ona oranla artmıyor.
Bugün ne yedin içtin desen, iki poğaça, haşhaşlı, üç dört patates kızartması, kahve, meyveli soda, buzlu az yoğurtlu kekik nane pul biberli salatalıksız cacık. Sonra gene haşhaşlı. Yemek yemedim yani doğru düzgün. Ama bunları normal bir bünye yese 5kilo alır karbonhidrattan dolayı.
Bir obez hamur işi yese daha da katlanır kilosu. Ama bana bir kilo olarak bile dönmüyor. Ben bunun sebebini çok merak ediyorum. Yaklaşık 7 yıldır bu şekilde.
kasıtlı olarak fazla tüketip kilo alınacaksa vücut orantılı bir şekilde kilo alsın diye demiştim hareket konusunu. fiziğinin bozulmaması açısından.
Gün boyu karbonhidrat tuketeyim, kilo alamıyorum. Bu çok üzücü yıpratıcı aslında. Yemek yemek çok yorucu bir eylem. Herkes yemek yemeyi keyif haline getirmek zorunda değildir. Ben acikmasam açlığı hissetmesem yemek yemem. Öyle biriyim. Yani zevkineden çok mecburiyetten yiyenlerdenim.
anlayabiliyorum eskiden bende de aynıydı. sonra ne değişti bilmiyorum
Nasıl kilo alacağım?
Bi yaz istersen çalışma programı atayım
Burdan yaz, herkes faydalansın.
Yazmadın?
Sana özel bir şeyi herkes neden görsün ki
Ne münasebet.
Lütfen görüşümü kaldırınız.
AA saklanmış, e ben nickini biliyorum ki. 😄
Yorum silmişsin neden kaldirayim ki?
Nickimi bilmen önemli değil. İsnat ettiğiniz şey çok ağrıma gitti.