Hpv gardasil 9 dan 2 doz aşı vurulmama rağmen hala siğil çıkması normal mi?

Merhaba herkese, yaşım 29. Mart ayında hpv olduğumu öğrendim Nisan 23ünde ve Haziran 18 inde 2 aşı vuruldum. 3. aşım ekim ayında vurulmam gerekiyor beklemedeyim fakat Temmuz ayında bir tane siğil çıktı ben en başta bunu kıl kökü sanıyordum baya ufak çünkü. Bu hafta tekrar başka bir yerde çıktı. Son 1.5 senedir fazlasıyla stresli günler geçiriyorum bir de bu hpv olayı daha stresli günler geçirmeme sebep oldu. Sizce normal mi bunlar? 3. aşımı vurulduktan sonra siğil çıkarsa ne yapmam gerekecek? Siğillerimi arkadaşım anestezi yaparak şahsi koter cihazımla yakıyor. Kendi kendime siğilleri nasıl yok edebilirim? Siğil yokken cinsel ilişki esnasında hpv bulaştırır mıyım (internette araştırdım bulaşmaz yazıyordu da ona da muammalı bakıyorum artık)? Bağışıklığımı yüksek tutmam için önerileriniz neler? Beni bu konularda biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Ek olarak buradan bu yazıyı okuyan hpv aşısı yaptırmamış, bende hpv yok, benim zaten cinsel hayatım yok ya da evliyim diyen herkese aşı yaptırmasını hiç yoktan hpv olayını araştırmasını öneriyorum. Ben bu hpv olayını sosyal medyada dönen fas muhabbetinden öğrenip gülüp geçmiştim. Gerçekten illet bir olay. Hpvye bulaşmadan aşılarınızı yaptırın sağlığınız için söylüyorum gerçekten. Çok stresli bir dönem geçiriyordum hpv sayesinde daha çok stresli dönem geçiriyorum. Umarım bu yazıyı okuyan temiz kardeşlerim biraz bilinçlenir.

Güncellemeler
1 yıl
Doktora gideceğim zaten hafta içine randevu alacağım fakat burada 3 doz aşıyı vurulup siğil çıkan var mı merak ettim
Hpv gardasil 9 dan 2 doz aşı vurulmama rağmen hala siğil çıkması normal mi?