En az bir uzmaan doktor kadar bilgi sahibiyim
Sorabilirsiniz.
Sorabilirsiniz.
sizce sorunum psikolojik mi? biraz uzun kusura bakmayın
Öncelikle tekrar tekrar doktorlara randevu aldım, covidden bu yana devam eden sol kol sol sirt ve kürek kemiği ağrım vardı o zamanlar mide bulantısı da eşlik etti meme ağrısı aynı zamanda tabi doktor doktor gezmeye başladım midede özafajik gastrtit boynumda küçük 2 fıtık memede de cok sayıda fibrokist ilk zamanlar adet olacahom dönemler hu ağrılar artıyordu zamanla adet olacağım zaman tansiyonum çıkmaya başladı her neyse zamanla kötüleşmeye başladım geçen hastalandım yemekten kesildim bi anda bu sefer inanmazsınız kürek kemiğimağrım gitti ama sol kol damarım da ağrı başladı vucudum seğiriyor kulağım kalp gibi atıyor sürekli baş ağrısı o biçim sürekli damarlarım kaslarım artık ne ise iç krganlarım kalp gibi atıp durdu şimdi de norolojiden boyun ve baş için tekrar mr aldım ne yapacağımı şaşırdım damarlarımda tıkanma olduğunu düşünüyorum hayatım günden güne eriyor dışarı çıkamıyorum çıkmak istemiyorum dılarda bayılmam geliyo aniden bi terime ağrı vuruyo elim kasılıyor bişe oluyor başım dönüyor ne yapacağım ben
Şimdilerde ise yeni işe başladım call center masa başı işim sürekli konuşuyorum günde yaklaşık 200 kişi ile dün bir anda boğazımda spazm oldu boğazım kasıldı ne yutkunanildim ne baska bişe öylece kaldım bugunde yemek yerken içimde bişey oldu öylece kaldım hangi doktora girmem gerektiğini artık anlamıyorum ağrılarım artıyor damar seğirmesi sol kol damar ağrısı aniden giren vücuda kramplar işe gittiğimde işi benimseyememe yanlışta uyurken iyiyim
Kasılmaları ve bayılmaları detaylıca anlatır mısınız?
Bayılma derken şöyle sanki dünyadan uzaklaşıyorum garip bir his kendimi yabancı hissediyorum vucudum da sürekli seğirme olıyo her yerinde bakım bugun de bacağımda bi damar belirgin oldu ağıeıuo ve internette kalp diyor kafaya taktım şu an ve beynim dengesiz sanki
Cevap
3Cevap
Okb yönetebildiği sürece zararsız bir hastalık mıdır
Hayır , tekrar tetikleyebilir bunu yönetmen tedaviye olumlu yanıt verir sadece
Ölene kadar ilaç kullanmak istemiyorum ama
İlaç tamamen iyileştirmez zaten tabi bu kişiden kişiye değişkenlik gösterir hastanın durumuna bağlı
Bu hastalık tedavi edilebilir bir hastalık ömür boyu ilaç kullanmazsınız
Teşekkür ederim
Doktora danıştım zaten ilacı bırakırken,
Ağlama krizi olunca gelmemi söyledi
İlacı bıraktıktan bir süre sonra pardon
Hangi ilacı kullanıyordunuz?
Önce selectra, sonra fulsac
Bunlar çok tesirli ilaçlar değil ama hassassanız etkileyebilir tabii
Birde mg ına bağlı
Benim okb orta seviyedeymiş
Azaltmaya çalışıyorum
Evet bende öyle düşünüyorum ilaçlara dayanarak ömür boyu ilaç kullanmazsınız korkmayın tam durumunuzu bilmiyorum ama ilerlemeden tedaviye başlayın derim
Plasebo etkisi gerçek mi? Gerçek bir iyileşme sağlanıyor mu yoksa bu hastanın yanılgısı mı? Bu, hastalığı için kalıcı bir etki olabilir mi?
Gerçektir , deneylerde hastalara iki seçenek sunulunur bunlarda 2 kapsül vardır birisi boştur birisi dolu ilaçtır bazı küme hastalarda boş ilaç içtiği halde remisyon sağlandığı görülmüştür bu da beynin komut ve inanç gücünün ne kadar kuvvetli oldugunun kanıtıdır ama tabi ki de bu bazı vakalar için geçerlidir her vaka icin aynı şey söylenemez
Diyorum ya işte hastalığa tanıya teşhise bağlı hastanın durumuna bağlı
Genellikle ilaçla kesin iyileşeceğini düşündüğü hastalar da bu etki işe yarar %90 oranında
İnanılmaz yüksek seviyede özgüven eksikliğim var psikiyatriye gidersem çözülür mü bu sorun?
İlaçla çözülecek bir durum değil ilaç sadece destek verebilir bu durumlarda psikoterapi almanız ve kendiniz atlatmanız gerekiyor maalesef üstüne giderek
Sinirli birinin yemeğine ilaç konulabilir mi
Daha detaylı bilgi verir misiniz?
Hasta tedaviye dirençli mi?
İlaç kullanması mı gerekiyor
?
Tamam da hasta ilaç içmek istemiyorum mu?
Tanı konuldu mu?
Hastayı görmek lazım bu durumda burdan bir şey söyleyemeyeceğim
Hasta ile ilgili detaylı bilgi verir misiniz neden gitmek istemiyor?
Teklif ettiğiniz de ne diyor ayrıca kafanıza göre sakinleştrici alamazsınız uzman hekim reçete etmesi lazım bunun icin de hastyı görmesi gerekiyor her ilaç da aynı etkiyi yapmaz
Seni bilgi sahibi yapan ne?
Maşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?