Bakın psikiyatri diyorum
Psikoloji değil
Onu allaha emanet 4 senelik pdr okuyanlara sorun 😛
Psikoloji değil
Onu allaha emanet 4 senelik pdr okuyanlara sorun 😛
Evet ikisini karistiran çok kisi var, su an aklima gelen ve merak ettigim sorum su, psikiyatristler hastalarina ilaç/reçete yazarlar ama çogu hastanin sorunu mental olaraktir, simdi o yazdigi ilaç sadece bedene etki etmezmi, nasil sorununu çözebilir merak ediyorum açikçasi?
Beyinde sinir taşıyıcıları var dopamin serotonin noradrenalin vs gibi bu ilaçlar bu nörotransmitterlerin düzeyiyle oynayarak etki gösterir
Mesela depresyondaki birisinde serotonin az salgılanır
İlaç serotonini artırır
Ama bu genelde çözüm değildir
Klinik tablolarda bu taşıyıcıların etkisi olduğu gözlemlenmiştir
Kafamda dahada oturdu sag olun , peki sizce yardim edilebilen en zor hastalarin genel sikayetleri nelerdir ve bu süreç sizi mental olarak yormuyormu
Psikiyatri de görülen en sık hastalık duygudurum bozukluklarıdır
Beni yoracak bişey yok bende doktor değilim 😁
Psikiyatrist degil misiniz
Yok öyle yazdığıma bakma değilim
Ama çok hasta iyileştirdim
Evet gerçekten birçok kiside duygudurum bozuklugu vardir bu ilaçlar tarafindan tedavi edilebilir birseymidir
Bölümünüdemi okumadiniz, bu konu hakkinda olan bilgileriniz ilgiden mi kaynakli birsey
Bu patolojiden patalojiye değişir öykü lazım
Yıllarımı verdim kendi çapımda 👍
Anliyorum, bir hasta ayni anda bir psikologa ve bir psikiyatri uzmanina gidebilirmi peki, kusura bakmayin biraz fazla sordum sanku
Yok estağfurullah
Dediğim gibi kişiye bağlı bu psikoterapiye açık olan hastalar olur olmayan olur öykü lazım
Kişinin durumuna bakarız
Psikoterapi fayda edermi etmez mi
Anliyorum açiklamalariniz için tesekkür ederim
Cevap
2Cevap
Ben çok sormak istiyorum psikolojim bozuk psikiyatriye gidiyorum ama yine gidicem kontrolüm var. Burdan sorim şimdi bak bende alışkanlık oldu sürekli bileklerimi kesiyorum psikiyatri bunları görürse bana napar
Korkuyorum yatırırmı
Konulmuş bi tanı var mı
Anksiyete bozukluğum var panik atak geçiriyorum ama başka bişey yok diye biliyorum dört tane antidepresan değistim şu an zedprex ve rileptid kullanıyorum şimdi yine gidicem bana söz ver dedi kendine zarar vermiceksin dedi ama sözümü tutamadım bileklerimi kestim şimdi doktor napacak bana korkuyorum yatıracakmı başka ilaç mı verecek bileklerim çok kötü durumda..
Yatıracağı kesin de
Öykü var mı elinizde
Yatıracakmı gerçekten ben yatmak istemiyorum ama😭😭Ailemde istemiyor zorla götürmezler dimi
Kendine zarar veriyosan mecburi yatış
Ama seviyorum elimde değil yapmak istiyorum aklımdan çıkmıyor hatta bazen camdan atlama istekleri geliyor gidiyorum yapamıyorum çünkü AİLEME acıyorum dört antidepresan değiştirdim bir işe yaramıyor bende anlamadım
Doktoru aradım bileklerimi çizdiğimi söyledim oda hemen beklemesin gelsin dedi neden acaba yatıracakmi😭😭
Yatacağın hastanenin adı ne
Bana dön istek attım elinizde öykü varsa hızlıresimden atabilir misiniz
Öykü nedir anlamadım
Psikoliji öğrencisiyim bir sene sonra mezun oluyorum bu kadar rollenmedim helal olsun
🤪
Panik bozukluk yüksek anksiyete için önerin var mı antidepresan kullanıyorum pek işe yaramadı doktorum ilacın miligramını arttırdı baş dönmesi hissi çok oluyor
Nefes egzerizisi direk geçirir
Merhaba güncel mi
Evet
Misol yazıldı askeriyede rdm olur mu
Subay pilot olmaya engel midir devlet memuru olmaya engel midir
Evett
Devlet memuruna engel değil
Rdm mi yapıyorlar direkt
Birde silah ruhsatı alabilir miyim
Ağır bir hastalığım yok stresini düşürelim diyip yazdı
Biliyorjm ilacı
Silah ruhsatı vs güvenlikle ilgili işlemleri yapamassınız
2 sene takip edilmesi lazım
şu an icin değil zaten. şu an 18 im 22 21 gibi yaşlarda düşünüyorum.
Birde daha sonra sorduğum subaylar bir sorun olamayacağını söylediler
Dediğim gibi 2 sene medula sisteminde ilaç kullanımı gözğkmemesi lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?