Bir nevi uyuşturucu diyelim. İçmez isem yapamıyorum. Su yerine günlük 1 litre kola içiyorum. Bu illetten ne kadar kurtulmak istesemde yinede içiyorum.
Tavsiyeleriniz var mı kolayı bırakmam için? :)
Tavsiyeleriniz var mı kolayı bırakmam için? :)
5 yıl oldu bırakalım en büyük devinimim içinde alkol şuphesinden dolayı önce sadece Fanta içmeye başladım sonra
bir gun koşu parkurun da seyyar bir doktor standart kurmuş ücretsiz yağ testi yapıyordu doktor dedi ewladim sen ne yaptın boyle iç organların yağ kaplamış yoksa kola mi iciyon diyince beyninden vurulmusa döndüm 1 ay felan çok zorlandim susadigim zaman su yerine kola canım çekiyordu ama geçti bitti
Karaciğeri eline verdiklerinde ki ciddiyim o zaman bırakacaksın...
Bol su ve 100% pastorize meyva suyu ile meyve tüket. Ben böyle kurtuldum. Bu sene en fazla içtiğim kola 4 litreyi geçmemiştir.
aklına kola içmek isteği geldikçe su iç ve kendin meyvelerin suyunu sık hazır alma onları iç zamanla alışırsın birden bırakma zaten yapamazsın hergün yavaş yavaş azalt bırakırsın sonunda
iyiice bir arastir icinde ne var ne yok
bu arada kola yerine meyve suyu ic ve tatli ye idare eder
Cevap
10Cevap
Kolada bağımlılık yapabilecek tek madde kafeindir. Ama yapacak kadar fazla değildir (96mg/L). Yapması için gunde 4-5 litre duzenli icmen gerekir. Seninki psikolojik olabilir.
Coca cola şişe koleksiyonum var yaklaşık 76 litre filan kola var odamda.
Bırakmamı çok kişi söyledi bende yaklaşık olarak 1.5 litre içiyorum kolayı..
İrade demek daha doğru ;)
Hahah yalnız değilsiniz ama buna bir dur demek gerek. Hiç değilse azaltmak gerek
babamı pankreas kanserinden kaybettim, tek sebebi sigara ve kola dediler, bilmem faydası olur mu?
bu arada pankreas kanserinden kurtulan olmuyor, bilginize ;)
5-6 yıldır hiç bir şekilde gazlı içecek tüketmiyorum bir kere burgerking'de icetea yerine yanlışlıkla cola vermişlerdi sadece bir yudum aldım yıllarca nasıl içmişim bunu diye sordum kendime.
Yavaş yavaş bırak sende bence :) Kolanın içinde kesinlikle bağımlılık yapan maddeler var hatta bak sana şöyle söyliyim Coca Cola ilk çıktığı zaman içine çok az mikttarda kokain konuluyormuş Coca'nın oradan geldiğini duymuştum. Şu anda da bir şekilde istek uyandıracak maddeler var içinde.
haha bn gunde 2,5 lt ıcıyordum snra azalttım :D kötü düşün kendınden soğut bir şekılde , işde kolayı
bende de olmuştu bir ara içmicem içmicem diye diye azalttım psikolojk tedavi uyguladım kendime
2.5 senedir içmiyom :D iradene bağlı bişey.
Bırakmak istiyorsan almazsın.
Kolanın içine işe
Ama kesin çözüm, bak birdaha içiyormusun :)
Zortt
faydasının olmadıgını kendine şartlamalısın
fanta iç birazdaa
olsunnnn
Dikkat et.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar