Fazla antibiyotik ve ağrı kesici verdikleri için bağırsak floram bozuldu ve halsizlik, şişkinlik ve beyin sisi gibi belirtiler yüksek derecede var. Hastaneye gittim ama modern tıp bu konuda sınıfta kalmış durumda. Sizce ne yapmalıyım?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Candida albicans ya da bilinen diğer adı ile candida mantarı, vücutta yaşayan bir mantar türü olup, sağlıklı bakteri ve maya dengesinin bozulması sonucu mayanın aşırı çoğalması ile oluşan mantar enfeksiyonudur. Candida mantarının en sık etkilediği yerler ağız, bağırsak ve vajinadır.
Mantar enfeksiyonu aslına buna uygun antibiyotikler var genelde amikozit , metronidazol falan yani bence kefir yoğurt bolca tüket probiyotik takviyesi al ama antibiyotik de Alman lazım
Bu konuda pek bilgin olmadığı, antibiyotik almamı söylemenle belli oldu ne yazık ki. Evet kefir ve yoğurt yararlı bakterileri besler ve iyi gelir, ama antibiyotik candida mantarını daha çok azdırır
Bilgisi olanlar doktorlardır zaten biz öylesine yazıypruz burası da hastane değil 😄😄 hastaneye gitsen daha mantıklı olamz mı
Dedim ya modern tıp bu konuda sınıfta kaldı diye. Hastaneye gittim, hatta enfeksiyon hastalıklarına da gittim sonuç sıfır, benden daha az şey biliyorlar, diyetisyenlerde bilmiyor pek. Belki bilen vardır diye buraya yazdım ama hata ettim galiba yine sonuç yok
Probiyotik kesin çözüm 6 ay kullanmalısın Birde probiyotikli mayadan yoğurt yapıp ye
4. Aya giriyorum şekeri bıraktım, karbonhidratı azalttım ama olmadı, daha fazla yayıldı durdurulmaz bir hal aldı ve depresyona bile girdim
Sen nasıl anladın kandida olduğunu
Dediğim gibi probiyotik çok işe yarıyor
Dedim ya halsizlik, şişkinlik var dilimde pamukçuk oldu falan 4 aydır geçmedi probiyotikle beslensem de şekeri kesip karbonhidratı azaltsamda. Sen doktor musun yoksa başından mı geçti yoksa öğrendiklerini mi söylüyorsun
Bende de var çünkü çok araştırdım Probiyotik olarak ne kullanıyosun mesela
Marketteki probiyotik diye satılanların hiçbirinin faydası yok Kapsül probiyotiklerden almalısın
kefir yoğurt enterogermina vs vs ama sonuç 0
kapsülde kullandım
Kefirin bi faydası yok diye hatırlıyorum Bide yoğurdu da market yoğudunun asla faydası yok Ben probiyotikli bi maya var migrosta vivo diye ondan aldım uzunsüre evde yoğurt yapıp her gece tükettim bol bol Baya baya iyi geldi gözle fark edilir şekilde
Ben bu meselenin kitabını yazdım, yani sonuç yok kötüyüm iyileşemedim, iyileşenlerde benim gibi ağır geçirmeyenler sanırım. Ben depresyona bile girdim çünkü beyin sisi yapıyor mahvoldum
Genital bölgemde oluştu benim akıntım eski haline dönmeye başladı
Hangisi ama birde en az 6 ay kullanman gerek
Benim 5 yıl boyunca vardı
5 yıl mı
5 yıla kadar hiçbir şey yapmadın sanırım. Başka ne gibi belirtiler vardı
Candida diyeti yaptın mı? Kim söyledi candida olduğunu
Daha yeni yeni fark ettim Bidönem sinüzitim var diye antibiyotik kullandım ne zaman hasta olsam Çünkü çok zor iyileşiyodum Neyse zamanla akıntım çok katılaşmaya beyazlaşmaya başladı ama anlamıyodum normal sanıyodum birde idrarımı yaparken çok fena yanıyodu acıdan uyuyamıyodum o derece Hatta işe bile gitmiyodum evdeydim bi ara O dönemlerde de kadın doktoruna gittim Saçma sapan ilaçlar yazıp yolluyolardı En son geçen sene daha çok düştüm İst da gitmediğim doktor kalmadı Bazıları antibiyotik yazdı... ben daha beter oldum falan İdrar testime kendim baktım o bakterinin adını araştırınca ne olduğunu öyle öğrendim
Dediğin gibi sarhoş gibisin sanki hep rüyada gibisin yorgunsun sürekli uyumak istiyosun
Diyeti de yaptım tabi
Sorumu begenir misn özelden konuşlm
Hala da şekerden uzak duruyorum
Eskiden varya hayvan gibi şeker tüketiyomuşum meğer onun yüzündenmiş günde kaç bardak çay içiyiodum Ve buna 5 şeker atıyodum Hala aklım almıyo yaptığıma Bide sabahta direkt şekerli şeyler yiyodum
Sorumu begenir misin ya da gizlilikten ck yazayım
Özelden konuşamam
Merak etme sadece candida hakkında sorular soracağm sonra engelle beni istersen
Nasıl bir diyet yaptın şekeri ve karbonhidratı tamamen mi kestin yani ekmek, patates, pirinç, nişastalı yiyecekleri, mısır bezelye gibi tamamen kestin mi
Evet baya kilo verdim ekmek olarak karabuğday unundan ekmek yaptım kendime onu tükettim sebze tükettim
Yumurta çok yedim
Ne kadar süre diyet yaptın, kaç kilo verdin? Ben 1.80 boyundayım ve 55 kiloyum diyet yapmaya korkuyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Senin 6 ayda mı geçti
karabuğday evet tahıl yerine geçmiyor. Karabuğday unuyla yumurta karıştırıp mı yaptın?
Yok direkt suyla yoğurdum lavaş gibi yaptım Bide karabuğdayı tane olrakta tükettim tok tutuyodu baya köftesini bile yaptım 😂 3 ay karbonhidratsız yaptım karbonhidratı ekledim ama şeker hiç yoktu Bide şöyle bişey var dedipim gibi diyet tek başına asla yetmiyo Senin probiyotik kullanman lazım Diyeceklerim bu kadr
Ben diyet yaptığım dönem probiyotiğin iyi geleceğini bile bilmiyodum kullanmamıştım O zamanlar akıntım sadece eski katı halinden sıvı hale geçmişti ama berrak ve akışkan değildi hala Ne zaman ev yoğurdu tükketim ilk haftasında bile fark etti akıntım Yumurta akına döndü o zaman o kadar mutlu oldum ki
3 ay karbonhidratsız diyet yaptıktan sonra geçmeye mi başladı? Bazıları 3 ay candida diyeti yapıp 3 ayda karatay diyeti yapıyormuş falan. Ya nasıl söyleyeceklerim bu kadar deyip geçiştiriyorsunuz, depresyondayım diyorum yani detaylı anlatıp birine yardımcı olmak çok mu zor
Valla gayet detay da verdim 6 aylık süreç boyunca akıntım Nası desem peynir kıvamındaydı 6 aya doğru sulu bi hal aldı sıvılaştı Diyet faydalı ama kandidayı bitiren bişey değil ki kandida vücudunda doğduğundan beri var olan bişey sadece sayısını azaltabilirsin Neyse dediğim gibi 6 ay bitti ben eskiye göre acı çekmiyodum akıntım akışkanlaştı ama Eski hali gibi değildi Normalde yumurta akı gibi şeffaf ve jelimsi olması gerekiyodu Eski haline gelmesini yoğurt sağladı işte
Yani candida diyetini 3 ay yaptın. Sonrasında karbonhidratı ekleyerek probiyotik alarak geçirdin ve diyetle birlikte toplam 6 ay sonra mı düzelme gösterdi? Doğru mu anladım
Yazdığımı tekrar oku lütfen yazmaktan yoruldu
Natures supreme probiyotic 5b kullanıyorum kapsülle yutarak. Ayrıca şok marketteki tozlarla yoğurdu mayalıyorum. Bir dönem enterogermina da kullandım. Doktor bana sadece şekeri ve karbonhidratı azaltmamı söyledi, turşu kefir ev yoğurdu tüket dedi, hatta havuç tüket dedi halbuki havuçta şekere dönüşüyor vücutta.3 ay böyle diyet yaptım geçmedi. Bu sürede ev yoğurdu probiyotik çok aldım. Sadece probiyotik yetseydi şu an geçmeliydi ama geçmedi. Doktora internetteki gibi candida diyeti yapayım mı dedim hayır dedi sen onlara fazla bakma dedi. Ben 1.80 boyundayım 55 kiloyum o diyeti yapsam çok mu kötü olur bilmiyorum sen kaç kilo verdin 6 aylık süreçte?
Bunu kullandım bide kadınlara özel olanlardan Benim kullandığım maya vivo probiyotikli yoğurt mayası Turşu ve kefir işe yaramaz turşu da yaramaz çünkü market turşusuda kullanılan sirke ev yapımı sirke değil Ev yapımı sirkelerde yararlı bakteriler var market sirekeleri de çöp Başka da bişi kalmadı ztn
1cm6ob1r1m boşluğu silip gir
Kaç kilo verdim
Link atılmıyo buradan ya Microbiome Lactobacillus Gasseri 30 Kapsül Bunu kullandım trendyoldan alıp birde kadınlara özel olanlardan çok şükür şu an rahatsızlığım yok Sadece adet dönemine yakın beyazlık var O bende eskiden de vardı zatn
anlamadım ne boşluğu
Baya verdim valla ölçmedim hiç ama kemiklerim gözüküyodu artık
Ben 1.80 boyla 55 kiloyla mahvolurum sanırım. Bu trendyoldan aldığın kapsül kadınlar için mi? Birde başka neler kullandın? Ev turşusu tükettin mi? Ben ev yapımı elma sirkesi kullanıyorum
Sirke işine hiç girmedim Hayır sana önerdiğim kandidaya iyi gelen Kadınlara özel olan faydalı vajina bakterileri Kendin araştır hangi probiyotiklerin iyi geldiğini Hem deneyerekte anlasın iyi mi kötümü
Bu sizin kullandığınız şey kilo verdiren bir bakteri çeşidi sanırım ve tuvalete çıkarıyor, kullananlarda sizin gibi candida şikayetiyle değilde, zayıflamak için kullanıyor gibi geldi
Güvenmiyosan kendin araştır beni de yorma aq
Başka karabuğdaydan ekmek gibi neler yapıyorsun? Chia tohumu kullandın mı ya da kinoa pişirip yedin mi çünkü kinoa da lif protein kaynağı ve candidayı artırmıyormuş
Lütfen sus artık 😔 kullanmadım başka şey
Yok yani sende yanlış bir yol izleyip bunun yüzünden kilo vermişte olabilirsin diye söyledim insanlar zayıflamak için almış bunu 😂😂 araştırıyorum zaten hep benim bildiğimin %20’sini doktor bilmiyor inan bildiklerimin üstüne koymaya çabalıyorum 😂
Ahahaaa yazma tamam çok yüklenmeyelim sana, teşekkürler