Kondromalazi patella hakkında bilginiz var mı?

Kondromalazi patella (kılıcı dizi) geçmişi olan ya da bu konuda uzman doktor olan var mı? 5 yıl önce diz ağrısıyla doktora gittim bir şey yok kilo ver dizine binen ağırlık azalsın dendi spora başladım kilo verdim ama yine geçmedi tekrar gittim ultrasonla bakıp bişey yok psikolojik kafana takıp durma dendi 🤦🏻‍♀️5 yıl sonra sporla daha fazla ilgilenmeye başlayıp 5 ay ağırlık çalışıp yanında da koşu falan yapmaya başlamıştım , deadlifte de başlamıştım ama dizimden sesler gelmeye ve ağırlık arttırmamı engellemeye başladığı için bir defa daha doktora gittim (başka) bana anında Mr yazdı ve dizimde son derece /4. derece kondromalazi patella çıktı (ilk doktorun 7 ceddine sövdüm) ve şu an 3 aydır falan spor yapmıyorum koşmam bile yasak prp tedavisi oldum 2. yi de oldum kinésithérapie de yapıyorum ama şu an dizim enjeksiyondan öncesinden de kötü. Eskiden ağrım az olurdu hayatımı etkilemez dizliklerimi takıp her sporu yapardım şimdi merdiven inerken dizimi çok hafif katlarken bile canım yanıyor. Stresten ağlayıp tatlıya vurup 7-8 kilo almam da cabası. Sinirlerim çok bozuk bunu yaşayan var mı? Düzelecek mi? Biri bişey söylesin netten tonla araştırma yaptım doğru düzgün kimsenin kişisel hikayesi yok hep doktorlar hastalığı anlatıyor o kadar.

Kondromalazi patella hakkında bilginiz var mı?