E-nabız dan aldım bunu. 88 sonuç yazıyor. Referans değeri ise 28-173. Anlayan var mı, sizce normal mi?

E-nabız dan aldım bunu. 88 sonuç yazıyor. Referans değeri ise 28-173. Anlayan var mı, sizce normal mi?
Şimdi size tahlil yaptıran doktorunuza danışmanız çok daha doğru olur. Fakat referans değerleri ile eşleştirme yaptım gayet normal görünüyor. Daha önce demir ilacı aldıysanız eğer fayda etmiş belirttiğim gibi normal görünüyor fakat siz yine de doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin ne diyorsa ona göre hareket etmeniz daha doğrudur.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. 2 ay düzenli demir ilacı kullandım bitince gel tahlil alalım dediler bugün geri gittim d vitamini vb. şeylerle birlikte 10 gün sonra çıkacağını söylediler. Demirin çıktığını gördüm meraktan duramayınca buraya paylaşayım dedim.
Normal olduğunu söylüyorsunuz ve google de yorumunuzu destekliyor fakat şöyle bir durum var. Ben baş ağrısı ve dönmesi problemiyle gidip tahlil verdim. Demir ilacı kullanırken bu sorunlar asla yaşanmadı çok rahattım demie ilacım bitti 1 ay oldu anca randevu bulabildim 1 aydir baş ağrım halsizligim tekrar basladi. Açıkçası ben tekrar kullanmam gerekiyor diye düşünmüştüm
Şimdi ne gibi süreçlerden geçtiniz bunu bilemediğim için genel bir yorum yapmak istedim :) demir ilacı kullanmayı bırakıp, ardından gelen ağrı varsa eğer doktorunuza danismaniz daha uygun tıbbi bir eğitimim olmadığı için ancak uzman ile ilrtisim halinde olursanız daha iyi olur büyük ihtimal belirttiğiniz gibi yeniden demir ilacı kullanmanız gerekiyor olabilir.
Öyle mi ben sizi doktor sanmıştım isminizi görmeyip 😅 Yine de yorumunuz icin teşekkür ederim 10 gun beklicem mecburen.
Rica ederim :)
Cevap
3Cevap
Laborantım demirin biraz düşük ıspanak, et ürünleri ve kırmızı organik besinler yersen iyi olur hemoglobin seviyesi düşmemesi için
Şubat ayında yaptırdığım test de sonuç 55 di şimdi 88 olmuş. Doktor eski sonucuma bakarak demir depon boşalmış dedi hala boş mudur?
Tavuk eti hariç et sevmiyorum diğer besinlerle bu eksiği kapatabilir miyim ayrıca
Biraz artmış ama çok faydası olmamış
Teşekkür ederim
normal dışı olduğunda zaten kırmızıyla gösteriyor sorun yok yani
Eski testim normal değildi yine kırmızıyla göstermedi
gayet normal demir takviyesi alıyorsan kes
Alıyordum 1 aydır kullanmıyorum
normal seviyede demir vitamininiz dışkılamada siyah dışkılama bitti mi
evet
o zaman demir atmayı bırakmışssın bu doğal 2 ay daha alma vitamin bir test daha yaptır seviye dğşer ise yeniden alman laızm
demir atmayı neden bırakmışım
aldığın demir vitaminininin tamamını vucudunun emilimlemesi çok zor hatta imkansız zaten kakayı siyah yapan da bu siyahlık geçti ise demir vitamini dışarı gitmiyor yani vucudundaji vitamini kaybetmiyorsun
iyi bir şey bu yani demi 😂
yani vucundun da bir aksilik yok demir açısından vucundaki seviye yeterli mi dersen hayır ama sorun olacak seviyede değil doğal yollar ile demir takviyesi almaya calıs
Kırmızı etler, sakatatlar, kümes hayvanları ve özellikle hindi, balık ve deniz ürünleri zengin birer demir kaynağıdır. Yumurtalar, süt ürünleri, baklagiller, kuruyemişler ve yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler, tam tahıllar, meyveler ve özellikle kurutulmuş meyveler demir oranı yüksek gıdalardır.
Peki son bir soru doğal yollarla (sakatat ürünleri yemeden) nasıl alabilirim?
Tamamdır çok teşekkür ederim
yazdıklarımı tüketmeye çalış
rica ederim iyi günler
Bu değer tek başına bir anlam ifade etmiyor
Evet normal görünüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?