Yıne benzer sorun olur dert vs olur ben de buradayım kardesın izim ablanızım
Yazabilirsiniz
Allah rahatlık versin 🙏🥰
Annemin sol şah damarı %50 tıkalıymış ödüm kopuyo ya ona bişey olursa? sizce saglıklı beslense ıyılesır mı stres yapmasa? ? Kalbinde de kireçlenme var ve tansiyon hastası beyın damarları tıkanık ilaçları var
Arkadaslar dua edin nolur
Kardeşim.
Hangi ilacı kullanırsa kullansın gerçek tedaviye ulaşamaz.
Gerçek tedavi, damarlarını tıkayan şeyin ne olduğuna bakılarak bulunur. Damarlarının tıkanmasının nedeni yıllarca yediği hayvansal gıdalar. Fazla doymuş yağ tüketimi ve yağa döneşen basit karbonhidratlardır (Ekmek, kekler, pastalar, şekerlemeler, cipsler, vs)
Sana önerim şu,
Annen kesinlikle yağsız vegan beslenmeye geçecek. Hayvansal hiçbir gıdayı tüketmeyecek. Süt, yoğurt, ayran, tereyağı, yumurta, içerisini süt konulmuş tüm gıdalar, kırmızı et, beyaz et, balık, deniz ürünleri hepsini terkedecek. Bunları azaltırsada çözüm olmaz. Terkedecek. Bol bol mevsimsel yeşil yapraklı bitkiler, baklagiller, tahıl (keten tohumu, yulaf ezmesi, bulgur vs) ve en önemlisi meyve tüketecek. Günde 1 porsiyon meyve mümkünse orman meyveleri. Pancar, marul, sarımsak gibi damar açıcı nitrat içeren sebzeler yiyecek.
Yemeklere çok çok az ve sadece zeytinyağı koyacak. Mümkünse hiç yağ koymayacak.
Sigara içiyorsa hemen bırakacak.
Asla alkol tüketmeyecek.
Günde en az 40 dakika yürüyecek.
Uykusunu tam alacak.
Bunları tam yapsın 1 yıl sonra tekrar baktırsın doktorda sizde şaşıracaksınız. İlaçları bile kullanmayı bırakacak. Tansiyonu düşecek. Sadece şah damarı değil tüm vücudundaki damarlar temizlendiğinden hayat kalitesi çok çok çok artacak.
Damar tıkanıklığı önlenebilir iyi huylu bir hastalıktır.
Selam öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorun tavsiyesinden çıkmamak çok önemli tabii. Biraz araştırma yaptım ve bu bilgileri topladım.
Şah damarı tıkanıklığı bazen sinsi olabilir ve belirti vermeyebilir. Ama dikkat etmen gereken bazı işaretler var:
Doğal ve alternatif yöntemlerle damar sağlığını korumak mümkün. İşte birkaç öneri:
Sağlıklı beslenme, damar tıkanıklıklarını önlemede çok önemli bir rol oynar. İyi bir beslenme rutini çok sayıda rahatlığı önlemek için önemli.
Stres yönetimi ve sağlıklı beslenme, şah damarı tıkanıklığını önlemede çok büyük bir etkiye sahip. Stres, kan basıncını artırarak damar sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, günlük hayatında stresi azaltacak aktiviteler yapman çok önemli. Sağlıklı beslenme ise damarların esnekliğini korur ve tıkanıklıkları önler.
Bunları uygularken mutlaka doktoruna danışmalısın.

Geçmiş olsun benimde babam yakin zamanda kalp krizi gecirip by pass ameliyati oldu 3 damar %90 tikaliymis stentleri de tikanmis... kaldigimiz hastanede sah damari tikali hastalarda vardi cogula sohbet ettim ameliyat sonrasi oncesini az cok biliyorum... zor bir ameliyat degil gunumuz sartlarinda herseye deva buluyoruz... aort tikanikligi bypass ameliyatindan daha kolay diyebilirim ama tabi tansiyon faktoru ve seker de onemli ha birde yaş.. hastanede hem aort hem kalp damarindan bypass olan hastalarda vardi ameliyati hazirligi dahil 8 saati buluyor ameliyat sonrasi normalde 3 gun gibi bir yogum bakim oluyor (benim babam bir gece kaldi) sonra normal servise aliyorlar ve 1 haftaya taburcu oluyorsun... duruma gore bu sure degisiyor ama asagi yukari boyle... diyetler ise yarar mi bilmiyorum ama buyuk ihtimalle ameliyat derlerse de korkma eskiden zor ameliyatti bunlar simdi daha kolay... sadece aort ameliyati daha kolay yan yatakta yatan hasta babamdan daha cabuk taburcu oldu daha cabuk iyilesti
Allah caresiz dert vermesin aort tikanikliligin da caresi var... en kotu senaryo ameliyat olsa bile korkmayin
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun
Sol şah damarı tıkanıklığı ciddi bir durumdur ve beslenme ile stres yönetimi bu durumu etkileyebilir, ancak kesin bir düzeltme sağlamayabilir. Sağlıklı beslenme, kalp sağlığını destekleyebilir ve damarlardaki yağ birikimini azaltabilir. Özellikle şunlara dikkat etmek faydalı olabilir:
Bununla birlikte, mevcut tıkanıklığın boyutuna ve sağlık durumuna göre doktorunuzun önerilerini dikkate almak çok önemlidir. Kontrollerinizi düzenli olarak yapmanız da sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Tekrar geçmiş olsun dileklerimle :)
Cevap
15Cevap
Az sonra sabah namazı kılacağım inşallah. Annen için özel olarak dua edeceğim tüm hastalarla birlikte. Allah'ın şafi ismi annenin ve tüm hastaların üzerine olsun. Tez vakitte kolaylıkla şifa bulmasını nasip etsin rabbim.
Fındık yağı pahalıdır ancak yemeklerinde normal yağ yerine fındık yağı kullansın, tansiyon sorunu da var zaten midesi iyi ise, sarımsak limon kürü yapın (internette vardır tarif) onu kullansın damarlara etksi olduğunu okumuştum, tansiyonda oldığu için faydalı olur inşallah. Ancak sarımsağı zincir marketten çin ürünü almayın hakiki sarımsak alın, taş köprü sarımsağı iyidir mesela.
Çok çok geçmiş olsun arkadaşım.
İnşaAllah iyileşir kardeşim💚💜💛 sonuç olarak Allah ne isterse o olacak, veren de Allah alan da Allah.
Allah razı olsun aslında ıyı kı gıttık doktora dıyorum ama endıselerım var bu kez de
Endişelenmek kaderi değiştirmez kardeşim. Kaderi ancak dua değiştirir. O halde sende endişelenmek yerine dua et, ve kaderi en merhametli olana bırak💚💛🧡❤️🩷💜💙🩵
https://youtu.be/jA0BknuU80A?si=aKrjAk7NIfhyNfcO
Bakıyorum tesekkur ederim Allah razı olsun
Ekranı tam acamadım ama yazıları okudum
Çok kıymetli 🙏
Sendende kardeşim😋💚💛💜🤍🩵🩷🌈🏝️ ayrıca bu duayı da okuyabilirsin ⬇️
🏝️Aişe'den (ra) rivayete göre Resulullah kendisine bir hastanın şifâ bulması için duâ talebedildiği zaman şöyle dua ederdi:
"Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın."
📗(Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)
Ben izninle ekran görüntüsü aldım not uygulamam var onemlı seylerı oraya kaydederim valla acayıp doluyum Allah ım şifa versın ınsallah
Tez vakitte bütün hastalıklardan kurtulmayı nasip etsin inşallah
Allah razı olsun
Kontrolleri ihmal etmeyin ve ilaçları düzenli kullanın
İnşallah o zaman iyi olur
6 Ay sonra dedi ama tahmını beklemeyiz o kadar diyet yemegı yapcam evde
Attım Bı tane acıomamıs margarini bugun
Peki moralimiz bozuldu iyileşir mi sizce İnternet te bı suru sey yazıyo kalp krizi va
Öyle yapmaya calıscam Kusur bakmayın belkı kötü enerji yaydım ama içim rahatladı az da olsa dusun dusun uyuyamadım
Sizin de gecmıs olsun
Rabbim öyle yaratmış nasıp işte
Biz de gıtmesek gecen bilmiyor çduk bu denli önemli oldugunu
İnşallah annem sağlığına kavuşur. Hem kendim için, hem annem için dua edicem bu akşam. Allah uzun ömürler versin inşallah
Kim bilir kimlerin kahrını çekmekten o hale geldi kadincaz Allah sifa versin 🤲
Çok geçmiş olsun Allah tez vakitte şifasını versin.
Düzelir ilaçlarını da düzenli almalı. Geçmiş olsun.
Kan inceltici. Alirsam sah. Damari acilir ve iyi olur
Allah şifa versin inşaAllah. Damar tıkanıklığı için bitkisel çözümler vardı, araştırma yap.
Geçmiş olsun benimde boyun damarlarım çekiliyor 2-3 gündür böyle bir belirtisi var mıydı annenizin
Rabbım şifa versin inşallah
Allah razı olsun
Büyük geçmiş olsun. Tez zaman da sağlığına kavuşması dileğiyle
Şah damarı tıkanıklığı nasıl teşhis ediliyor
Doppler yapıldı bugun nöroloji gönderdi
Bütün hastalıkların sebebi stres zaten bu arada Kayserili misn sen
Geçmiş olsun
Allah razı olsun
Bugun ogrendık moralimiz bozuldu uyuyamadım ben sımdı de annem uyuyo ona moral versem de endıswlenıyorum
Yok haberlere bile baktırmaya dusunmuyofumn evet
İnşallah kardesım cok tesekkur ederim
Bakalım ılk gun ınsallah calısabılırım
İylesir ve hastaneye götür
Bugun gıttık ilacını degıstık bı de yaglı kızartma ralajn yeme dedi margarin vs
Allah razı olsun inşallah
🙏
Burada yazamıyorum
düzelir inşallah Allah şifa versin
Deneyebilir ama sadece ilaçla düzeleceğini sanmam yine de bir ümit
Cok gecmis olsun
gecmis olsun canm Allah sifa versin