arkadaşlar kurbanda annem elini kesti teyzemgile gittik annem araba kullanamayacağı için onlarda tütün bastırdılar kan dursun diye (saçmalık yani) normalde olsa dikiş atılacaktı ama annem bir an önce kan dursun diye onları dinledi (panik hali yani linçlemeyin) neyse günler geçti annem elini hala oynatamıyor enfeksiyon kapmış sizce enfeksiyon etten mi oldu yoksa tütünden mi bu konuda hassasım canım sıkkın saçma sapan yorumlar yapmazsanız sevinirim
Tütün basmaları doğru bir şey ama hastaneye gitmeniz iyi olurdu
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
tütün basmak nerde doğru allah aşkına yıllar önce yapılan bir şey o tütünün içinde zibilyon tane mikrop var ve hastaneye ilk gün gitmeniz iyi olur diyorsanız evet iyi olurdu ama maalesef hata işte
Enfeksiyon kapma nedeni yaranın iyi temizlenmemiş olması ve kirletilmesi
0
13 Yorumla
Soran
1 yıl
bak o da olabilir de tabii ki ama tek nedeni o değildir diye düşünüyorum çiğ et tütün gayet enfeksiyon kaptırıcı şeyler o dediğinle de birleştiği için iyileşmiyor heralde
yani tabii ki de öyle ama en azından hatamızı bilelim ve teyzemgile de durumu bildireyim insan bir mahçup olur yani ne bileyim sinirle kalp de kırmak istemiyorum boş yere
Enfeksiyon etten olabilir ya da kestiği bıçaktan mikrop kapmış olabilir bende çok tütün bastım hiç bir şey olmadı tabi bu olmayacak anlamına da gelmiyor
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
yani kesin bir şey olsa gidicem o tütün bastıranlara iki çift laf edicem de işte kimse bilmiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Tütün basmaları doğru bir şey ama hastaneye gitmeniz iyi olurdu
tütün basmak nerde doğru allah aşkına yıllar önce yapılan bir şey o tütünün içinde zibilyon tane mikrop var ve hastaneye ilk gün gitmeniz iyi olur diyorsanız evet iyi olurdu ama maalesef hata işte
Enfeksiyon kapma nedeni yaranın iyi temizlenmemiş olması ve kirletilmesi
bak o da olabilir de tabii ki ama tek nedeni o değildir diye düşünüyorum çiğ et tütün gayet enfeksiyon kaptırıcı şeyler o dediğinle de birleştiği için iyileşmiyor heralde
Ben de onu diyorum yarayı önce temizleseydiniz arınmış olacaktı o dediğin şeylerden
temizledik ama yeterince temizlenmedi heralde ne bileyim
Her şeyden olabilir, bunu kültür sonucu vs olmadan bir şey denemez
Senden nedenini çok takılma önemli olan annenin iyileşmesi
yani tabii ki de öyle ama en azından hatamızı bilelim ve teyzemgile de durumu bildireyim insan bir mahçup olur yani ne bileyim sinirle kalp de kırmak istemiyorum boş yere
Zaten teyzenin yaptığı bir hata ama bu enfeksiyon nedenini bilemeyiz.
öğrenme şansımız var ama dimi test falan
Ya canım benim öğrenemezsin sıkma canını bu kadar
Tedaviyi değiştirmeyen testler yapılmaz
Öğrenemezsin de zaten
Çünkü enfeksiyonu yapan şey mikroplardır, tütünden mikrop geçti mi geçmedi mi nerden bilicekler
tamam teşekkür ederimm
Enfeksiyon tütünden olmuştur. Anneni acile götürün. Öldürebilir ciddi söylüyorum.
allah allah ya sabır gittik yahu ilaç kullanıyor tövbe de kaç kere gittik doktora
İyi bari doktora tütün bastığınızı da söylediniz mi?
evet söyledik ona yorum yapmıyorlar enfeksiyonun neden olduğu hakkında yorum yapmıyorlar yani uzun iş diyorlar
Tamamen saçma uğraşmak istemiyorlar. Tütünden oldu tabii tütün yaraya basılmaz yararı yok ki
etten de olabilir genelü etten oluyormuş kanı durdurdu evet ama enfeksiyon ondan kapıldıysa teyzemgille bozuşacağız ortada kesin bir şey olsa keşke
Hayvanda enfeksiyon varsa bulaşır tabii ki.
Ama araştır bak tütün enfeksiyona yol açıyor zaten
evet ama bizde de hata var ne yapacağımızı bilemedik onlara güvendik ilk günden hastaneye gidilmesi lazımdı biz 2. gün gittik
Aynen güzelce bir şeyle sarıp direkt hastanaye gitseydiniz ya
yani şu an bunları demenin faydası yok maalesef
Enfeksiyon etten olabilir ya da kestiği bıçaktan mikrop kapmış olabilir bende çok tütün bastım hiç bir şey olmadı tabi bu olmayacak anlamına da gelmiyor
yani kesin bir şey olsa gidicem o tütün bastıranlara iki çift laf edicem de işte kimse bilmiyor
Peki doktora falan gitmediniz mi daha sonra
güncellemede belirtmiştim gittiğimi gittik ve ilaç kullanıyor
doktor bilir
alla alla öyle mi gitmedik mi sanki bilmiyorlar uzun iş falan diyorlar kesin konuşmuyorlar