Arkadaşlar merhaba. 24 yaşındayım, ve toplum tarafından yakışıklı denilen birisiyimdir normalde ama kekemelikten dolayı hiç sevgilim olmadı şuana kadar. sadece 2 tane yakın arkadaşım var. Yani kekemelikten dolayı sosyal hayatımda maalesef iyi değil. Mesela annemle ya da yakın arkadaşımla konuşurken çok az kekeliyorken tanımadığım insanlara karşı kekemeliğim artabiliyor. Yani kısacası bazenleri hiç kekelemiyor ve akıcı konuşuyorken bazenleride kelimeler ağzımdan çıkmıyor aşırı kekeliyorum. Bu durum habire değişiyor yani ne zaman ne seviye akıcılıkta konuşacağım belli olmuyor, elim kolum bağlı gibi yani..
Şuanda üniversite 4. sınıftayım ve bu sene staj olacak. Yani staja gideceğim ve her haftada okulda sunum yapmam gerekecek. Ama şuanda bende kekemelik varken maalesef sunumu yapamam stajıda zor yaparım. Okulu bitiremem yani kekemeliği yenemezsem. O yüzden artık hayatım için kekemeliği yenmem gerekiyor. Kekemeliği yenmek için neler yapabilirim, artık bugünden itibaren başlamak istiyorum kekemeliği yenmek için çalışmalara. Sizin hiç kekemeliği yenen tanıdığınız oldu mu?
Şuanda üniversite 4. sınıftayım ve bu sene staj olacak. Yani staja gideceğim ve her haftada okulda sunum yapmam gerekecek. Ama şuanda bende kekemelik varken maalesef sunumu yapamam stajıda zor yaparım. Okulu bitiremem yani kekemeliği yenemezsem. O yüzden artık hayatım için kekemeliği yenmem gerekiyor. Kekemeliği yenmek için neler yapabilirim, artık bugünden itibaren başlamak istiyorum kekemeliği yenmek için çalışmalara. Sizin hiç kekemeliği yenen tanıdığınız oldu mu?
Güncellemeler
1 yıl
Önerebileceğiniz yöntemler var mı? Kitap, tekerleme gibi..
Güncellemeler
1 yıl
Ve de bu kekemeliği yenen var mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kekemelik için sürekli çalışma yapman gerekiyor mesela ağzında kalemle muhakkak çalış ve kelimeleri düzgün çıkarmak için uğraş sonra sürekli tekerleme çalış ama bu tekerlemeleri zihnini kontrol ederek yap hayal kurarak normal insanalrin kurduğu cümleleri düşünerek onları düzgün cikafabildigimi hayal ederk yap çünkü inanmak başarmanın yarısıdır inanırsan basarirsin
Merhaba, öncelikle yanıtın için teşekkürler. Yani sırasıyla,
1- Ağzıma kalem alıp tekerleme okuma
2- Kelimeleri düzgün çıkarmak için uğraşma yapma
3- tekerlemeleri okurken zihnimi kontrol ederek yapma yani kekeme olmayan insanların kurduğu cümleleri düşünerek ve onlar gibi kelimeleri düzgün çıkardığımı hayal ederek yapma,
Senin dediklerini biryere not edip çalışma amaçlı düzenledimde, tam olarak bunları demek istemiştin dimi? Birde bu 3 çalışmayı her gün 20-30 dakika boyunca yapsam, kekemeliğim azalır dimi?
Azalır bir de annenle ve yakın bağ kurduğun kişilerle rahat olma sebebin onlar seni yargılanıyor böyle kabul ettikleri için rahat konusabikiyosun ve dışardaki insanlara karşı panik oluyosun o yüzden kekelemen artıyor kendini rahat hisset bu bir küsur değil her insanın başına farklı farklı şeyler kusurlar geliyor kiminin görme kiminin eli yok ayağı yok kolu yok sen sadece kekeme konuşuyor sun o yüzden özgüvenli ol kendine karşı insanların içinde hepimiz insanız bazen ben bike düzgün konuşmama rağmen arkadaşlarımın içinde konusamadigim oluyor bir anda
Evet çok doğru söylüyorsun. Yani mesela anneme babama ya da yakın arkadaşımın yanında mesela uzun uzun konuşuyorum ve çok akıcı konuşuyorum kekelemiyorum. Hatta yakın arkadaşım kekeme olduğuma bile inanmıyor onun yanında kekelemediğim için. :) Ama işte seninde dediğin gibi dışarıdaki insanlara karşı panik yapıyorum özgüvenimi arttırıp rahat olmam lazım... Teşekkürler önerin için önerilerini yapacağım. :)
Rica ederim ne demek elimden bir şey geldiyse ben teşekkür ederim
Bende kekemeyim ve bunun İcin tedavi alıyordum eskiden birtakım sözler ve kitap okuyordum gerçekten işe yarıyor ama bunları bıraktım ve kitap okumayı ya da sözcük tekralamaları ve yine kekelemeye başladım kısaca düzelebilir
Hocam senin kekemelik seviyen neydi? Yani az mı kekeliyorsun orta mı yoksa şiddetli mi?
Bide kitap okuyordum ve birtakım sözler demişsinya k birtakım sözlerde ne gibi şeyler yapmıştın?
Son olarakta kekemeliğin tamamen geçmiş miydi geçmişte?
Sorular biraz uzun olduysa affola knka :)
Kekemeliğim değişkenlik gösteriyor orta şiddetli diyelim kitap okuma konusundada herangi bir kitap olabilir bu kelime tekrarlarını bana dil terapistim vermişti kelimelerde alfabeye göre değişiyor işte A harfi ile başlayan Kelimeler araba at gibi ve kekemeliğim tamamen geçmişti yani kekeme olduğum belli olmuyordu bile
O çalışmaları bıraktığın için şu an kekemeliğin geri döndü dimi?
Bende bi tane dil ve konuşma profösörünü dinlemiştimde oda senin dediğin çalışmaları yapın ama bunları en az 6 ay yapmanız lazım, çünkü beynin sağ konuşma merkezini değiştirip normal kekeme olmayan insanlar gibi yapmanız lazım o beynin sağ konuşma merkezini, bunun içinde hergün 5 ya da 6 ay boyunca çalışmalar yapmanız lazım o 6 ay sonunda da çalışmaları bırakabilirsiniz çünkü kekemeliğiniz tamamen geçmiş olacak diyordu.
Sen sanırım 5 ya da 6 ay boyunca çalışmadın dimi knk? eğer öyle çalışsan belkide tamamen yenerdin kekemeliği.
Ben daha kısa sürede iyileştim 2,3 ay olabilir unutum ama şöyle bir durum var ne kadar sık yaparsan daha erken iyileşebilirsin diamond tema diye bir adam var o adamda kekemeydi ve şuanda kekeme olmayanlardan daha iyi diksiyonla konuşuyor ve normal şekilde konuşan insanlar bile bazen kekeleyebiliyor benim çevremde vardı iyileşen ama sakın vazgeçme sürekli okumaya devam et yoksa geri dönüyor ama şuda var beynin alışabilir duruma sen ne kadar iyi konuşursan hani kitap yardımıyla beynin ve ağız kaslarında düzeliyor
Tamamdır dostum eyvallah çok sağolasın. Bana motivasyon verdin. :) Adamsın. Bugünden itibaren başlıyorum çalışmalara inşallah yeneceğim kekemeliği, yenince de buraya kekemeliği yendim diye yazarım inşallah. Sen hala çalışmalara devam ediyor muydun? Bide mesela knk hani günde 30dk sesli kitap oku diyorlarya sesli kitap okumak yerine evde kendi kendime sesli şekilde konuşsamda olur dimi
Sende bana motivasyon verdin bende başlarım bugün kitap okumaya yani evet olabilir kendi kendinede konuşabilirsin oda olur hayatında başarılar dilerim dostum.
Sağol dostum, bende sana hayatında başarılar dilerim.
Doktora git
Aynen gidicem