Kekemelik nasıl geçer ve kekemeliği yenebilen var mı?

Arkadaşlar merhaba. 24 yaşındayım, ve toplum tarafından yakışıklı denilen birisiyimdir normalde ama kekemelikten dolayı hiç sevgilim olmadı şuana kadar. sadece 2 tane yakın arkadaşım var. Yani kekemelikten dolayı sosyal hayatımda maalesef iyi değil. Mesela annemle ya da yakın arkadaşımla konuşurken çok az kekeliyorken tanımadığım insanlara karşı kekemeliğim artabiliyor. Yani kısacası bazenleri hiç kekelemiyor ve akıcı konuşuyorken bazenleride kelimeler ağzımdan çıkmıyor aşırı kekeliyorum. Bu durum habire değişiyor yani ne zaman ne seviye akıcılıkta konuşacağım belli olmuyor, elim kolum bağlı gibi yani..

Şuanda üniversite 4. sınıftayım ve bu sene staj olacak. Yani staja gideceğim ve her haftada okulda sunum yapmam gerekecek. Ama şuanda bende kekemelik varken maalesef sunumu yapamam stajıda zor yaparım. Okulu bitiremem yani kekemeliği yenemezsem. O yüzden artık hayatım için kekemeliği yenmem gerekiyor. Kekemeliği yenmek için neler yapabilirim, artık bugünden itibaren başlamak istiyorum kekemeliği yenmek için çalışmalara. Sizin hiç kekemeliği yenen tanıdığınız oldu mu?
Güncellemeler
1 yıl
Önerebileceğiniz yöntemler var mı? Kitap, tekerleme gibi..
Güncellemeler
1 yıl
Ve de bu kekemeliği yenen var mı?
Kekemelik nasıl geçer ve kekemeliği yenebilen var mı?