Çok geçmiş olsun 🥺. Temiz bir bezi ılık su ile arpacığın olduğu yerde ortalama 15 dakika bekletirsen iyi olabilir tabi bunu gün içinde 2 defa falan yapman gerekir. Papatya çayı biraz soğutup göz kapağına koyabilirsin. Onun dışında eczane'ye gidebilirsin ya da kötüleşirse veya iyi hissetmiyorsan doktora görünmeyi unutma
Geçmiş olsun. Benim sol göz kapağının altındada nokta kadar çıban çıktı. Tek problemi soğuklarda ağrıyla beraber baş ağrısı yapıyor. Doktor sıcak suyla masaj yap kaybolur demişti bana. arpacıkta benzer bir şey ama sanırım iltihap kapmış gözün o yüzden çıkmış
Kullandığın makyaj malzemesinden dolayı o bölgenin mikrop kapmış olabileceğini düşünüyorum. O bölgeyi bir kaç gün temiz tutmalısın ve göz makyajı yapma. Orası dinlensin. 1 haftaya geçer büyük ihtimalle
Sıcak pansuman ile yağ bezlerinin uçlarının açılması amaçlanır. Yağ bezleri açılınca içinde bulunan kistik yapı dışarı çıkar ve bu durum tedavinin hızlı olmasını sağlar. Sonrasında göze antibiyotikli damla ve merhemler uygulanır. Arpacık patlayıp iyileşene kadar kontakt lens ve göz makyajı yapmaktan kaçınılmalıdır.
Göz kapağının altındaki makyaj mı yoksa derine bişey mi oldu :o
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Arpacık kirpik diplerinin iltihaplanmasıdır bir kere yaşadım kirpiklerimden aralıklı olarak 4-5 tanesini cımbızla aldım ertesi gün arpacık yok oldu 😉 antibiyotikler e de devam ettim tabiki