ZİHİNSEL PROBLEMLER YAŞIYORUM YARDIMA İHTİYACIM VAR?

Merhabalar. 23 yaşındayım ve yaşadığım ciddi zihinsel problemler var. Uzun süredir hiçbir şey düşünemiyorum kendimi buna zorluyorum ama olmuyor. Düşünceler, kelimeler, anılar, ezberlediğim şarkılar, isimler, numaralar, beynime gelmiyor. İnsanlarla konuşurken özellikle 4-5 aydır çok zorlanıyorum günlük max. 20-30 kelime ile konuşmaya başladım önceden bu durum böyle değildi. Yeni şeyler öğrenmekte, okuduğumu, duyduğumu, gördüğümü anlamakta zorlanıyorum. Ağır PARANOYALAR yaşıyorum insanların yakın çevremin yaptıkları davranışlar, sözler, bakışlar, açtıkları şarkılar bile bana bir göndermeymiş gibi geliyor bunlardan çok fazla anlamlar çıkarıyorum. Çoğu zaman korku ve panik halinde olduğum anlar geçiriyorum. Koyduğum bir nesnenin yerini 5-10 dakika sonra hatırlayamadığım oluyor çoğu zaman kendimi hiçbir şey düşünmüyor olarak yakalıyor ve bu durumu farkedip sinirleniyorum birşeyler düşünmeye çalışırken çok zorlanıyorum. Anılarım, yaşadığım hayat, izlediğim filmer, ezberlediğim şarkılar, isimler, numaralar, sanki hepsi silinmiş gibi para parça birleştirmekte zorlanıyorum geriye dönük şeyleri hatırlamak hatırlamaya çalışmak beni çok yoruyor. Ertesi güne planladığım şeyleri kalktığımda hatırlayamıyorum. Kendimi çoğu zaman çok yorgun hissediyorum hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden sadece gün içerisinde 1-2 saat kendimde olduğum zihnimin ve gücünüm yerinde olduğunu hissediyorum. Günlerce uyusam bile yorgun oluyorum. Bazen çok fazla uyuyor bazen hiç uyumuyorum yemek yeme bozukluklarım var anlık iştah artması ve ani iştahsızlıklar yaşıyorum günlerce sürdüğü oluyor. Bunları yakın çevreme anlatamıyorum bu yüzden buraya yazıp akıl danışmak veya bu tür sorunlar yaşayan başka insanlar var mı diye merak ettim yardımcı olursanız sevinirim. Biraz uzun bir yazı oldu zahmet edip buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim iyi günler.

ZİHİNSEL PROBLEMLER YAŞIYORUM YARDIMA İHTİYACIM VAR?