Ben küçükken çok utangaç bir çocuktum. Annem de beni 10 yaşında doktora götürmeye karar verdi. O yaşta çok ağır ilaçlar kullandım sırf utangaç olduğum için. Fakat bu ilaçlar asla işe yaramıyordu fakat sürekli ciddi yan etkiler yapıyordu. Ve sürekli ilaç değiştiriyorlardı ilaçlar asla işe yaramadığı için, sanki denekmişim gibi. Küçücük bir çocuk hastayı (hasta bile olmayan) denek olarak gördüler. Daha da kötüsü, ilaç yazmak için sahte rapor yazmışlar hakkımda. Çünkü normalde bu ilaçların teşhis olmadan satılması yasak. Ve sırf bu yüzden teşhis yazmışlar. 3 sene önce bir şiddet olayı gördüm kriz geçirdim, polise gitmek ve darp raporu almak istedim. Doktor darp raporu almama yardım etmek yerine iğne yapıp uyuttu, polise bile gitmeme engel oldu. Tabii çocuktum ve bunların ne kadar ciddi şeyler olduğunun farkında değildim. Geçen sene çok ciddi yan etkiler görünce ilaçları bir anda bırakmaya karar verdim. Yaşadığım yan etkiler, beyin tümörünün belirtileri aynıydı, nöroloji doktorları bile bundan şüphelendi o zamanlarda. Şimdi ben bu ahlaksız doktor müsveddelerinin çalıştığı hastaneye dava açsam ne olur? Donlarına kadar kaybetsinler işsiz kalsınlar istiyorum. El kadar çocuğun hayatını kararttılar.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Utangacsin diye psikiyatriye goturduler psikiyatri ilac başladilar deme simdi duser bayilirim psikolog yerine ona gotururse tabi ilaç başlar çünkü çocukta belliki bi sorun gordu aile hap almasi gerektigini dusundu devamli getiriyo derler dava etsende sonucsuz kalir şu durumda ailen suçlu bende utangactim ne diye beni psikiyatriye götürmediler öğretmenlerim konuşurdu ailemle evde ona göre bi egitim verin konusma yapin diye yillar içinde acildim
Normalde teşhis olmadan bu tarz ilaçlar bile vermiyormuş. Onlar sahte rapor bile düzenledi, bu bile başlı başına bir suç. Doktor darp raporu almamı bile önledi. Bir sürü iğrenç şey var. Hadi annem cahil bir kadındı, bu insanlar sözde doktor ya, bilmesi gerekiyordu. Karşılarındaki kişi bir çocuk, doğal olarak rızası yok ve bu konuda bilgi sahibi olan birisi ona bunu yapıyorsa tabii ki suç. Mesela kalbim ağrıyor diye doktora gitsem, doktor bana teşhis olmadan kalp ilacı yazsa, o da bende kötü şeylere sonuç açsa ve sonrasında o ağrı sadece bir kas ağrısından ibaret çıksa, doktor ilacı kafasına göre yazmış olsa bu suç mudur değil midir? Bu anlattığım da tamamen aynı.
Sen anlayamiyor musun yoksa hala çocuk musun teşhis olmadan diyon teshisi doktor muayne etti koymus oluyo zaten anlattiklarin ve tahlillerle koyuluyo kalbin agriyo diye doktora gittin ekg felan bakiyolar kafadan kalp ilaci yazmiyolar insana psikiyatri de devletteyse eğer çok insan var anlatiyon basliyo bi ilaca özele gitmiyosan eğer nerden bilsinler sen çocuksun ailen yönlendiriyo psikolog dinlemek için psikiyatri hap yazmak için olan doktor farkini bilmeyen cahil bi ailen varsa 10 yaşindaki seni ne demeye doktora goturup yillarca farkli ilaç almanı sağladılar ayrica igne yapıp uyuttu da ne demek siddet gördüysen acilde darp raporu istiyorum diyosan böyle bir şey mümkün değil sadece taşkınlık yaparak bagiriyosan acili birbirine kattiysan sakinlestirici yapmislardir kendine gelince darp raporunu alip gene gidebilirdin polise
Allah aşkına normal bi ruh halinde olduğunu düşünüyorsan aç davayı ama bunu kanıtlaman gerekicek ama o yıllarda ruh halinin iyi olup olmadığınin kaniti var mi yok ailen ne diye goturdu diye onlarin ifadeleri dinlenecek ve bu iş çözüme ulaşmayacak
Ayy düşündüğün gibi değil. Anlayamayan sensin 2 kere aynı şeyi yazdım. Taşkınlık falan çıkarmıyordum agresif birisi değilim. Sadece uyutmaya çalıştılar kendime zarar falan vermeyeyim diye (güya onların düşüncesi). Ve bu da tabii ki polise gidip rapor almama engel oluyor, doktora bunu söylediğim halde böyle davrandı. Vücuttaki darp izleri 1 ay kalacak değil sonuçta. 3-4 gün sonra geçiyor. O saatten sonra darp raporu alınabilir mi sence, hangi kafada yaşıyorsun? Ayrıca her psikiyatriste giden insanın teşhisi mi oluyor kardeşim bu nasıl bir cahillik? Evet psikiyatristin işi ilaç yazmak, o halde de teşhis koyamadığı birine ilaç yazmayacak kadar düzgün ve şerefli olacak. Ayrıca psikiyatristler terapi yapabiliyor, illa ilaç yazmasına falan gerek yok. Ve adamlar ilaç yazmak için teşhis uydurmuşlar kafalarından, kendileri bile itiraf etti bunu. Yazan tanıyla alakam yok zaten, başka bir şey deseler inanma ihtimalim olabilirdi ama dünyanın en alakasız şeyini yazmışlar. Ve benim bildiğim hastalık için ilaç yazılır; ilaç için hastalık yazılmaz. Umarım bu kez açıklayıcı olmuştur da anlarsın.
Yazdıkları teşhis zaten o dönemlerde ruh halinin iyi olup olmamasıyla alakalı olan bir şey değil. Beyinden gelen ve asla geçmeyen bir hastalık. O yüzden şu anda öyle biri değilsem, o zamanlarda da öyle değildim demek oluyor bu. Babam zaten o ilaçlara hep karşı çıktı asla istemedi. Annem de dava açabiliriz diyor. 10 yaşında çocuktum utangaçlık dışında neyden dolayı gitmiş olabilirim, akıl var mantık var. Okulda bile sınıfın en uslu çocuğuydum.
Bence acil doktoruna dava açman lazım senin ilk başta beni kimse uyutamaz siddet olayinda taskinlik cikarmadan normal gittigin rapor için bi yerde nasıl böyle düşünmüş olabilirler sen hala ilac mi aliyodun o dönem düsünmeleri için bi sebep lazım ben psikiyatri hastasini ambulansi ariyodum da sakinlestirici yapmiyolardi kendi rizasi olmadan goturemeyiz işlem yapamayiz diyolardi burdan senin hatirlamadigini düşündüm kamera kayitlari çıkar ortaya acil doktoruna o günkü kayitlara çalisanlara ulasirlar dava aç
Olay 2 sene oldu ama not falan alıyorlar ya, muhtemelen oralarda gerçek durum yazıyordur. Sahte teşhis konulduğunu da o hastanedeki doktorlardan birisi kendisi itiraf etti zaten. İlaç yazılabilmesi için koymuş.
2 sene önce bu olay oldu belkide olay yerindeki tum herkes bile değişmiştir kamera kayitlarina calisanlara ulasilabilir mi bilmiyorum ki o günü hatirliyosan hersey hastane kayitlarinda adli olay olur diye tutuluyor kameralarda neler oldu hakli misin haksiz misin durduk yere sana igne mi yaptilar rapor istedigin halde görülür teşhis felan önemsiz sen eğer ki hicbir şey olmadı rapor almaya gittim de bana direk sakinlestirici yaptılar diyosan yaninda neden biri gitmiyo yavrum senin valla çok üzüldüm keşke arkadasim olsaydin ya bu duruma asla musade etmezdim
Çok teşekkür ederim
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!