Kullanmadığım ilaç kalmadı. Günde 6 tane ilaç içiyorum. Yine yok. Ölü gibiyim. Mahvetti bu hastalık beni. Hastaneye de yattım yapamadım. Ne yapayım Allah için siz söyleyin ya? İsyan etmeyeyim diyorum dayanamıyorum. Şifa yok 😔
Cevabın nedir?
Psikoloji
Obsesif kompulsif bozukluk durumlarında en rahatsız edici şey günlük rutinlerimizi bile gerçekleştirememek oluyor. Gün içinde yapmak istediğim, yapacağım şeyleri yöneten benden bağımsız bir yönetici var gibi hissettirebilir. Bu durumların içinde olup çok zorlandığınızı tahmin edebiliyorum. Birçok psikolojik ilaç doğrudan beynimizi etkilediği için maalesef ki yan etkileri yoğun olabiliyor. Sizin durumunuzda halihazırda okb ile baş etmeye çalışırken bir de ilaçların yan etkisi işleri zorlaştırmış gibi görünüyor.. Öncelikle birlikte bedeninizde ve zihninizde ne hissettiğinizi somutlaştırarak başlayabiliriz. Daha sonra elde ettiğimiz bu somut verilerle psikiyatristinize durumunuzu detaylıca açıklayıp ilaçlarla ilgili ondan yönergeler alabilirsiniz. Ben birçok psikolojik problemde en önemli noktalardan birinin umut olduğuna inanıyorum. Konuya bakış açınızı da beraberce yeniden şekillendirebiliriz.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİlaçla geçebilecek bir şey değil bu. Kendi kafa yapımı değiştirmen lazım. Ben de 2 yıl boyunca bu OKB ile baş ettim. Çözümü sende bitiyor. Olumlu düsünmeyi, kendine yapabileceğine güvenmeyi, dünyanın ve yaşamanın iyi yönlerini öğrenmelisin. Emin ol her şey güzel olucak. Sen yeter ki sevgiyi hayatının merkezine koy. Bakış açın depredif değil sevgi dolu olsun. Çözüm bu kadar basit. Bazen içinden çıkılmaz, karmaşık bir durum içinde olduğumuzu sanarız fakat çözüm basittir. Ayrıca elbette bir anda geçmez. Yavaş yavaş o düşüncelerinin ve kötü ruh halinin gitmesine izin vermelisin. Hiçbir zaman ümitsizliğin ve okbnin seni yenmesine izin verme. Motton pes etme olsun. Çünkü hayata sevgiyle baktığında gerçekten yaşamaya değer olduğunu anlıyosun. Arabada giderken gördüğün bir çocuk bile seni mutlu ediyor ya da yaşlı bir amca veya bir çiçeği koparttiğında dahi üzülüyosun. Kendine güven ❤️
60 Yorumla
+1 yılBende uzun süre bunla uğraştım hala uğraşıyorum en son canıma tak etti bıraktım ilaçları ( Bu bir tavsiye değildir) kendi kendime sürekli tekrar etmeye başladım kötü düşümceler aklıma gelince evet olabilir iyip geçiştirdim takıntılarımı yapsam nolur yapmasam nolır diyip salladım Ve fark ettim ki ilaçtan çok insanın kendi kafasında bitirmesi gerekiyor en azından benim için öyle oldu ilaclarini bırakmanı doktor önermeden tavsiye etmem ama kendi kendine sürekli olumlu konuşmalar yapman gerçekten çok işe yarıyor
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBacım bacım seni ben anlarım 😔 bizi anlamıyorlar bacım küçük görüyorlar hor görüyorlar sendeki de dert mi diyorlar çekmemişler ki nerden bilsinler bu ruhun kanseri…
100 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
56
Cevap
65Cevap
1 yıl
OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) gerçekten zor bir durum olabilir ve tedavi süreci kişiden kişiye değişebilir. İlaçlar ve hastane yatışları gibi birçok tedavi yöntemi denediğinize göre, size birkaç farklı yaklaşım önerilebilir:
1. Terapötik Yaklaşımlar:
• Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT): Bu terapi, OKB tedavisinde en etkili yöntemlerden biridir. Uzman bir terapist ile Çalışarak düşünce kalıplarınızı ve davranışlarınızı değiştirmeye yönelik teknikler öğrenebilirsiniz.
• Maruz Bırakma ve Tepki Önleme (ERP) Terapisi: Bu, BDT'nin bir alt dalıdır ve OKB belirtilerini hafifletmede oldukça etkilidir.
2. Alternatif Terapi Yöntemleri:
• Mindfulness ve Meditasyon: Bu teknikler, zihninizi sakinleştirmenize ve takıntılı düşüncelerle başa Çıkmanıza yardımcı olabilir.
• Sanat Terapisi veya Müzik Terapisi: Kendinizi ifade etmenin ve rahatlamanın farklı yollarını bulmanıza yardımcı olabilir.
3. Destek Grupları: OKB ile yaşayan diğer insanlarla bir araya gelerek deneyimlerinizi paylaşabilir ve destek alabilirsiniz. Bu tür gruplar, yalnız olmadığınızı hissetmenize yardımcı olabilir.
4. YaSam Tarzı Değişiklikleri:• Egzersiz: Düzenli fiziksel aktivite, zihinsel sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir.
• Sağlıklı Beslenme: Dengeli bir beslenme düzeni, genel ruh halinizi ve enerji seviyenizi artırabilir.
5. Profesyonel Yardım:
• Psikiyatrist ve Terapist: Alanında uzman bir psikiyatrist veya terapist ile düzenli görüşmeler yapmak, tedavi planınızı gözden geçirmenizi sağlayabilir.
• Hastane ve Klinikler: Belirli uzmanlaşmış klinikler veya hastaneler, OKB tedavisinde daha yoğun ve özelleşmiş yaklaşımlar sunabilir.
Kendinize karşı nazik olun ve bu sürecin zaman alabileceğini unutmayın. Eğer mevcut tedaviler işe yaramıyorsa, farklı bir uzmanla görüşmek ve farklı bir tedavi planı denemek iyi bir seçenek olabilir. Dayanışma içinde olduğunuzu bilin ve yardıma ihtiyacınız olduğunda sevdiklerinize, arkadaşlarınıza veya profesyonellere ulaşmaktan Çekinmeyin.00 Yorumla
1 yılİlaçla olacak iş değil gez dolaş spor yap koşuya çık, sevdiğin şeyler yok mu onlarla uğraş sevdiğin sana iyi gelen insanlarla vakit geçir doğaya çık arabesk yaşama ağır şarkılardan da uzak dur. Hayatı çok mu ciddiye alıyorsun acaba biraz sal kendini seni rahatsız eden şeyler emin ol ki o kadar da önemli değiller ya da aşılmaz değiller.
Hayat kısa mümkün olduğunca tadını çıkarmaya bak illaki büyük mutluluklar bekleme küçük neşelerdir hayatı güzel kılan. Bir yerinden başla dene çık o kuyudan ve hayatını yaşa acısıyla tatlısıyla.. Hayatta elinden geleni yap gelmeyenleri de Allaha bırak at üstünden, fazla düşünmeyi bırak tadını çıkarmaya bak dünyayı kurtarma görevi sana verilmedi hayatın bütün yükü sende de değil herkes payını alıyor hayattan kimsenin hayatı göründüğü kadar muhteşem sorunsuz değil bu kadar endiselenip kendini hasta etme. Ellerini uzat güzellikleri yakalamaya çalış!..
Çok gençsin kıymetini bil en güzel zamanların tadını çıkar.
Ya acıyla endişeyle ya da daha keyifle neşeyle bir şekilde geçecek zaman sen hangisini tercih edeceksin nasıl yaşayacaksın kendin karar ver!..31 Yorumla- 1 yıl
Mükemmel yorum 👏👏👏👏
1 yılBu OKB nin şifası birazda kişinin beyninde bitiyor. Umursamayacaksin en iyi yöntem bu, misal kaygı mi başladı, kendine telkin edeceksin kaygılanma diye, yine başladın gereksiz düşüncelere diye. Başıma geldiginde o zaman dusunutim diye. Simetriye mi takildin. Duzletme arkadaşım, ısrar et kendine düzeltme göreceksin bir süre sonra müdahale etmeye etmeye hafifleyecek. Asıl sikintinin temelinde herseyinkontrol etme ve müdahil olmanistegi var. İnsanın olduğu yerde hiç bir şeyi kontrol edemezdin, yaşamda her şeye müdahil olmazsın, bunu kendi kendinin farkına vardir
00 Yorumla
1 yılAnkara 'da mavi at isimli bir cafe var. Bu cafede ki çalışanların tamamı maalesef şizofren. Sizin durumunuz şizofreniye göre çok daha hafif nereden bakarsak bakalım. Yarın birgün buraya yorum yapan bizlerinde OKB, Şizofreni, Bipolar vb psikolojik rahatsızlıklara sahip olmayacağımızın garantisi yok. Burada psikoloji konusunda kimse tam donanımlı değil. Araştırma yapın, iyi bir uzmandan destek alın. Daha önce aldınız ama pes etmeyin. Takip altında olmanız lazım ki ilerleyip başka ağır psikolojik rahatsızlıklara dönüşmesin. Çok geçmiş olsun
00 Yorumla
1 yılObsesif kompülsif bozukluk (OK😎, insanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompülsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur. Obsesif kompülsif bozukluk kendini tekrarlayan bir hastalık türüdür. Obsesif kompülsif bozukluk istenmeyen düşünceler, sürekli müdahil olma, sıkıntı veya endişe veren dürtülerdir. Bu hastalığa sahip kişiler kendilerini zorlayarak tüm düşüncelerini görmezden gelmeye veya onlardan kurtulmaya çalışabilir. Fakat hasta bu tip saplantılardan kurtulmaya çalışırken daha da zorlanabilir.
10 Yorumla
1 yılÇevreni değiştir. Yeni insanlar tanımaya çalış. Örneğin spora gidebilirsin.
Sürekli kafanı meşgul eden şeyler için şöyle düşünebilirsin, 10 yıl önce seni belki uyutmayan bir konu şu an aklında bile olmayabilir. O yüzden her sıkıntı geçer elbet böyle düşün. Söylemesi kolay yapması zor elbette. Kendine herşeyin iyi olacağını sürekli telkin et.
Hep böyle kalacak değilsin, her şey değişir merak etme. Hayat değişimden ibaret yeter ki kalk yerinden.20 YorumlaPandemi başladığından beri bende OKB ile uğraşıyorum.
Psikoloğa gitmedim.
Yani etrafımdakiler deli desin istemiyorum ama takıntılıyım.
Kelimelere, dış görünüşüme, temizliğe ve güzel yazmaya.
Gelecek hakkında sürekli planlar kuruyorum.
Ayrıca daha çok gelecek kaygısı taşıyorum.
Sanırım tek çözüm dua etmek ve sabır etmek.
Yürüyüşe çıkmak da stres seviyesini azaltıyor diyorlar.
Belki sana da iyi gelir.20 Yorumla
1 yılÖncelikle OKB bir hastalık değildir, böyle düşün, yani mühltemelen çok sterssli bir dönemden geçtin ve eskiden aklıma gelse 2-3 dakikada tamamen umutacağın rahatsız edici bir düşünceye takıldın, doktora gittin hastasın dediler, kesinlikle hasta değilsin, ilk önce bunu bilinçaltına yerleştirmeye çalış, hastalık algısını yık, seni mahv eden düşünceler değil, hasta olduğunu, bir sorun olduğunu düşünmek, daha sonra telkinleri tekrarla " bu düşünceler aklıma gelede bilir gelmeyede bilir, onlar hiç bir şeyi tanımlamaz, sadece aklımda başı boş dolaşıyorlar, aynı uzay boşluğundaki bir yıldız gibi, havadaki bir bulut gibi" bunlara kendini gerçekten inandır ve en geç 6 ayda tamamen başka bir insan ol
00 YorumlaYa aslında ben ayrılmadım, o ayrıldı, çok soğuk davranıyordu ve bitirdik. Aradan 4-5 ay geçti, bayadır hesabı gizliydi ve az önce hesabı gizliden çıkarmış, öylesine fake hesaptan bakayım dedim... Abooo!!! O kadar güzelleşmiş ki, gözlerime inanamadım... Abi aşırı güzel olmuş, sanki ünlü bir manken gibi... Eskiden de güzeldi ama 4-5 ayda bu kadar güzelleşmesi beni baya şaşırttı ve ”Ulan ben ne kaybetmişim be” demeden kendimi alıkoyamadım!!! Aşırı pişmanım. Bana artık yüz vermesi imkansız, hele ki bu kadar güzel olmuşken. Şimdi herkes etrafında pervanedir... Abi bana asla yüz vermez ama yine de ”Acaba yazsam mı?” düşüncesi var aklımda... Ne
00 Yorumlabeynini düşünce biçimini değiştirmen lazım. bir şeylerle oyalanman lazım. tek kalmaman lazım. seni okbye itecek her şeyden uzak dur. beynini kandır hayır demeyi öğren. saçma düşüncelere teslim olma ve çok iyi uzman bir psikologla görüşme sağla en azından haftada 2 kere.
10 YorumlaOkb korkulacak bir şey değil bana bir şey söyleyin uygula çok rahat edersin. önce gelen vesveselerin düşüncelerin senin düşüncelerin değil zaten sen kendin düşünsen kaygiya korkuya kapılmasın onun için rahat ol 2-bana ait olmayan düşüncelerin be im zihnime geliyor kaygiya kapilma3,- o vesveseler varsın gelsinler bir şekilde retuel yani yorum yapma istediği jadar gelsin rahat ol düşüncelerin yaptırım gücü yoktur sakın korkma endişe etme yaptirim gücü yoktur seni çıldırtmak delirtmek sadece seni kaygiya sevk eder 8 e kadar say derin beleş al bira bekke günde 3- kez yaparsın 21 gu de okb silinir gider
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende ilac kullandim cok, hala kullaniyorum. Seni en iyi ben anlarım. Bence bu hastaligin nedeni beynimizin serotonin kaynagi bulamamasi, ve bunu bazi obsesyonlar devredip kompulsiyonlar tamamlaninca serotonin salgilanmasi. Yani sen takintini gecirmek icin bazi ritueller yapinca mutlu oluyorsun. Bende boyleyim hala boyleyim ama baya azaldi allahtan.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim isyan edecek bir şey yok. Hastalık da şifası da Allah'tan.
Öncelikle yaşantını ve çevreni değiştir. Seni üzen insanlardan uzak dur. Sağlıklı beslen. En önemlisi de ibadet et. Allah'a dua et ve şifasını ona inanarak iste.
Bol bol Kur'an oku meali ile oku.
Rabbim şimdiden şifalar versin
10 Yorumla
1 yıl20li yaslardan beri bununla yasamaya alistim.43 yaşindayim bugune kadar ilaclarla bir arpa boyu yol alamadim. Ama kendi cabamla bi çok şeyden siyrildim. Tamamen düzelemezsin demiyorum buna inanmak istiyorum, emin ol bi cok şey senin elinde❤️
00 YorumlaSeni çok seven birisini bul havalara uçursun seni en iyi tedavi ilaçsız olandır unutma bazı doktorlar böyle söyler çok gençsin daha önünde uzun yıllar var balık tutmayı dene bu sana çok iyi gelebilir bu dünyada en değerli şey sensin unutma bişeyler sormak istersen yazabilirisin geçmiş olsn
10 Yorumla
+1 yılİnan bana aynı durumdayım düşünmediğim kafama takmadığım anlar çok nadir ne yaşadığını biliyorum kendini yapayalnız koca bir karanlığın zihin hapisanesinin içinde hissediyorsun ölmek hatta var olmamayı diliyorsun gerçekten çok zor hayat yaşamak haram zehir oluyor kimi zaman anlaşılamadigini hissediyorsun anlatamıyorsun ne kadar zor olduğunu yaşadıklarinin takma deselerde o olacakmış hissi o kadar derin ki biliyorum
20 YorumlaBenim de muzdarip olduğum durumdur ama bu kadar yüksek bir derecede değildi. İlaçlardan çok davranış terapisine biraz daha ilerle çünkü belli ki ilaçlar olmuyor. Ayrıca bazı durumlarda okb artar bazı durumlarda azalır hayatının ne kadar stresli bir döneminde olduğuna bağlı. Düşündüğün aklına gelen şeylerin sana göre ne kadar mantıklı olduğunu düşün aklına karşı koy
00 Yorumla
1 yılYaklaşık 4 senedir bu dertle uğraşıyorum ve çok psikiyatriye gittim ve bir psikiyatri aşık olmam gerektiğini söyledi çok şükür oldum ve gerçekten çok etkisi oldu ve kendimden gözlemlediğim kadarıyla da seni üzen seni negatife iten ortamlardan insanlardan uzaklaş. Rabbim bu acıyı çeken herkese önce şifa sonra da sabır versin.🤲🏻
00 YorumlaSeni çok iyi anlıyorum bu hastalık bendede var yiyip bitirdi resmen beni. Okul hayatım kariyerim halada etkilemeye devam ediyor ama bende kurtulamıyorum İzzet güllü var Youtube de onu izleyebilirsin faydalı oluyor ilaçlar ise inan bana kullandım hepsi yan etki ettim iş akılda bitiyor ama onuda gayret edersen yaparsın.
00 YorumlaBendede vardı herkesi bişi derdim yaklasmazdim herseyime yansıdi snra farklilasti baktimki normallesiyorum kafamdaki kötü düşünceler gittikçe mesela eskisi gibi değildim çünkü hayatımda düşünmem gereken farklı şeyler oldu fark etmedim bile septum lan hafiflediğini sen daha bir açıklayıcı yazar mısın ne oluyor yani ne yapıyorsun neden okb var dedin
00 Yorumla
+1 yılşifası var allahın izniyle takıntılarından seni kurtarırım olaki brn yapamadım bi üst makama rica ederim ama benim dediklerşmi yaparsan isyorsan takip at değilse cevap bile verme
00 Yorumla
+1 yılAynı ben bu bitti nevrotik bozukluğu var şimdi dışarı çıkasim gelmiyor insanların halini görünce bide
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00 Yorumla
1 yılŞifa Allah'tan şifa yok deme her şey sabır, bu bir imtihan. Anne adını birde kendi adını yaz bana iyi bı hocaya gitmen lazim
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBunun çaresi maalesef kendin. Üstüne düşünmeyeceksin nasıl olduysa devam edeceksin beynin oyunu bu gerçek değil
00 Yorumla Bende öyleyim yıllardır derecesini azalttım bir şekilde ama yine de var, sakıncası yoksa dm den yazar mısın
00 YorumlaNe yaşadın bu kadar neye takıldın ki bende de vardı majör depresyon oldum ama geçiyor benim geçti ben yendim ama 2 senemi aldı
00 YorumlaMaalesef psikoloji böyle ilaçlarla sadece azaltırsın geçiren sen olacan benimkilerde işe yaramıyor bulamadılar bile
00 YorumlaBen iyileştim bu doktor sayesinde
https://www. aslihandonmez. com/00 Yorumlaİstersen bu konuyu kosabiliriz yardimci olursam ne mutlu sana
01 Yorumla- 1 yıl
Bu konuyla ilgili öneriniz var mıdır?
1 yılilaçları çöpe at daha fazla kendini zehirleme meditasyon eğitimi al
00 YorumlaSağlık konusunda 311 cevap paylaştı. Cok sikintli bu durum neye karsi boylesin neye bagimlisi
00 YorumlaGüzel bir aşk ve güven duyacağın erkek bulmak seni daha iyi hissettirebilir
00 Yorumla
1 yılOkbsi olan kızlar nasıl sevişiyor merak ettim.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun. Çözümü var. Hangi şehirde yaşıyorsun ona göre yönlendirme yapayim doğru bir uzmana
00 Yorumla
+1 yılBende bi ara sıkıntı vardı sonuç bu çıktı korkularımın üzerine gittim ilaçları kullanmayı kabul etmedim çok şükür senelerdir umursamıyorum o korktuğum şeyleri rahatım Allah yardımcın olsun üzüldüm zor durum
10 Yorumlaİlaçla geçiremezsin. İlaçlar bir noktadan sonra sadece zihnini bir süreliğine uyuşturur. O uyuşturmayı da uykuyla sağlar. Tek çaren kontrol altında tutabilmek.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİzzet Gullu'nun videoları var YouTube da. Onları düzenli izleyin.
10 Yorumla
+1 yılOkb ninn bence tek yolu hayatı sallama akışına yaşa ne olabilirki en fazla sorusunu hep kendine sor canım kendine hep çok iyi bak senin için herşeyden önce kendin varsın. 🩷
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılYaşadığın yer neresi? Bir hafta, 10 gün uzaklaşabilir misin?
00 YorumlaBende şu an böyle durum yaşıyorum sanırım hatta aşırı derece kötü bisi escinsel korkusu yaşıyorum acaba gay miyim diye falan ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılSana benden tek bir tavsiye sev birisini çok sev o içindeki sevgi sana bütün takıntıları unutturuyor aşık ol çok aşık ol o aşk sana hiçbir hastalıktan daha önemli gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılbenimde aynı şekilde yıllarca uğraştım ama en etkili yöntemi terapidir düzgün bir psikolog bul ve bi müddet onunla devam et illali bi noktada yararı oluyo emin ol. ilaç olarak ne kullandın ve yaş kaç
00 Yorumla
+1 yılAynısı bende de var canım kendini bir iş bul sürekli onunla uğraş. İşin biri bitmeden diğerine geç. Bol bol ev işi yap bol bol zihnini meşgul edeceğin ama takmayacağın şeylerle uğraş
00 Yorumla
+1 yılBuraya bilip bilmeden konuşmayın gerçekten çok sinirleniyorum bende okb hastasıyım sana mesaj atarsan yardımcı olmak isterim çok iyi bilirim o lanetiiiii
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranın türkçesini oku, kendinle ilgili bişey görürsün orada
00 Yorumla
+1 yılBenimde okb var çok kötü bişey Rabbim yardım etsin beraber intihar edebiliriz
30 Yorumla
1 yılPsikolog İzzet güllü izle. Videolarını sabırla sürekli dinle. Duygularını yaşamaktan korkma. Zihnini özgür bırak.
00 YorumlaLütfen ama lütfen youtube tan izzet güllü nün okb ile alakalı videolarını izle, gerçekten iyi gelecek sana
00 YorumlaNasıl sorunlar oldu da hastaneye yattın. Bayılmalar vs oluyormu
10 Yorumla
+1 yılZor bir durum ilaçla değilde psikolojik olarak başa çıkmayı dene
10 Yorumla
+1 yılAllâh sağlık versin inşallah üzülm Allah büyüktür herşeyin çağresi var
10 YorumlaAnzly kullan 20 mg günde bir tane atılıyor ben kullanıyorum çok iyi geldi vallaha
00 Yorumla
1 yılMerhaba benim ile iletişime geçermisin okb konusunda yardımcı olmak istiyorum
00 Yorumla
1 yılBende de aynı durumlar var ama henüz doktora gitmedim sadece belirtileri var doktora gitmeli miyim?
01 Yorumla- 1 yıl
İnsanız hepimiz inişlerimiz çıkışlarımız olacak. Bunun doğal olduğunu düşün.
1 yılkullanma ya kullanmayınca daha iyisin ilaçlar canım yapıyor
00 Yorumla
+1 yılSpor yap 1 yıl boyunca haftada 4,5 defa git düzelir. Inşallah
00 YorumlaPapatya cayi ic valla bunyeyi sakinlestiriyor pamuk gibi oluyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO kadar kötü bir şey ki günden güne insanı yiyor ruh yiyen bi böcek gibi Allah bizi tez zamanda kurtarsın
01 Yorumla- 1 yıl
İyi olacak her şey merak etme
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim sevgilimde OKB o da benim hayatımı bitirdi. Benimle buluşamıyor bile. Ondan kurtulamıyorum. En son aldatmaya başladım.
01 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Merhabalar,
Obsesif kompülsif bozukluk (OKB), insanların obsesyon adı verilen sürekli tekrar eden düşüncelere sahip olması ve bu düşüncenin kendisini rahatsız etmesinden ötürü, genellikle rahatlamak amacıyla ritüel veya kompülsiyon adı verilen sürekli tekrar eden davranışlarda bulunmasıyla karakterize bir durumdur. Obsesif kompülsif bozukluk kendini tekrarlayan bir hastalık türüdür. Obsesif kompülsif bozukluk istenmeyen düşünceler, sürekli müdahil olma, sıkıntı veya endişe veren dürtülerdir. Bu hastalığa sahip kişiler kendilerini zorlayarak tüm düşüncelerini görmezden gelmeye veya onlardan kurtulmaya çalışabilir. Fakat hasta bu tip saplantılardan kurtulmaya çalışırken daha da zorlanabilir.
OKB Belirtileri Nelerdir?
Aşırı kuşku ve sürekli güven ihtiyacı
Simetri, düzen ve kusursuzluk dürtüsü
Günahkâr düşünmekten korkma
Sosyal açıdan kabul edilmez bir davranışta bulunmaktan ya da rezil olmaktan korkma
Hata yapmaktan korkma
Başkasına zarar vermekten korkma
Pislik ya da mikrop bulaşmasından korkma
Obsesif Kompülsif Bozukluk Tedavisi
İlaç desteğinin yanında psikoterapi desteği almanızı önemle tavsiye ederim.
Sağlıcakla kalın,
Psikolog Sümeyye Sağlam
Hastalığın belirtilerini saymasaydın iyiydi Ben de birkaç senedir okb olduğumu şu an fark ettim
Hocam yazık bu arkadaşlara hepsi Okb hastasıymış meğer 😂
Ben de okbyin bu belirtiler var
Aynen Bütün belirtileri taşıyorum
@Kirginimcokk0 hangi belirtiler onlar tam olarak hangi Okb var yani