+1 yılHatırladım seni, bir kere daha durumunla ilgili soru sormuştun. Öncelikle çok geçmiş olsun. Bence hayatını kesinlikle evinden yürütebilirsin. Etrafındaki insanların seninle ilgili söyledikleri hiç bir şeyi takma. Onları dinleye dinleye motivasyonun yok olmuş. Senin motivasyona ihtiyacın var ve okuduğum görüşlere göre de arkadaşlar seni motive etmişler biraz. Aynı şeyleri tekrarlamaya gerek yok, aynı benim de düşündüğüm gibi çoğu kişi liseye başlamanı önermiş. Bence bunu yapabilirsin. Eğitmini tamamladıktan sonra iyi bir işe girip masa başı bir iş veya tamamen evden yapabileceğin bir iş arayabilirsin. Bunun dışında kendine yeni hobiler edin. Kısa bir araştırmayala kesinlikle sana uygun enteresan uğraşlar bulabilirsin kendine. Hayattan tekrar zevk alabileceğin aktiviteler mutalaka vardır.
Sonuç olarak sana tavsiyem, hayata daha yeni başlamışken kimsenin bu hayatı mahvetmesine izin verme! Sen güçlü olmalısın, ancak böyle bu durumdan kurtulabilirsin. Ayrıca, motivasyonunu kıranlardan uzak dur. Hayatını değiştirmek için başvurduğun bu yeniliklere mutalak yine birileri saçma sapan yorumlar yapacaktır. Insanlardan uzak durursan bunları dinlemek zorunda kalmazsın ve daha azimli olursun. Unutma Allah seninle :) Hayatta başarılar!01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. İnşallah bir gün güneş benim için doğar. bende mutlu olurum onca sorundan sonra :(
En İyi Cevaplar
Tabii ki bitmedi.
Babana "en kötü ihtimal senin gibi bir baba olurum" de.
Bir zahmet sana baksınlar ve seninle ilgilensinler.
Ayrıca evde açık öğretim okuyabilirsin, hem vakit geçirmiş olursun, hemde liseyi bitirmiş olursun, ilerde iyileşince de yaşadığın ilçeden çıkarsın ve masa başı iş bulursun, birde çalışan bir eşin olursa gayet güzel hayatını idame ettirebilirsin... Ailene sakın kulak asma ve rahat ol, umursama... Geçmiş olsun.307 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ama rahatsizligim duzelmiyicek. çok doktor gezdim en iyi ortopedi ve travmatoloji uzmanlarına gittim. açıktan lise okumaya basliycam. inşallah herşey güzel olur :(
Çok teşekkür ederim.- +1 yıl
Rica ederim :)
Düzelmeyecek diye bir şey yok, kanser hastaları iyileşebiliyor artık, yeter ki sen pozitif ol, ilerde alternatif tıp denersin, yeter ki umudunu kaybetme...
Evde fırsatını değerlendir ve açık liseyi bitir, gerisi zaten gelir... :)
El işciliğin iyise dahada geliştirebilirsin ve oturduğun yerden sanatsal aktiviteleriyle uğraşabilirsin ahşap oyması gibi ve bundan para kazanabilirsin, istersen yaparsın ve başarırsın , ben inanıyorum, sende inan ;)
Soran+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s05FzXHqAtvm
Değerli ablacım sesli yanıt verdim. lütfen dinlermisiniz- +1 yıl
Bir nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
Ben anlıyorum seni , en azından anlamaya çalışıyorum ve konuşmalarından çıkardığım sonuçta yanıltmadı beni, ailenin seni anlamıyor olması seni yıpratıyor, maddi destek vermeyi önerenler yanlış yapıyor, zira senin balığa değil, balık tutmayı öğrenmeye ihtiyacın var ve hiç kimseyi kafana takma, sen kendi yolunu çiz ve o istikamette ilerle, başarılı olman dileğiyle... :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çok sagolun abla :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim de durumum seninkinden farksiz desen yeridir. Ama pes etme. Ben yillardir pes etmistim. Ama sonra fark ettimki kimse icin kendini üzmeye değmez. Benim belimde doguştan gelen bel düşüklüğü var. En azindan bana öyle dediler. Belkide bebekken düşürduler. Orasini bilemiyorum ama bildigim bisey varki anne babama asla guvenmedigim. Oda bana yasttiklarindan dolayı. Çoğu insan anam babam diye övünur ben utanıyorum onlardan kimseye bisey diyemiyorum. 33 yasinda hala bekarim. Ve askere bile almadilar beni. Gerisini sen düşün. Iş bulmakta zorlandim meslek vardi gücüm yetmiyordu. Bende gittim rapor aldim. Simdi bir fabrikada çalışıyorum 10 yil oldu işe gireli. Babamin evinde bile kalmiyorum. Kirada duruyorum 4 yildir ama onlara asla muhtaç degilim ÇOK ŞÜKÜR ALLAH'ıma. Daha kardeşlerime maddi destek oldum yillarca 😉 şimdi birde nasipse araba alacağım. Kimseye muhtaç olmamak çok guzel bişey 👍 burda seni en iyi anlayan benimdir.
Sana diyecegim şu Allah'a inan ve hiç bir zaman pes etme. O'dur sana rizkini veren. Anne baban değil ya da sağlam olsanda çalışman değil. Bunlari sakin aklindan çıkarma.
Çok geçmiş olsun. İnşallah Allah'ım şifani verir kardeşim 💪 güçlü ol 😉12 Yorumla
Soran+1 yılPeki abicim
Aslında çok haklisin
:)
Cevap sahibi+1 yılSenin ailende benimkinden farki yokmuş Allah sabir ve şifa verir inşallah 👍
Gizli Üye(25-29)+1 yılAskerliği falan boş ver bu durumda sen zaten ayakta duramayacak hale geliyorum diyorsun askere git diyeni de sallama. Açığa yazıldım diyorsun ders alabilme imkanın varsa eğer ders alıp o seni hor gören kuzeninin gözüne sok üniversiteyi kazanıp. Nefret ederim öyle insanlardan kendilerini bir b*k zannederler senin onca lafa hırs yapıp bütün gücünle çaba göstermen lazım 25 yaşında üniversite kazananları tanıyorum şimdi bankada çalışıyor. Eğer ders alabilecek durumun yoksa kendin çabala liseyi en kısa zamanda bitir sonra da üniversiteye gitmeye bak. Ha bu arada geçmiş olsun Allah kimsenin başına vermesin.
57 Yorumla
Soran+1 yılCansın.. Eyvallah
Cevap sahibi+1 yılSana da eyvallah. Pes edecek bir durum yok ortada. :D
Soran+1 yılİçinde olduğum psikoloji. yaşadığım olaylar beni bu duruma soktu. elimde değil inan bana
Cevap sahibi+1 yılAnladım zaten motivasyona ihtiyacın var senin biliyorum. Etrafındakilere kulak asmayıp kendi kendini motive etmelisin başka çaren yok gibi duruyor kulak asma en iyisi. Gittiğin hastanenin adı neydi nasıl en iyi Travmatoloji uzmanıymış o?
Soran+1 yılLiv hospital hastanesi. Ve İstanbul da birçok hastanede daha çalışıyor.
Selim Mugrabi isimli bir doktor
Cevap sahibi+1 yılKeşke biraz daha araştırsaydın.
Cevap sahibi+1 yılDaha iyilerini bulurdun elbet.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sıkma canini Allah bir kapıyı kapar bir diğerini acar. Belki o ise devam etmesen başına daha kötü bir şey gelecekti belki de ser gibi görünen hayirdir. Ailen biraz cahil anladığım kadarıyla bikiorsun ki cehalet eğitimle öğretimle olmaz. Sen de kısa bu süre okumussun ama daha ileri goruslusun. Onlar da anne bana illaki kaygilaniyorladdir fakat bunu yanlış ifade ediyorlardir. Anlayışlı olmak lazım . 20 yaşında 3500 tl maaş alan insan sayısı az. Onlara da tatlı gelmiş para anladığım kadarıyla. Zamanla inşallah sağlığına kavuşur mesleğini icra etmeye devam edersin. Ben de uni mezunuyum ama issizim tahsili de kafana takma hiç ilgisi yok.. Gecmis olsun.
25 Yorumla
Soran+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s1XmFR9s8tQP
Sesli yanıt verdim dinlermisiniz lütfen :(- +1 yıl
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)
Allah bu ayette, kimi zaman insanın kendisi için çok hayırlı ve güzel olacağını sandığı bir olayın aslında dünyada ve ahirette hüsrana uğramasına neden olabileceğini ya da zarara uğrayacağını düşünerek kaçınmaya çalıştığı bir olayın kendisi için çok hayırlı ve hikmetli olaylara vesile olabileceğini bildirmiştir. Tüm bunların gerçek bilgisi sadece Allah Katında saklıdır.
Hayrı da şer gibi görünen olaylarıda yaratan Allah'tır. Şer olarak değerlendirilen olaylar aslında hikmeti tam olarak kavranamayan, ilk anda olumsuz gibi görünen olaylardır. Örneğin, önemli bir toplantıya geç kalındığı zaman bu durum şer gibi değerlendirebilir. Oysa gerçekte en hayırlısı toplantıya geç kalınması olduğu için Yüce Rabbimiz o şekilde yaratmıştır.
Soran+1 yılAçılması lazim. peki
Geçmiş olsun öncelikle. Hayatının bittiğini düşünmüyrum, ne engelliler var dünya da onlar bile hayata sımsıkı sarılıyorlar. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını bir okumanı haline şükretmeni diliyorum :)
Belli ki okumak seni korkutuyor, alt yapın yok diye. Açıl lise çok kolay aslında hiç korkmana gerek yok. Hiç çalışmasan bile, daha çok okumuş lise mezunu olsun toplumda diye geçiriyor zaten. Çevremde çok var böyle. Ha yine de zor geliyorsa, devletin meslek edindirme kursları var "ismek" gibi. Üstelik ücretsiz, web üzerine olur, yazılım üzerine olur, daha bir çok meslek dallar mevcut. Çok fazla ayakta durmayacağın bir dalı seçip bir hedef belirleyip, onun üzerine gidebilirsin.
Neticede hayatını böyle sürdüremezsin, ola ki ayağını kullanamayacak hale geldin (Allah göstermesin) her şirket bir engelli insanı çalıştırma mecburiyetinde. Ki umarım bu duruma gelmezsin :) Insan istedikten sonra yapamayacağı şey yoktur, inanç olsun içinde:) tekrar geçmiş olsun. Acil şifalar.13 Yorumla
Soran+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s1MnPfIcb2vG
Merhaba;Size sesli yanıt vermek istedim. Dinlerseniz çok memnun olurum :)- +1 yıl
Daha yaşın küçük, sen yazıl bir liseye zaman kaybetme. Senede 2 kere sınava gireceksin. Bu bir yanda dursun. Meslek edindirme kurslarına git dediğim gibi. Kısa yoldan sağlıklı insanlar bile bir yere gelemiyor, ki sen de sağlıklısın bana göre. Kimseden bir şey bekleme kendi ayaklarının üzerinde dur. Bak bir sürü arkadaş seçenek sunmuş :) Kısa yoldan para kazanmak istiyorsan, ticaret üzerine yoğunlaş. Bir hedefin oldu mu gerisi gelir.
Rica ederim, yardımcı olabildiysek.
Soran+1 yılCansın :) çok sağol
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. öncelikle cok gecmiş olsun ayağında tam ne var bilmiyorum ama gercekten engel oluyorsa sana ve gecmesi mümkün değilse iyi bir doktora başvurup engelli raporu almalısın gecmesi mümkün değilse kesinlikle alırsın ve bircok firmanın engelli kadrosu var illaki bir iş bulursun ama önce askerlik işini hallet
14 Yorumla
Soran+1 yılProblemim şu arkadaşlar. ayağımda ağrı oluştu doktorlar nasır var dediler ilaçlar filan gecirmedi. Hatay'dan İstanbul'a donanımlı bir hastaneye gittim ortopedi ve travmatoloji dalında Türkiyenin en iyi doktoruna muayene oldum. Nasirin altında bulunan tarak kemiği çökme yapmış Nasıra neden olan sebep o kemik dedi. Ve kemiği kesti ama değişen birşey olmadı. Sol ayağımın üzerine basarken inanılmaz ağrı yapıyor. Özel tabaklık verdiler onu kullanıyorum. Yoğun tempolu işlerde çalışma dediler.
Soran+1 yılBaşkası bana benim şu anlattıklarımı anlatsa mutlaka tedavisi vardır derim ama maalesef yok. doktorlar bir kemiği düzeltiyor diğeri patlak veriyor. Engelli raporu'da vermiyorlar 7/24 evin içindeyim. bunalıma girdim artik inanki
- +1 yıl
girmen gayet normal ben olsam senden farklı olmam o konuda sıkıntı yok ama bak ben 7 yaşında trafik kazası gecirdim ayağımdan araba gecti 3 parmağım kopmuş yerine dikmişler ama parmaklarım yamuk aynı şekilde uzun süre yürüyemiyorum askere giderken muayene olduk cürük verdiler istemedim cünkü o kadarda rahatsız etmiyor beni rapor almak istesemde alırdım ama gerek yok şu an icin bence başka bir doktora görün sürüne sürüne askerlik yapılmaz ya da calısılmaz mutlaka bir yolu olmalı
+1 yılAllah bir kapyı kapatır biçok kapıyı açar bence kesinlikle buna inanmalısın. Herne kadar bazı işler için üniversite mezunu veya lise mezunu olmak gereksede kendine ait bir iş kurarak hayatını devam ettirebilirsn ailenin söylediklerini önemsememen gerekiyordu eğer seni rahatsız ediyorsa herşeyi dinlemek zorundada değilsin bazı sözleri duymazdan gel bir dükkan açıp kendi işini kur berber bakkal vs olabilir zaten ilerde evleniceiiğin kız iş bir işinin olması yeterlidir eğer bundan fazlasını isterse senden o zaman onun doğru insan olmadığını anlarsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılHerşey inşallah yoluna girer :(
ailenin destek olmasi gerekiren kalbini kirmalari cok acimasiz olmus. sagligin elverisliyle son derece caliskan bir hayatin varmis. tembel veya hazirci degilmissin. ama saglik elvermiyorsa burda yapacak birsey kalmiyor. bu senin elinde olan birsey degil. zaten uzgun ve mutszsundur. bir de boyle diyerek tuy dikmeleri cok acimasiz olmus.
allah saglik versin en kisa zamanda umarim yapabilecegin bir isin olur. allah buyuk.
bir kapi kapanir digeri acilir. insaniz bes dk sonra ne olacagini bilmiyoruz. rabbim hayirli kapilar acsin. bahtindan guldursun.
dilerim kirarsin bu ugursuz donguyu ve sans yuzune guler01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razı olsun inşallah ablam :(
+1 yılsen bitti demeden bitmez.
sen istiyorsan yapabilirsin, ama sende bırakırsan, işte o zaman biter.
hani klasik bir hikaye anlatılır; süt kovasına 2 kurbağa düşmüş, birisi biraz çırpındıktan sonra bırakmış kendisi boğulmuş, diğeri çırpınmaya, zıplamaya devam etmiş ve bir süre sonra onun çırpınmaları sonucu sütün üzerinde tereyağı topağı oluşmuş, pes etmeyen kurbağa da bu tereyağ topunun üzerine çıkıp kovanın dışına zıplamış.
Hayat; doğumdan ölüme kadar mücadeledir, bazen kendi nefsimizle, bazen başka insanlarla, bazen hastalıklarla bazen para-mal ile imtihan oluruz, verende alanda Allah olunca ne gelen fazla sevinip ben yaptım kazandım demek doğru ne de gidene üzülüp kendini heder etmek.
"Şüphesiz ki Allah sabredenlerle beraberdir."
Gün doğmadan neler doğar.02 Yorumla
Soran+1 yılAçık liseye yazılıp önce liseyi bitirmeye basliycam abi
- +1 yıl
Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz diyen bir peygamberin ümmetine boşvermek, vazgeçmek yakışmaz.
Evet Biran önce açık liseye başla, rahatsızlığın içinde iyi bir doktora veya haccama hacamat yaptır, kesinlikle şifa bulursunuz, veya çevrenizde biyoenerji ile uğraşan tanıdıklarınız varsa onlardan 6-8 seans dizlerinize biyoenerji yaptırabilirsiniz, onunda çok faydasını görürsünüz. Şifa Şafi olan Allah'tan gelir, Eyyüp peygamber gibi sabretmek istemek lazım. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.
Kesinlikle hayır. Daha yeni başlıyorsun. Sana birkaç tavsiye verebilirim. Sen Dünya'nın en çalışkan insanlarından birisin. Kendine mantıklı bir yol çiz. İçinde ailen olmasın. Bu senin hayatın, onların değil. Sana ne söylerlerse söylesinler, sakın kafana takma. Unutma ki dünyanın en iyileri ve zenginlerinin çoğu üniversite bile okumamışlar. Üniversite modern işçi yetiştirir. Sen iş kurarsın, üniversiteliler ellerinde diploma ile sana iş başvurusunda bulunurlar. Kalbinin sesini dinlemeni tavsiye ediyorum. O sana doğru yolu söyleyecektir.
10 Yorumla
+1 yılSenin durumuna benzer durumda olan arkadaşım var ayakta pek duramıyor dizinden sakatlanmıştı maçta işten çıktı annesi babası felan kızdı 20 gün belki 1 ay evde oturdu masa başı iş için bir haber bekliyordu şimdi başladı pc de kayıt felan tutuyormuş böyle irsaliye felan öyle birşey ama kaç para maaş alacağını daha konuşmamış böyle bir iş bulabilirsen en kötü 1300 ₺ alırsın. Araştırmaya devam et bide benim bir arkadaşım yazılımla uğraşa uğraşa şimdi yazılım felan yapıyor öyle para kazanıyor. Biraz birimmişin felan varsa ticarete atıl mesela Pazar'da çorap satmak çok kârlıymış oturduğun yerden satarsın aklıma ne geldiyse söyledim. Allah yardımcın olsun dua et bide namazını kıl o zaman işlerin yoluna girer biiznillah.
00 Yorumla
+1 yılHenüz yaşın 20-21..
Önce liseyi bitir, sonra üniversiteye git veya lise düzeyi kpss den memur ol. Liseyi bitirirken ki zamanında kasiyerlik tarzı, dükkan bekleyebileceğin bir iş bul. Böylelikle ailenin lafını duymazsın.
Lisenin biteceği yıl çok sağlam bir şekilde üniversite sınavına hazırlan. İnan sıfırdan başlasam, 1-1,5 yıllık ciddi çalışma ile gayet kolay üniversite okuyabilir veya memur olabilirsin.
Liseyi bitirmek ise zor değil, açık öğretim lisesi kolay. Ve senin yaşın 18 den büyük olduğu için 2 yılda biter lisen. Bu iki yıl boyunca liseyi bitirirsen iki yıl sonra üniversitede olursun.
Yani 6 yıl içerisinde istediğin mevki makam da olabilirsin.
En önemlisi inanman, ihlas ile çalışman ve istemen. İnsanın yapamayacağı hiç birşey yoktur.. Allah yar ve yardımcın olsun.02 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun. en guzel yorumu siz yaptınız. allah Gönlünüze gore versin.
İnşallah herşey yoluna girer birgün
Açık öğretime yazılıp ilk isim liseyi bitirmek olacak. keşke ailemde sizin gibi destek olsa bana- +1 yıl
Kendiniz kendinize destek olun yeter, diğer tüm insanlar siz başardıkça kendilerinden utanacak ikiyüzlülüğünü gözlerinizin önüne serecektir..
+1 yılMasa başı iş olarak yapabilirsen android programlama öğrenebilirsin, bu akıllı telefonların işletim sistemi oluyor android. Hiç de zor bir şey olmadığını biliyorum, yani benim için değil mesela, ki bir yakınımın iş yerinde birisi varmış, ilkokul mezunu senin gibi, android programlama öğrenmiş biraz 2 ay içinde, koca şirkette iş almış nasılsa ve 2000 lira maaş alıyormuş. Kaldı ki alınır da yani. Artık teknolojide iş iyice akıllı telefonlara döndü, telefondan her işini görüyor artık insanlar. Bankacılık uygulamaları, şu bu vs.
01 Yorumla
Soran+1 yılZaman neler getirecek bakalım kanka
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle bitmedi hayatını tekrar canlandırmak senin elinde açık liseye kayıt ol, diplomani al bu süreçte sabırlı olmalısın. Lise diplomanı alınca kpss'ye gir. Eminim güzel yerlere gelirsin bunun için sabır, hırs çok önemli. Çok sevdigim bir söz var 'Sabır, acıdır meyvesi tatlıdır.' Sende sabrettiğin sürece hayatın tekrar düzene binecek. Ailene kulak asma baban, annen onlar senin onlara okumak istedigini, aćiktan liseye kayıt olacaģını soyle destek olacaklardır sana. Hakkında herşeyin hayırlısi olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşadıkların için çok üzgünüm. Ancak üzgün olduğum durum geçirmiş olduğun rahatsızlık değil, ailenin sana karşı tavrı. İyi niyetle baktığım zaman, bir ihtimal seni gaza getirip, güç vermeye çalışıyorlar diye düşünüyorum.. Ama yöntemleri komple yanlış. Aslında durumun ile alakalı bir çok çözüm getirebiliriz, ama belli başlı konular üzerinden gidelim..
- Öncelikle, asla hayata karşı duvarlar örmemelisin. Emin olmalısın ki, en kötü durumlardan bir iyi bir sonuç çıkarılabilir. Bu sebepten dolayı da, kalbini ruhunu ferah tutmalısın.
Şimdi bu doğrultuda elimizde neler var bir bakalım..
- Askerliğe elverişli denilmiş. Kurum askeriye de elverişli olmadığın gibi bir durum ile karşılaşırsa, TSK senin sağlığın için tüm gayretini gösterecek ve seni ayağa kaldıracaktır. Bu sebepten dolayı askerlik düşünceni tekrar masaya yatırmanı öneririm.
Devamı -->03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl- Daha önceki çalıştığın iş yerinde sigortan varsa, malulen emeklilik şartlarını gözden geçirmeni öneriyorum.
- Çevremde, çift üniversite bitirip 5 kuruş para kazanamayanlar olduğu gibi, orta okul mezunu olup, milyonlarla uğraşan arkadaşlarım var.. Arada ki farkı incelediğim zaman, Milyoner olanlar, kalplerini ferah tutmuş, devamlı riskler almış, kendilerindeki potansiyeli sonuna kadar kullanmışlar. Sende kendinde potansiyeli sonuna kadar kullanmalısın.
Bu konu ile alakalı ufak bir ayrıntı söylemek isterim. Bizim şirket ortaklarımızdan birisi, osteogenezis imperfekta hastalığı yani "cam kemik" hastalığı ile mücadele ediyor. İlkokul 3. sınıfta rahatsızlığından dolayı, okulu bırakmak zorunda kalmış. Ancak şu anda, şirketin 1 numaralı yazılımcısı. Aylık geliri 15.000 TL civarlarında. Benim en büyük ideolüm insanlardan bir tanesidir.
Cevap sahibi+1 yıl- Siyasi olarak görme ama bulunduğun durumu, ikametinin olduğu kaymakamlığa, aile ve sosyal politikalar bakanlığına, raporların ile birlikte bilgi vermelisin. Bakım ihtiyacın varsa, sana bir bakıcı ya da durum şartlarına göre, ufak bir maaş verebilirler.
- Engelli raporu alman, senin avantajınadır.
Cevap sahibi+1 yılEngelli raporu, sana bir çok kapıyı açacak ve senin çok büyük bir destekçin olacaktır.
Son olarak da :
Yaşın henüz çok genç ve bünyen hala gelişme evresinde. Yaşadığın sıkıntı ise, tıppen çözülecek bir durum. Bu sebepten dolayıda asla umutsuzluğa kapılma.
Ailene de, benden çok büyük selamlar söyle. Tavırlarını değiştirsinler ve sana güç versinler.
Saygılarımla
Liseye kadar açıktan okursun, sonra da adam gibi bir üniversiteye gidersin
aha bitti gitti bu kadar. Niye üzülüyorsun. Ailene kulak asma. Onların aklı başında olsaydı seni o yaşında çalıştırmak yerine okuturlardı. bir bok biliyor gibi konuşuyorlar bir de utanmadan.24 Yorumla
Soran+1 yılHelal sana ya. alnından opulecek insansın
Çok iyi moral ve motive verdin. keşke eig seçmekte acele etmeseydim seni secseydim. ben çalışırken 3500-3700, civarı maaş aliyordum. benim aileme verdiğim parayla araba alındı. ev aldılar bende destek oldum. yemedik icmedim hepsini aileme verdim. ama bu hale düştüm birden. ben böyle olunca da işler değişti. bana sürekli "Sen evlenmicenmi, bu halde nasıl yuva kurucan " diyorlar
Çocukken arkadaşlarım yaz tatilinde nereye tatile gideceğiz telaşına girerken ben yaz geldi nerde is bulup calisicam telasindaydim
- +1 yıl
Sen okumaya bak bence. Bir an evvel okulu bitir ve uzak dur onlardan kendi hayatını kur. Hayatım bitti demek için çoook çok erken. Daha yaşın çok genç. Milletin aklı başına 50 yaşından sonra geliyor da üniversite bitiyorlar. Onlar bile hala mücadele ediyorsa sen ne diye öldüm bittim diyorsun
gerçi yaşadıkların ve içinde bulunduğun durum kolay değil, ailenin de destek olacağı yerde köstek olmaları seni umutsuzluğa düşürmüş ama sakın kulak asma onlara. He de geç bir kaç sene sonra bambaşka yerlerde olacaksın ve şu günlerini hatırladıkça güleceksin. Umarım gönlünden geçen ne varsa o olur.
Soran+1 yılCansın cann :) çok sağol Rabbim ne istersen gönlüne göre versin. ben kuran okuyorum ismin ne? Senin içinde okuyayim
Gizli Üye(30-35)+1 yılAciktan oku evdesin ders caliscak bol vaktin vardir. Ayrica aciktan okuyunca okul daha hizli bitiyo. Yani mesela lise okucaksin normalde lise 4 yil okunmak zorunda ama sen cok calisip tum dersleri verirsen cok daha erken bitiriyosun. Ayrica engelli degilsin ayagin elbet bir gun duzelecek merak etme. Evde bolca vaktin varken cok calismani tavsiye ederim. Liseyi 2 yilda bitir sonra memur ol mesela ya da istersen yine aciktan veya normal uni oku. Inan okumanin yasi yok ben 21 yasindayim Şu an okudugum yerden hic memnun degilim seneye sinava hazirlancam bir sonraki yil baska bolum okucam yani 23-24 yasinda universiteye baslicam en bastan ve mesela bizim sinifta Şu an 40-45 yaslarinda ogrenciler bile var.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah herşey birgün güzel olur :(
Hayat devam ediyor ve sürekli yeni kapılar açılır merak etme herşey sen istedikten sonra yoluna girer. Bu hayatta nerde nasıl elalemin ne yaptığı önemsiz takma kafana en önce sağlık deriz hep geçmis olsun bu arada. Kendini motive edip en kısa sürede liseyi açıktan bitirmen sonrasındada kendine ait bir meslek edinmek çok fazla meslek var umarım kendine iyi bir meslek belirler o meslektede hem rahat eder hemde mutlu olursun. Üniversiteyi bitirip iş bulamayan çok kisi var bu devirde önemli olan senin nasıl kendini geliştirdiğin önemli unutma hayat devam ediyor geç kalmış değilsin 😊
03 Yorumla
Soran+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s1FtvubqjpIr
Sesli yanıt verdim size :)
Soran+1 yılTeşekkürler :D müziği bile duymuşsun. muslum baba dinlemeye başladım :)
+1 yılHayır canım, ne alakası var? Bacağındaki sorunun ne, bilmiyorum ama dermansız olduğunu sanmıyorum. Çok iyi bir şekilde tetkik ettir. Ayrıca bizlere nasıl bir sıkıntının olduğunu ve hastalığının ne olduğunu söylemelisin. İlkten aileni kafana takma, ailen çok yanlış hareket ediyorlar. Belki söylemesi kolay, biliyorum ama yapman gereken bu. Hayat her zaman yeni kapılar açar sana, umudunu yitirme.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah knka
+1 yılBen derim ki senin hayatın bitmedi evet zor bir dönem geçiriyor sun fakat unutmamalıyız asla imtahan zordur yalnız ufak bir not bırakmak istiyorum ki tam dönüşüm noktasında sın Hızır yetişti yetisecek konumdasin sakın isyan etme güzel günler yaşaman için Allah sana yardım edecektir ama asla onun varlığın dan kendini ayırma sürekli yardım istemelisin görecek sin ilerde neler değişecek
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah dediğin gibi olur değerli arkadaşım :(
Sacamalama ne bitmesi mesela santral gorevlisi olabilirisin evde oturdugun yerden mesela aveanin santral gorevlisi oluyosun musteri hizmetlerine aktriliyor dediginde senin telefonun caliyor anlatiyosun bu kadar ama bunun icin ayakalrindaki sıkımtinin raporunu belirli yerlere goturmej gerekiyor maasida iyi bildigim kadariyla sıkmaa canini ölum jaric herseyin bir cagresi var arastir bir istersen
10 Yorumla
+1 yılHayatta umudun bitmedikçe hiçbirşey bitmez kardeşim. Daha çoook gençsin. İş kura yazıl. Sağlığına zararı bir alan belirle ve o alanda uzmanlaş. Ayrıca okul için geç değil. Azmedersen buradan profesörlüğe kadar yükselirsin. Azim herşeyin başı azim kardeşim. Hem çalış hem de bir taraftan açık liseye yazıl. Özetle yaşın 20 daha yolun başındasın. Asla korkma stres yapma sen azimle bir yola çık bak herşey nasıl oluyor görürsün.
02 Yorumla
Soran+1 yılAbi adamsın ya çok moral verdin. keşke senin gibi bir abim olsaydı bana yol gösteren. peki işkurda hangi kursa gidebilirim hangisine gitmeliyim
- +1 yıl
işkura git.. Durumunu anlat. Orada iş danışmanları var. Seni daha iyi yönlendirir.. Danışmanla çok iyi diyalog kurki senin için ekstra çaba sarfetsin. Buradan bir başla bence
+1 yılÇalışırken herşey güzel hoşta bir sağlık problemin oldu diye demediklerini bırakmamışlardır. Evlensen elin kızı allah bilir napar annen baban bile böyle yapıyorsa. Öncelikle çok geçmiş olsun tabiki hayatın bitmedi. Yavaş yavaş alışacaksın ayakta durmaya. Bol bol denemeler yap ayakta dur alıştırmalar yap çok geçmiş olsun..
01 Yorumla
Dinlermisiniz lütfen sesli cevap verdim size :(
+1 yılProbleminin ne olduğunu ortaya koymalısın. Ondan sonra bir soru sormalısın kendine.
Nasıl yaparım? Yani çözümlere odaklan.110 Yorumla
Soran+1 yılProblemim şu arkadaşlar. ayağımda ağrı oluştu doktorlar nasır var dediler ilaçlar filan gecirmedi. Hatay'dan İstanbul'a donanımlı bir hastaneye gittim ortopedi ve travmatoloji dalında Türkiyenin en iyi doktoruna muayene oldum. Nasirin altında bulunan tarak kemiği çökme yapmış Nasıra neden olan sebep o kemik dedi. Ve kemiği kesti ama değişen birşey olmadı. Sol ayağımın üzerine basarken inanılmaz ağrı yapıyor. Özel tabaklık verdiler onu kullanıyorum. Yoğun tempolu işlerde çalışma dediler.
- +1 yıl
Bir iş aramalısın, gerekirse biraz zorla kendini, doktorların olmaz dediği çok problemi insanlar zorlayarak ortadan kaldırmışlardır. Olumsuz düşüncelere kulak verme bu kadar, birilerine değil kendine inan.
Soran+1 yılHocam denemedim mi sanıyorsun. çok demedim ama olmuyor. uzun sure ayakta kalınca yere basamayacak hale geliyorum inan bana.
- +1 yıl
kasiyerlik gibi bir iş olabilir yani biraz da çevrene bakar, orada iş imkanları ne durumda bilemiyorum.
Soran+1 yılBurada iş imkanı lise mezununa bile yok. torpilin varsa ilkokul mezunu olsanda iyi yerlerde calisabiliyosun. bir arkadaşım lise 2 ye kadar okudu Şu an planlama müdürü. bir arkadaşımın babası 40 yasında adam torpille ameliyathanede çalışıyor 5 e kadar okumuş.
- +1 yıl
Raporlarınla belediyeden veya herhangi bir kurumdan yardım alamıyor musun?
Soran+1 yılHerhangi bir raporum yokki. ameliyat eden doktora söyledim rapor filan istedim askerlik muayenesine gideceğim zaman adam vermedi.
- +1 yıl
sakin kalıp çözümler üzerine düşünmeye devam etmeli, aklıma bişeyler gelince mutlaka yazarım
Soran+1 yılÇok teşekkürler allah razi olsun
- +1 yıl
cemi cümlemizden kardeşim.
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCok gecmis olsun her anne baba hayirli diye bir sey yoktur. Uzulme benim de ailem ayni ama ben hic pes etmedim yarada sigindim tevekkül ettim.
Rabbim veriyor şükür elhamdülillah yeterki sabir goster ve asla pes etme sana samsunda bir doktor tavsiye ediyim cok doktara gittim deme cunku bende gittim. Allahin izniyle bu doktor derman verdi. Oguz gurler. googildan arastirmani tavsiye ederim rabbim yardimcin olsun.02 Yorumla
Soran+1 yılOğuz gürler (dahiliye-ic hastalıkları uzmanı)
Benim ortopedik sorunum var. ve liv hospital da tedavi gördüm. şuanda dünya genelinde en iyi ortopedi ve travmatoloji uzmanlarına gittim. ama yapicak bisey yok.- +1 yıl
Degil ben bilsem konusmam kullandigim ilac bu:Humira arastir bak.
- Sağlık konusunda 744 cevap paylaştı.
+1 yılHer bitis yeni bir baslangictir. Umudun bittigi yerde bile mucizeler baslar. Kendine aciyosun galiba ama acima. Kalk ve bugun beno kimse yildiramaz. De is aramaya basla. Hayat bu bir sorun biter bir sorun baslar yilma. Dik dur. Engeller asilmak icindir. Unutmaaaa...
00 Yorumla - Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSenin hayatin daha yeni basliyor erkenden pes etme. Ailen duyarsiz olabilir ama sen diplomani eline al Allah a dua et elbet bulunur bir caresi herseyin icin :) Mesela askere gidersen paran biriktirebilirsin ve yeterince paran varsa kendi isini bile kurabilirsin guzel bir sehirde.
00 Yorumla Sen daha önce yine sormuştum böyle bir soru değil mi? İlk öncelikle Allah sana acil şifalar versin. Okumamışsın o yüzden masa başında iş bulman zor. Sanırım iyileşmeyi beklemen lazım çalışman için. Ayrıca ailenin sana tutumunu çok yalnış buldum. Sen onların evladısın. Kanından canındansın. Sana yüklenmemeleri gerek. Allah yar ve yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun :(
- Sağlık konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılİnternet diye bişey var, blogculuk yapıp para kazanan bile var.
Sahafların yanında çalışmayı dene.
Yaşın o kadar da geç değil, durumun zor ama kolların yerine aklına güvenirsen yine de toparlayabilirsin.
Hayatın bitmiş falan değil, sadece durumun zor.
Kalkmayı dener, cidden çabalar mısın yoksa ağlaklık edip elinden hiçbişeyin gelmediğine kendini inandırarak kendini mu kandırırsın senin bileceğin iş.00 Yorumla 20 yaşındasın hayatın başındasın bu yaşta hayatı kendine zindan etme.
Ya okulunu tamamen bitirmeyi dene ya da ufak ufak bir işin ucundan tut.
Sonuç da sakat falan değilsin öncelikle psikolojik olarak düzelt kendini, senden daha kötü durumda olan insanlar var.01 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklisin inşallah herşey yoluna girer :(
+1 yılNe biçim aile anne baba onlar yaaa insan evladına böyle mi yapar laf söyleyene kadar destek olsalar yaaa sana 😒
Neden bitsin dostum Allahtan ümit kesilmez ümitsizliğe kapılma iki yıllık bir bölüm okuyarak sosyal hizmetler falan okuyarak kpss sınavı ile memur olabilirsin bunu yapmak zor bir şey açık öğretim fakültesi sosyal hizmetler bölümünü okuyup ya da Sağlık hizmetleri okuyup memur olabilirsin...00 Yorumla- Sağlık konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılÖncelikle ailen için sana Allah yar ve yardımcın olsun diyorumYaşın daha genç ilk liseyi dışardan oku. Millet 40 yaşında okul bitiriyor.
Sonra part time bir iş bul yarım gün falan.
İki buçuk yılda bitirsen liseyi ygs ye de hazırlanıp girersin.
Bu arada kurslara git varsa orada bilgisayar ingilizce olabilir maddi durumun yoksa "İSMEK" kurslarına bak ya da "İŞKUR" un meslek edindirmek için verdiği kurslara git kurs sonunda işe de sokuyorlar.00 Yorumla birader emeklilik yaşı 65 oldu zaten anlamı kalmadı erkenden mezun olup çalışmanın. Sen liseyi bitir sonra üniversite sınavına çalış. Gel şöyle izmire felan. Yaşa hayatını. 26 yaşında felan mezun olursun sonra gider çalışırsın. ben hem okuyorum hem çalışıyorum. sende yaparsın. hatta evlencenmeyi düşünüyom para fazla geliyo :D 19 yaşşım
00 Yorumla
+1 yılHayatın bitmedi tabii kii. Annen ve babanın yaptığı baskı çok yanlış. Sağlığın senin elinde değil ama sen kendine bak doktora git tedavi gör elinden geliyorsa. Hayatım bitti die düşünürsen psikolojik olarak tabii ki zor dönemler geçirirsin öyle düşünme.
06 Yorumla
Soran+1 yılhttps://i.hizliresim.com/o3EgzR.jpg
Dinlermisiniz
Soran+1 yıl- +1 yıl
haklısın da dedğim gibi iş ne kadar kötü olursa olsun herşey ne kadar kötü giderse gitsin sen öyle hayatım bitti die düşünme onu demeye çalışıyorum. hem Mevlana'nın bir sözü var.
Herrşey üst üste geldğiinde yolun sonuna geldim die düşündüğünde hı işte tam orası kaderin değişeceği noktadır.
Soran+1 yıl- +1 yıl
kaderini sen yazıyosun sadece Allah ne olacağını önceden biliyo yoksa kaderini sen yazııyosun
Soran+1 yılSen öyle diyosan öyledir :)
+1 yılsizi hatırladım yine böylebi soru sormuştunuz Allah sağlık şifa versin kendinize uygun masa başı bir iş bulmanız imkansız değil bence sabır... ailenizinde öyle yapması hiç doğru değil destek olacakken bişey diyemiyorum valla Allah sabır versin ama siz sabredin inşallah güzel günler gelir
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun
Amin
Gizli Üye(36-45)+1 yılOzaman okutsalarmiş. Küçük yaşından beri çalıştırıp paranın yediler hastalaninca da böyle sözler hoş değil
24 Yorumla
Soran+1 yılO zaman çok degerliydim çalışıp kazandigim parayı onlara veriyodum boyle olunca da işler değişti :(
Cevap sahibi+1 yılAile bile boş bazen :(
Dinlermisiniz ablacım sesli mesaj verdim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Kendini çok güzel ifade etmişsin. Onlarda senin için üzülüyordur emin ol. Dışardan liseyi bitir bu boşlukta. İki yıllık muhasebe gibi bir bölüm okuyabilirsin üniversitede çok yüksek puan alman da gerekmez. Gider masa başı çalışabilirsin. Çok zor değil aslında. Yapman gereken önce liseyi bitirmek ve ailenin bu dönemde sana destek olması çok önemli.
- Sağlık konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılhayatın yeni başlıyor
ister o laflarla hırs yaparsın, ister o laflarla pes edersin26 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin abicim ama gerçekten Şu an sağlıklı düşünemiyorum. Çevremde fikir alabilecegim kimse yok. Ben o yüzden sizlere sorma gereği duydum. Askere git kafan dagilsin diyenlerde var,1 yıl boşuna vakit kaybetme açıktan liseyi oku daha sonra üniversite oku diyen'de var. Benim bir buyugum olarak sen ne tavsiye edersin abi?
- +1 yıl
okumanı tavsiye ederim, hırsla ve yapabilecek başka hiç bir şeyin yokmuş gibi oku
Soran+1 yılTeşekkür ederim abi. Askerliği şimdilik dusunmuyeyim öyle değilmi?
- +1 yıl
askerden gelince bir daha okumazsın o yüzden şimdilik ertele
Soran+1 yılPeki çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için abicim.
- +1 yıl
rica ederim
Sağlık konusunda 8,5b cevap paylaştı. Hatayın neresi? Bu arada üzülme daha gençsin açıktan liseni bitir ilk işin bu olsun zamanla hayatın şekillenir herşey rayına oturur
13 Yorumla
Soran+1 yılHatay'ın İskenderun ilçesi
Soran+1 yılNerde imkan? Varsa ben neden bu durumdayım. herkese var da banamı yok imkân dediğimiz şey.
Tedavi gördüğün hastaneden rahatsızlıgınla ilgili bir belge alabilirsin. Özür belgesi bu aslnda ama engelin olmasada bu tür durumlarda alabilme hakkın var. O belgeyle belediyelerde işe almak zorundalar. Bunu iyice araştır ve uygula sana yardımcı olucaktır eminim.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşının falan hiç bir önemi yok. Geç kalmadın. Orta okul mezunuda olsan evde oturduğun zamanları boş boş değerlendirmeyip eline bir kaç kitap al. Çalış, çalışa bildiğin kadar çalış. Bir şekilde liseyi de açıktan bitirirsin , Üniversiteyi de bitirirsin. Bu sırada senin fiziksel özelliklerini ve eğitim düzeyini önemsemeyecek bir iş araştıri Elbet bulursun. Elin 3-5 kuruş tutar. Bir yandan da okursun. İnanıyorum ki zaten senin azmini gören bir kız seninle evlenmek isteyecektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah bende herkes gibi iş güç sahibi olurum
Herşey yoluna girer :(
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır bitmedi. memur olarak çalışabilirsin. Kpssye gir derim. sonra memur ol. ya da gidip sözel bölümden uni. oku birdaha ki seneye... Alt yapını kurup dışarıdan üni. bitirebilirsin. Halkla iliskiler mesela.. Hayat devam ediyor. En kısa zamanda eski günlerinize dönebilmeniz dileğim ile...
01 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun çok teşekkür ederim :(
+1 yılHayır tabiki. Zaten henüz çok gençsin önünde uzun yıllar olacak inşallah. Seni hayatinin bittiğine inandırmalarına izin verme sakın. Her şeyi toparlamak için vaktin olacak. Yeter ki sen Allahtan ümidini kesme. Bir çıkış yolu bulacaksin ilerde elbet.
15 Yorumla
Soran+1 yılCevremde'ki herkes beni hor görüyor. Kuzenim var Ege üniversitesi Tıp fakültesi öğrencisi. Benimle muhatap olmamaya başladı nedenini sordum bana dediki ;Ben ileride koskoca doktor olucam , peki ya sen ne olacaksın dedi. Bundan sonra kendimle denk ve ustun kişilerle samimiyet kurucam kusura bakma kuzen dedi. Çok koydu bana benimle boyle konuşması. Ailem bile bana destek olmuyor. Dik durmaktan yoruldu artik bedenim. Bütün gün evdeyim dışarı bile cikmiyorum çünkü tek bir arkadaşım bile yok.
- +1 yıl
O zaman askere git belki kendini daha iyi hissedersin
Soran+1 yılBu halde askerlik nasıl yapicam?
- +1 yıl
Doktor yapabilirsin dediyse yaparsin. Hem arkadaş edinmis olursun hem de evden uzaklasmis olursun
Soran+1 yılHerkes askerliğini tecil ettirip açık liseye yazıl dedi. bende öyle yaptım. Herkes farklı birşey öneriyor :( .
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbir kere ailenin yaptigi cok yanlis hareket sen zaten cok guzel calisiyomussun maasinda iyiymis saglik problemin ortaya cikincami kotu oldun yani destek cikicaklarina köstek oluyolar hayatin tabikide bitmedi kendini bu dusunceye kaptirip üzülme elinde olan bisey degilki saglik bu sonucta
00 Yorumla Bas siktiri ailene, çık git o evden. Masa başı iş mi yok lan? Aileye bak, çocuk mu azarlıyolar, 20 yaşında delikanlısın. Git kardeşim, vale ol, sekreter ol, az bişey birikimin varsa bir tezgah aç, küçük bir dükkan aç, otur orda kazan paranı. Herkes ayakta mı yaşıyor? Ya da çalış kpssye, otura otura geçir hayatını.
00 YorumlaOkumak zor geldi ama sana şunu söyleyeyim müslümana umutsuzluk yakışmaz
koptuğu yerden birleştirir daha sıkı bir düğüm atarsın
ve hayatın boyunca bu düğüme bakıp ulan ne güçlü adammışım dersin
yıkılacak bir şey yok relax
kafanı topla ve bir yerden başla :)00 Yorumlagüzel kardeşim hic bir şey sen bitti demeden bitmez hayat öyle bir tuhaf ki yeri geldiğin de ailen bile sana sırt cevirir herkez kendini düşünür sen hırs yapıp ayakta durmasını bilcen bir skıntın olduğunda bana ulaş maddi manevi senin gibi insanların hep yanındayım
03 Yorumla
Soran+1 yılAllah razi olsun abi. ben para istemiyorum kendi isim olsun güzel bir işte çalışıp 3-5 kuruş paramı kazanayim kimseye muhtaç olmiyayim istiyorum. Açıktan liseye basliycam
Allah razi olsun tekrardan çok teşekkür ederim abicim
Soran+1 yılAbi hatayda ikamet ediyorum aslen tuncelliyim
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok geçmiş olsun. benim arkadaşımın 1 bacağı sakat. bu yana kadar 10 defa ameliyat oldu yani küçüklüğünden şimdiye kadar. 27 yaşında. ve son 3 yıl evden çıkamıyor. ilerde daha 2 ameliyat yaptırmak lazım diyolar doctorlar. ne çalışabiliyor şuanda ne de evlenebiliyor. yani beni bu halimle kim isteycek diye üzülüyor. bende ona elimden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyorum. yani sen ailenin dediklerine üzülme. çok geçmiş olsun tekrar. inşallah herşey düzelcek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArgon kaynakçıları büyük otomotiv fabrikalarında değer görüyor. Çünkü yapan çok yok. Eğer serfitikaların ustalık vs belgelerin varsa cv hazırla başvur. Zaten girdikten sonrası kolay çünkü kaynak robotlarına geçiş yapılıyor. Yapacağın operatörlük olacak. Seni zorlamaz.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı. Daha cok gencsin eminim
Sagligin duzelecek onunde uzzunnnn bir hayat var hemen kendini salma bunca yil calismissin biraz dinlen tam olarak ne yapmak istedigini dusun. Ona gore bir yol ciz. Yasin cok genc hic dert etme hersey duzelecek.02 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah dediğin gibi olur abla :(
Sağlık konusunda 4b cevap paylaştı. ölmeden senin hayatın bitmiş değilsin kardeşim, ister fakir ol ister zengin
o hayat devam eder mutlaka
taki hayatın sona erene dek
şunu da bil ki evlilik senin paranla kurulmaz ama paraya bakanlar da çok cahil insanlar var.01 Yorumla
Soran+1 yılAbi ben istiyorum ki bir işim olsun , sabah gidip aksam evime geleyim. birisi mesleğin ne dediğinde şu şirkette veya şu firmada çalışıyorum diyeyim basım öne egilmesin. kimseye muhtaç olmiyayim. evlenip yuvami kurayim. ailem den bıktım ya. yemin ediyorum cebimde Şu an 80 kuruş para var 20 yasında biriyim cebimde olan para bu. ailem ne para veriyor ne bisey
Hadi para vermiyosunuz bari huzur verin üstüme gelmeyin ama anlamiyorlar
+1 yılBenimde boyle sorunlarim var saglik konusunda degil cok sukur ama psikolojik destek aldim yasadiklarimdan sana sadece sunu soylemeliyim inancli ol ve sadece yukardakine guven o seni yalnız birakmaz insallah belki boylesi hayirlidir senin icin ama kalicida degilmis inan duzeliceksin eski haline dondugun zaman bugunlerini unutucaksin emin ol
00 Yorumla
+1 yılbitmedi kardeşim tabiki öncelikle geçmiş olsun ALLAH kurban olduğum hepimizi bir şekilde imtihana sokar yanlış okumadı isem okula devam ediyormuşşun et gittiği yere kadar kaynak işinden anlamam söle yap diyemem hırsın olsun inatla iste RABBİM istedikte vermedimi şüphesiz herşeyin bir zamanı vardır sen güçlüsün bunu unutma ve buna göre yaşa başarabilirsin neleri atlatmışsın askerliğide salla gitsin
00 YorumlaAilen çok bilinçsizce hareket etmiş ama onlarda aslında senin iyiliğini düşünüyorlar. O yüzden yaptıkları ağır eleştirilere çok alınma. Ne yapabilirim, ne önerisiniz diye sorabilirsin. Açıköğretim'e başvurup lise, üniversite oku bence. Masabaşı çalışacak bir iş bulursun inşallah.
00 Yorumla
+1 yılALLAH bitmedi demeden hiç birşey bitmez asla doğa ya bak kış geliyor bitkiler hepsi gidiyor yok oluyor ama yaz olunca tekrar açıyor her çiçek bocek sen dua et yeter sabret rabbim seni deniyor imtihan dünyası bak öleceğiz sadece kemik kalacak rabbim tekrar bizleri diriltecek ümit yitirme asla güçlü olmaya çalış herşey rağmen birden fazla doktora inşallah sonuç iyi çıkar hoşçakal
00 Yorumlaaçık bir liseye gitmenizi öneririm yanlış anlamanızı istemem ama bu süreçte kadınların eve aldığı işler var tokaları birleştiriyolar filan o işlerden almanızı öneririm hem evinizde işinizi yaparsınız cebinize para girer hemde okulunuzu tamamlarsınız. eğer lise mezunu iseniz üniversiteye açıktan.
00 Yorumlahayatın bitmedi dostum sen bitti diyene kadar hiçbirşey bitmez. Ayrıca bende senin geldiğin yerden geliyorum. Aynı şeyler. Eğitim farkı var ama el geç okulu tamamla bir şekilde keşke askere gitseydin bir şey yapamazsan istirahat felan rahat geçerdi belki askerliğin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSen bu yaşta bunca sorumlulugu alıp çalışıp para kazanmışsin. Ailene bakmışsin! ailene para gotururken iyiydi de hasta olup para kazanamayinca mi okumadigin gelmiş akıllarına! Boşver onları sen! dedikleribe kulak asma. O zaman daha iyi bir aile olup seni okutsalardi. suç onların. Askere de Gitme. . Bu halde nasıl gidersin. . daha da mı sağlığından olacaksın. Unutma önce sen!
00 YorumlaYoo hemen acikogretime muracaat et evde otururken eski sorularar bak azcik calis isletmeyi kazan once 2 yillik sonra 4 e cikartirsin bitir bankada ya da masa isinde calisirsin en cikar yol bu ve isletme oyle cokda zor bisey degil hemen kazanirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılHer taraf isletme mezunu dolmuş ama
YGS den kaç yapsam kazanirim orgun eğitimden isletme
+1 yılÖncelikle böyle düşünme sakın ailenin senin yaninda olmasi gerekirken bunlari söylemesi üzücü tabiki ama hayat devam ediyor işkur a git başvuru yap önceki yaptigin işi de sanki bir hobi olarak yapiyormuşsun da artik o işten sıkılmış yeni işler yolunda daha basarili olacagini düşünerek yola cik bu arada geçmiş olsun ameliyati geçirmeden önce doktorun la bu konuları konuşmadiniz mi ? Yani ne bileyim ameliyat sonrasi olabilecek reaksiyonları?
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuştuk ben Türkiye geneli her yeri gezdim hepsi ameliyat olsanda duzelmezsin ayak kemiklerinde doğuştan gelen yapısal bozukluk var sadece sen geç farketmişsin dediler. bir doktora gittim İstanbul a gidip. bana ayni şeyi söyledi. ameliyat la duzelmemmi dedim. zor dedi. ama ısrarim üzerine ameliyat etti. değişen bisey yok. kemiklerde sorun var yere basarken o kemikler batıyor. hissediyorum. kesti doktor o kemikleri sonra yine çıktı. çökme yapıyor. Rabbim benim kaderimi kimseye vermesin :(
Tabiki hayatin bitmedi saglik problemlerin olabilir ama sukretmelisin ki hala kullanabilecegin saglam bir beynin var. Tum soylenen olumsuzluklari unut. Istersen herseyi basarabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kardeşim
+1 yılyok bitmedi aga. hayat yeni bashliyo demekki.
sabirli ol sakin pes etme. internette para kazanmayi denesen? mesela reklam ajans falan ya da onun gibi. ya da dukkan falan bir ish achmayi dene ve bosh zamanlarinda derslerine chalish unv ichin.00 Yorumla
+1 yılBen isterdimki ailen senin yanında olsun her ne olursa olsun ki bu günümüzdeki çok az aileler yapmakta. Tek çaren biraz zaman. Onun dışında tedavini hızlandırabiliyorsan daha çabuk iyileşmeye bak derim ve çok geçmiş olsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılTedavim yok duzelmiycem en iyi profesorlere gittim ben :(
+1 yılhayır tabiki bitmedi
liseyi dışardan bitir ya da hiç bişi olamıysan ingilizceye ağırlık ver en fazla senede bazı dizi sektörlerinin yabancı dizilerin türkçeye çevrilmesiyle uğraş o da olmadı tercüman olursun hadi o da olmadı garson ol00 Yorumla- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar