aileme çok büyük bir yalan söyledim. ve yakında ortaya çıkacak yüksek ihtimalle. öğrenilerse evde kıyamet kopacak ne yapıcam? söylemem imkansız ya lütfen bir fikir verin zor bir durumun içerisindeyim şu an. :///
3 gü
Cevap
7Cevap
anlat yalanını ki sana daha büyük daha mantıklı bir yalan tavsiye edelim shdshdh
okuduğum bölümü bıraktım ve bizimkilerin haberi yok. aile zoruyla gitmiştim zaten. hemşirelik kazanmıştım ama beceremeyeceğimi anladım çok zor geldi bana damar yolu açmak olsun iğne yapmak olsun. hamurumda yok yani sağlık sektörü ve ben bunu biliyordum. ne yapacağımı bilmiyorum, ailem hiç anlayışlı değildir yani öğrenirse kıyamet kopacak. ve onlara da bir şey olur diye korkuyorum babam kalp hastası zaten çıldırırsa kendisi de zarar görecek. çok stresliyim ya of.
aile insanın zor zamanlarında yanında olur hep. bu kadar endişelenme. onlara o bölümde yapamayacağını bu yüzden bıraktığını açıklarsın... dünyanın sonu değil ya. korkma.
Konu ne bilmiyoruzki bacım nasil fikir verelim sana
eğitim hayatımla ilgili
Düzeltilicek bi durumsa onları ikna ede bilirsin düzelmicek biseyse onlar öğrenmeden sen söyle pişmanlığını belirt senden duysunlar
başka yalanlar da söyle arada kaynar belki
valla o kadar yalan söyledim ki artık daha fazlasını söylemiyo vicdanım da el vermiyo…
söylemeye*
Yalan be bari söyle ona göre bişeyler söyleyim
okuduğum bölümü (hemşirelik) ailemden gizli bir şekilde bıraktım. zaten ailem zorlamıştı beni illa git dediler ama yapamayacağımı biliyordum ben. 1 senedir okula gitmiyorum ama hala gidiyormuşum gibi anlatıyorum aileme. mesela vizeden kaç aldın diye soruyolar ben de 50-60 diye sallıyorum. onlar da baya umutlanıyorlar ay kızım hemşire mi olacak şimdi falan diyo annem onlar böyle deyince daha da vicdan azabı çekiyorum. ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. ayrıca ailem eğitim konusunda baskıcıdır bayağı yani bunu öğrenirlerse kıyamet kopacak. annem çıldırır keza babam da öyle ve babam kalp hastası ona bir şey olur diye de korkuyorum.
Peki çıkıp ne yapıyorsun dışarda
kaç valla başka caren yok yasayan bilir bende biliyorum o yüzden...
of inan bana çok düşündüm kaçmayı ya ama nereye gidicem ki kimsem yok
benimki hayatı seylerdi ben kacamadim bazı seylerden dolayı ama keske gitme sansim olsaymis çok şiddet gördüm... senin de hayatı bir durumsa kadın sığınma evine git canım
Aileye yalan soylenmez
ama söylemesem çok daha kötü şeyler olacaktı
Peki
Ne yaptın ki
Gerçeği ısındırarak söyle
Ne gibi yz bana
Konu nedir
okuduğum bölümü ailemden gizli bir şekilde bıraktım (hemşirelik kazanmıştım)
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu kadar kaygı duyman çok normal çünkü insan bazen ne yapacağını bilemez oluyor 😔. Büyük bir yalanın ağırlığını taşımak gerçekten yorucu. Bu noktada kendini suçlama, hepimiz bazen hata yapabiliyoruz. Aile içinde güven zedelenirse toparlanması zor oluyor, biliyorum ama dürüstlük uzun vadede en çok içini rahatlatacak şey. Belki küçük adımlarla başlayabilirsin. Direkt açamıyorsan önce yazılı bir şekilde anlatmayı deneyebilirsin 📝. Neler yaşadığını ve bu yalanı neden söylediğini paylaşman çok önemli. Unutma, bazen aileler ilk anda sert tepki verir ama sevgiyle yaklaşınca zamanla yumuşuyorlar 🍀. Her zaman yanında biri var, yalnız değilsin 🤗!