Yks stresi ve dehb?

Belki benimle aynı şeyleri yaşayan, yaşamış veya tavsiye verebilecek birileri çıkar diye yazıyorum. Öncelikle bende dehb (dikkat dağınıklığı ve hiparektivite bozukluğu) olduğunu düşünüyorum çünkü günlük hayatımda çok unutkanım, rollerımi üstlenemiyorum, kafam karma karışık biseyi yapayım derken o yarım kalıp diğerine geçiyorum çok çabuk sıkılıyorum, herhangi bir soru çözerken kafam başka yerlere gidiyor ve bu tek bir konu da kalmıyor öyle olsa kafaya taktiğin konu var derdim ve onu halleder önüme bakardım ama öyle değil konudan konuya atlıyor beynim sonra onu yapmadığımı fark ediyorum yapıyorum zor gelen işlerden hep kaçmaya çalışıyorum beni en çok zorlayanı da bu sanırım vs böyle bir kısır döngü.. (hareketli yerinde duramayan biri değilim bu arada ama böyle olmayan kişilerinde dehb olabildiğini biliyorum) yks ye hazırlanıyorum hazırlanamıyorum desem daha doğru olur çünkü okulda bile oturup dinlediğim derslerden düşündüğümde bişey bilmediğimi fark ettim evde başına oturamiyorum bile. Kesin bir kanıtlanmış bir şey yok bunun için psikiyatriste gitmedim çünkü bir sonuç çıksa bile erken yaşta psikolojik ilaçlar kadar ağır ilaç almamı istemiyorlar ailemi nasıl ikna etmeliyim tahmin ettiğim gibi böyle bişey varsa gidilmeli hayatımı büyük ölçüde etkiliyor sadece yks sürecinde değil günlük aktivitelerimi de zorluyor şu an üniversiteye gitme odaklı olduğum için gelecek kaygısı ön planda en çokta bunun için gitmek istiyorum bu sene bir yere yerleşebilirceğimi düşünmüyorum seneye de böyle geçmesin diye en azından neyim var neyim yok öğrenmek istiyorum ailemi nasıl ikna ederim? Veya siz olsanız nasıl bir yol işlerdiniz?
Yks stresi ve dehb?