kötü bir şey olsa ne değişecek mesela? yani biz söyledik diyelim sen doktora gittiğinde zaten öğrenmiş olacaksın. anksiyeteye sahip olduğun için diyorum. diyelim en kötü durum oldu, ne yapabilirsin? ya da en kötü ne olur? bunları düşün ve hastalık hastalığını yen bence.
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Keşke elimde olsa ama inan değil sürekli evham yapıyorum uyuyamadım
bak bende de var. benim psikoloğum vardı diyordu ki "en kötü şey başına gelse ne olacak? ne olacak yani sonuç olarak? " ben bunu hayatımda hep uyguladım. sen ne için kan verdin bilmiyorum ama benim hiv şüphem vardı, korunmasız bir ilişkim olmuştu ve gerçekten hastalık belirtisi gösteriyordum. gittim test verdim. sonucu beklerken de dedim ki pozitif gelirse gider tedavimi olurum, ben de herkes gibi yaşarım ilaçlarımla, şu an sonucu bilmiyorum o halde kendimi yiyip bitirmenin manası yok sonucu da gittiğimde öğrenirim dedim. pozitif gelirse de bu korkulacak bir hastalık değil, tedavimi olurum dedim. yani bu kadar rahattım gerçekten.
ölmezsin. hiv pozitif olsan bile ölmezsin, öldürmüyor. bende böyleydim eskiden bir rüya görsem uyanır korkardım acaba gerçekten ölecek miyim ya da durduk yere beynimde tümör olabilir mi diye... ilaç falan kullanıyor musun peki? veya psikoterapi?
Ben besin alerjisi geçirdim 2 sene önce o bende travma kaldı yemek yemekten bile korkuyorum ilaç kullanmıyorum atanmam için doktor kullanamazsin dedi ve hâlâ neye alerji olduğumu bilmiyorum hatta alerjimi zehirlenmemi onuda bilmiyorum kafam bundan dolayı değişik düşünmeye başladı zaten