Gözle ilgili 5-6 yıldır ertelediğim işlem var biri cesaret fırlatabilir mi bana 😂 yoksa 5 sene daha ertelerim 😅
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılDiş çektirmek dışında bir korkum yok. Önceden 8. sınıfa kadar iğne de vardı da onu Hepatit B ile yendim. Ondan önce 7 yaşımda dişçiden iğneyi görünce kaçmıştım.😃😃
Göz olayı benim iki kez ameliyat olduğum ve çocukken biraz daha geç kalsam kör kalma riski geçirdiğim için kırmızı çizgim. Gözünü ihmal etme. Doktorun iyi bir doktorsa git de yapılması gerekiyorsa yaptır ama önce iyice bir araştır. Sonradan bana ilk ameliyatı az kalsın yaptıracak oldukları kadın gibi "Türkiye'de bir tek ben yapıyorum bu ameliyatı ama sonucu ben de sizinle birlikte göreceğim. Kör kalabilir. " diyen kadın gibi birine denk gelirsin. Aklıma geldikçe kadına küfredesim geliyor. Beni de annemi de korkutmuş idi. Hâyâl meyâl hatırlıyorum. Ne yalan söylüyorsun yani bir tek ben yapıyorum diye?00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bence ertleme, inanki hastalıklarımızı ve rahatsızlıklarımızı erteledikçe dahada kötüye gidiyor. 1 yıl olucak, Bir gece andicen uyandım karnım şişmiş hamile gibiydim, patlıycak gibiydi acile gittim apandist ameliyatı oldum🙂 ondan 6 ay önce burun ameliyatı olmuştum estetik, narkozla mideme zont mu diyorlar ne diyorlar onu bile yuttum, herşeye çare var doktorunla konuş, hiçbişey bizi öldürecek kadar acıtmıyor aslında sadece biz korkuyoruz ama en sonunda korkamamız gerektiğini anlıyoruz🫶
00 Yorumla
+1 yılHayır yok.. Korku en büyük düşman.. 9 yıl önce hayati riskim olmasına rağmen gidip ameliyatımı oldum.. Eğer olmamış olsaydım belki de şu an ben yoktum.. Bazen küçük şeyleri ertelememek gerek..
15 Yorumla- +1 yıl
Çok çok geçmiş olsun 🙏
- +1 yıl
Teşekkür ederim.. Umarım sizde cesaretinizi toplayıp korkmadan işleminizi yaptırabilirsiniz..
- +1 yıl
İnşallah bakalım
- +1 yıl
Teşekkür ederim.. 😊
- +1 yıl
Rica ederim 😇
Hala yanlış yoldasın. Şimdi sana kendi korkularımızdan bahsetsek, içlerinden seçip yeni korkular edineceksin. Böylece bir 5 yıl ertelemeyi garanti altına alacaksın.
Tek bir şeye odaklanmalısın. 5 yıl ertelediğin tedavi hayatında neleri kaybettirdi sana. Bir 5 yıl daha ertelersen daha neleri kaybedeceksin.
Bence asıl korkman gereken kaybedeceklerin olmalı.14 Yorumla- +1 yıl
Bir cesaret fırlatmak bu kadar zor olmamalı 🥲
- +1 yıl
Motivasyonun iki boyutu var sayın soran :)
"Sen neler neler başardın, bundan mı korkacaksın" demek isterdim elbet ama seni tanımıyorum. Tanımadığımı sen de biliyorsun inanmayacaksın doğal olarak.
Bir yabancı olarak negatif motivasyona yöneldim mecburen. Korktukça kaybedeceğin gerçeğini dile getirdim. Ki bu "evrensel geçerliliği olan" bir gerçek :)
Son söz olarak. Sen yaparsın, korkma :D - +1 yıl
Daha iyidi 5 yıldan 2,5 yıla indirdim ertelemeyi teşekkür ederim 😅
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
82
Cevap
68Cevap
- Sağlık konusunda 39,8b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır korkmuyorum.. 2 kez burnumdan ameliyat oldum en çok rahatsız olduğum da uyuma işlemi
10 Yorumla - Sağlık konusunda 6,9b cevap paylaştı.
+1 yılYok genelde hepsini yaptırıyorum gadası
10 Yorumla - Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBu seneye kadar hiçbir sağlık problemim yokken :) bir şekilde göz retinamda bir yırtık oldu ve o acıyı kimseye tarif edemem, kötü bir şekilde 3 ay çektim:) ama şu var ki o uyuşturucu damlayı damlattığında doktor isterse gözümü çıkartsın acı hissetmiyordum o yüzden bir göz sorunun varsa hemen git ve hiç çekinme:)
113 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun öyle bir işlem değil 😅 hala cesaret lazım
- +1 yıl
Yok bundan ötesi olamaz inan :) ben dişlerimi kiracaktim acidan :)
- +1 yıl
İşlem esnası benim için sorun yoksa şimdilik ağrı problemim yok şükür
- +1 yıl
Iste merak etme goz refleksin cok hızlıysa o muhteşem damladan damlatacak suresi 30 dk etkinliği Yani:) o 30 dk da gözünü oysa hop demezsin rahat olun :)
- +1 yıl
Göz ici olsa işlem sanırım cesaretlenmiş olurdum ama değil 😅
- +1 yıl
:))))))))) sakin gitme sen
Gecmis olsun - +1 yıl
Çok sağol 😂
- +1 yıl
@fr9292 hic korkmayın:)
- +1 yıl
@fr9292 gercekden hic çekinmeyin:)
- +1 yıl
@fr9292 gecmis olsun
+1 yılKorktuğum için değil de bilmiyorum ya hiç istemiyorum 9 senedir erteliyorum şimdi de yaza bıraktığım bir ameliyat işim var. Acillik olmadan çözülür diye kendimi telkin ediyorum. 🤦♀️
23 Yorumla- +1 yıl
İnşallah en zamanda atlatırsın 🙏
- +1 yıl
Nasip, sizde umarım en kısa sürede çözersiniz cesaret işini 🤲
- +1 yıl
Bakalım inşallah 🙏❤️
Bacağımda platin var hayatımda ilk defa ameliyat oldum ve kabus gibi idi. Bi 5 6 ay sonra platini çıkarmak için tekrar ameliyata gireceğim çok korkuyorum yine.
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah çok rahat kolay başarılı geçer ameliyatın 🙏🙏
+1 yılYıllar yıllar önce korkmadan ameliyat oldum 😅 benim ki de göz ve ben tekrar olacağım Fırsat bulduğumda tekrar olacağım
Bence erteleme artık korktuğun gibi değil. İlk günler zorlar belki o kadar11 Yorumla- +1 yıl
Çok geçmiş olsun 🙏 göz ameliyatı değil aslında daha hafif
burun ameliyatı gibi korktuğum bir ameliyata girdim çıktım. inan hiç bir şey yok, her şey uyutulana kadar. çekinmeden git ve operasyonunu yaptır derim. 🤺🤺
12 Yorumla- +1 yıl
Uyutularak yapılan işlem olsa dün gitmiş olurdum 😅 o yüzden cesaret lazım
Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı. Mercek ameliyatı oldum. Bu konudaki araştırmalarımla tez yazılır. Ne istersen sor🤭 ben ameliyattan korkarım.
15 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir şey değil ya 😅 çok geçmiş olsun🙏
- +1 yıl
Hayır hayır. Göz kapağında ufak ufak cıkan beze tarzı şeyler
- +1 yıl
Hayır yaaa öyle diyemezsin 😅😅
+1 yılKorkunun ecele faydası yoktur deyip git artık bence.
Bide göz nereye kadar dayanabilir ki günden güne kötü olacak bir uzuv. Elinden geldiğince erken hastaneye git. Sağlık konusunda zaman çok önemli. Saniyeler yüzünden hayatını kaubeden veya organ nakli sırasında geç kalındığı için vefat eden insanlar var. Kendini motive edip gitmeye çalış artık.
Geçmiş olsun bu arada.00 Yorumla- Sağlık konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılBen göz ile ilgili lazer ameliyatı oldum çok rahat geçti sorun buysa korkma
12 Yorumla- +1 yıl
Yok değil
- +1 yıl
Şimdiden geçmiş olsun diliyorum
+1 yılGözü kara ol, sadece sevgilide değil sağlıkta da 😂
12 Yorumla- +1 yıl
Can bu can 😅 aynı şey mi 😂😂
- +1 yıl
Ödlek seni 😂 neyseki sevgilin değilim 😂
Benim de diş. Neyse yol yarılandı. Görüp ne yapacağız, dişi ne yapacağız boş ver :))
12 Yorumla- +1 yıl
Diş deme hiç doktoru bezdirmiştim gecen sene 😅
- Sağlık konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılGözlerini çizdirmiş birisi olarak korkma diyorum...
18 Yorumla- +1 yıl
Çizdirme değil geçmiş olsun 🙏
- +1 yıl
Teşekkür ederim..
Peki ney? - +1 yıl
Göz kapağında ufak bir parça aldırma
- +1 yıl
Hım sen estetik amaçlı istiyorsun...
- +1 yıl
Çoğalma durumu yüzünden birde ama evet rahatsız ediyor artık
- +1 yıl
Çok geçmiş olsun... Ama şunu söyleye bilirim korkulacak hiç bir şey yok. Lokal anastezi ile 10 dk lık şey.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılAslansın kaplansın ve hatta çıtasın.
Yaparsın, yaptırırsın. Hiç bişey olmaz.11 Yorumla- +1 yıl
Heh yaaa bana bunlarla gelin 😅 teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılGözden ben de korkuyorum, her türlü, bir de huylandigim bu yüzden erteledigim jinokolojik muayene var🙄
22 Yorumla- +1 yıl
Bir kadın icin fazlasıyla önemli o yüzden ihmal etme derim
Cevap sahibi+1 yılEvet haklısın zaten bu kanser olayları falan onun için baktırmak gerekiyormus
Sağlık konusunda 398 cevap paylaştı. Diş olayları sıkıntılı geçiyor. Kanal tedavisi olsun kist için diş çekimleri olsun. Kaplama işlemi ve gömülü diş çekimleri gibi durumlar gerçekten can sıkıcı olabilir. O sebeple diş olayları sıkıntı az çok korkutur
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBademcik ameliyatından korkuyorum bademcik taşı oluşuyor. İleriki yaşlarda bademcikler çok fazla yayıldığı eski şekli bozulduğu için ameliyati da çok zorlu oluyormuş. Bademcik ameliyatından ölen çok insan var. 😔
00 Yorumla Bende burun ameliyatımı 2-3 yıldır erteliyorum ama sanırım artık kaçarım kalmadı mecbur olacağım bu yıl.. panik atağı olan biri olarak hemen hemen herşey… 😅
10 Yorumla
+1 yılBen genelde çok fazla ortopedi ameliyatı geçirdiğim için ameliyat ortamlarından korkarım
10 Yorumla
+1 yılVar evet, epeydir korktuğum için gitmiyordum ama gidicek gibiyim...
10 Yorumla
+1 yılÖlmeyeceksin korkma. zaman geçecek ve acısı da dinecek. bekleme , çabuk kurtul
10 Yorumla
+1 yılGenel muayeneden korkuyorum ya bir şey çıkarsa diye
10 Yorumla
+1 yılbir şeyin olacağına veya olması gerektiğine ikna olmuşsam diğer şeyleri pek umursamam, korkuymuş, endişeymiş bilmem neymiş zerre bulunmaz zihnimde konu ne olursa olsun içine atarım kendimi
00 YorumlaGözümden salazyon ameliyatı oldum beş dakika sürdü korkulacak bisey yok ister istemez heyecan yaparsın ama ne kadar rahat. girersen o kadar rahat çıkarsın
00 Yorumla
+1 yılCinsiyet değiştirme ameliyatı olmak üzereyim. Korkuyorum.
Transseksüel bir kadın olacağım çünkü askerlikten kaçmak için transseksüel bir kadın olduğumu söyleyerek yalan söyledim. Ama kanıt istediler, şimdi yalanım yüzünden gerçekten kadın olmak zorundayım.01 Yorumla- +1 yıl
Bence böyle bir şey yaptırmak istemiyorsan yaptırma, yalan söylediğini dürüstçe söyle bence.
+1 yılSaglik ise ihmal etme vaktin imkanin varsa yaptir refakatcin mi yok :)
26 Yorumla- +1 yıl
Refakatçilik bir durum değil
- +1 yıl
O zaman korkma kendine guven ve yaptir
- +1 yıl
Bakalım inşallah 🙏
- +1 yıl
Gecmis olsun dileklerimi iletiyorum guzel bir operasyon gecirirsin umarim
- +1 yıl
İnşallah bakalım
- +1 yıl
Gözleriniz ne renk
Sağ kulağım için gitmem gerekiyor, duyu kaybı var, ameliyat olman gerek demişti doktor 10 seneden fazla oldu 🤔 💉
00 YorumlaErken mudahale etmedıgın seyler daha sonra dönüşü olmayan şekle gelirse o zaman da cesaret bulsaydım dersin
00 Yorumla
+1 yılDoktorunu çok çok iyi seç gerekirse seceresine kadar bak, doktorum diye rastgele bir pisliğin elinde Allah göstermesin kör olursun
00 Yorumla
+1 yılBurnunun kırılıp düzeltilmesi lazım yamuk...
Gözde sarı bir tabaka var kazinmasi gerekiyor ikisinide yemiyor:)00 Yorumla
+1 yılAmeliyat narkozsuz acılı işlem kadın doğum esnasında bişey sokmalar doğum diş çekimi corona testi serum ve buruna bişey takılması
00 Yorumla
+1 yılHer türlü diş işlemleri aşırı ürkütüyo beni
Göz ameliyatı gecirdim hic hissetmiyorsun zaten 2 güne de ağri acı geçiyor00 YorumlaMerhabalar
3 kere ameliyat oldum gözlerden 2 sini hatırlamıyorum ama en son 2019da oldum şaşılıktan göz önemlidir ihmale gelmez00 Yorumla
+1 yılKomple muayene işlerini hep erteliyorum en sonunda ömrü tükenip sanayiden çıkamayan tofaş gibi hastane hastane dolaşıcam
00 YorumlaBeyin Mr.. Kapalı alan korkusu olduğu için.. Erteliyorum sürekli
10 Yorumla
+1 yılDoğum dan korktugum kadar hicbirseyden korkmuyorum.
10 Yorumla
+1 yılGöz diyince aklıma son durak serisi geldi şimdi daha çok artarmış korkun
10 YorumlaGöze iğne vuedurmsk yakınımdan birinin gözüne iğne vurmuşlar
15 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldişlerin komple yenilenmesi gerek, burun amelliyatlık, basur başgösterdii 😂😂😂
bence şükret ve seve seve tedavine koş, tek derdin göz olsun, mühim olan tedavisinin olup olmadığıdır.00 YorumlaMr
Aman Allahım o neydi öyle yahhhhhhh
Kabre girdim sanki00 Yorumla
+1 yılDoğum.
Her türlü ameliyat.
Allah muhafaza etsin Amin.00 YorumlaEn fazla olurum deyip herşeye bodoslama atlayan ben
04 YorumlaDisciden tirsarim vede Şu an Disci koltugunda oturuyorum
00 YorumlaRandevu almak yaa sonrası hallolur ama randevu aşamasını yapamiyorum🙄😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKafamı yarmıştım 20 ye yakın dikiş atmışlardı o gün hastaneyi ayağa kaldırmıştım yani dikiş dışında pek korkmuyorum çok sakar olduğum için her türlü acıyı yaşadım
00 Yorumla
+1 yılBenim canım çok tatlı o yüzden iğneden bile korkuyorum
00 YorumlaValla narkoz aldıktan sonra hiç bişey hatirlamiyosun
00 YorumlaŞu makinelere giriyorlar ya emar falan fobim var ondan cok korkuyorum girdigim de
00 Yorumlaiğneden çok korkuyorum, acilde iğne dediklerinde hemen kaçıyorum kötü bile olsam
00 Yorumla
+1 yılBy pass yaptırmaktan korkarım. Göğsü kesip açıyorlar komple
00 Yorumla
+1 yılİyi bir doktora yaptıracaksan hiç korkma.
Ne yaptıracaksın ki bu kadar korkacak?
00 Yorumla
+1 yılHastaneye gitmek korkutuyor beni : ))
12 Yorumla- +1 yıl
Allah düşürmesin ihtiyar 🙏
- +1 yıl
Amin amin cümlemizi
Gizli Üye(25-29)+1 yılBüyük konuşmayayım ama hiçbir şeyden korkmuyorum, asıl mesela sonrası, ya eskisinden daha da kötü olursam korkusu vs, güvenmemek de en büyük etken
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSana ameliyatsız tedavi sunmak isterim. Bak rahatsızlık ne demiyorum. Genel olarak ameliyatsız tedavi var.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSinir otu. Bunu elinizden geldiğince yayın. Sinir otu her derde deva. Bir de yemlik otu ameliyatın kurtarmadigi gözleri kurtarır.
Ben araştırmalarım sonucu garip gelicek ama ölümsüzlük olmasa da binlerce yıllık bir ömüre inanmaya başladım.
Cevap sahibi+1 yılNeden seni ikna edicem? Ben yıllarca okuyup araştırma yapayım. Bir tane cahil çıkıp beni ikna et dicek. Ama ot kısmı test etmesi kolay. Deneyin görün.
Sağlık konusunda 367 cevap paylaştı. Ben hastaneye gitmeye bile korkuyorum hiç gitmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHamileyim doğum dan korkum var amiluattan felan sezeryan normal doğumu yine hiç yapamam cesaretim yok
00 Yorumla
+1 yılAnestezi olmadan yapılabilecek bütün işlemler. Acı eksiğim çok düşük.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu ana kadar korktuğum bir işlem olmadı.
İki kere ameliyat masasına yattım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyy benimde gözlerşmi cizdirmem lazım korkuyorum artı Şu an param yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHen türlü muayene ve ameliyat, fobim var da biraz ayıptır söylemesi.
00 Yorumla- Devamını Gör (90)
Devamını Gör(135)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem