---ben bunu bizim aileyi örnek vererek yapmak istiyorum 🤗
Sağlığa zararlı alışkanlıkların aile içinde ne kadar yaygın olduğunu vurgulamak istiyorum.
Öncelikle, ailemizde nargile içme alışkanlığının kadınlar arasında yaygın olduğunu gözlemliyorum. Annem, halam ve hatta 18 yaş altındaki kuzenim dahi nargile içiyorlar. Bu alışkanlığın sağlık üzerindeki olumsuz etkileri oldukça büyük. Özellikle, annem ve halamın yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları var ve doktorlar, nargile içmenin bu sorunları artırabileceğini belirtiyorlar. Ayrıca, genç yaşta nargile içmenin ileride çocuk sahibi olma sürecini olumsuz etkileyebileceğini öğrendim. Kuzenim, gizlice nargile içtiği gençlik yıllarından sonra şu anda çocuk sahibi olmak istiyor ama bu konuda zorluklar yaşıyorlar ve doktorlar nargile içmenin bununla ilişkili olabileceğini söylüyorlar. Umarım çocuk sahibi olurlar 😊

Sigara içmenin de ailemizde yaygın olduğunu gözlemliyorum. Özellikle babamın durumu üzücü. Kalp hastası olmasına rağmen sigara bağımlılığından kurtulamıyor ve bu durum kalp rahatsızlıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.😔
Aynı şekilde, amcamın da benzer sağlık sorunları var ve sigara içmesi dişlerinin çürümesine neden oluyor.😂😅
Geçmişte kaybettiğimiz halamızın da kansere yakalanmasının arkasında sigara içme alışkanlığının olduğunu öğrendik. Bu gibi örnekler bize sigara ve nargile gibi alışkanlıkların ne kadar zararlı olduğunu gösteriyor.😔
Sonuç olarak, sağlığımızı riske atmamak için bu zararlı alışkanlıklardan kaçınmalı ve sevdiklerimizi de vazgeçirmeliyiz. Sağlık her şeyden önemlidir ve bu tür alışkanlıkların yol açabileceği zararlar göz ardı edilmemelidir.
---🤗🤗siz siz olun bu hayata salıklı yaşayın.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer