Bırakmayı denediniz mi?
Ben onu bıraksam o beni bırakmaz bu saatten sonra 😅
Ben onu bıraksam o beni bırakmaz bu saatten sonra 😅
4 yaşında babama bunu niye içiyorsunuz? diye sordum. Uzattı al bakalım niye içiyormuşuz dedi. Öksüre öksüre bir hal olmuştum. Baya güldüler. İlk öpüşmemiz öyledir. Sonra annemin paketinden sigara çalıp bir kaç deneme yaptıktan sonra içime çekmeden içmeyi öğrenmiştim. Sonra unuttum. Sekiz yaşındayken arkadaşlarım arasında havalı görünüyordum. Öyle biri çalmıştı yine :D Bak dedim böyle içeceksin. Oda bir kaç macerayla sınırlı kaldı. On üç yaşındayken paket taşıyordum. 33 yaşındayım 20 senedir düzenli içiciyim denilebilir.
18 yaşlarımda iken başladım.
2 Kez 6 ay süreli bıraktım. Neden geri başladım? Çok kilo aldım, kilom düşsün diye bıraktım.
Yani ben onu bıraksam o beni bırakmaz diye bişey yok. Şimdi yine bırakabilirim. ama şişeceğim için bırakmak da istemiyorum. Azalttım sadece
Yok öyle değil.. Şimdi sigarayı bıraktığımda içme ihtiyacım gelince unutmak için sürekli bişeyler tıkıyorsun ağzına. Bu sefer de fazla beslenme oluyor.
Bir de sonrasında ağzındaki o nikotin tadı gidince yediğin yemeğin ne kadar güzel olduğunu anlıyorsun. Bir kaç gün öksürük oluyor, ciğerlerin kendini temizlemeye başlıyor.
Kilo alması da yine ayarsız yemeyle oluyor. Her canın istediğinde diyorsun ki off bugün 100TL lik yeme hakkım var ne buldun götürrrrr. :))) Sonra göbek bi salıyor,
Bırakırken ertesi gün sabahından içmemelisin, tabi 1 gün öncesinde o kadar çok iç ki zaten ertesi gün nefes alamıyosun. O gün senin 1nci günün seni idare eder nefes alamadığından.
2nci gün ise nikotinsiz kalınca biraz gözün arıyor, deli edecek kıvamda.
ilk 3 günü atlatırsan sonrası kolaylaşıyor. tabi ilk 30 gün, gün sayıyorsun ramazan gibi :)
sonrasında saymayı bırakıyorsun. Çünkü insan 1 aydan sonra uyum sağlamış oluyor.
Haa bu arada bırakacağın zaman 2- aylığına bırakacam tekrar geri başlayacam diye beynini kandır ki kriz geçirmeyesin. Çünkü o nikotinin hiç geri gelmeyeceğini bilmesi daha ilk günden bıraktığın sigarayı geri içmeni sağlar.
Bırakacaksan eğer adım adım anlatırım,
Peki öyle olsun, zor değil bunu unutma... bir şey daha ilave edeyim. 3 gün içmeyince burun sensörlerin çok iyi çalışmaya başlıyor, tüm ortamlardaki kokuları iyi seçebiliyorsun.
Ne kadar dükana girsen diyorsun ki ıyyyy sigara kokuyor burası, her yer kül tablası kokuyor :)))))))))
zaten ister istemez nefretlik geliyor.
iyi geceler mi diyim, iyi sabahlar mı? sabah ettim yaaa hava ışımaya başladı
18 yaşında sanırım
Lise yıllarında arkadaş ortamında başladım annem babam sigara içen insanlar değildi zaten , tamamen merak ve özenti oldu işte
Doğrudur canım üzüntü ve stres bu tarz şeylere daha çok yönelttyor Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah 🙏
Amin canım inşallah 🙏
Neden şaşırdın ki 😂
Keşke dediğin gibi olsaydı hiç başlamasaydık ama işte ergenlik çağlari cahillik ettik
Haha evet 👍😂
EİG için teşekkür ederim 🙏❤️
Cevap
43Cevap
20 yaşında başladım yaklaşık 6 yıl oluyor.
Lise de başlamıştım 2-3 yıl kullandım yıllardır içmiyorum
13 14 yaşında badladim 30 yaşına kadar içtim 40 yaşında bıraktım bı bu sene kasımdan beri toplasan 20 tane icmisimdir oda icecekme. Yok :)
bırakılmıyor ya diyenlerin hepsi yalan söylüyor ve bırakmak istemiyor. yılların tiryakisi olup bırakan çok gördüm.
12 yaşımda başladım 5. Günüm bırakmaya çalışıyorum
15 yaş civarında başlamıştım. O zamanlar ‘Bahar’ marka sigara vardı, 2.5 TL falandı. Tamamen leş bir sigaraydı. :D
Normalde bıraktım içmiyordum son zamanlarda içim yangın yeri , kalbim kırık öyle olunca insanın iradesi zayıflıyor. Stresli , üzüntülüyken yasak masak dinlemiyo insan.
İstedigim zaman birakiyorum lakin sonra gene basliyorum. Ozluyorum cunku sevgili ozler gibi
12 falandır ya ya da daha erken bilmiyom ki çook oldu ya
18 yaşında başladım 20 yıldır içiyorum bırakmayı denedim ama o beni bırakmıyor
Tam anlamıyla, düzenli olarak 18 yaşında başladım. Ondan öncesinde çok çok az, tek tük içiyordum.
Ben 18 yaşındayken başladım, birkaç kez bırakmaya çalıştım ama hâlâ başaramadım.
Hiç içmedim Allah'a şükür
Erken yaşlarda başladım sonra bıraktım
22 yaşında başladım, hiç de gerek yoktu. Sırf etraftan otlanmamak için paket almıştım :D
lise ikide başladım kaç yaş oluyo bilmiyorum hqhahhshd
16 yaşında başladım, 20 senedir içiyorum
Böyle kepaze bi hayat başka türlü çekilmezdi sanırım 🤗
Mallesef öyle
19 yaşımda başladım
3 Sefer bırakmaya çalıştım lâkin daha çok bağımlılık yaptı 🤣
Daha da bırakılmaz zaten o kadar zaman sonra yani kahve içiyorsun ben bir sigara yakayım bir iş yapıyorsun sigara yakim çok zor 😂😂
En fazla 2 saat dayanılır yoksa sinir krizi oluyor sonucu aynı böyle 😂😂😂
İnsanlardan daha yararlı aman boş ver en azından sakinleştirici etkisi var 😂😂
hiç içmedim, ilgi de duymadım açıkçası.
Bir kere bile kullanmadım
26 yaşındayım hiç içmedim
Hiç içmedim içmeyi de düşünmedim
Lise ile beraber başladım...
18 Yaşında başladım. Bırakmayı düşünmedim.
Bu yaşıma kadar 2 kere içtim sadece
8-9 yaşlarında
25 yaşında başladım
19 yaşında 1 2 ay içtim hepsi o
Hiç içmedim
İçmiyorum
21 de galiba
Hiç içmedim
15 yaşında galiba
15 yaşında
Başlamadım.
Hatırlamıyorum çok oldu