arkadaşlar uzun süredir diyet vs yapıyorum. gün içinde insanların normal yediği yemeğin çeyreği kadar tüketiyorum. paketli gıda zaten yok denecek kadar az. ancak aşırı zor kilo veriyorum. çok bir kilom yok. 64-65im şu an. diyet yaparken bile kilo alabilen bir bünyem var çıldırıyorum yani. yaptığım iş sebebiyle tüm gün oturuyorum. metabolizmamı bu yavaşlatıyor tamam. ama sadece metabolizma etken olamaz bir insan yemek yemezse zayıflar yani aksi fizik kurallarına ters zaten.
velhasıl bir kaç kez tiroid problemi yaşamıştım. annemde de var genetik olabilir. en son değerlerim normal çıktı ancak gizli tiroid vs olabilir en yakın zamanda baktıracağım.
tiroidi hızlandıran şey selenyum ve iyotmuş. kullanan var mı tam olarak etkisi nedir? ek gıda olarak almayı düşünüyorum bir zararı olur mu
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Fazla Kilonun Psikosomatiği ↗ Buradaki benceyi okumak size faydalı olacaktır. Ayrıca az yemek veya hiç yememek sadece vücudun daha fazla yağ depolamasına sebebiyet verir. Vücudun koruma mekanizması devreye girer. Sonra normal beslenince daha çok kilo almaya sebebiyet verir. Sağlıklı ve dengeli beslenmek, gün aşırı spora en azından yarım saat isteyen ayırabilir. 30 saat değil her gün değil gün aşırı yarım saat yeterli olucaktır. Ve tiroid in psikosomatik açıdan köküne inersek çünkü tiroid bir semptom genel olarak sebepleri: duygusallık/güvenlik açığı/aşırı özeleştiri/alınganlık/başkalarının görüşlerine bağımlılık ve endişe. Hipotiroidizm, duygusal durumun bir tür psikolojik koruyucusu, yani dikkatsizlik ve ilgisizlik gibi kişisel nitelikleri içeren bir hastalıktır. İyot ve tiroid hormonu eksikliği olan kişiler başkalarından sakinlik, koruma ve güvenlik duygusu ararlar. Bu yüzden artan duygusallığın ve kaygının düzeltilmesi, strese dayanıklılık becerilerinin geliştirilmesi ve kişinin kendi kişiliğini olumlu algılaması konusunda çalışmalar yapması iyileşmesine yardımcı olur.
teşekkürler yazıyı okudum çok güzelmiş. katıldığım noktaları var ve mantıklı da. benim olayım aslında 7 ay oldu evleneli ve durduramadığım bir kilo artışım var:) bunun sebebi de eşimin de yemeği çok seviyor ve beni durdurmuyor olması. örneğin canım tatlı çektiğinde saçmalama bu saatte yenir mi demek yerine hadi gidip yiyelim diye tepki veriyor olması:) bekarken irademi sağlam tutup istediğim fiziğe kavuşabiliyordum ancak şu an ona motive olmakta çok zorlanıyorum. bir de üstüne çabaladığım halde kilo veremediğimi görmek beni daha da strese sokuyor. az bir şey yediğimde hızlıca kilo alabildiğim için, yemeği kıstığımda da otomatik olarak kilo verebilmeyi umuyorum. kilo veremediğimi gördükçe motive de olamıyorum. ne yaparsam yapayım veremeyecekmişim gibi hissediyorum. bu yolda hayat arkadaşı çok önemliymiş onu anladım:) şu an eşim de diyet yapıyor ama o başarılı oluyor ben olamıyorum
Kim önerdi sana bunu
kimse önermedi araştırdım
Aradığım kadınsın o zaman iştee buuu
ne alaka şimdi. d
İlk defa denk geliyorum çünkü bende hep bu tür araştırmalar yapıyorum insan kendi dengisi gibini bulamıyor ki :D
Dexter laboratuvarı kuralım senle dünyayı ezip geçelim hmm? 😂
ahah benim araştırmam tamamen çaresizlikten:D bir ara ben de dexter olma hayalleri kuruyordum da işte hayat şartları:D
Bu çok güzel bişey aslında seninle çok iyi yerlere gelebiliriz dünyayı ele geçirelim senle ahaha ben çok takıntılıyım çok araştırmalar yapıyorum kitaplarım dahi varr