Soğuk algınlığına yakalandığınızda ne yaparsınız?
Doktora mı gidersiniz, evde pekmez/bal tarzı şeylerle başınızın çaresine mi bakarsınız, ilaçlar mı kullanırsınız?

Başka neler yaparsınız?

Soğuk algınlığına yakalandığınızda ne yaparsınız?
Doktora mı gidersiniz, evde pekmez/bal tarzı şeylerle başınızın çaresine mi bakarsınız, ilaçlar mı kullanırsınız?

Başka neler yaparsınız?

Taze zencefil, 1 limon suyu, 1 bütün limon, 1 portakal, biraz suyla tencerede kaynatıyorum. Içine tarçın, karabiber koyup rondodan geçiriyorum.
Karışımı buz küplerine koyup donduruyorum. Soğuk algınlığı kırıklık hissettiğimde 2 küp çıkarıp bardağa atıyorum üzerine kaynamış su, bal miss
Sen 1 aydır hastaydın, iyileştin mi bu yöntemle 🤔
Öksürüğe çare bulmak gerekiyor 🤔
Geçen aydı sanırsam, öksürmekten imanım gevremişti, uyku dahi uyumamıştım, can çok tatlı ya, çok seviyor olmama rağmen, süt dahi içmeye korkuyordum, süt öksürüğü artırır diyorlar, öksürüğü artıracak olan her şeyden uzak durdum lakin hiçbir şekilde öksürük geçmeyince hemen hastaneye gittim, acil bölümüne, iğne yaptılar, antibiyotik falan, hemen kurtuldum hastalıktan, geçmeyecek gibiyse çareyi hastaneye gitmekte buluyorum, genellikle de tercihim hastaneye gitmekten yana olur, Allah'tan bünyem sağlam da sıklıkla hastalanmıyorum.
Hastaneye gideceğimi düşünmüyorum 🤔
Geçmiş olsun, umarım kendiliğinden geçer. Öksürüğü artıran her şeyden, yiyeceklerden uzak durmanı tavsiye ediyorum geçene kadar. Ilık ballı limonlu su iyi geliyor, bal ve limon ikisi bir arada şifa deposu, keza çay da öyle, rahatlatır, boğazı yumuşatır, ılık tuzlu suyla gargara yapmak da iyileştirici etkiye sahip.
Teşekkürler 🙂
Ricalar :))
Geçmiş olsun.. Ben kendi kendime geçiriyorum.. Doktora çok mecbur kalmadıkça gitmem.. Evde ilaçlarımı kendim kullanıyorum..
Kuru öksürük ise balın içine karabiber karıştırıp onu kaşıkla kuru öksürüğe çok iyi geliyor..
Tenk yu
Rica ederim..
Çok geçmiş olsun. Hastalanıp yataklara düşme huyum yoktur. Ayakta atlatırım genelde. Ihlamur, nane limon, paça çorbası, pekmezin içine karabiber benim ilaçlarım.
Tenk yu 🙂
Cam kavanoza kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine bal koyun iki yemek kaşığı kadar. 2-3 saat sonra sulanmaya başlar. Antibiyotik niyetine sabah akşam birer yemek kaşığı aç karna için. Bizim evin öksürük şurubu.
Bunu da deneyelim, teşekkürler : ))
Abla bir de kuru soğanın üst kısmından oyup bır de altından delik açıp içine bal koyup bir bardağın üstünde bekletiyorum ben bazen altindan süzülüyor o da ise yarıyor dmi
Kara turp değil miydi o kuzu? İğneyle incecik bir delik deliyorsun. Onu diyorsun değil mi?
Cevap
7Cevap
Ben meyve tüketirim genellikle.
Aga ben doktor sevmiyorum ya, gitmeye üşeniyorum saşlkjjjadsfjalsdfklasd
Boğazım ağrıyor, burnum tıkalı falan ama gitmeyeceğim abi, geçiyor nasıl olsa kendi kendine AJKJKSHKDLASDJKFADSFAS
Kuşburnu çayı öksürüğe iyi geliyor diye biliyorum, öneride bulunmuş olayım. Ağrı kesici alıyorum önce, her öğün sıcak çorba içip iyice terliyorum, geçmezse de mutlaka doktora gidiyorum.
Ayakta koca karı yöntemleriyle atlatmaya çalışıyorum genelde.
Ihlamur içerim
Kış çayları içerim genelde
Turşu suyu içerim limonlu
doktora giderim
Doktora giderim
Nane limon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?