kışın hasta olmamak için ne yapmalıyız?
Sıcak sopuk dengesine çok dikkat etmelisin
Çok sıkı , kalın giyinebilirsin üşümemek için fakat ter atmayan kumaşlar giydiğinde , vücut teri soğuk bir yerle karşılaştığında durum pek iç açıcı olmaz..
Kat kat giyinmek ve dengeyi orta derecede tutabilmek önemli..
Yeteri miktarda C vitamini ( kivi, portakal, mandalina vs)
Zencefil
Baş soğan
Çörek otu yağı ( yaz kış eksik etme, faydası yok) , salataya koy, kahveye koy...
Vs
Vs
Sıkı giyinmek diye söyleyenler olmuş bence yanlış düşünüyorlar mesela sen evde çok koruyosun kendini dışarıyada cıkınca soğuk olduğu için vücut direncin buna alışık olmuyo ve al başına hastalığı. Çözümü ise ne çok nede az giyin, bol bol C vitamini al, yatak odanda durmadığın zamanlar yattığın odanın camını aç ev akşama kadar havalansın :)
En çok dikkat etmen gereken şey şu Mutlaka Hasta olmadan önce başlarken ilaç kullanman.
Mesela Bende ( Aferin, Tylolhot, Katarin) bu üçünden evde devamlı bulundururum. Biraz burnunda akıntı veya boğazlarımda ekşilik oldumu hemen bunlardan birer tane sabah öğle akşam atarım. Sıkı giyinerek anında gider.
Önemli olan Hasta olmadan ilaç tedavisine başlamak. Olmadı bir antibiyotik hemen düzelirsin.
Sıkı giyinmek.
Ne bileyim aklıma bu geldi.
giyiniyorum fayda etmiyor be
hiç duymadım ciddenmi?
hemen mi iyi eder?
nasıl yapcam peki?
ay çok sağol ya şu an hasta deilim ama bunu içersem hiç hasta olmam dimi?
ya bir de grip aşısı yaptır diyolar hasta olmamak için yaptıryımmı kız?
yani bu süt ii ölemi?
ayy hiç grip falan olmam dimi bunu içince..
ya canım mide bulantısı için ne yapmalıyım peki?
başka?
Cevap
66Cevap
mevsimi geçmeden bir grip aşısı vurulcan. şayet çok sık hastalanıyorsan bağışıklık sistemi güçlendiricisi kullanacaksın. ürün ve marka önemli. c vitamini vucutta depolanmaz ondan sıkça tüketmelisin. şayet kırgınlık olursa mandalina portakalda yetmez c vitamini alırsın. terli terli su içmeme olayını çözmüşsündür umarım:)
Bol bol c vitamini depolamalıyız. ayaklarımızı sıcak tutmalıyız kıçımızı başımızı açıkta bırakacak şeyleri süs o olsun diye giymemeliyiz sağlıklı beslenmeliyiz
mini giyen biri deilim
tamam o zaman beslenme ve ayaklara dikkat
saol
1-Günde 3-5 adet sarımsak ya da sarımsak tableti yut. Çiğnemezsen sarımsak koku yapmaz.
2-Bol bol kiwi ye.
3-Limon suyu iç.
4-Pancarı soy, elma ve limonu kabuklarıyla birlikte katı meyve sıkacağında öğüt ve bu güzel kokteyli iç 2-3 günde bir. Limonun çekirdeklerini çıkarmayı unutma.
5-Yukarıdakilerden en az birini yap.
bünye meselesi bu
küçükken ailen seni sokaklarda soğukta büyütmeli.
benim küçüklüüğüm sokaklarda geçti akşama kadar eve girmezdim it kovalardık.
yapmadığımız kalmazdı.
şu an nezle grip gibi bulaşıcı hasta bir bayanla birlikte olduğum zaman bile bulaşmaz.
bana gelen mikrop mutasyona uğrayıp kaçıyor.
şimdiki nesil en ufak soğukta küt hasta.
Maraşlı olanlar bilir, yaban pancarından tirşik isimli yeşil bir çorba yaparlar... Belli aralıklarla 7 kere içtin mi o yıl hasta olmazsın derler:)
Tabii tirşiği kim kaybetmiş de biz bulalım. Yağmurda ıslanırsam diye çantamda mini fön makinesi var, gündüz çaylara akşamları da sıcak çorbalara emanetim:)
ben bol bol limon yiyorum faydasınıda görüyorum limon yiyorum derken sade soda 1 adet limon az birazda tuz tamamdır grib olan arkadaşlarımın aralarında fing atıyorum daha hastalanmadı bir kere üstüm acık uyumuşum sabah donmuşum bogazım şiş işe gitti tam 1 saat sonra geçti
Spor, sağlıklı beslenme (Her şeyi ayrı ayrı yemek, farklı olarak faydalanmak). Gerekenlerin hepsi bu. Şahsen ben pek kalın giyinmiyorum. "ALLAH"a şükür hap kullanmaya bile ihtiyacım olmuyor :D
Bol bol sevişmek.. Ben demiyorum uzmanlar diyor ''Yapılan araştırmalara göre haftada bir ya da iki kere seks yapmak bağışıklık sistemini yüzde 30 oranında güçlendiriyor.''
Kesinlikle soğuktan korkmayın. Yediklerinize içtiklerinize dikkat edin, iyi beslenin. Soğuk diye camları kapatmayın. Camları açın ki ortamdaki mikroplar dışarı çıksın.
Sadece morlini yüksek tut mutlu ev hasta olmıyacağım bilincinin farkına var o zman asla hasta olmassın
öküz gibi c vitamini depola ekmekten çok et yemeye çalış. Hiç bişeyi yıkamadan yeme. Temiz olsun. Vitaminli olsun. Kalın giyin. Terlik giyin. Yerlere cıbıldak ayakla basma. Terbiyesiz...
- Grip Aşısı
- Sıkı giyinmek
- Kalabalık yerlerden mümkün olduğunca korunmak ve uzak durmak
- C vb vitamin takviyeleri almak
- Soğuk şeyler içmemek. gibi gibi
çiğköfte yemelisin kemik sulu mercimek çorbası içmelisin üzerini ince tutma ıhlamur adaçayını eksik etme sarımsak yemelisin tere yağı pekmez falan koruyucu olur;))
İyi C vitamini tuket ( portakall, mandalina) , sıkı giyin..:-)
Valla ben paso nezle oluyorum :) İyileşiyorum bir hafta sonra tekrar , şu an da olduğu gibi :/
Virüs geldi mi dur denemez çabuk iyileşmeye bakican :D
(Genç arkadaşlar için ) Annelerin sözüne uyulmalı :D
sıkı giyinmek
bol bol mandalina portakal yemek...
Balıydı pekmeziydi mandaliniydi portakaliydi ihlamuruydu :) dogal yollardan boyle beslenmek :)
kış çayı hazırla kendine karışım yap evinde kesinlikle zencefil olsun bikere
Alttarafa içlik giy üst tarafıda südyenin içine pamuk koy çıplak ayak gez hiç hastalanmazsın böyle ysparsan
Sen gel bana mesaj ile istediğini sor ben sana yardım ederim ege üniversitesi tıp fakultesi hastanesinde çalışan bir hemşirelerden birisiyim ondan dolayı sen bilirsin zorla gel demem bunuda söyliyim...
Baldırı çıplak gez ruslar öyle yapıyor dipçik gibiler
evde pijamalarımız ile bütün gün kıçımızı devirir yatarız
Maske takın salgın çok büyük hastaneler tıklım tıklım
Vücut direncini düşürmemelisin. Soğuk havadan çok eksik vitamin ve mineral hasta yapar.
Corap , ince giyinmeme rahmen hasta olmuyru , grip vs , bunyeyle alakali biraz.
eylül ekim arası bir hasta olucan virüse bağısıklık kazancan sonra kısın götü sıcak tutarsan bişeycik olmaz :D
booll booll c vitamini tüket bağışıklık sistemini güçlü tut yeter
nasıl utarım bağışık sistemini güçlü?
Saçma gelebilir ama buz gibi suyla yikanmak bagisiklik sistemini güçlendirir.. Not: soğuk suyla yıkanmak değil yıkandıktan sonra sokağa çıkmak hasta yapar
bol bol vitamin alarak
savasma sevis... hastalanma sevis diyorum ben ;D bol seks
Haftada 2 defa bir diş sarımsağı yutabilecegin sekilde parcalayıp çignemeden yut hasta olmazsın çignemeden yuttuğun içinde koku yapmaz..
Bisey yapmanıza gerek yok. Kıllarınız zaten yeterince sıcak tutuyodur sizi. Yani onun üstüne bi. kazak daha giymeyin.
portakal suyu iç acayip işe yarıyor sıkı giyin sıcak içecekler ye dondurma ya :)
Nane limon, ıhlamur felan akşamları iç ya da evden çıkmadan bir bardak iç yeter
Bol bol mandalin ye bagisiklik sistemini guclendirir gribe ve soguk alginligina iyi gelir
gercekden sacmalamışsın yılın sacma sorusu dıye bir yarışma olsa bu soruyo alırlar dıye düşünüyorum...
şimdi kombinin başına geçiyosun petekleri açıyosun ondan snra peteğin yanına gidiyosun sırtını peteğe yaslıyosun akşama kadar orda dur :D
Kış olmayan Ülkelere gitmeliyiz güneye göçmeliyiz 😃
Zencefil, soğan. valla senelerdir hasta olmuyorum çok şükür.
ıhlamur ve portakal suyunu her ikisinin içine limon da sıkarak bol bol tüketmeliyiz
Ellerimizi yikamaliyiz
Miami ye yerlesmelisin.
D vitaminini iyi alman lazım.
Güneye göç etmeliyiz.
Ballı zencefil yiyeceğiz :D
bol bol c vitamini almalıyız hıhı.
Güney yarım küreye git bence..
bol meyve yemek , giyime dikkat etmek.
insanliktan cikmak da caydali olabilir.
çok sıkı giyinmek en iyi yöntem
Acı yeşil biber yemek lazım mış.
hiç evden çıkmayalım bence
acı ye :D limon ye direk limon kabuğuyla falan ;
boynuna bişi sarmalısın sureklı
Hiç bişey yapamazsın illaki hasta olucaksın :D
Ölmek :D ölünce hasta olmuyormuşsun :D
Kış yaşanmayın bir yere gitmeliyiz:)
Sıcak birisini bulup onunla uyumalısın.)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar