Hemen hemen emin olduğum bir fikrim var bu konuda ama yine de sormak istiyorum. Riskli olmaması açısından.
Kapsül ilaçların üzerinde yazan mg (miligram) içindeki kapsüllerin toplamının mg’ını mı ifade eder ya da içinde bulunan her bir kapsülün o mg’da olduğunu mu ifade eder?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bulunduğu her kapsül
Dideral 50mg 20 kapsül diyor ya mesela her bir kapsül 50mg
Diyelim ki kapsül kutusunun dışında 100 mg yazıyorsa İçindeki tek bir kapsül bile 100 mg mı oluyor?
Evet
Teşekkür ederim. Sağlık konusunda bilgiliyseniz bir soru daha sorabilir miyim?
Sor bakalım
Bir araştırma makalesinde bir vitaminin 100 mg ının kasa enjeksiyon ile hastalığı tamamen yok ettiğini okudum. Tek bir dozu 100 mg olarak uygulanmış. Ben enjeksiyon olarak değil de kapsül olarak kullanacağım. Enjeksiyonun tek bir dozuna denk gelmesi için bir seferde 100 mg ilaçtan kaç tane almalıyım? Yani enjeksiyonun 100 mg ıyla kapsül ilacın 100 mg ı karşılaştırınca etki düzeyleri nasıldır?
İlaç vitamin ya da her neyse etken maddesi aynıysa etkisi de aynı olur lakin şöyle bir durum var enjeksiyon ile 10 dakikada kana karışıyor ağız yolu ile 30 dakikada belki bu önemli bir detaydır bilmiyorum
Bendeki B1 vitamini ve orada bahsedilen B1 enjeksiyonunun etken maddesi aynı mıdır farklı olabilir mi?
B1 vitamini B1 vitaminidir yani enjeksiyonu tableti değişik olacağını sanmam ama bak mesela B12de şöyle bir şey var doktora gidiyorsun tahlil yapıyor senin B12 düşük çıkarsa sana ilaç yazıyor tableti alıp kullanıyorsun bitene kadar ama B12 cook düşükse sana B12 ilacı Dodex veriyor enjeksiyon onu oluyorsun her gün anlatabildim mi senin bunu daha uzman birine sorman lazım galiba
Verdiğin örnekte sanırım etken maddelerin enjeksiyon ve ilaçta istisna da olsa farklı olabileceğini gösteriyor gibi. Neyse umarım aynıdır😊Teşekkür ederim yardımın için, vitamin sonuçta her gün 100 mg alıyım yine ben riske atmıyım
Tamam bakalım geçmiş olsun iyi geceler 😂
Sağol 😊🙏İyi geceler
Evett