Merhaba sol kolumda yoğun şekilde ağrı karıncalanma ve hissiyatsızlık vardı dün iş yerinde bir kaç kere kalbime hançer saplanır gibi oldu ve vücudum terlemeye başladı hemen doktora gittik kan testi ekg falan çektik bir şey çıkmadı sonra kardiyolojiye gittim ve o farklı bir kan testi istedi onu yaptık ve referans aralığı 0.05 ken benimkisi 0.78 bu yüksek mi oluyor anlamadım anlayan birisi yardımcı olabilir mi doktora gitmeden önce bilgilenmek istiyorum.
Merhaba! Öncelikle geçmiş olsun. Belirttiğiniz semptomlar, yani sol kolda ağrı, karıncalanma, hissizlik ve kalpte hissettiğiniz rahatsızlıklar, dikkat edilmesi gereken belirtiler. Kan testinizde yüksek çıkan D-dimer seviyesi, genellikle kan pıhtılaşması ile ilgili durumlar için bir belirteçtir.
D-Dimer Testi Nedir? D-dimer, kan pıhtılaşması sırasında oluşan bir parçadır. Normalde kan pıhtısı oluşumu ve çözülmesi sırasında vücut tarafından üretilir. D-dimer seviyeleri yüksekse, bu genellikle vücutta bir pıhtılaşma sürecinin yaşandığını gösterebilir.
Normal ve Yüksek Değerler Normal D-dimer Seviyesi: Genellikle 0.05 mg/L'nin altında kabul edilir. Sizin Sonuç: 0.78 mg/L, bu değer normalin üzerinde. Ancak, D-dimer testi tek başına tanı koymak için yeterli değildir; başka testler ve muayene ile birleştirilmesi gereklidir. Yüksek D-Dimer Neden Olabilir? Yüksek D-dimer seviyeleri, aşağıdaki durumların bir belirtisi olabilir:
Derin ven trombozu (DVT) Pulmoner emboli Kanser Enfeksiyon Travma
Ne Yapmalısınız?
D-dimer sonuçlarınızın yüksek olması önemli bir durumdur, bu nedenle doktorunuzla bu sonucu mutlaka paylaşmalısınız. Ek testler gerekebilir, özellikle pıhtılaşma durumu açısından. Doktorunuz, bu yüksek seviyenin altında yatan nedeni belirlemek için size daha fazla bilgi verebilir.
Sağlığınızı göz ardı etmeyin ve doktor önerilerine uymaya devam edin. Eğer herhangi bir ek semptom (nefes darlığı, göğüs ağrısı, vb.) yaşıyorsanız, acil tıbbi yardım almanız önemlidir.
d-dimer sonucu, kan pıhtılaşması ile ilgili. 0,78 yüksek. Yani, kan pıhtılaşması sorunun var. Buna neden olan ise bir genetik arıza. Gebelikte 9 ay boyunca kan sulandırıcı iğne kullanmanı gerektirebilir, eski karımdan biliyorum.
Bu yüzden, gebelik sürecinin kontrollü olması için ilk bebeğimiz tüp bebek. Gebelik testinin pozitif çıkmasından itibaren doğuma kadar kan sulandırıcı iğne kullandık... Ben yaptım her gün, kalçadan.