Oha bu chat gpt aşırı iyimis ya verdiği cevaba bak. Lokal anesteziklerin damar içine verilmesi, istenmeyen sistemik etkilere ve komplikasyonlara neden olabilir. Bu komplikasyonlar arasında şunlar bulunabilir:
1. **Kardiyovasküler Etkiler:** Lokal anesteziklerin damar içine girmesi, kalp üzerinde etki ederek düşük kan basıncına, kalp ritmi bozukluklarına ve hatta kalp durmasına neden olabilir.
2. **Nörolojik Etkiler:** Lokal anesteziklerin aşırı miktarda kullanılması veya hızlı bir şekilde damar içine verilmesi, nörolojik sorunlara yol açabilir. Bu durumda şiddetli baş ağrısı, titreme, konvülsiyonlar veya nöbetler görülebilir.
3. **Solunum Problemleri:** Lokal anesteziklerin sistemik dolaşıma geçmesi, solunum sistemi üzerinde olumsuz etkiler yapabilir. Solunum sıkıntısı, solunum yetmezliği gibi durumlar ortaya çıkabilir.
4. **Metabolik Etkiler:** Lokal anesteziklerin sistemik dolaşıma geçmesi, metabolizma üzerinde etkiler yapabilir. Asidosis gibi metabolik dengesizlikler ortaya çıkabilir.
Bu komplikasyonlar nadir görülen durumlar olabilir, ancak uygun olmayan doz veya uygulama şekli gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle, lokal anesteziklerin kullanımı dikkatlice planlanmalı ve deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından uygulanmalıdır.
Evet ne sandın. Ben artık bilimsel cevaba ihtiyacım varsa Google bile kullanmıyorum artık. Chat GPT gerçekten harika. Hesaplaması çok zor hesapları bile yapabiliyor
Hemşireyim ben 😂 plastik cerrahi lokal anestezik çok kullanıyoruz da, acaba damara verilse nolur diye merak etmiştim. Lokal anesteziklerin kafa yapmayacağını biliyorum zaten 😂 morfin en iyisi sjsjs
Yok ketamin değil başka bir şey şu an kullanılmıyor hastanede zatende o da lokal olarak geçiyor. Neyse hemşire bulmuşken sorayım hemsirelik nasıl gidiyor mutlu musun işinden?
8 aydır yapmıyorum işimi 😂😂 Ben hep özel sektörde çalıştım. Çoğunluk plastik cerrahideydim. Hastane ortamında çok da sevmiyorum bu mesleği, plastik cerrahiden memnundum baya, güzel işlerim oldu. Zaten cerrahiden keyif alan biriyim ama başka sebeplerden dolayı bıraktım şimdilik, belki geri donerim bilmiyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ne olduğunu bilmiyorum ama verilmez 😅
Nette ben de baktım ama bir cevap bulamamıştım. Dur bakalım chat GPT ye soralım
Verilmez olduğunu bende biliyorumda hangi komplikasyonlar gelişiyor onları bilmem gerek. Teşekkürler 😊🫶🏻
Chat GPT ye sor sende, güzel cevap verdi
Oha bu chat gpt aşırı iyimis ya verdiği cevaba bak.
Lokal anesteziklerin damar içine verilmesi, istenmeyen sistemik etkilere ve komplikasyonlara neden olabilir. Bu komplikasyonlar arasında şunlar bulunabilir:
1. **Kardiyovasküler Etkiler:** Lokal anesteziklerin damar içine girmesi, kalp üzerinde etki ederek düşük kan basıncına, kalp ritmi bozukluklarına ve hatta kalp durmasına neden olabilir.
2. **Nörolojik Etkiler:** Lokal anesteziklerin aşırı miktarda kullanılması veya hızlı bir şekilde damar içine verilmesi, nörolojik sorunlara yol açabilir. Bu durumda şiddetli baş ağrısı, titreme, konvülsiyonlar veya nöbetler görülebilir.
3. **Solunum Problemleri:** Lokal anesteziklerin sistemik dolaşıma geçmesi, solunum sistemi üzerinde olumsuz etkiler yapabilir. Solunum sıkıntısı, solunum yetmezliği gibi durumlar ortaya çıkabilir.
4. **Metabolik Etkiler:** Lokal anesteziklerin sistemik dolaşıma geçmesi, metabolizma üzerinde etkiler yapabilir. Asidosis gibi metabolik dengesizlikler ortaya çıkabilir.
Bu komplikasyonlar nadir görülen durumlar olabilir, ancak uygun olmayan doz veya uygulama şekli gibi faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle, lokal anesteziklerin kullanımı dikkatlice planlanmalı ve deneyimli sağlık profesyonelleri tarafından uygulanmalıdır.
Evet ne sandın. Ben artık bilimsel cevaba ihtiyacım varsa Google bile kullanmıyorum artık. Chat GPT gerçekten harika. Hesaplaması çok zor hesapları bile yapabiliyor
Aşırı iyimis bende artık bunu kullanırım. Google da hiç bir şey yok cidden.
Peki bu soru nereden aklına geldi?
Vizelerime çalışıyorum. Hoca bu soruyu sorabilirim demişti ama notlarda yoktu cevabı. Ondan sordum :)
Haa o yüzden. Benim kişisel merak olarak aklıma gelmişti daha önce. O zamanlar chatgpt yoktu tabi 😂
Kişisel merak mı? Uyuşturucu falan kullanmiyorsundur umarim 🙏🏻🥲
Hemşireyim ben 😂 plastik cerrahi lokal anestezik çok kullanıyoruz da, acaba damara verilse nolur diye merak etmiştim.
Lokal anesteziklerin kafa yapmayacağını biliyorum zaten 😂 morfin en iyisi sjsjs
Bir madde var yazmayim adını k ile başliyor. O da lokalde kullaniliyormuşta aklıma geldi bir an araştirdim bulamadım diyince. Kdjdhdjjsdhd
K ile başlayan lokal anestezik mi? Aklıma ketamin geliyor ama hiç lokal kullanıldığını görmedim duymadım. Ama kafası bir değişik djdjskksksk
Yok ketamin değil başka bir şey şu an kullanılmıyor hastanede zatende o da lokal olarak geçiyor. Neyse hemşire bulmuşken sorayım hemsirelik nasıl gidiyor mutlu musun işinden?
8 aydır yapmıyorum işimi 😂😂
Ben hep özel sektörde çalıştım. Çoğunluk plastik cerrahideydim. Hastane ortamında çok da sevmiyorum bu mesleği, plastik cerrahiden memnundum baya, güzel işlerim oldu. Zaten cerrahiden keyif alan biriyim ama başka sebeplerden dolayı bıraktım şimdilik, belki geri donerim bilmiyorum
Hmm anladım hayırlısı olsun o zaman hakkında 😊
Anaflaksi gelisebilir
Olur