Çarşafla (peçeyle değil) tıp fakültesi okumanın zorlukları var mıdır? Kişilerin tepkisini kastetmiyorum ameliyathaneye girme esnasında ya da stajlarda tesettür ihlali mutlaka olur mu?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
+1 yılÇok basit kendine özel (tesettüre uygun bir kıyafet diktir) istersen peçeli olsun (çünki zaten ağzına maske takuyorsun ameliyatta) ve doktor olduğun zaman hastanenin baş hekimiyle konuş bu durumu eğerki izin de vermezse git bimere şikayet dilekçesi yaz bak noluyo
54 Yorumla
Soran+1 yılAmeliyat kiyafetini hastane temin ediyo diye biliyorum eger onu kendimiz yapabiliyosak sorun cozulmus olur zaten bir sekilde halledebilirim. Siz tip mi okuyosunuz acaba
- +1 yıl
Hayır sadece bir hayal olarak kaldı o😄😄evet hastane temin ediyor ama
- +1 yıl
Sizin küçük kaçamaklar yapmanıza da kimsenin karışacağını sanmam
- +1 yıl
Çünki bu kötü ve kanun dışı bişey değil bence Dininiz gereği tercihiniz 🙂☺
+1 yılElbette zor olur. Yani ameliyatı öarşaf ile yapamaz hastane içersinde giyemezsin.
010 Yorumla- +1 yıl
Hastane de tesettüre dikkat et dişarda giyin. Sonuçta orası senin çalışma alanın.
Soran+1 yılOnun farkindayim hastane icinde carsafla dolasmak da degil niyetim feraceyle de dolanabilirim hastanede. Mevzu su ameliyathanede o yesil formalar tek tip mi olmak zorunda. Kisa kollu falan
- +1 yıl
Yani bilemedim. Muhtemelen öyledir. Velevki ameliyat esnasında zaten kimsenin kimseyi görecek hali de yok.
Soran+1 yılTunikli formalar gordum varmis ama onlar ameliyathanede giyilebiliyo mu onu merak ediyorum bir bilgin var mi acaba
- +1 yıl
Maalesef yok. Ama çarşafı muhafaza edemezsin.. Çarşaf yerine geniş ferace ve uzun eşarp taksan?
Soran+1 yılYapabilirim normal zamani hallederim vi sekilde ozel dikim de yapilabilir. Normal zamandaki tesetturu dert etmiyorum. Sadece iste kolumu bacagimi ciddi ciddi acmak zorunda miyim onu merak ediyorum sen tip mi okuyosun
- +1 yıl
😂 nerdeee ev hanımıyım tatlım ben.
Soran+1 yılHiiimm tip okuyosun sanmistim ama bana yardim ettigin icin tesekkur ederim:))
- +1 yıl
Rica ederim.
- +1 yıl
Amca oğlu doktor az çok biliyorum.
Kızlar Ne Diyor
6
+1 yılPeki amaliyathaneye çarşafla girdin diyelim bunu geçtim doktor oldun diyelim ki oldun hastalarınızı kendiniz mi seçeceksin erkek hasta bakmayacamısınız
14 Yorumla
Soran+1 yılBakin bu gereksiz gorus herkese yayilmis sebebini bilmiyorum. Bizim dinimizi arastirirsaniz eger mantikli bir aciklama bulabilirsiniz. Hasta secmek diye bir şey yok. bunu hep birlikte aklimiza kaziyalim. Gelen ve benden care isteyen kisi kadin da olsa erkek de olsa o kisiye yardim edilir. Bizim kuran ayetimizde bile vardir bu. Kim bir kisiyi iyilestirirse tum insanligi iyilestirmis gibidir. Maide 32
Soran+1 yılBizim peygamber efendimiz doneminde kadin bir hemsire sahabe bir sifa cadiri tarzi bir sey kuruyo. Bayan bakin bu sahabe. Ve savasta yaralanan bir erkegi soruyorlar. Nereye goturelim ya rasulallah o da cevap veriyo onu rufeyde ra cadirina tasiyin diyo. Bakin arastiralim biraz koru korune yasamakla elimize bir sey gecmez
Soran+1 yılAyrica birakalim benim doktor olmami normal hayatta surda olum kalim savasi veren bir adam gorursen ama ben carsafliyim dokunamam mi dicem size gore? Bakin tesettur dedigimiz sey kotuluklerden korunmak icindir genel hayatimizi kapsar. Ama oyle anlar vardir ki domuz etinin yenmesi helal olur. Olayin boyutunu anlatabilmisimdir umarim. Ben kimseye kendimi acip da gelin ben sizi tedavi edicem demiyorum. Ama ben insanlari carsafliyken de tedavi edebiliirm. Bana gereken bilhim ve becerim. Carsaf disimdaki bir kumas.
+1 yılameliyathaneye çarşafla mı gireceksin. valla hasta birden uyansa ameliyat sırasında ölmese bile seni görünce korkudan ölür
10 Yorumla
+1 yılMerak ettim bu yazdiklarimi belki gormezsiniz ama. Tıp okuyor musunuz şimdi? Ameliyat sırasında kıyafetleri nasıl hallettiniz ve ya normalde egitim gorurken nasil giyindiniz?
30 Yorumla
+1 yılŞaka mısın? Troll müsün?
010 Yorumla
Soran+1 yılİkisi de degilim gayet gercegim merak ediyorum bence bunda garip tepkiler vericek bir durum yok
- +1 yıl
Sence normal mi sorduğun şey türbanlı olsan tamam sorun olmaz ama çarşaf sorun olur tıp okuyacak akıl var bunu düşünemeyecek kadar akıl yok ilginçsin.
Soran+1 yılKonu sadece carsaf degil o konunun derinligini kavratmak icindi. Bu ne demek tesetture dikkat demek. Evet tip okuyacak aklim var cok sukur. Ama bu sordugumun akilla ilgisi yok tip ortamini ya da ameliyathane ortamini bilmedigim icin soruyorum. On yargini kenara birak lutfen. O kisa kollu formalari giymek zorunlu mu diye soruyorum
- +1 yıl
Detaya farklı yazarsan böyle bir tepki alırsın kusura bakma kısa kollu formaları giymek zorunda değilsin tabii ki.
Soran+1 yılİlk defa kullaniyorum bu uygulamayi amacına yönelik kullanamamis olabilirim kusura bakma, sey bu yesil hani ameliyathane kiyafetleri var ya paantolon kisa kollu veya o boneler falan. Tesetturlu doktorlar ne yapiyolar o sirada. Yani boynunu falan acmiyodur heralde dimi
- +1 yıl
Türbanla giremezsin belki ameliyata bone taktırırlar büyük ihtimalle boynunda gözükür 😕
Soran+1 yılPekii bu kiyafetleri kim belirliyo yani kisa kollu yerinr uzun kollu kisa tisort yerine uzun tisort olmamasinin sebebi kim. Ya da boneleri zaten her doktor kendisi temin etmiyo mu onun yerine boyunlu tesetur bone takamaz miyiz. ya daaa en uygunu bu ameliyat formasini kendimiz temin edebiliyo muyuz istersek
- +1 yıl
Bu kadar bilgim yok maalesef çalışacağınız hastaneyi araştırın bu konuda bilgi edinin.
Soran+1 yılTamam cok tesekkur ederim yardiminiz icin:) iyi geceler
- +1 yıl
Rica ederim kusura bakma biraz sert çıktım iyi geceler 😄
+1 yılTabi ki olur, ameliyat diyorsun.
01 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite okuma esnasinda stajda falan ameliyata giriliyodur dimi mutlaka
Tabiki olur
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım