Kilolu olan insanlar için "zayıflasa çok güzel olur" diye kalıplaşmış bir cümle var o zaman zayıf olmak güzellikmidir?

Kilolu olan insanlar için "zayıflasa çok güzel olur" diye kalıplaşmış bir cümle var o zaman zayıf olmak güzellikmidir?

Güzellik algısı tıpkı moda gibi dönem dönem değişime uğruyor. Kilo ise güzellik algısındaki en önemli faktörlerden biri olarak karşımıza çıkar. Ancak yüzdeki yuvarlak ve dolgun hatlar daha çok genetik geçişli oluyor ve kişi zayıfladığında dahi değişmiyor.
Bu zayıflık konusu son 50 yılın dev kozmetik şirketlerinin estetik ve güzellik merkezlerinin dayatması kendi belirledikleri kalıba uyuyorsan sen güzelsin yoksa değilsin ki tercihim baliketli bir kadından yana olurken bazen zayıf ama çok zarif kadınlarda var yani guzelsen guzelsindir bunun tek ölçüsü güzel bakan bir çift göz yeterli oluyor içimi döktüm sanki bu ne ya 😂😂
Kilo biraz da karaktere özgü bişey. Tanıdığım bir kaç kişi var mide ameliyatı sonrası çok çirkinleşen.
Her zaman değil ama fazla kilo da iyi değil
Cevap
31Cevap
Bu kadın vücuduna uygun giyinse güzel olurdu. Zayıf kadınlar giyindikleri her şeyi güzel taşıyorlar , özellikle S bedenler , kraker gibi bacaklıları demiyorum orantılı vücuda sahib olanları diyorum.
her kilolu ya sen söylenmez o cümle. Mesela; bu resimdeki bayan zayıflasa güzel olabilir
😃yüzü güzel olan insanlar kilolu
ewet ondan söyleniyor zaten
Kilolu olana biraz zayıfla, zayıf olana biraz kilo alsan derler hep, güzellik göreceli bir kavramdır önemli olan kimsenin göremediğini görmektir, fizksel özellikler ön yargıya, önyargı yanlışlara götürür.
Asla değil kilo bir insan kişiliği enerjisi dünya görüşü hayata bakışı ile çokdaha fazla sevilebilir gercek sevgilerde fizik olmaz ruh olur tecrübem ile sabit
aşırı kilo güzelliği perdeleyen bir etmen. kiloluyken güzelsindir belki ama fazlalıktan kurtulunca çok daha güzel olman ihtimali var. ne demişler her şeyin fazlası zarar
Gönlü zayıf olmasın da gerisi önemli değil. Gönlü zayıf olup onda bunda gezeceğine ağır olsun bi bende olsun😇
tamamen olmasa da evet öyledir.
yani orasından burasından yağ sarkan ve fiziğine uygun giyinmeyen birinin yüzü güzel olsa ne ki...
bence kişiye bakıldığı zaman fazla kilosundan dolayı sağlıksız görünüyorsa evet kilo vermesi o kişi için güzelleşmesi anlamına geliyodur
Yemeğin salçalısı, kadının kalçalısı boşa dememişler efenim.😄 Yani karakteri zayıf olmasın kâfi yinede.
Fazla kilonun göze battığı bir gerçek. Mesela 5 kilo fazlam vardı ve şu an 2 kaldı. Giderek güzelleşiyorum 🥳🥳
Bakımlıysa, giydiğini kendine yakıştırmayı biliyorsa zayıf kadın güzeldir. Çıtı pıtı güzelliktir. 💫😄
Kilonun fazlası hoş durmuyor ama hoşluk kısmı orantı işi :)) ne kadar zayıf olursa olsun güzel bir oran yoksa çöp
Güzelse ve kilo güzelliğini örtmüşse iyi ama güzel değilse bir dirhem et bin kusur örter sözü de var aynı zamanda
Kendini nasıl güzel görüyosa öyle olması gerekir kilo yakışan o kadar güzel insan varki
Çirkin olan çok zayıf kadın var hiç alakası yok yani
Hayır bence değildir ama bu kadar da Şişman olmasın yine de yani
Alakası bile yok. İnsanın kilosu nasıl taşıdığına göre değişiyor.
Değildir zayıf olupta yüzüne bakılmayacak insanlar var
Fit olmak dersek evet güzel görünmenin bir parçasıdır.
zayıf olanlar güzel duruyor ama bence kilolu olup güzel olanlarda var
Her tipin kendine özgü güzelliği var bakmasını bilene
Hayır değil bu kalıplaştirilmis algı hatta bunun deneyini yapmışlar
Hayır tabiki zayıf kızları pek sevmem balık etli kızlar 10 basar hepsine.
Bence sağlıklı görüntü diye bir şey var sadece konu fiziksel görünüş değil
Kilo yakışmıyor evet kimseye. Göbekli göbekli gezmek istemiyorum bende.
Evet, öyledir ama fazla değilse orta dereceyse. Bazıları aşırı zayıf oluyor öyle güzel değil.
Aslında bence her insan aşırı zayıf olmamalı neden çünkü ben bile kilo alınca bı güzelleşiyor gibi hissediyorum kendimi ama bu herkese yakışacağı anlamına gelmez
Değil kesinlikle değil ama bazı insanlara zatıflık bazı insanlarada hafif kilo yakışıyor
Ben katılmıyorum ben balık etli seviyorum
Birazda kilolu sevelim yahu onlarda kadın
Evet bir nevi güzellik özelliği
orantılı olmak iyidir
Herşeyin orta kararı tabiki iyidir.
Renkler ve zevkler tartışılmaz.
En azından beden güzelliği olarak diyelim
Zayıflık sağlık değil ki?
Bi kadın için Tıfıl olmak güzellik belirtisi bence
hyr değil balık etli olup çok güzel kadınlar var
Zayıf kadınlar ilgimi çekmiyor artık
Ayır şağlıklı oymak ünemli