23 yaşında bir gencim. 2018 den beri hayati tehlike oluşturmayan ama toplum içinde beni mahveden bir hastalığa sahibim. 18 yaşımdan beri ağzımdan ve burnumdan leş gibi koku geliyor. Bu hastalık lise sonunda baş gösterdi ve yaklaşık 5 ay sonra felan kbb doktoruna göründüm. Burun kemiğimde eğrilik olduğunu, bu da geniz akıntısı yaparak koku yapabileceğini söyledi. 1 hafta sonraya ameliyat ayarladık ve ameliyat oldum. Ameliyattan sonraki 6-7 ay rahattım ağzımdaki kötü tat/atmosfer gitmişti. Sonra yine ortaya çıktı. Burnumdan dahi kötü koku geliyordu ve otobüste felan yanımdaki kişinin rahatsız olduğu hareketlerinden bariz belliydi. Çalıştığım işyerinde, arkadaş ortamında insanlardan hep uzak durarak konuşurum. Heralde kronik sinüzit diye düşündüm, hayatıma devam ettim. Denemediğim doğal tedavi yöntemi, burun temizleme aparatı/ilacı kalmadı. Kokunun sebebi dişlerden de mideden de değildi. Son 1 yıldır kokunun ve ağzımdaki kötü tadın artmasıyla geçen haftalarda özel hastaneye kbb doktoruna gittim. Bu derdimi anlattım. Tomografi sonucunu inceledi ve sol maksiller sinüs içerisinde mantar enfeksiyonu olduğunu söyledi. Ameliyatla alınması gerekiyor dedi. Önümüzdeki hafta içi özel sağlık sigortamın karşılamama sebebiyle 30 bin TL vererek ameliyat olacağım. 4-5 yıldır bu sorunu yaşayan birisi olarak eğer bu ameliyat nefesimdeki kötü kokuyu çözmezse intihar edip bu dünyaya veda etmek istiyorum. Yazdıklarımı komik, saçma, anlamsız bulabilirsiniz ama nasıl anlatırım bilmiyorum. Bu nefesimdeki koku devam ettiği sürece ne mutlu bir ilişkim, ne yuva kurma hayalim, ne de toplumda güzel bir iletişimim olacak...
Aynı sorunu yaşayan ve kurtulan varsa lütfen yardım edin. Hayatıma bu şekilde devam etmek istemiyorum. İntihara meyilim günden güne artıyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Saçmalama istersen senden çok daha beter hastalıkları olanlar var ayrıca biraz umutlu ol belki gerçekten bu mantar enfeksiyonu ortadan kalkınca iyileşeceksin iyi düşün ki iyi olsun intihar etmeyi falan aklından çıkar ayrıca seni sevecek olan her halinle sever sırf bu yüzden kimse sevmeyecekse sevmesinler zaten insanlar evlendikten sonra da kötü hastalıklara yakalanabiliyor kendine haksızlık etme akıllı ol
Keşke diyorum kanser olsaydım, organ yetmezliği yaşasaydım da bu lanet hastalık olmasaydı. En azından etrafıma rahatsızlık vermezdim. Hijyenime de dikkat ederim hatta hastalık derecesinde titizliğim var ama solunan havadan bulaşıyormuş. Düşüncem şu ki bu hastalık bana yapışmış ve bu şekilde devam edecek 100 bin lira olsun milyon olsun yine ameliyat olurum ama o kadar umutsuzum ki anlatamam. İş dışında sosyal hayatım yok evde bilgisayar başında ömrüm geçiyor. Dışarı çıksam insanlarla iletişim kurmaktan çekiniyorum. Ya ağzımı kapatıyorum ya da yüzüne konuşamıyorum. Demişsin ya seni seven bu şekilde de sever diye. Hiçkimse beni bu halimle sevmez. Hadi evlenmedim diyelim. İnsanların yanında nefesimi tutarak ne zamana kadar yaşayacağım?
Millet birbiriyle ağız ağıza konuşuyor. Baktıkça içim daralıyorum kahroluyorum. Niye ben diye isyan ediyorum.
Yanlış düşünüyorsun, artık neredeyse imkansız olarak görülen bir çok hastalığın çözümü oluyor illaki kurtulmanın bir yolu vardır ki hastalığın anlattığın kadarıyla yaygın bir hastalık değil dolayısıyla herkes doğru tanıyı koyup tedavi edemiyor biraz uğraşacaksın hatta gerekirse yurt dışında da iyi ve kaliteli doktorlar varsa onlara da görüneceksin ama emin olduğum tek bir şey var her şeyin bir çözümü var ama burada da depresif bir ruh haliyle ortada gezineceksen kolay olanı da zorlaştırırsın bu yüzden Allaha inan ve iyi düşünmeye çalış intiharı falan kafandan sil
Yemek yedikten sonra 5 dk rahatım. Sonrasında başlıyor koku. Umarım iyileşrim yoksa ya canıma kıyıcam ya da her gün Allaha canımı al diye dua edicem. Gerçi şu an bile yalvarıyorum canımı alsın diye. Karşıdan karşıya geçerken felan umursamazca yavaş yürüyorum belki dikkatsiz biri gelip vurur diye.
Knk iyileşeceksin iyi düşün dediğim gibi herkesin bi derdi vardır illaki alttaki kızın da yorumlarına baktım benim de Yumurtalıklarımda kist var ve çocuğum olmayacak diye o kadar çok korkuyorum ki ayrıca doğuştan kronik kabızlık var bende nereye gitsem ne yapsam kutulamadım verdikleri ilaçlar 1 ay boyunca iyi olmamı sağlıyor sonra tekrar başlıyor bazen 10 15 gün boyunca tuvaletimi yapmadığım günler oluyordu yapmaya gelsem de zorlanırım her yer kan revan içinde kalırdı ki sonumu getireceğini de düşünüyorum ama getirecekse de getirsin gidip intihar etmem bunun yüzünden ne yazılmışsa kaderimize yaşayacaz bu yüzden kendinle mutlu olmaya bak ama ben inanıyorum mantar tarzı bi şey varsa koku ondan kaynaklanıyordur iyileşeceksin inşallah
Teselli için teşekkür ederim. Sana da geçmiş olsun bu arada. Keşke senin gibi olsam. Kist felan umrumda olmaz. Kabız olsam, kist olsa hatta kısır olsam. Ama nefesim kokmasa keşke...
Sana da geçmiş olsun knk, haber et ameliyattan sonra umarım başarılı geçer ve istediğin hayata kavuşabilirsin 🤗
Umarım öyle olur teşekkür ederim. Sana da çok geçmiş olsun
Teşekkürler, umutlu ol
intihara meyilli olman senin psikolojik destek alman gerektiğini söylüyor sadece... dünyada ne hastalıklar var... bende kist var mesela, artı olarak hiv testi yaptırdım ben kuvvetli bir şüphe nedeniyle ve kendime dedim ki pozitif çıkarsam dünyanın sonuna değil ölene kadar güzel bir şekilde yaşayacağım dedim, hiç korkmadım. seninkisi psikolojik bir dayanıksızlık.
kist var intihar mı edeyim? ya da pozitifim hastalık taşıyorum kalkıp intihar mı edeyim bu yüzden... asla bu düşünceye girmedim sen de girme
Senin hastalığın toplum içerisinde kötü duruma düşürüyor mu?
Daha önce sevgilim oldu çok iyi zamanlarım da oldu.
Hayatım boyunca hiç ilişkim olmayacak ve evlenemeyeceğim. Buna ne dersin peki?
toplum içinde dışlanıyor iş veren öğrenirse atılıyoruz, sevgili evlilik olmuyor. diğer hastalık kist ise kilo alımı yapıyor. ileride kansere neden olabiliyor. her hastalığın bir sorunu var. doktor ne ilaç ya da ameliyat önerdiyse yaparsın. koku için düzenli olarak bunu engelleyici ilaçlar kullanırsın. hayatını bir tek buna bağlama.
Kist dediği in şey cinsel bir bölgede mi?
Ayrıca evlenmeni engelleyebilecek bir durum değil bence. Ben yaşadığım her gün ölüyorum. Hayatım buna bağlı çünkü iletişim kurmadan anlaşamam. Tek çıkar yolum konuşma engelli taklidi yapmak galiba. Ameliyattan sonra iyileşirsem koku giderse mutlaka buraya yazacağım konuyu güncelleyeceğim. Yok geçmezse yaşadığım son zamanlar olacak. Yazmamışsam bilin ki hayatıma son vermişimdir. Haberde felan görürsünüz belki. Ankara'da yaşıyorum bu arada.
kist yumurtalıkta. çocuğum olmuyor. ama dert etmiyorum. evliliğe engel dediğim şey ise HIV. Psikoterapi almanı tavsiye ederim, lütfen böyle şeyleri hayatında dert edinme. geçmiş olsun.
Sana da çok geçmiş olsun. Bilmiyorum bu şekilde yaşamak da istemiyorum keşke kısır olsam HIV felan olsam da bu koku olmasa...
Zorluklar imtihandır. Sen sabredeceksin, sen kazanacaksın. Bu hastalık geçecek.. 💗 Kendini kötü hissettiğin her an buradayım
Hastalık kendiliğinden geçmeyecek kadar yapışmış durumda bana. Ameliyatım Salı gününe ertelendi. Beynimde isyan bayrağı dalgalanıyor. Kadere ve yaratana isyan ediyorum. Bu salı bu illetten kurtulamazsam intihar dışında ölüm yöntemi arayışıma devam edicem. Uzman çavuşluk için çabalıyorum umarım kafama bomba yerin de kurtulurum.
Kadere ve yaradana isyan etme... Bu da senin sınavın ve ve sen kurtulacaksın bundan. Bak ne güzel ameliyat şansın da varmış. Ameliyatını ol hele, zamanla geçmesini bekle. Canından önemli mi? Ölmek isteyecek kadar
İşyerinde, serviste, arkadaşlarımın yanında nefesimi tutmaya başladım. Çünkü örneğin her gün serviste yanımda, önümde veya arkamda oturan kişiler rahatsız oluyor. Sürekli olarak iç çekiyorlar. Hareketlerinden bile anlıyorum. Bu berbat koku burnumdan daha çok geliyor gibi hissediyorum. Yutkununca değişik bi koku geliyor geniz bölgemden burnuma. Yani demem o ki bu ameliyatla iyileşirsem yaşayacağım mutluluğu tarif edemem. Dünyalar benim olur. Ama olur da koku geçmezse yaşamamın ne anlamı var?
Nasıl evlenip yuva kuracağım?
Hiç sevdiğim birine açılamayacağım
Bu durumda yaşamamın ne anlamı var?
Adak adadım bu berbat hastalık geçerse bir yoksulun ihtiyaçlarını karşılıycam.
İnşallah geçer ama olmazsa da yaşamamın manası ne diye düşünme. Yuva yine kurulur...
Bilmiyorum tesellin için sağol umarım iyileşirim
🤗