Yaklaşık 12 13 gün önce anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu bana. Huzursuz, kaygı, korku, stres, endişe, takıntı bunların hepsini yaşıyordum 1 aynönce düzenli olarak her gün. Selectra ilacını yazdı psikiyatri hocam. 13 gündür düzenli olarak alıyorum. Azda olsa azalma görüyorum ve daga iyi hissediyorum. Bu ızdırap ne zaman bitecek yaşayan yaşamış veya yaşamaya devam edenler lütfen cevap versin abilerim ablalarım kardeşlerim. İyi aksamlar…
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Öfke kontrolum olmadigi icin esim tarafindan doktora goturuldum 2 yaşında bir bebegim var dogumdan sonra kullanmaya başladim. dogmadan önce cok dağınıklık takintim vardi her yer jilet gibi olsun istiyordum bu ilacla o takintimi atlattim simdi cok umursamiyorum. Etkilerini söyliyeyim asla aglayamiyorsun en kucuk acikli bir habere bile aglardim, iştahim sifir zaten cok iştahli bi insan degildim tamamen gitti, bütün gün yatma arzusu işleri hep erteliyorum evden disari cikasim yok, hicbirsey beni heyecanlandirmiyor asalak gibi yaşar oldum. Doktor tavsiyesi olmadan birakmaya calistim halüsinasyonlar karmakarışık rahatsız edici ruyalar. Unutkanlik baş dönmesi yaptı. şu an azaltip birakma asamasindayim insallah hersey gecicek!
Kardesim ilaçlarını düzenli kullan asla doktor tavsiyesi olmadan kafana göre bırakma, endişeye kapildigin konular hakkında sürekli kendini olumlu şekilde telkin et. Yaşadığın kaygılarını ve duygularını bastırmaya çalışma
Ben de 1-2 sene once baya yasiyodum bunu o asiri anlik gelecek kaygisi stresi tarzi birsey dimi
Yani evet gelecek kaygısını henüz yaşamadım lakin şizofreni olma korkusunu bayağı yaşadım yaşıyorum hala arada cok korkutucu sizde de böyle oldu mu?
Şizofreniyi bilmiyorum anksiyete teşhisi de konulmadı zira ne hapı olursa olsun kullanmaktan nefret ediyorum birkaç senedir vardı daha sonra da iyice şiddetlendi ve hatta o anlık streslerle 1 senelik işimi bırakmıştım. Hatta intihar etmeye bile kalktım Halbuki ortada öyle aşırı sinir stres yapacak bir durum yoktu ama o anki mutluluk yoksunluğundan mıdır o ortamdan gerekirse intihar ederek dahi olsa çıkmak istiyor insan. 1-1.5 sene oldu azaldı, şu son birkac aydır da tamamen kurtuldum sanırım
Bende bu durum 10 kusur senedir var. Bir türlü geçmiyor azalıyor. Birden tekrar anksiyete krizleri tutuyor. Sonra geri düzeliyor. Bu sıralar çok kötü mal gibi evde oturuyorum
Psikiyatrim bunun en aza indireceğini söyledi. Yani ben ufak yaşımdan beri kaygı bozukluğunu yaşadım. İlk okula giderken Prozac kullanıyordum. Bir süre sonra bitti ve bayağı süre etkilenmedim 2 ay öncesine kadar. Bende ilk başta delirme korkusu yani şizofreni olmaktan çok korkuyordum ve hala arada devam ediyor abi. Sizde de böyle bir şey söz konusu oldu ku?
Şu anlık öyle Bir durum yok ama dediğim gibi yoğun kaygı var
4-5 yıl ilaçsız o hastalıkla yaşadım. 2-3 haftaya normal eski haline dönersin rahat ol