AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Takmayarak, dünya yansa umursamayarak. Ben böyle atlattım.
Yaşadığım her takıntıda şu filtreye soktum kendimi; Bu gelen düşünce beni rahatsız ediyor mu etmiyor mu? Ediyorsa bana ait değildir o zaman dedim, gelen düşünce iyi bir şey bile olsa yapmadım.
Daha sonra her düşünceye bu filtreyi uygulaya uygulaya beyin artık refleks olarak önce bu filtreye sokuyor sonra da ufaktan ufaktan kurtuluyorsun.
Suçluluk duygusu bunu engelliyor
Takmamaya çalışıyorum ama araya suçluluk duygusu giriyor
Sen bundan kurtulmak için yaptığın hiçbir şeyde suçlu değilsin. İşin dini tarafına da takılıyorsan diye söylüyorum, günaha girmiyorsun kesinlikle.
Suçluluk duygusunu zaten ileride atacaksın çünkü hiçbir şey senden önemli değil, bunu anladığın zaman bitecek her sorunun. İnsanları önemseme demiyorum bak arada fark var, durumların önemini kendi önemin üstüne koyma.
Gelen düşünceyi takmamaya çalışmak ayrı, gelen dürtüyü olduğu gibi kabul edip, dürtünün bizzat kendisini takmamak apayrı.
Sen okb mantığını çözmen algılaman lazım. Bir dürtü gelir, o dürtü beyninde düşüncelere sebep olur, sen o düşünceden ibaret sanarsın okb fakat işin en kök temeli dürtüdür.
O dürtü her insanda olan kontrol ve hayatta kalma dürtüsüdür. Senin bu dürtüyü takmaman lazım. Takmadığın zaman evet beynine karşı çıkıyorsun fakat bir süre sonra vurdumduymaz oluyorsun bu da okb geçirtiyor.
En başından da uyarayım. Bu yöntemi ben kendim deneyerek keşfettim ve işin sonunda eski duygu durumuna dönememek, olaylara duygusal bakamamak ve fazlasıyla ciddi olma gibi sorunları beraberinde getirecek.
Ben bu sorunları da aşma yolundayım. Ki çoğunu sorun olarak kabul etmesemde, standart toplumda bunlar bir sorun ve algılarımı köreltebiliyorlar. Bu yüzden bu riskleri kabul edeceksen yap, etmeyeceksen de psikologlar şart. Psikiyatri değil.
Onlar daha sağlıklı bir şekilde atlatmanı sağlar
psikiyatrinin yazdığı ilaçlar çöp bi b0ka yaramıyor
en azından bende öyle olmuştu keenks
Aslında yaptığın yöntemi psikologlar kullaniyor
Benim psikologum herseye banane Diyerek gecirebilirsin dedi baktiki seanslar da çok yavaş ilerleme var en son bana direk böyle dedi aman banane demen gerekiyor dedi
Ben neymişim be kanka aşslkjlkdşsjşkgjkşlsfg
Psikoloğun haklı ama en önemlisi ben haklıyım ALŞJKHHDSAGJJSLGASGDS
Peki sen bunun hakkında ne düşünüyorsun?
Yani temel sebepten yana o "günah korkusu" veya "vicdan korkusu" nun sana etki etmediğini söylememe rağmen seni buna inanmaktan alıkoyan nedir?
Sonuçta bir insanın vicdanından yana şüphe etmediği zamanlarda her şeyi yapabileceğini biliyoruz. Bence gidip biraz denemeler yap keenks
Kendin dene gör, etki edip etmediğini o zaman daha net anlarsın. Hem yönteme de inancın artar.
Terk edilme korkusu
aga b..
Şimdi kankam, bunun kök sorunun temelinde neyin yattığını anlamam için çocukluğundan birkaç soru soracağım.
Çocukluğunda çok sevgi gördüğünü düşünüyor musun?
Ailen tarafından ayrımcılığa maruz kaldın mı?
Veya aşırı muhafazakar bir şekilde büyüdün mü?
Veya veya baba tarafından yana çok hayır gördün mü?
Bende cocuklugumdan dolay8
Suçluluk psikolojisi var sürekli suçlandığım için ve kötü şeyler yaşadığım için ama herseyde suclsndim bu sebeplede suclanacak şeyler yapmaktan korkuyormusjm psikologum bunu böyle yorumluyor
Ama evet cocuklugumda sevgi konusunda azalma oldu
Ya herseyi bosveremiyprum bazen yapjyorum bazen çok takıyorum
Mesela sabah uyanıyorum acaba birine yanlış bisi attimmmi diyorum ama hatırlamıyorum ama tüm gün boyunca düşünüyorum
Geciktim biraz kb keenks
Temelini suçluluk psikolojisine ve çocukken gördüğün yaşadığın kötü olaylara bağlıyorum.
Yaşadığın kötü olayların sonucunda kötü sonuçlar doğdu, bu yüzden artık birilerini dinleme ve onay arama gibi bir koruma kaklanı geliştirdin, boşverememenin sebebi de yaşadığın travmaların veya benzerlerinin veya daha kötüsünün yaşanma olasılığını asla beyninin kabul etmemesi.
Benim anladığım bu. Ayrıca merak etme yalnız değilsin, sen anlattıkça eski halimi hatırlıyorum. Her ne kadar hatırlamak istemesemde sorun değil.
Buna katılıyorsan devam edek keenks
Evet yani
Sevdiğim birinin gitmesi korkusu oldu diyelim
Kotu şeyler düşünüyorum aga
Sakinlesemiyorumda sen nasıl sakinlestin
Kendimi sevdim, her şeyi olduğuyla kabul ettim. Yanımda kalmak isteyenler kalır, gitmek isteyenler gider. Ölecekse de ölenle ölünmez, üzülürüm geçerim. Umursamadım kısaca. O kadar tak etmişti ki artık, dünya yansa umrumda olmayacak düzeye geldikten sonra omuzumdan kalkan yükün o ağırlığını hissettim resmen keenks
Kötü düşüncelerin için dediğim o filtreyi uygulaman lazım, benim bildiğim tek çözüm o ve olayları olduğu veya olacağı gibi kabul etmek.
Aklımdaki düşünceden rahatsızsam benim düşüncem değildir. Örneğin, annem ölecek korkusu geldi benim yüzümden diyelim, rahatsız oldum mu? Oldum. Birincisi, bu bana ait değil. Peki gerçekten ölüm olabilir mi? Evet, ve ikincisi, bu da benim elimde değil.
Yani sorgulamıyorum aslında, olacaksa olsun diyorum. Ve merak etme bu hep böyle kalmıyor, normale döndükten sonra kendini yine standart umursama düzeyine indirebilirsin. Ama köprüyü geçene kadar kimseyi zklememen gerektiğini kabul etmen lazım, annen dahi olsa
Böyle mi dedin kendine
Cidden sende bu kadar takiyomuydun
Böyle bir gün bu kadar dusunmekten delirecegimi dusunuyorum
Böyle yanlış bisi dersem birine o öğrenirse diye diye yaşıyorum sürekli ve telefonumda mesela konustugum kişi varya örneğin bir yerden alışveriş yaptım destek hattı onu anında siliyorum yanlış bisi yazmaktan onun görüp terk etmesinden korktuğum için
Bombok durum sendede böyle oluyormuydu
Ama herkeste farklı farklı okb çıkıyormuş bendede böyleydi işte mesela o mesajı silerim o chati ama aklım yaptım yaptım yaptım Diyerek orada kalır
Bunu durduramıyorum zaafimla calisiyor
Yeter diye bağırıp çığlık aticam bir gün ramak kaldi
Sabah uyanıyorum yaptim mi akşam yatıyorum yaptim mi her gün bu dongu
Kankam bu durumla ilgili yorumunu bekliyorum
Kankam walla gözden kaçmış kusura bakma
Öncelikle evet, senin durumlarının benzerlerini daha kötülerini de yaşıyordum. Yaşadığın krizleride anlıyorum, geçmişime götürüyor beni.. O bağırmalar, yeter awq diyip sonra pişman olmalar falan, duvar yumrukluyordum, masaya bıçak saplıyordum krizden falan çook şey yaşadık çok
Çözümünü o dediğim yöntemle buldum, yukarıdan umudumu kestim, tamamen kendime odaklandım, ne olursa olsun asla umursamadım, ilk başlarda kolay olmadı tabii. Bunu uuyuşturucu bağımlılarının bırakma çabası gibi düşün, bi kırılma noktası yaşanıyor ve tekrardan o nefse cevap veriyorlar. Ama sende benim yaptığım gibi iradene hükmedersen, o kırılma noktasındaki krizi iyi yönetirsen asla umursamazsan. Garanti veriyorum kurtulacaksın.
Keşke farklı yollar bilsem ya da bir sihirli değneğim olsa da bu eziyeti çeken herkesi kurtarsam ama yok :( maalesef lanet olsun ki yok..
Benim burada yazdıklarımı ancak sen denersen kendi içinde anlamlı kılabilrsin kankam, güçlü durmak zorundasın, yoksa tekrar tekrar yaşanmaya devam eder. Tekte yapacaksın diye bir şey yok, ben tanrı bilir kaç yüzüncü denememde tutturmuşumdur dikişi, ama her denememde ders aldım, her denememde bu böyle oldu, bunu yapmayacağım diye kendime kendi kafamda şartlar kurdum.
Bir süre sonra beynim kendini güvende hissettiği için, o şartlar ile rahata erdiği için , artık ne o durumları yaşadım ne de gelen dürtülere cevap verdim.
İşin anahtarı içinde, tamamen sende saklı. Kendine inanacaksın ilk şart bu..
Takılmaya basladigim zaman inancam dimi
Hayır her zaman inanman lazım. Bu aslında içindeki o durtuyle senin aranda olan bir hüküm savaşı. Ve sen her kararında her adımında o savaşın içinde olacaksın. Bu yüzden kendine inanmadan bu her saniye olan o savaşi kazanamazsin. Çünkü ne savaşın meydanını biliyorsun, ne zamanını. Her daim hazırlıklı olmak zorundasın kankam
Of kankam ya hem ilişkim bok gibi hem beynim
Ne yapacağımı sasirdim
Erkek arkadaşın sen bunları yaşarken ne yapıyor acaba kanka?
Sevdiği insanın böyle bir sorunu varken, insan gider filozofu olur bu konunun, sırf ona iyi gelebilmek için be
Ayrıca ne yapacağını söyledim, denemelisin bence, bir kere dene etkisini göreceksindirr eminiim
Valla naçizane tavsiyem; takıntılarınin üstünde durma, kafanı mesgul et.
İnş basarabilicem
Bazen suclulukta duyuyorum
Sence bana kötü hissettiren ortamlardan çıkmalı miyim oralarda artıyorsa
Bazı uzmanlar korkularınin üzerine git diyor lakin sana faydası olmayan, senin ruhunu sıkan bir ortamda ısrarla kalmaya çalışmanin da bir esprisi yok. Kendini iyi hissedeceğin şeylere yönel.
Doğru diyorsun haklisin