Dopamin reseptörlerinin azalmasının nedenleri genellikle zihinsel sağlık bozuklukları ile ilgilidir. Uyuşturucu kullanımı, sağlıksız bir diyet, şeker ve doymuş yağ oranı yüksek besin tüketimi de bu duruma yol açabilir. Ayrıca, dopamin seviyesi yüksek olduğunda, reseptör sayısı genellikle azalır.
Dopamin reseptörlerinin azalmasının belirtileri arasında aşağıdakiler bulunabilir:
Düşük libido
Kas sertliği
Uykusuzluk
Motivasyon eksikliği
Tükenmişlik
Dikkatsizlik
İlgisizlik
Kas krampları, spazm ve kaslarda sertlik
Yemek yeme ve yutma güçlüğü
Odaklanamama ve düşük enerji
Yorgun ve halsiz hissetme
Normalden daha yavaş hareket etmek
Dopamin reseptörlerinin azalmasının tedavisi genellikle dopamin seviyesini artırmayı hedefler. Bu, dopamin içeren ilaçların kullanılması, düzenli egzersiz yapılması, bol miktarda protein tüketilmesi ve yaşam tarzında bazı değişiklikler yapılması gibi yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Ancak, her durumda bir sağlık profesyoneli tarafından değerlendirilme ve uygun tedavi planının belirlenmesi önemlidir. Bu nedenle, bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmenizi öneririm.
Turkiyenin sayılı profesorlerinden birine gidiyorum ve o verdi bu ilaçları çok iyiydim 3-4 gün. Sonra 3 gün üst üste hastaneye gittim ondan beri dağıldım çok fena 5 gündür ders çalışmıyorum.
Doktor bana demişti ki seni eski haline döndüreceğiz İşte bu ne kadar sürede olur bilmiyorum Yani aslında çok hırslı biriyim ben Ama şu an böyle derslerden komple soğumuş gibiyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dopamin reseptörlerinin azalmasının nedenleri genellikle zihinsel sağlık bozuklukları ile ilgilidir. Uyuşturucu kullanımı, sağlıksız bir diyet, şeker ve doymuş yağ oranı yüksek besin tüketimi de bu duruma yol açabilir. Ayrıca, dopamin seviyesi yüksek olduğunda, reseptör sayısı genellikle azalır.
Dopamin reseptörlerinin azalmasının belirtileri arasında aşağıdakiler bulunabilir:
Dopamin reseptörlerinin azalmasının tedavisi genellikle dopamin seviyesini artırmayı hedefler. Bu, dopamin içeren ilaçların kullanılması, düzenli egzersiz yapılması, bol miktarda protein tüketilmesi ve yaşam tarzında bazı değişiklikler yapılması gibi yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Ancak, her durumda bir sağlık profesyoneli tarafından değerlendirilme ve uygun tedavi planının belirlenmesi önemlidir. Bu nedenle, bu belirtilerden herhangi birini yaşıyorsanız, bir sağlık profesyoneli ile görüşmenizi öneririm.
Sağ olun
Rica Ederim :)
Çok zor bir soru
Ben hep zor sorarım.
Dopamin reseptörleri az olmaz
Dopamjn miktarı mi az olur
Evet o olabilir
Kendini tanıtır misin anlıyor musun bu norktransmitterlerden?
Ne yapmak lazım, ilacı ne bu durumun?
Mesela parkinson hastalarında dopamin miktarı azdır bu yüzden dışarıdan dopamin ilacı alırlar
Durumum şu 19 yasinda bipolar hastasıyım ve 4 cesit ilac kullanıyorum. Lithuril, aripa, selectra ve gyrex 1.5 aydir
Eskiden çok çalışkan ve çok basariliydim 3 Türkiye 1. ligim var denemelerde.
Şimdiyse içimden hiç ders calsimaka gelmiyor yks senem olmasına ragmen
İlaçlar iyi geliyormu sana
Turkiyenin sayılı profesorlerinden birine gidiyorum ve o verdi bu ilaçları çok iyiydim 3-4 gün. Sonra 3 gün üst üste hastaneye gittim ondan beri dağıldım çok fena 5 gündür ders çalışmıyorum.
Doktor bana demişti ki seni eski haline döndüreceğiz İşte bu ne kadar sürede olur bilmiyorum Yani aslında çok hırslı biriyim ben Ama şu an böyle derslerden komple soğumuş gibiyim
Tanı ne zaman kondu sana
Benim karakterim degsimedjgine göre hastalık var bu işin içinde.
Ben 7-8 döktüra gittim. Ilk kez 2019un sonlarında gitmiştim. Tani da 2021 de konuldu
Ekt yaptırmayı düşünmedinmi hiç şok tedavisi diye geçer
Profesor öyle bir şeyden bahsetmedi bana ama şu na iyi değilim ve ben eski halime dönemki istiyorum
Yan etkileri var mı ekt nin
Kısa süreli hafıza kaybı var mesela son bir kaç günü unutabilirsin o kadar
Yarın arayacağım dkktorumu. Snece problemim dopanin miktarım mj?
O sorun olmaz ya
Yeter ki eski hırslı halime doneyim
Yani sorun kesin olarak dopamin değil beynindeki nörotransmitterlerin miktarı az veya reseptörlerin duyarsız
Ben yaşayan bir ölüyüm şu an
Doktorunun adı ne ve hangi şehirde yaşıyorsun
Hicbir sey ilgimi çekmiyor sanki bazen, hiçbir şeyi harekete gececk kadar isteyemkyorum.
İstanbuldayım doktorum Prof dr kayihan oğuz karamustafalioglu adi
Ben Tekirdağ'a yaşıyorum.
İşte bipoların özelliğide bu depresyon ve mani dönemleri arasında gidip geliyorsun
Hedefim odtu isletme yani ilk 1000e gitmek hatta tr 1. si olmak bazen bazen enerjisiz hissediyorum hiç başaramayacaklar gibi
Böyle çok mutlu olduğun zamanlar oluyormu aşırı enerjik olduğun zamanlar
30 saat ve üzeri uyuyamadığım zmanalar oluyor
İlaçlarımı atmadığımız ailem saçmalamaya basladin diyor.