Almam gereken kalori 1400 ve almam gereken protein, karbonhidrat ve yağ oranında sadece karbonhidrat hesabı yapabildim yaş kilo durumuna göre ve orta derecede karbonhidrat tüketebilirim çıktı.
Yaş 23 kilo 63.10 boy 160 hedefim 157 gibi olmak.
Sabahki kahvaltım ise bu ve sizce başlangıç için nasıl? Azalttı demeyin doymam yoksa aaa:(
Ekmek 1 dilim yedim buğday veya kepek sürekli bulacağım bir yerde değilim ekmek yemesem de doymuyorum. Tahinli pekmezden 3,4 kez bandırıp aldım
Sabah kahvaltınızda ekmek, tahinli pekmez gibi besinleri tercih ederek karbonhidrat ihtiyacınızı karşılıyorsunuz. Ancak protein ve yağ alımına da dikkat etmek önemli. Kahvaltınıza bir protein kaynağı ekleyebilirsiniz, örneğin bir yumurta veya yoğurt. Ayrıca, sağlıklı yağları içeren bir avokado veya bir miktar ceviz eklemek de iyi bir seçenek olabilir. Bu şekilde, güne dengeli bir şekilde başlamış olursunuz ve enerji seviyeniz daha uzun süre stabil kalır. Ayrıca, gün içinde öğünleri dengeli bir şekilde dağıtarak tüm besin gruplarını içeren bir diyet planı oluşturmak da önemli.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sucuklu yumurta yeyince protein ihtiyacı dw karşılanmıyor mu ya? Xmdmd Bir de ben yediğim tabağın kaç kalori olduğunu nasıl hesaplayacağım yardımcı olur musunuz?
Bu yediğim kahvaltı tabağı 1094 kaloriymiş tek tek kalorilerine baktım ve sok oldum 1400 kalori alarak kalori açığı oluşturacaktım ama daha 1ç günümdeyim herhalde böyle alışınca tabağıma neler koyarım neler koymamalıyım kafamda oluşturabilirim yoksa sürekli kalori hesaplamak can sıkıcı olabilir dimi?
Ara öğün olarak kahve yanına 10 adet yer fıstığı yedim ama baktıkça öğreniyorum ki yer fıstığı un kalorisi de yüksekmiş kahvenin ise 7 kalori şekersiz
Bir de tereyağı hiç kullanmamam mı gerekiyor ya fa yap ne kadar kullanmalıyım salataları yağsız ve nar ekşisiz mi yemeliyim tesekkür ederim simdiden