Sigara içtiğimi anneme nasıl söyleyebilirim veya söylemeli miyim?

Arkadaşlar merhaba. Soru biraz saçma farkındayım ama lütfen yargılamadan yardımcı olmaya çalışırsanız çok sevinirim. şu an lise son sınıf öğrencisiyim 18 yaşındayım. lise 2 den beri sigara içiyorum. bu süre zarfında kendimi güzelce gizlediğimi düşünüyordum fakat iki kere paket yakalattım. 2 hafta öncesinde de e sigara yakaladı annem ve bıraktığımı düşünüyor. Annem sigara içiyordu zamanında çocuktum ben biraktirmistim. Babam sinirli bir insandır normalde evde tek sigara içen kişi o. Gergin birisi olmasına rağmen geçen gün beni karşısına aldı ve sigara içtiğini biliyorum dedi. Güzel bir alışkanlık değil farkındayım ama zor bir dönemden geçiyorum ve bir alışkanlık haline geldi artık. annem bu duruma çok üzülüyor görebiliyorum ama her ne kadar kendime söz versem de bir süre sonra tekrardan tekele gidip "malboro edge alabilir miyim?" derken buluyorum kendimi. Annem de şu an işi bıraktığı için evde oluyor haftanın 4 günü. Üniversite sınavına gireceğim bi 8 9 aya yurda veya kendi evime çıkmış olurum sizce saklamaya devam mı etmeliyim yoksa söylemeli miyim? Bana kızmaz bağırıp çağırmaz fakat uzulecegini biliyorum. Buraya kadar okumuş olup bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar soruda da belirttiğim üzere zaten annem yakaladı fakat bıraktığımı biliyor, daha icmeyeceksin değil mi dediğinde yüzündeki hayal kırıklığını görüp hayır demiş bulundum. ama artık gizli saklı kalsın istemiyorum, üniversiteyi mi beklemeliyim söylemeli miyim?
Sigara içtiğimi anneme nasıl söyleyebilirim veya söylemeli miyim?