Sigara içtiğimi anneme nasıl açıklarım?

Merhaba, bu konu bazılarınız için çok komik bazılarınızın ise yaşadığı bir durum. Ben 18 yaşında üniversite sınavına girecek bir genç kızım. Bir erkek kardeşim var ilkokul 1. Sınıfa gidiyor. Gel gelelim bizim muhabbette.. Annem ve babam sigara içiyor. Annem günün 7/24 fosur fosur karşımda tüttürüyor ben ise ağzım açık izliyorum sadece. Sigara ilk başladığım zamanlar 13 ve 14 yaşlarında bir çocuktum. Şimdi ailemden karşılıklı içebildiğim teyzem ve teyzemin kocası var. Onlardan asla sır çıkmaz. Annemin sigarasından ben araklayıp 1 2 tane çantama atarım. Dışarı çıktığım zaman içebiliyorum veyahut annem evde olmadığı zamanlar cama yapışıp içebiliyorum. Gel gelelim bugünkü olaya.. Çantamı kardeşim kurcalamış ve 2 tane sigara birde çakmak getirmesinmi teyzem, annem ben otururken. Teyzem tabi hafiften ört pas etmeye çalışıyor annem ise susup yorumsuz kalıyor. Teyzem gittikten sonrada bir entrika yaşanmadı şükür. Ben şimdi anneme nasıl açıklayacağım? Babama söylemeye çekiniyorum korkumdan değil yakın değiliz sadece utanırım söylemeye. Annemle öyle değil yakınız her şeyi konuşabiliriz ama nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Teşekkür ederim tekrardan yadırgamadan cevap verirseniz memnun olurum iyi günler..
Sigara içtiğimi anneme nasıl açıklarım?