- 1 yıl
İlaçsız biraz zor oldu ama çalışmak gerek enerji değişimine mesela , panik anı geldiğinde nefes almamanın mümkün olmadığını sadece üzüntülü bir anının şuna seni ziyaret ettiğini ve bu anı ayan yaşamıyorum ve o u geride bıraktım bağlarımı koparttım. bitii , bitti, bitti dediğiniDe biraz titreme varsa o gidecektir. Sırt dik oturun dilinizi damağınızın ortasına bastırın uzun süre sonra burundan derin alıp 17 saniye tutup aşırı yavaş bırakın. 2 kere normal nefes alıp bırakın yavaşça. Sonra şunları diyin mesela etrafınızdakileri sayın kırmızı koltuk, yıldızlı sarı perde, cam şişe, siyah kalem, siyah bilgisayar gibi sesli telafuz edin inanılmaZ şekilde iyi geldiğini göreceksiniz. Ve ardından bolca su tüketin , ve biraz iyi olduğunuzda pekmez 2 çorba kaşığı yarım limon kalanına su koyarak iyice karıştırıp çorba kaşığı ile boğazınızdan geçtiğini hissedin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- 1 yıl
İlk panik atak yaşadığım dönemde çok güçlüydü o yüzden ilaç olmadan sakin kalma rutini uygulamayı başaramıyordum. 2 ay süresince ilaç tedavisi ve terapi sonrasında ilaçları bırakabildim. Maalesef hala kırıntıları bazen yaşam kaliteme etki ediyor.
10 Yorumla Panik atağı 12 sene yaşamış bir insanım.
Daha üstü Manik atak.
Eğer kriz geldiği zaman başka yere odaklanmayıp bunu kaile alırsınanız
Hayatınız zindan olur.
En güzeli gel al canımı deyip meydan okumazsanız bitiksiniz söyleyim.
Ben acillerle kardeş olmuş bir insanım.
Takmayın güzel kardeşim
Takarsanız bitiksiniz.
00 Yorumla- 10 ay
Benim var tatlım prozax, atarax, selectra kullandım selectrayı kestik prozax iciyorum bende ataktan çok çok fazla dusunme var acayip hastalık hastasıyım, ya da yaşadığım bir an benim düşünmeme o anımın da gececegini mutsuz olacağımı tekrardan o ortamdan çıkınca hastalıklatı falan kafaya takacağımı düşünüyorum o anı da mahvediyorum sonra sıkıntıdan atak başlıyor. Beni ilaç da kesmiyo
00 Yorumla - 1 yıl
Babamda var ilaç kullanmadigi zman sakinlesemiyor ama ilaç kullandığı zamanda hep uyumak istiyor ilaçlar onu yorgun dusuruyo halsiz hasta gibi oluyor bu nedenle ilaçları hep gece içiyor gündüz içtiği zmana çalışırken ona sıkıntı oluyo ilaçlar ama bazen gündüz aldığı durumlar da mevcut
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 510 cevap paylaştı. Covid döneminde ortaya çıkmıştı benim ama ilaç kullanmadan kendim bastırdım. Hala bazı durumlarda tetikleniyor ama hayatımı olumsuz etkileyemiyor.
00 Yorumla- 1 yıl
İlaç kullanma. 1 yıl kullandim. İyi geliyor ama hislerini yok ediyor robota donusuyorsun. Arri olarak benim kullandigim ilacin aynisini ayni dozunu arkadasim da kullaniyordu. 1 hafta doktor kontrolu olmadan ilaci icmedi ve bu yuzden vefat etti. Gercekten cok tehlikeli ilaclar kullanicaksan da cok dikkatli kullanmalisin
00 Yorumla - 1 yıl
yok Allah a çok şükür size geçmiş olsun
https://www.youtube.com/embed/upRcgfSzZaA00 Yorumla - 1 yıl
Panik atak ile paniği karıştırmayın birbirine panik atakla panik çok karıştırılıyor birbirine
00 Yorumla 1 yıl ilaç kullandım kendi kendime bıraktım ilaç iyi geliyor ancak bırakması bir hayli zor ileri seviye değilse kullanma.
00 Yorumla- 1 yıl
Doğrusu ciddi bir sorun değilmi sence de
İlaç hiç kullanmadım sence faydaları oluyor mu01 Yorumla- 1 yıl
Oluyo gerçekten sakin oluyorsun korkunca panik atak geçirmiyorsun bende kullandım zaten düşük dozluydu benim ilacım
hiç ilaç kullanma çok basit yöntemi var 1 ayda taş gibi olacaksın
00 Yorumla- 1 yıl
Panik atak mı bilmiyorum ama bazen gereksiz bir korku heyecan kaplıyor içimi
00 Yorumla - 1 yıl
Var ama ilaç kullanacak kadar şiddetli değil
00 Yorumla - 1 yıl
Dideral iyi geliyor, deprem olsa bile sakin oluyorsun, sıfır heyecan.
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 515 cevap paylaştı. Var mı yok mu bilmiyorum ama 2 3 kez geçirdim sanırım
00 YorumlaKullandığım ilac benim kötü kabusları sebeb oluyor diye kullanmıyorum ilaçları arada uyuya bilmek için kullanıyordum hatta panik atak ile ilgili ilac kullanılmaz kendiniz yenersiniz barış muslu yu takip etmenizi tavsiye ederim
00 Yorumlaİlac kullanma hem ilerdeki meslegine yansiyor hem hic bi etki yaratmiyor yeni hobiler edinip kriz anini yonetmeyi bilirsen yavas yavas gecmeye basliyoe
00 Yorumla- 1 yıl
Bunu ilaçsız yendim korktuğun ne varsa üstüne git eğer ilaç tedavisine başlarsan ilacı bıraktığın zaman tekrar başlar özelden yazabilirsin çok kötü bir hastalık geçmiş olsun
00 Yorumla İlaç kullanıyorum ama çoğunlukla yanlız kalmaz ve oldugun yerde kitlenmek iyi geliyor ben kendimi odama kapatıyorum iyi oluyor az da olsa toparlanıyorum
00 Yorumla- 1 yıl
Kanka ilaç kullanınca relax değil m@l oluyordum bildiğin bir sene kullandım o seneye dair tek tük şeyler hatırlıyorum ilaç kullanma ilaç pişmanlık
00 Yorumla - 1 yıl
Yok olanlara sakın kaçırmayın başıboş hayvanlar toplatılacak bu kadar
00 Yorumla - 1 yıl
Cevap vereceğim ama şu an bu konu ile ilgi o kdr çok yazdim ki.
00 Yorumla Atack nezaman geliyor mesela biri ile tartışınca veya uyuşturucu kullanımında veya başka sebep
03 Yorumla- 1 yıl
Ben düşününce geliyor korkunca falan değil kendi kendime düşününce panik atak belirtilerim açığa çıkıyo
- 1 yıl
İnanmıyorum nedense çaylara belki de tadı güzel gelmiyordur ondan
Çok yok ama sanırım başlangıcı var bende olaylara karşı
00 Yorumla- 1 yıl
Bende de var hissettiğimde altımı bezliyorum o heyecan devam etmesini engelliyor
00 Yorumla sonadan icat çıkarmayın o ne öyle ataklı mataklı
01 Yorumla- 1 yıl
ciddi misin?
- 1 yıl
ergenlik cağ8nda bende vardı da şu an var mı bilmiyorum
00 Yorumla - 1 yıl
bende var mı yok mu bilmiyorum ama gergin olunca bitki çayı, yürüyüş, masaj vb. o zaman gevşiyorum
00 Yorumla Arada oluyor ama ilaç kullanmıyorum
10 Yorumla- 1 yıl
antidepresa kullandim bir dönem
00 Yorumla u
1 yılBenim yok.. geçmiş olsun
00 Yorumlaİyi ki yok sadece sinir hastalığım var
00 Yorumla- 1 yıl
var da ben hayatımda hiç ilaç almadım
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Daha çok m4L oluyordum
00 Yorumla - 1 yıl
Cipralex kullanıyordum yetiyordu.
00 Yorumla - 1 yıl
Bende korku atağı var
10 Yorumla - 1 yıl
Bazen evet oluyur * a sık sık değil
00 Yorumla - 1 yıl
Aşırı rahatımdır ben
00 Yorumla taytlı kız görnce oluyor bende
00 Yorumla- 1 yıl
İlaçlar çözüm değillll
00 Yorumla - 1 yıl
benim yok iyi ki
00 Yorumla önceden vardı ama artık yok
00 YorumlaÇoğu insan da vardır. Dereceleri farklıdır
00 Yorumla- 1 yıl
Var yüksek seviyede henüz hap almadım
00 Yorumla - 1 yıl
Anksiyete var ben ne yazıkki
00 Yorumla ilacla atlattım ben
00 Yorumlagecmis olsun
00 Yorumla- 1 yıl
Evet ilaçları kullanmak lazım
00 Yorumla Kendi haline bıraktım:)
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)1 yıl
Var bende
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
yokk
00 Yorumla Sağlık & Diyet konusunda 2,2b cevap paylaştı. Var fayda etmiyor
00 YorumlaSağlık & Diyet konusunda 1,3b cevap paylaştı. zor...
00 YorumlaSanmam
00 Yorumla- 1 yıl
Var Hemde fazlasıyla
00 Yorumla Hayir
00 Yorumla- 1 yıl
Benim var ya!
00 Yorumla Var maalesef.
00 Yorumla- 1 yıl
sende var mı?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Panik atağı yaşayan biri için sakinleşme stratejileri önemlidir. Derin ve kontrollü nefes almak, panik hali üzerindeki etkileri azaltabilir. Ayrıca, olumsuz düşünceleri tanıma ve olumlu düşüncelerle değiştirme yöntemleri, bireyin zihinsel kontrolünü güçlendirebilir.
Fiziksel rahatlama teknikleri, bedeni sakinleştirebilir. Hafif tempolu yürüyüş, meditasyon veya kas gevşetme egzersizleri gibi aktiviteler, panik atağın etkilerini hafifletebilir.
Yardım isteme önemlidir. Etrafındakilere durumu açıklamak ve duygusal destek almak, bireyin bu süreci daha kolay atlatmasına yardımcı olabilir. Profesyonel destek, panik atakları yönetmede etkili olabilir. Düzenli egzersiz ise genel stres seviyelerini düşürerek panik atakları önlemede katkı sağlayabilir.
Unutulmamalıdır ki, her birey farklıdır, bu nedenle kişinin kendi ihtiyaçlarına ve tecrübelerine en uygun yöntemleri bulması önemlidir. Panik ataklarının devam etmesi durumunda, bir sağlık profesyoneliyle görüşmek, uygun tedavi planını belirlemek için önemlidir.
Hocam sizden bir konuda yardım alabilir miyim
Tabi ki
@CelilKarahan Çok fazla alıyorsunuz para bir de bazılarınızın da hiç tecrübesi yok, olan paranın gidişine oluyor bu tür durumlarda.