2-3 senedir dik asla duramıyorum ve artık gözle görülen bir şekilde sırtımda kamburum çıktı asla dik duramıyorum ve zaman zaman sırt ağrılarım oluyor bunun için pek çok doktora gittim röntgen film çekildi ama bir şey yok dendi ama asla dik duramıyorum bir doktor internet üzerinden korse satılıyor al tak dedi hatta😒 içten bır sıkıntı olmayabilir ama dışardan bir kamburum var skolyoz ameliyatı öneriliyor araştırmama göre olan var mı sonuç gören?
Zaten sürekli böyle durduğunda bir süre sonra kasların kısalır ve istesen de dikleşmede zorlanırsın. O yüzden kaslarını esnetmelisin sırt kaslarını da güçlendirmelisin. Bu tür duruşun ardında genelde psikolojik sorunlar yatar. Çok kaygılı insanlar böyle duruş sergiler. Çünkü kaygı duydukları için iç güdüsel olarak iç organlarını koruma pozisyonuna geçip kendilerini öne doğru eğerler
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok ince önemli bir detaya değindiniz kesinlikle psikolojik bir etken olduğunu düşünüyorum
Doktorlar sorun olmadığını söylemiş. İçine sinmiyorsa başka bir doktora daha sor ama o da aynı şeyi söylerse ameliyat falan düşünme. Madem kafaya çok takıyorsun günlük duruş antrenmanlarını yap ve dik duruş korsesini tak. Zamanla geçecektir.