Yurtta kalıyorum. Odamdaki lavabo biraz küçük, irkaç saat önce lavaboya girdim ve klozetten kalkarken kafamın üst kısmını duvara değdirip değdirmediğimden şüphelendim. Öyle bir şey hissettiğimi de pek hatırlamıyorum, ama o şüphe içimi kemirip duruyor. Sabah ise duş aldım ve saçlarımı tam temiz olduğundan emin olana kadar, tam 5 kez yıkadım; en sonunda ise yorulduğum için pes edip çıktım. Saçlarım başta olmak üzere, üstümdeki elbiseler de dahil olmak üzere bedenimin tamamının kirlenmesinden aşırı derecede korkuyorum. Bu yüzden, elime çöp kokusu siner veya istemeden bir yerimi sürterim diye dışarıdaki çöp konteynerlerine çöp atamıyorum. Elbiselerimin ise tamamı, yurtta kalan öğrencilerin geneline göre aşırı derecede düzenli, hepsi yerli yerinde tertemiz duruyor. Bazen bu tür takıntılarım beni çok yoruyor, ama yine de elimde olmadan yapmaya devam ediyorum.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence belirti
Arkadaşım durumuna üzüldüm zor bir süreç OKB olabilir , travmaya karşı oluşan bir duruma benziyor ama buradan sana fayda sağlayan pek çıkmaz. Doktora gitmeni oneririm eğer artık çok zorlaniyorsan ya da zorlanmana da gerek yok şüphen dahi varsa git anlat o tanı koyar zaten.
Anladım, teşekkür ederim.
Aslında kısa bir süre öncesine kadar böyle değildim. Yani yine takıntı haline getirdiğim şeyler vardı, ama bu derece değildi. Şu anda neredeyse her geçen gün kirlenmek korkusuyla hayatı kendime zindan ediyorum.
Herhangi bir durum oldu mu fark ettiğin seni iten. Yani mesele bir durum olmuştur sen çok igrenmissindir ondan sonra olmuştur. Ya da başka bir şey de sebep olmuştur ama ben olsam bir gorusurdum doktorla.
Yani babam müteahhit, ama inşaat piyasası durgun olduğu için birkaç yıl önce hayvancılık işine girdi, bir büyükbaş hayvan çiftliği kurdu. Ondan sonra babamın arabası, çiftliğe gittiğinde giydiği elbiseler falan sürekli gübre ve hayvan kokmaya başladı. Bu yüzden babamın arabasına binmek istememeye başladım.
İlk başta bedenimin ve elbiselerimin hayvan ve gübre kokmasından korkmaya başladım, zamanla kirlenmekten, kötü kokmaktan da korkmaya başladım. Mesela oturduğumuz sitede çöp toplandığı saatte asansörde çöp kokusu olduğu için asansöre asla binmem. Evimiz de 7. katta olduğu için merdivenle inmek de biraz yorucu oluyor. O yüzden mümkün olduğunca o saatte hiçbir yere gitmemeye, o saate kadar dışarıda yapmam gereken tüm işlerimi yapmaya çalışırım.
Geçenlerde de oda arkadaşlarımdan biri, yatağının üstünde ayak tırnaklarını kesiyordu ve kestiği tırnaklarını da yastığının üstüne indiriyordu. Kesmeyi bitirdikten sonra da ne ayaklarını, ne de ellerini yıkamadan kalkıp odanın içinde biraz dolanıp dışarı çıktı. Ben de o çıkar çıkmaz elime bir ıslak mendil alıp elini değdirdiği yerleri sildim. Ayrıca her ne kadar arkadaşım tırnaklarını keserken ben odada değil, etüt salonunda ders çalışıyor olsam da onu öyle görünce ben de kendimi kirlenmiş gibi hissedip kaşınmaya başladım. Birkaç saat sonra ise duşa girip saçlarımı 3-4 kez şampuanladım.
Anladım şu an başlangıç aşamasında gibisiniz bu hayatınızda olabildiğince yorucu kılacaktır sizi. Tabii tanı koyamam dediğim gibi doktora gitmelisiniz en kısa zamanda
kesinlikle bir okb belirtisi değil ama yinede böyle bir şüphen varsa bir uzmandan yardım almalısın