İbs gibi duruyor mu bu belirtiler detayları okuyun lütfen?

Doktora gittim kan tahlili ve gaita tahlili istedi. Kanda demir eksikliği ve d vitamini eksikliği çıktı ama bu durum senelerden beri var. Gaitada gizli kan negatif ve mikrop bulunmadı. Benim küçüklüğümden beri kabızlık sorunum var , sürekli olarak zorlayarak yapıyorum hatta çoğu zaman parmak yardımı ile yapardım ama bir zaman sonra makat kısmımın etrafında şişlik oluştu basurdur diye düşündüm. En büyük sorunum ise 2 3 seneden beri ara ara karın ağrısı , gaz , ishal kabız durumları oluyor. Tuvalete çıksam bile rahatlayamiyorum , sürekli olarak tuvalete çıkmak istiyorum. Tuvalete çıkınca anlık rahatlama oluyor fakat sonrasında tekrar karın ağrısı ve dışkılama hissi oluyor. Ama bu durum 1 hafta 10 gün sürüyordu sonra da geçiyordu ama ara ara tekrarlıyordu ve o zamanlar genelde kabızlık sorunu yaşıyordum. Fakat en son ki atak döneminde , yani şu an yaşadığım şey daha değişik gibi duruyor. Normalde kabız olurdum bu durumlarda ama şu an bi su gibi ishal oluyorum bi de ishale yakın yumuşak yapışkan mukuslu pis kokulu oluyor. Sürekli tuvalete çıkmak istiyorum , çıksam bile anlık rahatlama oluyor ama sonrasında tekrar karın ağrısı ve dışkılama hissi oluyor. 1 aya yakın oldu ama hala geçmedi. Bu en sonki atak bende şu şekilde başladı , her gece yemek yiyip uyudum ve beni üzen bir durum oldu , sabahlara kadar günlerce ağladım sonrasında bunlar oluştu ama şimdiye kadar geçmesi lazımdı geçmedi. Çok stres oldum , sürekli araştırma yapıyorum yazılar okuyorum daha da stres oluyorum , zaten panik atak hastasiyim ve bu durum geçmedikçe daha kötü oluyorum. Karın ağrım nerdeyse hiç geçmiyor , sürekli tuvalete çıkmak istiyorum ve genelde ya ishal ya da ishale yakın yumuşak yapışkan dışkılama ve çok fazla mukus oluyor. İbs böyle olur mu? Mesela 2 3 sene öncekilerde kabızlık oluşurken , şu an hep ishale yakın. Ve diskimin rengi sarı yeşil tonları oluyor genelde.

İbs gibi duruyor mu bu belirtiler detayları okuyun lütfen?