Kardiyolojiden randevu alacağım fakat kardiyoloji beh 6 yazıyor bilgisi olan var mı aynı mı bu yoksa değişik bir şey mi?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Aynı yer gadası
Neden alacaksın çarpıntı falan mı var
Evet panik atak gibi şeyler yaşadım bu sene artık gidicem mecbur
Anksiyete, depresyon ve panik ataktan kaynaklı oluyor muhtemelen. Hele ki bunlar kronik hale gelmişse ve hep stresli isen. Kalbin güçlü vuruyor mu? Yani elini kalbine koyduğunda daha güçlü vurduğunu hissediyor musun yoksa normal mi?
Kalbim yerinden çıkacak gibi oluyor sanki yukarı doğru çıkıyormuş gibi hissediyorum. Mide bulantısı da cabası maalesef
Sol tarafına yattığında daha hızlanıp ve daha güçlü vuruyor mu? Doktor da sana soluna yat deyip o haldeyken ekg'ni çekecek.
Sakin ol muhtemelen psikolojik ve stresten kaynaklı. Bana holter takıldı, mr çekildi, ekg çekildi, kan tahlili yapıldı ve kalbin yapısal olarak hiçbir sorunu çıkmadı. Çarpıntı falan çıktı doktor onlara da psikoloji kaynaklı oluyor değil psikiyatriye yönlendirdi
Bunu hiç denemedim çarpıntı esnasında ama bende öyle düşünüyorum hatta ilk psikiyatriye gitmeyi düşündüm de ondan önce bir buna görüneyim de akılda şüphe kalmasın dedim. Sen gittin mi psikiyatriye?
Evet mutlaka ilk kardiyolojiye git. Böbrek fonksiyonuna baktır kan testi ile. Böbrek fonksiyonlarında bozukluk varsa kalbi etkiliyormuş. Ha bir de anemi yani Kansızlık veya Tiriot değerlerinde bozukluk varsa da çarpıntı vb. Oluyormuş bunların hepsine kan testi ile mutlaka baktır için rahat etsin.
Evet gittim, ilaç verdi anksiyete ve depresyon tanısı koydu. Kullanmaya baslicam işte ilacı umarım fayda eder.
Elini kalbine koy atışını takip et. Sol yanına doğru yat eğer kalp atışların bariz şekilde değişiyorsa çarpıntı vb. Kesin var demektir.
Anladım bilgiler için teşekkür ederim Allah ikimizede şifa versin ne diyelim o zaman 🙏🏻
Rica ederim. Doktor psikolojik derse ve bir şeyler önerirse bana da bu yorumda bilgi verir misin? Belki bilmediğim bir şey söyler, öneri de falan bulunursa ben de denerim
Tamamdır çarşamba günü gideceğim doktora haberdar ederim seni
Teşekkür ederim. Geçmiş olsun.
Merhaba dediklerinin aynısını benden istediler aralığa kadar onlarla uğraşıcağım bugün sadece kan tahlili ve ekg oldu onada bir şey demediler henüz halter falan yapılmadığı için daha
Geçmiş olsun tekrardan. Peki ekgde çarpıntı, aritmi falan çıktı mı ve doktor psikiyatriste yönlendirdi mi
Devlete gittim sorular sordu ekg bakmadı bile 🤦🏻♀️ bütün testler yapılınca bakacakmış bütün testlerde de aralıkta anca bitiyor umarım o zamana kadar bir şey çıkmaz ama kan değerlerim normal çıktı çok şükür
Kan testinde Tiroit değerleri, böbrek fonksiyonları ve demir normal çıktıysa artık ekg, mr ve holter sonucunda belli olacak. Peki sen psikiyatrist bir tedavi görüyor musun
Yok görmüyorum ailem bu psikolojimin bozuk olduğuna inanmıyor çünkü maalesef anca doktor derse düşünmeye başlarlar sen başladın mı ilaçlara kilo yapıyor mu o ilaçlar?
Hayır başlamadım ama kalbim asla eski mutlu olduğum yıllardaki gibi normal atmıyor. Hep güçlü vuruyor. Elimi tutunca hemen anlıyorum. Normal dururken bile anlıyorum. Önceden bir kalbim var mı yok mu bilmezdim bile olağanüstü durumlar haricinde.
Bazı durumlar var onları çözebilirsem, sonuçlar iyi olursa ilaç kullanmayabilirim. Çözemezsem mecbur başlayacağım çünkü ozmn yine hep aşırı stresli, mutsuz, depresif olacağım için denemekten başka çarem yok.
Eğer kardiyoloji psikolojik derse, mutlaka sen de tedavi al. Çünkü sonra ki zamanlar da daha kötü olabilir kalbin vb. Bana öyle olmuştu
İlaçlar kilo yapıyor mu bilmiyorum. Öyle söylentiler vardı sanki ama ben kullansam bile ben de yapacağını sanmam çünkü ben ne yesem içsem de kilo alamıyorum. Bir de artık günde 2saat falan yürüdüğüm için asla kilo aldıramaz bana. Sen de yürürsün gün içinde boş zamanın varsa ve kilo almazsın ozmn
Benimde kilo sorunum yok fakat ailem her zaman kilolu olduğumu söylüyor kilo vermemi istiyorlar. Eğer ilaçlar da kilo yaparsa hiç dillerinden kurtulamam. Bu sebeple sormuştum. Bu arada buraya giren biri değilim istersen beni instagramda ekleyebilirsin fake hesabınlada olabilir. İstemezsen de boş ver. İletişim amaçlı söylüyorum yanlış anlama. Ben ilaç kullanmaya kendimi nasıl ikna edicem bilmiyorum ama dediklerinde haklısın. Ben birde ilaç alınca sarhoş etkisi yapmasından korkuyorum. Bu sıralar yapmamam gereken şeyler var bu sebeple kendimi tutuyorum ilaçla bu olursa çok üzülürüm ve her şey daha da dibe vurur. Birde sanırım ilaçlar bağımlılık yapıyormuş bundan da korkmuyor değilim açıkçası
Ailen neden seni böyle baskıya alıyor ki ya, sen mutluysan kilondan gerisi önemli değil. İnstagram kullanmıyorum uzun bir süredir. Kapatmıştım. Ben de ara sıra giriyorum işte buraya. Bir şey sormak, konuşmak istersen burdan yazabilirsin görürüm mutlaka. Benim de öyle korkularım vardı. İlaçlar hakkında doktora sorular sordum "söylememem gereken şeyleri söyletir mi, yapmamam gereken şeyleri yaptırır mı gibi" Ama doktor hayır, sadece senin depresif halini düzenlemeye, daha iyi bir ruh haline sahip olmana yardımcı olur dedi.
Evet ssri ilaç bunlar. Bir anda bırakılmıyor. Doktor kontrolünde yavaş yavaş bırakıyorsun. Bir anda bırakmak tehlikeliymiş.
Dediğim gibi birkaç şeyin sonucunu bekliyorum duruma göre ilaca başlayacağım. Çünkü böyle aşırı stresli, mutsuz, depresif yaşamak sağlığıma çok daha zarar veriyor. İlacı denediğimde gerçekten iyi gelirse uzun yıllar bırakmam.
Anladım bilgiler için teşekkür ederim benim bu halde olmamın sebebi maalesef ailem en basitinden örnek vermem gerekirse boyum 161 kilom 48 buna rağmen kilolu olduğumu iddia ediyorlar bu sebeple kilo almaktan korkmuyor değilim açıkçası dahada onlara 45 kilo olduğumu söylüyorum buna rağmen düşünceleri bu yönde maalesef. Umarım bu ızdıraptan ikimizde kurtuluruz. Bu şekilde yaşamak çok zor çünkü. Bakalım bende bu gidişle ilaçlı olcam umarım ikimizede faydalı olur.
Rica ederim. Boy kilo orantın gayet normal. İyi. Ailen neden sana böyle yapıyor? Amaçları ne ki sevmiyorlar mı seni, bir aile çocuğuna neden böyle yapar ki
Teşekkürler umarım.
Onların güzellik standartları öyle maalesef. Ne kadar zayıfsan o kadar güzelsindir. Ailem maalesef geri kafalı ben bu haldeysem sebebi yüzde 99 onların yüzünden. Rica ederim bu arada
Peki sana depresyon yaşatan sebepler ne ki. Sadece bu konular mı yani
Hayır abim var bana düşman beni aşırı kıskanıyor ailemden bana sürekli iftira atıyor eksiğimi arıyor aileme demek için. Ailem de maalesef eski zihniyete sahip 24 yaşındayım hala akşamları çıkamam 2 gün üst üste dışarı hava almaya çıkamam. Bir arkadaşımla 2 hafta üst üste görüşsem hemen göze batarım maalesef. Bunlar daha da buz dağının görünen kısmı
Hmm peki ailen çok muhafazakar olduğu için ve sen de kız olduğun için mi böyle baskılıyorlar seni
Evet bunlar bir kaçı dahada maalesef
Selam doktor artık banada ilaç verdi sana hangi ilacı vermişti yararı oldumu? Bana her gün kullan dedi ama şimdi internette bir çok kişi her gün kullanılmaz diyor ikilemde kaldım başka doktora daha gideceğim sanırım
Selam. hangisi için soruyorsun ilacı kalp mi, psikoloji mi?
Psikiyatriye gitmedim kardiyoloji verdi ama araştırdım anksiyete için kullanılıyormuş daha çok adı dideral 🤔 başlamayı düşünüyorum bende sen başladıysan faydası oldumu diye soracaktım
Ben saneloc kullandım 2 3 kutu kadar ama kalbime hiç faydası olmadı. Başka çok etkili ilaç yok mu demiştim doktor onlar tansiyonunu düşürür, tansiyonun normal gerek yok dedi. Bir süre sonra başka doktora gittim o da bana dideral verdi. Anksiyeteyi de rahatlatır dedi. 1 kutu aldım 6 7 tane kullandım hic faydası olmayınca ben de diderali de kullanmayı bıraktım. Direkt antidepresan kullanırım diye bıraktım diderali. Ama sen istersen 1 kutu diderali bir kullan test et, belki isine yarar. Ben 1 ay sonra falan direkt lustral'a speciale 100 mg ye başlıcam
Anladım faydası olur umarım. Bende çarpıntı artık ailemle kavga edince var tek bu yüzden her gün almayı gereksiz görüyorum. Çünkü çoğu kişi tek çarpıntı yaşadığında almış. Antidepresan kullanırsan buraya yazar mısın etkili oldu mu olmadı mı diye?
Devamlı olmuyorsa sıkıntı yok. Ben de devamlı olduğu için sıkıntı. Olur, yazarım.