arkadaşlar bu hastalık sanırım strestenmiş ama beni daha çok strese sokuyor cidden bıktım ne yesem karnım şişiyor ağrıyor gaz sancısı oluyor gaz çıkaramıyorum hadi gluten laktoz kestim yine ayni her yerde ozellikle sessiz ortamlarda gurulduyor aç olmasam bile çok strese giriyorum ne yiyceğimi şaşırdım yemek yemekten soğudum buda dokunur mu bişey olur mu diye bu hastaligi geciren var mi aç kalsamda şiş tokkende şiş nasil baş ediyorsunuz bunla
birde reflu var bende ikisi birlikte delirtiyor beni herseye dikkat ediyorum ama gecmiyor kafayi yiycem
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sen bensin stresten hem midemde reflu var hemde bagirsaklarim yavas gecen hafta kabizlik yasadim hayatimda boyle aci cekmemistim stresi atmadan gecmeyecek galiba dahada yenileri eklenecek cok gecmis olsun
huzursuz bağırsak mı sizinki de
evet
Bilmiyorum 20 sinde muane olcam ogrencem kabizlik sorunu yasiyorum çıkamıyorum tuvalete
Ben 5 yıldır çekiyorum, geçmiş olsun 😥
ya hiç geçmiyor mu bu illet bana geleli bir ay oldu
Öncelikle yağlı, şekerli, tuzlu, asitli, kafeinli ve kızartılmış besinlerden uzak durun. Fodmap diyetini uygulayın. Bol bol lifli gıdalar tüketmeniz lazım.
Karnınız pıt pıt atmış mıydı?
Bende zamanla hafifledi ama hâlâ tam geçmedi yoğun stres yaşadığım için.
hic birini yemiyorum valla psikolojim bozuldu omur boyu boyle mi olcak peki karnim hep şiş ağrı yapıyor gaz sancisi oluyor sosyal ortamlarda bulunamiyorum herseyi etkiledi
ya ben antideprasan kullaniyorfum midemi yakiyor diye birakmistim sonra bu oldu anlamadim..
Ondan da olur panik atak ile eşlik etmişti bende. Bol su içip sıvı tüketin. Stresten mecbur uzak kalmalısınız.
Durgun bir yaşam İbs ve panik atak gibi rahatsızlıkları çok fena tetikler.
Uyku düzenine de dikkat edilmesi gerekir.
Mesela çok çay içer misiniz?
cay icmeyi bile biraktim uc aydir icmiyorum
Doktora gidip ilaç yazdırabilirsiniz, “bekunis” adında bağırsak çalıştıran ilaç. Mide yanmasına karşı da “Gastren” vardı ama onun markası değişmiş diye biliyorum.
Bunları askere giderken almıştım çok faydasını gördüm.
sizde reflu var mi yoksa bu ibs reflu yapiyor mu
Yapıyor
Ama bende 5 yaşımdan beri ara ara oluyordu yani.
Ama belki gastrit olabilir önceki
valla çok lanet bişey nerden geldi başıma bilmiyorum sizin oneriniz neler peki ne yemem lazim baska tavsiyeleriniz var mı fodmap diyetinde yasaklar cok fazla ve ben yurtta kaldigim icin uygulayamiyorum mesela probiyotik falan kullandinizmi
Ben bildiklerimi yazmıştım onun dışında probiyotik olarak turşu öneriyorlardı sanırım, ama fazla değil. Bunun dışında probiyotikli hiçbir şey yemedim açıkçası. Ben fodmap diyetine de uyamamadım her türlü yemeği yemek zorunda kalıyorum, mesela barbunya midemi yakar resmen kavurur ve beni çok kötü bayıltır.
Açken nasıl şiş yahu ciddi miisn?
valla şiş gazdan herhalde bilmiyorum ama hic gaz yapici seyler yemiyorum anlamadim cildircam
Gaz da çıkaramıyosun sanırım
Bana ulaşır mısın
Bende de vardı
gecti mi peki
Hayır arttı ajbab