İnternetten hastalık araştırma hastalığı olarak belirtilen, Siberkondri veya Siberkondria diye isimlendirilen bu hastalık, çağımızın belki de en tehlikeli psikolojik sorunu haline gelmiştir.
Bu hastalık bir süre sonra adeta bağımlılık haline gelip, hastada kaygıyı ve korkuyu arttırıp, stres, anksiyete ve depresyon gibi ruh sağlığı sorunlarına yol açabilir, günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyebilir.
Örneğin;
Kalp sıkışması, göğüs ağrısı, sırt ağrısı gibi geçici problemlerden dolayı, hasta bu belirtiler ile araştırma yapıp kalp krizi sonucuna yoğunlaşıp bu teşhisi koyabilir.
Kabızlık, şişkinlik, karın ağrısı, mide yanması ve ekşimesi gibi geçici belirtiler ile araştırıp kanser riski sonucuna ulaşabilir.
Bir süre sonra yoğun stresten, hâliyle vücudun da vermiş olduğu tepkilerden dolayı, psikolojik olarak kendini hasta olmuş kabul eder, öyle ki, başkalarından duyduğu tesellilere bile kulak asmaz hale gelebilir.
Rahatlamak için sorularına cevap bulmak isterken bu merakından dolayı hayatını daha da çekilmez hale getirebilir.
Gerek internetten, gerekse tecrübelerimden elde ettiğim bilgileri elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.
Peki siz de bu hastalıktan muzdarip oldunuz mu? Neler yaşadınız, yaşamakta olanlara neler tavsiye edersiniz?
Herkese sağlıklı günler, huzurlu geceler...
#sağlık #psikolojik #hastalık #ibs #anksiyete #stres #kaygı #korku #panikatak #kanser #kalpkrizi #siberkondri #siberkondria
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer