Bişey yedikten sonra direkt tuvalet bazen cok zor durumda kaliyorum nasıl bukadar hızlı öğütüyoda napcam?
2 ay
Metabolizmam çok hızlı çalışıyor, ne yapmalıyım?

Bişey yedikten sonra direkt tuvalet bazen cok zor durumda kaliyorum nasıl bukadar hızlı öğütüyoda napcam?
Hızlı çalışan bir metabolizma genellikle sağlıklı bir durum olarak kabul edilir, ancak bazı durumlarda metabolizma hızınızı yavaşlatmak isteyebilirsiniz. İşte metabolizma hızınızı yavaşlatmanın bazı yolları:
1. **Düzensiz Beslenme**: Ana öğünlerinizi kaçırmamaya ve aralarında çok uzun süreler bırakmamaya özen gösterin³.
2. **Yüksek Kalorili Atıştırmalıklar**: Yüksek kalorili atıştırmalıklar tüketmek metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilir³.
3. **Belirli Yiyecekler**: Süt ve buğday içerikli yiyecekler, tahıl içerikli diyet ürünleri, şeker ve yağlı yiyecekler metabolizma hızını düşürebilir⁴.
4. **Metabolizmayı Yavaşlatan Yiyecekler**: Buğday, rafine şeker, laktoz, muz, makarna, pirinç, işlenmiş etler, kızarmış sebzeler, dondurulmuş gıdalar, aşırı kafein, şerbetli tatlılar ve tuzlu atıştırmalıklar gibi yiyecekler metabolizmayı yavaşlatabilir¹.
Bu öneriler genel bilgilerdir ve her bireyin metabolizması farklıdır. Bu nedenle herhangi bir diyet veya yaşam tarzı değişikliği yapmadan önce bir sağlık profesyoneli ile görüşmenizi öneririm.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.2023
Metabolizmanızın çok hızlı çalıştığına kim karar verdi? Siz kendinize böyle bir tanı koymak için yeterli birikime sahip misiniz? Bir doktora giderek şikayetinizi anlatmalı ve tıbbi bir tani konulmasını istemelisiniz?
Kendinize bir tani koyup kendinize deniz tedavi etmeye çalışırsanız bunyenizi saha çok bozabilir ve hatta ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
Cevap
8Cevap
Tiroidlerine baktirman lazim. Genel bi kan tahlili yaptir. Vitamin mineral degerlerine baktir. Kan sayimi yapilsin. Eger bisey cikmazsa endokronolojiye gitmen lazim. Metabolik degerlerini olcturmelisin. Anksiyeten falan var mi?
Sindirim 4 saatte gerçekleşir. Ara ara sık ve az yiyorsanız size böyle gelebilir. 3 öğün konusunda ısrarcı olun. Onun dışında sıvı tüketin.
Muhtemelen tiroid bezi hızlı çalışıyor olabilir...
Hiç bir şey yapamazsın aynı problem bende de var 55 kiloyum sağlıklı besleniyorum ve spor yapıyorum kilo almaya başladım.
Harbi mi
Cok şanslı sın o kadar şişman kadın varki etrafta boy kilo kac bide yaş
atma
Neyi atma yayım
Ne güzel iste hızlı kilo alıp verirsin ben oyleyim
Galiba yer açmak için öncekiler atılıyor.
Aslında sağlıklı olduğunu gösterir
Benim de öyle sürekli yerem kilo almam
Ne güzel işte
Doktora git
doktora git
:/
En İyi Cevap