Böyle söyleyince çok küçük bir mesele gibi görünüyor ama 7 yıllık evliyim ve evlendiğim günden beri eşimle uyuyamıyorum. Uyandırsam nereye kadar. Aşırı yüksek sesle horluyor ve henüz dalmasıysam uykuya dalamıyorum. Uyuduysam da uykumdan uyanıyorum. Yaşına ve boyuna oranla kilolu. 25 kilo kadar fazlası var. Ama kendisini hiç tutmuyor yemesine hiç dikkat etmiyor. Doktora da gitmiyor. Misafir vs gelince mecbur beraber uyuduğumuz vakit dövüşmüş gibi uyanıyorum. Çözümsüzlüğü yüzünden de agresif birine dönüşüverdim. Artık tahammül edemiyorum. Çözüm bulma derdi olmayıp üstüne tok olmasına rağmen hala nasıl ne yesem tavırları falan saygı duymakta güçlük çekiyorum. Bende mi anormallik var? Abartıyor muyum? Uyku hayatımın en önemli faktörü bu yüzden zayıf noktam olduğu için mi sabredemiyorum tolere edilecek bir şeyken?
Erkek arıyorsun, bundan sonrası kendini yetiştirmiş bir erkeğe göz kaymalar vs vs... ama ayrılık kolay değil, bir de burada senin kazancın ondan fazlaysa vay ki vay. Şimdiki aşamanız hayalindeki erkek tipini evdekine uyarlamak. Ama olmuyorsa işte bu söyledikleriniz ortaya çıkıyor. Yani tasavvur ettiğin biçimi eşinden bekliyorsunuz, o da bunun farkında değil ne yazıkki. Uyarılara devam edin. Bitirmeyin. Hele bir de çocuk varsa. Çünkü ayrıldıktan sonra hayatına girecek kişi de çok farklı olmayabilir. Aşağıya tükürsen sakal, yukarıya tükürsen bıyık olayı yaşanabilir. Bence rahatsızlığınızı dillendirmeye devam edin, hakkınız mıdır evet hakkınızdır. Onun da bunları fark etmesini sağlayın. Bir de ayrılık sonrası bu çok daha zor. Bazen insan o horlamayı bile özleyebilir. Çünkü rahatsız olduğun o sesler aslında ninni gibi gelebilir. Şimdi saçma olduğunu düşünebilirsiniz. Eşiniz doğanın ve toplumun beklentisi doğrultusunda davranmayı öğrenmek zorunda. Fazlalıkları verecek, kaçarı yok. Spora başlayacak, horlama ile ilgili tedavi görecek. Ya da bir şekilde seni rahata eriştirmek zorunda. Kısaca eşin şimdi bunların farkında değil, çünkü konfor alanına gömülmüş, her şey yolunda ve bir problem yokmuş gibi davranıyor. Biz erkekler ne yazıkki bunları geç fark ediyoruz, boşanma durumu bile öyle. Şimdi boşanalım desen belki sorun yokmuş gibi boşanalım yaa diyebilir. Ama sonrası bataklık. Girmemenizi istiyorum şahsen. Sorunu yerinde ve zamanında çözülmesi tarafındayım. Mutlaka terapiye gitmeye çalışın, sorunlar konuşulsun. Hoş erkek sorun yok kafasında ve eşim abartıyor gibi davranırsa yine vay haline. Demekki kadınları tam tanımıyor. Bir kadın kolayca ayrılık kafasına girmez, girdiyse de sorun hallolmadan çıkmaz. İşiniz kolay değil çünkü kocaman bir çocuğa erkek nasıl davranmalıyı öğretiyorsunuz. Yataklar ayrılmamalı, ayrılırsa cinsellik zedelenir. Bu zedelenirse gerisi inanın çorap söküğü gibi gelir.
Ben sorunun çözülmesi için erkeğinizi uyandırıp devam etmesi taraftarıyım. Selamlar, saygılar. 🙏02 Yorumla
Soran+1 yılKafamdakine uyarlama gibi bir niyetim hiç olmadı. İnsan kusuru bir varlıktır fakat kusurlarını törpüleyebilir ben de kusurlarının törpülenebilir kusurlar olduğunu düşündüm ama kayıtsız biri olduğunu düşünemedim. Eşime hoş görüneyim kaygısını geçtim kendime hoş görüneyim kaygısı bile yok. Başka bir erkek arayışım filan olamaz çok manasız bir bakış açısı. Erkeklerden o kadar tiksindim ki tüm erkeklerin eşim gibi olduğunu inanıyorum
- +1 yıl
Yok be oyle sanman bile çok abarti
Benim koz arkadaşım var 15 yıldır dul benle birlikte iken diyorki ben neler kaçırmışım diyor
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 39,9b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet sürdürürdüm tabi ki de.. eşimden rahatsız olmam ama olanlara tavsiyem Horlama, uyku sırasında üst solunum yollarının daralması veya tıkanması sonucu oluşan bir sestir. Horlama, geçici bir durum olabileceği gibi, ciddi bir uyku apnesi hastalığının da belirtisi olabilir. Horlama, evliliklerde önemli sorunlara yol açabilir. Horlayan kişinin eşi, horlamadan dolayı yeterince uyuyamaz ve bu durum gün içinde yorgunluk, dikkat dağınıklığı, konsantrasyon güçlüğü, iştahsızlık, sinirlilik gibi sorunlara neden olabilir. Ayrıca, horlamadan dolayı eşler arasında tartışmalar yaşanabilir ve bu durum evlilik ilişkisini olumsuz etkileyebilir. Horlama nedeniyle evlilik sürdürülüp sürdürülmeyeceği, çiftin ilişkisine ve horlamanın şiddetine bağlıdır. Horlama hafif düzeyde ise ve çiftin ilişkisi güçlüyse, horlamayı azaltmak için bazı önlemler alınabilir. Bu önlemler arasında şunlar yer alır: Kilo vermek Alkol ve uyuşturucu madde tüketimini azaltmak
Sigara içmemek Yatak başının yüksekliğini ayarlamak Horlama cihazları kullanmak
Horlama şiddetli ise ve çiftin ilişkisi zayıfsa, evlilik sürdürülmesi zor olabilir. Bu durumda, çiftin horlamadan kurtulması için tedavi görmesi gerekir. Horlamadan kurtulmak için uygulanabilecek tedavi yöntemleri şunlardır: CPAP cihazı kullanmak
Burun tıkanıklığını gidermek için ameliyat olmak Dil kökünün geriye kaymasını önlemek için ameliyat olmak Uyku apnesi hastalığının tedavisi Horlamadan kurtulmak için tedavi gören çiftlerin, evliliklerinin daha iyiye gittiği gözlemlenmiştir. İşte horlama nedeniyle evlilik sürdürülmesini zorlaştıran bazı faktörler: Horlamanın şiddeti Horlamadan dolayı eşlerin yeterince uyuyamaması Horlamadan dolayı çiftler arasında yaşanan tartışmalar Çiftlerin ilişkisinin zayıf olması Bu faktörlerin varlığı, çiftin evlilik sürdürmesi için daha fazla çaba harcaması gerektiği anlamına gelir. Çift, horlamadan kurtulmak için tedavi görmeye karar verirse, bu çabalar evlilik ilişkisini güçlendirebilir.11 Yorumla
Soran+1 yılHorlama sesi çok yüksek. İlişkimiz 7 yıla ona duyduğum sevgi ile geldi. 7 yıldır uyku uyuyamıyorum deliksiz. Başka odada yatsam kapılı kapıdan sesi geliyor. Beni en çok hırpalayan ise horlaması değil duyarsızlığı. Benim yüzümden uyku uyumuyor mahcubiyeti yok hiçbir şekilde
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen çok haklısın. İnsan zaten çözümsüzlüğünü karşısında görünce çok kızar ya. Benimde böyle aşırı çözümsüz sürekli aynı olmayacak şeyleri yapan bir sevgilim vardı. Ve benim psikolojimi çok bozmuştu. Ben çözüm bulmaya çalıştıkça her şeyi reddeder devam ederdi. Sonuç mu? O hiç değişmedi hep malll olarak kaldı. Bende herkese karşı çok daha agresif tahammülsüz her şeye hemen kızan biri oldum. Olan sana oluyor yani ona hiçbir şey olmaz. Zaten hep akıllı, çözüm yolları arayan insanları, akılsız mahluklar delirtir ya hiç şaşmaz. Sorun kocan da anormallikler kocanda. Sana saygı duymayan birine elbette ki sen de saygı duyamazsın çok normal. Cidden size üzüldüm kendim direkt aklıma geldi. Sizin psikolojinizi bozmuş. Boşanın dicem ama burada bunu yaşamamış olanlara garip gelecek bu yüzden boşanılır mı diye. Ama bende bu kişiyle aynı evde yaşıyordum ve beni çileden çıkarmıştı sağlığımdan oldum onun yüzünden mahvoldum. Ve görüyorum ki şu an karşımda benden bir tane daha var. Kendinizi düşünün ben kendime çok kızdım keşke ilk böyle hallerini gördüğüm gibi bıraksaydım diye. Psikolojimi mahvetti. Sizde ondan kurtulmadıkça daha da kötü olacaksınız. Çözümleri kabul etse böyle olmazdı karşımızdakinin çabasızlığı bizi delirtiyor. Şunu kabullenin o böyle onu kendi istemeden asla kimse değiştiremez sizde böyle birine göre değilsiniz lütfen bu adamdan kurtulun. Sağlığınız her şeyden önemli.
13 Yorumla
Soran+1 yılOnu çok seviyorum dünya tatlısı da bir insan. Ben huylarına şahit oldum fakat o kadar kusur da olur onu da hallederiz zannettim. Gelişime kapalı olacağını tahmin etmedim. Harika bir insan ama kendisine saygısı yok. Sanki kendime eş değil evlat edinmişim. Saçını tara dişlerini fırçala üstüne yemek dökme ter kokuyorsun duş al. Sürekli ben söylüyorum. İnsan aynada bir bakar demi kendine çıkmadan. Asla bakmaz. Tamam umursamıyorsun ama insan içine giriyorsun biraz bir bak. Bakım istiyorum. Ama bakımdan kastım duşunu alsın temiz giysin dişlerini fırçalasın saçlarını tarasın. Mesela 3 kilo fazlam olsa dert ederim fazla kilodan pişik oluyor o derece kilolu yine kontrol etmiyor. Tüm bunlar umutsuzluğu ile 7 yıla yayılınca ben bok gibi birine dönüşüyorum
Cevap sahibi+1 yılYa işte gelişime kapalı bir insanla asla başedemezsin. Etsem ben ederdim. Uğraştığım insanda bahsettiğin şeylerin çok çok daha fazlası vardı ve insanların hayatına cidden iyi anlamda dokunan onları hep yükseğe taşıyan biriyim. Ama ben başedemedim ya böyle insanlarla kimse edemez. Ne yapmadım ki ama olmayınca olmuyor cidden. Büyük ihtimal yanınızdaki adam size yakışmayan biri bende öyleydim boya karaktere kadar yakışmıyorduk. Ha normalde kötü insan demiyorum zaten gerçekte kötü biri olmadığı için 3 yıl kadar sürdü. Ama sorumsuz kendine asla saygısı olmayan bakmayan biriydi. Dediklerinizde eski yaşadıklarımı gördüm aynen öyle aynen. Evlat edinmişim diyorsunuz ya aynen !! Bende hep bu lafı dedim. Oda asla asla kendine bakmazdı. Kendine saygısı olmayanın başkasına hiç olmaz. Yatağa bir kez işemişliği bile var 28 yaşında adam. Ben iyi ki evli değildim ama evli olsam da yemin ederim bırakırdım beni mahvetti. Beni gerçekte tanısanız karakter olsun yüz olarak olsun anlardınız ne kadar çöktüğümü. Görenler ne kadar fotolarda gülsen de gözlerinden mutsuzluk acı akıyor diyor. Cidden de öyle foto çekip bakıyorum hep bir derin üzüntü gözlerimde ki ışık gitmiş. Foto çekilmekten de nefret ettim. En ufak ters şey artıkt saygısızlık gibi geliyor bana ve herkese bağrıp çağrıyorum. Beni büyük bir depresyona soktu. Hayattaki tüm zevklerimden vazgeçtim. Her şeyin çözümü vardı ama o hep reddetti. Hep boş vaatler yapcam yapcam ama asla asla yapmadı. Yanımda bir adam var gibi değil de evladımmış gibi hissettim. Beni yerle bir etti anlayacağın. Ondan ayrılmak çocuğumdan ayrılacağımı hissedip ayrılmıyordum yoksa gram sevgi saygı asla yoktu. Senin anlattıkların da çok kötü şeyler lütfen kendini mahvetme bak kendi ağzınla fiyorsun çok değiştim diye bu böyle gidecek ne sen artık eski haline döneceksin ne o çözüm arayacak. Bir ömrünü mahvetmene değmez valla çok üzüldüm ben geldim aklıma nasıl bu hale geldiğim geldi resmen.
Cevap sahibi+1 yılSaygının olmadığı yerde hiçbir ilişki barınamaz. Geç bu çok iyi ayaklarını bende onun için iyi insan diyordum hep ama normalde iyi olması yaptığı bu şeyleri değiştirmiyor gerçekten iyi kaliteli biri olsa seni bu hale getirmez. Görmüyor mu ne duruma geldiğini? Görüyor. Hala çözüm aramıyorsa boşanacaksın seni de mahvetmiş. Allah kahretsin böyle insanları. Elalemin kızlarının psikolojisini bozup hayatlarını mahvediyorlar.
+1 yılSeni bunda ciddiye almayan biri başka hangi konular da ciddiye alabilir ki. Ben bile son zamanlarda uyku sorunu yaşıyorum benim ki farklı bir durum bu arada. Uzun süre uykusuz kaldığım zaman yazıları yanlış okumaya başlıyorum ve bazen rüyalarımı gerçekmiş gibi hatırlıyorum bunların hepsi de uykusuzluktan kaynaklı mesela her uykusuzluk çeken böyle olmaz belki ama yan etkileri olur çok uykusuz kaldığında.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
- Sağlık konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılYatamam sanırım çünkü ufak sese uyanan biriyim.. horlamayi düşünemiyorum... alt katta teyze vardi.. onun horlama sesi bana gelirdi camlar açık olunca ara kat bide sessizlikte duyuluyor onun sesine bile uyuyamazdim başka odaya geçerdim. Bide koca kişini düşünemiyorum tedavi ol kocam yoksa katil olacam jsjsjs
30 Yorumla
+1 yılBurada biraz durum nasıl söyleyeyim kilo veya horlamadan kaynaklı değil sizin yaşadığınız problem hayatınızda olan eşinizi belki de sizin fikirlerinizi düşüncelerinize saygı duymaması, sadece kendisini bencilce istediği kadar yiyip içmesi ve sağlığına dikkat etmeden acaba yanındaki insan rahatsız olur mu söylemlerin gözünde olmamasına sıkıntı yapıyorsun, bu konuda da haklısınız birçok insan sadece mevzunun horlama veya kilo problemi olduğunu zannediyor ama ben sizin yaşadığınız programın daha detaylı veya daha ince göz önüne alacak olursak yaşadığınız problemin çok farklı bir durum olduğunu düşünüyorum ama bu konuda eşinizle konuşabilirsiniz konuşma imkanınız yoksa onu bir doktora götürmeyi tavsiye ederim yani bazı eşler gerçekten sıkıntı çıkarabiliyor Allah yardımcınız olsun, bizim buradan çok da yapabileceğimiz bir şey yok önemli olan o insanın ikna edebilmekten geçiyor.
45 Yorumla- +1 yıl
Beğeni için teşekkür ederim @beril5734 @GeleceğinCeosu @mavi123444444
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsunuz. Horlamasını bir şekilde içselleştirebilirim belki o ses eskisi kadar rahatsız etmez. Ama hiç bir kere bile bak bundanmış doktor şunu tavsiye etmedi. Hapır hupur yedi hiç kontrol etmedi kendisini. Bana saygısından önce kendine saygı duymadı. Yemek yemek güzeldir ama sağlığım beden normalliğim daha önemli. Ben onun dış görünüşüne bakmıyorum diye hep rahat takıldı. Ama eşime hoş görüneyim tutumu beni öne daha da bağlardı. Her şeyden önce kendine saygı duyup kendini hoş görmek için kendine yatırım yapmalıydı. Yemek yemek güzel ama bir kaç saatlik bir zevk ama standartların dışında olan bedenle yaşamanın büyük getirileri oluyor. Yüksek ihtimalle bu sebeple horluyor 2 pişik oluyor 3 fazla kontrolsüz beslendiğinden (aşırı yağlı ağır yemekler ) teri inanılmaz yağlı ve kötü kokuyor. Yastığını 3 gün geçmeden yıkıyorum koku geliyor. Bunların hepsinin sebebi yaşam tarzı. Benim yastığım çiçek gibi kokuyor geliyor kokluyor diyorum sende yemene içmene dikkat etsen sende öyle kokarsın ben seçilmiş biri değilim diyorum
- +1 yıl
Anladım sizin durumunuz bence anlaşmazlık ve emin olun bir çok ailede bu sorunlar yaşanıyor, sizde bir kaç gün ayrı uyuyun bakalım ne yapacak?
Soran+1 yılÇoğunlukla ayrı uyuyoruz zaten
- +1 yıl
Vallahi ne diyeyim Allah yardımcınız olsun her evde olan durum
Aslında horlama hastalık gerçekten benim abimde horlardı yengem için tedavi oldu uyku apnesi çıktı hergun yatarken makinası var onu kullanarak yatıyor oda ses çıkarıyormuş ama yengem horlaması kadar anormal değil diyor tedavi olmak istemesi gerekir bu seni umursamıyor demektir bence buda sevmiyor demek çünkü seven insan sevdiğine değer verir ve de ona karşı duyarlı olur sırf seni sevdiği için tedavi olması gerekir bence karşına al konuş ben artık uykusuzluğa tahammül edemiyorum ya tedavi olacaksın ya da beni kaybedeceksin diye kimi kişiler yorum yapmış horlama için bosanilirmi diye siz 1 hafta dayanamazsiniz bunu bilmeyen boş cümleler kurar sen konuş önce anlamazsa yapacak bir şey yok sevgisi bitmiş demektir ozaman da fazla uzatma bence senin sağlığın da önemli sonuçta hayatımizda en önemli nokta uyku uykumuzu alamadığımız da hem sinirli oluruz hemde çoğu hastalığı çağırıriz kendimize kendine bunu yapma sende değerlisin bunu unutma
310 Yorumla
Soran+1 yılYa çok iyi geldi yazdıkların. Anlaşılmak o kadar iyi hissettiriyor ki. Sanki abartıyormuşum gibi davranıyorlar bende hassas mıyım acaba diyorum çoğu kez ama gerçekten yaşamayan bilemez. Uyku uyuyamaz oldum. Beraber yatamıyoruz zaten ama 2 kapalı kapının ardından sesi geliyor. Bu çözümü olmayan bir şey de olabilir bunu da anlar kabullenirim ama umursamıyor. Doktora gideceği her an önemli bir işi çıkıyor sürekli erteliyor. İlk zamanlar mahcup etmek istemedim ama zamanla gördüm ki mahcup olmuyor zaten. Aşırı rahat. İnsan yanındakine rahatsızlık verince mahcup olur. Uykusuz bıraktığı için umurunda değil. Evliliğimizin son yıllarında (yatılı misafir gelince ayrı yatamıyoruz) yanında uyuyunca gece ağlamalı sinir krizi geçirdiğim için bana ayıp ediyorsun falan demişti. Ne yapayım horlama bu uyurken takip edemem demişti. Ama uyurken takip etmesi değil ki mesele önlem almaması. 7 yıl içerisinde hayatım boyunca olduğumdan daha çok hastalandım. Bağışıklığım inanılmaz zayıfladı ayda en az bir kere grip geçiyorum. Hatta bence sadece uykusuzluk değil değersizlik hissi çok etkiliyor. Nasıl dayanıyorsunuz derseniz beni değersiz görüyor değil. Çok da iyi bir insan. Çok ince biri, bana kıymet veriyor. Ama hantal. İşinde çalışkan. Ama kendine tembel. Saçını taramaz, dişlerini fırçalamaz hep ben hatırlatırım. Özenmez kendine hiç. Sanki büyümemiş erkek çocuğu
- +1 yıl
Bak canım senin kesinlikle eşini karşına alıp konuşmam lazım tüm sevmediğin düzeltmesini istediğin Her şeyi anlatman lazım sen düzelirsen tedavi olursan söz veriyorum bende iyi olacağım sinirlerim kalmayacak sana daha fazla sevgi gösterebileceğim diyerek kibarca söyle sizin evliliğiniz iyi anladığım kadarıyla ama bu böyle devam etmez konuşmam gerekiyor kırılacak üzülecek diye söylememezlik yapma sende bir bireysin kimse daha fazla değerli değil sen kendine bakıyorsan sırf eşine güzel görünmek için aynı şekilde oda kendisine iyi bakmalı sana daha yakışıklı ve temiz görünmek için
Soran+1 yılİnan çok kere konuştum. Çok açık sözlü biriyim. Zaten geri dönüş olmadığı için öfkeliyim. Vaatler var ama eylemler yok. Boşanmak güzel bir şey değil ama son süreçte ciddi ciddi düşünüyorum. Sevmek yetmiyor. Bu gidişte ben kendime yabıncalaşmaya başladım sevmediğim öfkeli birine dönüştüm. Ben evlilik birbirine iyi gelmekle ilerleyebilir. Ben mutlu değilim
- +1 yıl
Merhaba öncelikle size cevap veren kişi çok doğru söylemiş bence. Ben bir gece uykumu doğru düzgün alamasam çok fazla agresifleşiyorum, paranoya falan yapıyorum ya da. Çok değişik bir ruh hali bu. Ve 7 yıldır doğru düzgün uyku uyumamanın yaşam kalitesine etkisinin büyüklüğünü hayal edemiyorum bile. Abarttığınızı düşünmüyorum.
Ama kesin emin olmak için size bir tavsiyem var. İsterseniz eşiniz ile konuşup anlaşıp 1 aylığına (eğer çok uzun geldiyse 1 hafta da olur) aileniz olur sizi kabul edecek bir arkadaşınız/akrabanız olur, en olmadı bir otelde tatil gibi bir süre kalın.
Güzelce uykunuzu alın.(Eğer ayrı kalmak istemezseniz yakın bir yere sadece uyumak için de gidebilirsiniz.)
Çünkü şu an (kendimden hayal ettiğim için diyorum.) muhtemelen uykusuzluk nedeniyle sağlıklı karar alamıyor olabilirsiniz. Uykunuzu alıp sakinleştiğiniz, daha zihinde ve dinlenmiş olduğunuz bu süre içerisinde bazı şeyleri daha rahat değerlendirip ilişkiniz hakkında ne yapacağınızda karar alırken daha rahat düşünebilceğiniz kanısındayım.
Ve bazen bir insan ne kadar iyi olursa olsun doğru insan olamayabilir. Bunu unutmayın lütfen. Belki o insan için yanında bomba patlasa uyanmayacak, onunla bir çocuk gibi ilgilenmek isteyecek birisi gerekiyordur. Sizn içinde daha farklı. Parçalar güzel olsa da aynı puzzle a ait değilse uymazlar sonuçta... - +1 yıl
Not: Size ayrılın ya da ayrılmayın demiyorum son dediklerimi sadece boşanma konusunda size karşı fazla tepki gösterdiğini okuduğum insanlar nedeniyle yazdım. Farklı bir açı olsun diye. 😇
- +1 yıl
Bende horlama sesi değil nefes sesi bile cikmiyormus bazı arkadaşlar öyle diyor
Arkadas senin uykundan rahatsız olmayı bırak ben gece yatarken senin koynunda rahat ediyorum, ve kendimi senin kucağına teslim edip nefesini ensemde hissetmek bana huzur ve rahatlık veriyor diyor - +1 yıl
Nefes almamı bile duyamazsınız o kadar rahat ve sakin uyuyorum
Soran+1 yıl@Omori_Sunny00 yazdıklarınızla negatif veya pozitif anlamda etkilemediniz beni rahat olabilirsiniz. İnce düşüncenizden dolayı çok teşekkür ederim. Işık tutan makul önerilerde bulunmuşsunuz. Zaten arada bir ailemde kalıyorum ailem şehir dışında olduğu için. Ama 2 hafta da kalsam 1 ayda kalsam uykusuzluğa tekrar adapte olamıyorum. İçten içe bu durumu kabulleniyorum belkide. Uyku benim için çok önemli. Ama en büyük problem sanırım gözardı etmesi, çözüm yolları için çaba göstermemesi. Bu sorun bir anda çözüledebilir ama sorunlar karşısında duyarsızlığı ciddi bir sorun
- +1 yıl
Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu. O zaman ailenizin yanına yine gitmeniz ve 1 ay orada kalmanızı tavsiye ediyorum.
(Geri dönüp adapte olamazsınız zaten herkesin bedeninin bir işleyişi ve ona göre belli ihriyaçları var. Mesela sizin zihniniz çok çalışıyordur diyelim, fiziksel güç gerektiren bir işiniz olmasa da uykuya çok ihtiyacınız olabilir. Ya da başka bir insana sadece 1 saat yetebilir.)
Konuya dönelim, ailenizde 1 ay kalmaya gittiniz. 2 hafta boyunca pek bir şey düşünmeyip, rahatlamaya ve tatlı uykunun keyfine odaklanmaya çalışın. Zihniniz önce kendini bir toparlasın.
Daha sonra kendinize bazı sorular sorun:
=> Geri dönmek istiyor muyum?
{•} Bulunduğunuz durumdan dolayı memnun olsanızda, eşinizi özlediğiniz için geri dönmek istiyor musunuz?
{•} Yoksa tatilin son gününe yaklaştıkça geriliyor musunuz?
=> Mutlu muyum?
{•} Şu anki ilişkinizi (uyku problemini dışarıda bırakarak) sadece eşinizin duyarsızlığı ve tavırları hakkında düşünerek değerlendirin.
(•) Bir keresinde ben sevgilim ile sorun yaşarken bir arkadaşım bana "Mutlu olduğunu anlar ve mutsuz olduğun anları say hangisi daha ağır basıyor? Ona göre değerlendir. "demişti. Sizden bunun gibi bir şey yapmanızı rica ediyorum.
Ve en önemlisi. - +1 yıl
=> Ben ne istiyorum?
{•} insanlar ne istediğini bilmediği zaman ortalık baya karışır. Ona sorar buna sorar ama çıkar yol bulamaz. Herkesin kendince bir fikri var sonuçta, hepsini dinleyemezsiniz ki 😁
Eğer ne istediğinizi bilirseniz işte o zaman net ve kesin adımlar atabilirsiniz. mesela;
=> Uyku dışında eşimle bir problemim yok. Ona karşı duygularım değişmedi ve hayatımı böyle devam ettirmek istiyorum. O zaman, o kendince önlemler alamıyorsa ben kendim arada bir uyumaya bir yerlere gidebilirim.
(Ya da / Ve)
=> Eşimin duyarsız tavırları beni fazlasıyla üzüyor. Ben onun için 7 yıl savaşmışken onun yıprandığımı görmesine rağmen benim için çaba göstermemesi, onun gözündeki değerim hakkında şüpheye düşürüyor beni.
Bu durumda kendi aklıma gelen üç seçeneği size söyleyebilirim.
=> İlişki terapistine gitmek.
(Zaten beraber gitmeniz gerektiğinden onu sürkleyebilirsin 😈)
=> Doktora götürmek. (Kandırarak) 🤡
"Kocacım çok kötüyüm beni doktora götür. 😭" Gittikten sonra "Hazır gelmişken senin de şu durumun için randevu alalım."
Not: Bu dediğimi regilken yap inandırıcı olsun. 😈
=> Boşanmak. (En doğal hakkın. İstemediğin bir ilişkiyi yürütmek zorunda değilsin.) 🥰🍀
Bunu gibi ne isteğinize karar verip bu doğrultuda bir yol çizebilirsiniz. Başarılar dilerim. Desteğe ihtiyacınız olduğunda hep yazabilirsiniz. 💕
Merhaba kesinlikle anormal olan taraf sen değilsin, evlilik , her iki tarafinda birbirine saygı duymak zorunda olduğu bir kurumdur ve temel haklar ihlal edilemez, senin sağlığını olumsuz yönde etkilemeye başlamış, psikolojik olarak yipratmis ve tedaviye de yanasmayan biri var evde, horlamak bana göre boşanmak için yeterli bir gerekçe değildir, ama senin sağlığını olumsuz yönde etkilemesini bilmesine rağmen tedaviden uzak durmasi, hicbirsey olmamis gibi davranmasi, boşanmak için yeterlidir
210 Yorumla
Soran+1 yılBeni en çok yıpratmanda duyarsızlığı zaten
Soran+1 yılEvet kesinlikle tam olarak benim de rahatsız olduğum nokta orası asıl. Horlamak kaderi de olabilir ama bunun için çabası olmadığı müddetçe bilemeyiz. Çaba sonucuna rağmen sonuç kötü olsa kabullenebilirim ama duyarsızlığına affım yok
Soran+1 yılSöylemez olur muyum. 7 yıl nasıl geçti sanıyorsunuz. İlk zamanlar söylemeye utanıyordum. Fakat inanılmaz rahatsız ediyordu sonra söylemeye başladım baktım mahcubiyet yok, çözüm bulalım doktora gidelim yok. Sonra ben dedim doktora gitsen falan. Hep erteledi. Horlamanın doktoru mu olurmuş dedi. Git dedim. Tamam dedi gitmedi hep oyaladı. Gitmezsen ben boşanmak istiyorum dedim. Tamam alıyorum dedi. Aldığı her hafta önemli işi çıktı ve bir şekilde gitmedi. 7 yıl böyle böyle geçti. Ve ben ciddi ciddi boşanmayı düşünüyorum. Çünkü bu evlilik beni istemediğim bir insana dönüştürdü. Sevmek yetmiyor. Emek yoksa ne yazık ki ilerlemiyor.
Soran+1 yılTeşekkür ederim ilgilenip fikrini kibarca paylaştığın için
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
+1 yılBu millet kafayı yemiş yorumlara bak. horlama lan bu ben günde 10 saat çalışıp iki saat antreman yapiyorum gelecem hatunla ilgilenicem vakit geciricem ona daha hoş gözükmek için herşeyime dikkat edicem yorulacağim ve o benim horlamama takılıcak. hadi ordan derim kadın şu omza kola bak sen de horlamıyorsun ama sen bana ne verebilirsin derim?
Açıkcası horlayıp horlamadığımi bile bilmiyorum ama çok boş yorumlar var aga01 Yorumla
Soran+1 yılBunu daha önce hiç kimseye de anlatmadım onu utandırmamak için. Ama 7 yıla kolay gelmedik. Ben 7 yıldır uyku uyuyamıyorum. Uykusuz olduğum için mahcubiyeti yok. Önce ben utandırmak istemedim ama zaman geçtikçe söylemeye başladım. 7 yılın sonunda artık çözüm bulmak için çaba sarfetmediği için öfkeli bir insana dönüştüm. 7 yıldır uyku uyuyamıyorum. Doktora gitmiyor. Kilosu çok fazla yemek yemekten kendini alıkoymuyor. Tıkaç takıyorum sesi o kadar güçlü ki bastırıyor tıkaç işe yaramıyor. Ayrı odalarda yatsak kapılı kapılardan sesi yine geliyor. Yatılı misafir gelse mecbur beraber yatıyoruz ve uykusuz kalıyorum. Ana problem horlamasından ziyade duyarsızlığı. Yorum yapması çok kolay ama yaşarken öyle olmuyor. Yarım yamalak bir uykuyla hayat yaşayınca agresif bir insan oluyorsun odaklanıyorum bile hiç bir şeye
+1 yılÇok zor bir soru. Tavsiyede bulunup yönlendirmek istemem. Hatta buradan alacağınız cevapları da tamamen başkalarının görüşü olarak alın lütfen. Sadece şu kadarını söyleyebilirim. İçinize atmayın, eşinizle konuşun. Yaşadığınız zorluğu tam olarak anladığında emin olmaya çalışın. Gerekirse bir çocuğa davranır gibi yaptırımlarla tehdit edin. Umarım aranızdaki sevgiyi saygıyı fazla zedelemeden sorunu çözersiniz.
01 Yorumla
Soran+1 yılİnce yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kolaylıkla etkilenen biri değilim başkasının fikrinden. Bunu daha önce hiç kimseye de anlatmadım onu utandırmak istemem çünkü. Ama 7 yıla kolay gelmedik. Uykusuz olduğum için mahcubiyeti yok. Önce ben utandırmak istemedim ama zaman geçtikçe söylemeye başladım. 7 yılın sonunda artık çözüm bulmak için çaba sarfetmediği için öfkeli bir insana dönüştüm. 7 yıldır uyku uyuyamıyorum. Doktora gitmiyor. Kilosu fazla yemek yemekten kendini alıkoymuyor. Tıkaç takıyorum sesi o kadar güçlü ki bastırıyor tıkaç işe yaramıyor. Ayrı odalarda yatsak kapılı kapılardan sesi yine geliyor. Yatılı misafir gelse mecbur beraber yatıyoruz ve uykusuz kalıyorum. Ana problem horlamasından ziyade duyarsızlığı
+1 yılTabiki de
Ben Uykuda Horlayan Hırlayan Erkeklere Aşırı
Hatta Horlarken Ağzındaki Tükürüğü Aksa
Onu Islak Mendille Silerim
Bana Göre Erkekker Esmer Veya Kumral Olacak
Uzun Boylu Veya Benim Boyumda Olacak
1.80 veya 90 Kiloluda Olsun Biraz
Göğsünde Kıl Olsa Göbüşü Olsa Fena Olmas
Göğsü Kolları Bacakları Yastık Yorgan Gibi
Olacak
Sırıldıkça Sarmalayacam Onu Var mı Böyle Sevimli Erkek😆02 Yorumla- +1 yıl
Senin Kocan Ben de Olsa Kral Yaparım Adamı Fazla Abartıyon
- +1 yıl
Var 😄
Bence eşin bir diyetisyene sende bir psikoloğa görün üzgünüm ama eşini böyle bir mecrada herkesin eleştireceğini bile bile gömüp üstüne ondan bir pislikmiş gibi bahsetmen ve tanımadığın erkeklerden destek almaya çalışman asla mantıklı değil ve mide bulandırıyor. Belli ki sen kocanı sevmeyi bırakmışsın o yüzden herşeyi sana batıyor.
58 Yorumla- +1 yıl
En doğru yanıt
Soran+1 yıl1. Psikolojik destek alıyorum emdr tedavisiyle
2. Hastahaneye beraber gideceğiz dediğim halde ekiyor çok önemli işim çıktı diye
3. Eşimi hiç bir yerde gömmem psikoloğuma bile detay vermedim ismim yok cismim yok, eşimin ismi yok cismi yok ne mana bu yorum biraz mantık.
4. Ona olan saygımı kaybettim kavgalarımızdan dolayı çift terapisine gidelim diye yalvarıyorum onu da kabul etmiyor. Rezil olma sebebi olarak görüyor her demekse.
5. Boşanmak kolay gelen bir aile yapım yok ama kafayı oynatma raddesine geldim ve sağlıklı düşünebildiğimden şüphe edip öfkeme mi yeniliyorum bana mı batıyor diye insanların bakış açısını merak ettim. Hassas alıngan biri olduğumu düşünmüyorum 7 yıldır yarım yamalak uyku ve bunu umursamayan biriyle evli olmanın deformasyonuyla baş başayım.- +1 yıl
Canım benim, eğer birinden soğursan farkında olmadan evren sana binlerce sebep sunar. Eşinin bu tedaviden kaçmasının nedeni bence senin zamanında bunu sürekli yüzüne vurman , küçümsemen ve aşağlaman muhtemeldir ki özgüveni kırılmış ve bununla yüzleşmek istemiyor. Daha etkili çözümler bul. Benim eşim de çok sesli horluyor uykumdan uyandığımı hatırlıyorum ama çözdük.
Soran+1 yılNe zengini gece kondu bozması ne ver yaşadık onunla kaç sene. İlk zamanlar uyuyamıyorum falan diyordum utanarak ama zamanla baktım horluyor olmasından utanıp hastalık olarak görmüyor. Zamanla anlarım çözümleri umursamıyor rahatına düşkün paket bir insan. Aman ne olacak modunda anı yaşayan biri. Gelişime kapalı. 7 yıldır uyku uyuyamıyorum ve sıfır mahcubiyet. Sürekli halledicez modunda. Boşanacağım kararlıyım dediğim her an yana yakıla randevu alıyorum bak halledicez falan diyip randevu günü çok önemli işim çıktı falan güne erteledim diye diye 7 yıla getirdi bizi. Dünyasında hallederiz lafı var ama eylem yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı durum benim babamda da var 😂😂😂
Tıkaç da etkisiz. Odama kadar sesi geliyor. Annem odasını terk ediyor. Kaç kez koridorda karşılaştık onunla 😂 Gerçekten zor bir durum. Seni anlayabiliyorum. Psikolojikmen bitiyorsun. Başka odada uyumaya çalış.02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılŞu da bir gerçek. Erkeklerin çoğu belirli yaştan sonra horlar. Kaçışın yok 😂
Soran+1 yılYaşı çok genç bildim bileli horluyor. Anlatma şekline güldüm kusura bakma ama sizin içinde üzüldüm. Genelde ayrı yatırıyoruz ama 2 kapalı kapı ardından sesi geliyor. İnanılmaz güçlü bir horlama sesine sahip. Tıkaç zaten kâr etmiyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılAcilen bir KBB uzmanı ile görüşsün bence yoksa seni kaybeder ayrıca fazla olan kilosu içinde bir diyetisyen uzmanı ile görüşsün yoksa obezite hastası olur bu nedir a*m*k ya böyle hayat mı olur? Uzmanla görüşene kadar da burun bantları var çok işe yarayacağını zannetmiyorum ama yine de denesin obur kocan
04 Yorumla
Soran+1 yılHer şeyi denedik burun bandı taktı işe yaramadı yaramadı ben tıkaç taktım ona rağmen horlama sesi yine duyuldu. Bence kilosu çok fazla ondan dolayı horluyor ama umrunda değil. Sürekli pişik oluyor fazla kilo da horlama yaparmış. Horlamayı falan geçtim en büyük problem umursamaz olması duyarsız
Cevap sahibi+1 yılBurun eti var muhtemelen ondandır o yüzden dedim zaten bir KBB uzmanı görsün onu yoksa cidden çekilmez bir çiledir yemin ederim intihar nedenidir 🥹
Soran+1 yıl7 yıldır uyku uyuyamıyorum kafam hep uyuşuk kilodan da olabilir 1,70 boya 90 kilo
Cevap sahibi+1 yılKilodan olma ihtimali düşük bir ihtimal ama olabilir mi olabilir, Allah yardımcın olsun
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSen agıž şapırtısına da dayanamiyorsun degil mi? Eger oyleyse mutlka bi cozum bul yoksa sagligindan olursun. Normalde olmadigin birine donusuyorsun o seslerde muhtemelen. Cekilmez olur hayatm mutlaka ayri uyumalisin. Yoksa ondan nefret etmeye baslarsin
03 Yorumla
Soran+1 yılAğız şapırdıtısından da rahatsız oluyorum ama onu yine tolere edebilirim. Horlamak öyle bir şey ki farklı odalarda yatsak da kapılı kapılara rağmen sesi geliyor ve çözümsüz tavrından dolayı ona karşı saygımı yitirdim. Ondan çok kendimden nefret etmeye başladım çemkiren birine dönüştüm en sevmediğim insan tipi. Ama uykularım sürekli bölünüyor ve 7 yıldır çözümsüz olmayan bu vakaya oldukça umursuz
Cevap sahibi+1 yılÇok üzüldüm gercekten. Seni anlayabiliyorum yasam kaliten dusuyor. Ameliyat olmaya ikna etmelisin. Kiloyla falan olacak is degil. İyi bir doktor bulup kesin sonuc almaniz lazim
Soran+1 yılYa zaten ben çirkinleşmeye başladım artık agresif birine dönüştüm sevgi saygı bitti. Seviyorum ama saygısız davranıyorum saygı duyamıyorum önceden aramızdaydı artık gizleyemiyorum ona olan saygısızlığımı. Tahammülüm kalmadı
Kocan horluyor diye boşanmak istiyorsan demekki eşini sevmiyorsun böyle saçmalıkmi olur çözümleri var horlamanın hiç aklına gelmiyor mu arastiriyim cozuyim diye bosanin hepiniz aferim size
22 Yorumla
Soran+1 yılSorun da bu ya zaten. Çaba sarfetmeyen biri olunca 7 yılın sonuna uykusuz agresif öfkeli birine dönüşüp kendinden nefret edecek raddeye gelince boşanmanın daha doğru olduğunu düşünüyorsun
+1 yılevliliği çok kolay basit bir şey sanıp evleniyorsunuz sanırım ya. evlenmek kocanla gezmek tozmak demek değil. senin de bazı huyların onun hoşuna gitmiyordur illa ki. sen evlilik bitirmek için bahane arıyorsun bence
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet can atıyorum boşanıp yurdum insanı tarafından taşlanmaya
- +1 yıl
belli canım
- Sağlık konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yılçok basit bir olayı büyütmüşsünüz, burun eti, geniz eti ya da uyku apnesi sorunu yaşıyor eşiniz, bir uzman doktor ile görüşüp bunu kolaylıkla çözüme ulaştırabilirsiniz
12 Yorumla
Soran+1 yıl@hypeeer4 okuma yazma oranı ülkemizde az zaar
+1 yılTabiki sürdürrum ona bakilirsa kendinde de bu sorunlar vardir ama bilemiyorsundur
Ben daha cok bosanmak icin degilde
Evliligimi kurtarmak icin çözumler aramaktan yana olurum12 Yorumla
Soran+1 yılBulduğum çözümler milyon tane. Bende horlama olsa elbet biri söylerdi. İkincisi bir çok şey araştırıyorum modu hep yaparız, gideriz şeklinde. Eylem yok. Niyetim yok evliliğimi bitirmek filan değil. Baştan şahit olduğum özelliklerini önemsemedim dünya iyisi insan o kusurları da hallederiz dedim ama gelişime kapalı biri. Dişlerini fırçala, saçlarını tara, üzerine dökmeden ye, bir duş al kokuyorsun diye diye 7 yıl geçti. Fazla kilolu. Diyorum az ye yüksek ihtimal bu sebeple horluyorsun yine yiyor. Boyu 1,70 kilo 90. Beni horlaması değil çabasızlığı yıldırıyor. Dizinde 7 yıllık evliliğimde çözüm aramadan kesip attığıma dair yargınıza hayret ettim doğrusu
- +1 yıl
Tam olarak ne demek istdinizi anlamadim
Iyi bir sey mi dedin yoksa kötü mü?
Zerre abartmıyorsun hiç bir çözüm üretmiyorsa ben ayrılırdım 🎈
20 Yorumlabenim sevgilim de horluyor ama ben önce uyursam sorun yok seversem hoş görürüm çözüm ararız bulamazsak da önce ben uyuyayım derim
21 Yorumla
Soran+1 yılBende önce ben uyumaya çalışıyorum ama uyurken de uykumdan uyandırıyor horlama sesi
Ben 1 gece annemle falan uyurken horlasa dayanamıyorum 7. seneymiş allah sabır versin ama çözümleride var horlamasını azaltmak için hastaneye gidin doktor bulur bir çözümünü ablacım seni 7 sene hastaneye götürmeyi engelleyen şey neydi
00 Yorumla
+1 yılBence sende hiç bir sıkıntı yok. erkeklere tolerans göstermemek lazım. demek ki seni dikkate almıyor. hele sen onu bi boşanmayla falan tehtid et bakalım nasıl kendine çeki düzen veriyor. zaten baktın daha da düzelmiyor bırak. demekki seni sevmiyormuş. dünyanın sonu değil ya. bulursun bir çaresini inşallah. Allah kolaylık versin. ne diyim. bu arada benim de küçük bi sorunum var. sen de cevap yazarsan memnun olurum
013 Yorumla
Soran+1 yılAslında sevmiyor diyemem. Tembel biri kişisel bakımlarında. Bu sorununu çözse bence uyku vs düzelir ve biz gayet sağlıklı bir iletişimde olabiliriz. Buyur, yardımcı olabileceğim bir konuysa yardımcı olmak isterim tabi
- +1 yıl
Ya bak biri var bana değer mi veriyor yoksa beni sevmiyor mu bilemiyorum birine danışmam gerek ama benim halimden kimse anlamaz bence. hem insanlar tanımadığı kişilere daha kolay açılırmış. Neyse sorun şu ki bu kişiyi aslında çok sık görüyorum ve o beni gördüğü an hemen yanımdaki kişilerle ilgilenmeye başlıyor. beni görünce gözlerini deviriyor benim söylediğim herşeyi çok dikkate alıyor ama bir yandan da hiç fark ettirmemeye çalışıyor. yani anlayacağın gözlerime bile bakamıyor. Çok şakacı biri ama bana karşı çok soğuk. bana karşı ne hissediyor bilmiyorum. sen evlisin az çok bilirsin belki. zaten bugün de çok büyük tartıştık. kendimi vücudumdaki bütün kemiklerim kırılmış gibi hissediyorum. ama tamamen bir yanlış anlaşılmadan dolayı. maalesef ona kavgalı olduğumuz için söyleyemiyorum da. oda ona darıldığımın farkında ama bi özür bile dilemedi. oda aynı şekilde devam ediyor. ne olur bana mantıklı bir şey söyle. bu adamın benimle derdi ne. brni seviyormu yoksa benden nefret mi ediyor. bana yardımcı olabileceğini düşünüyorum. olursan da çok mutlu olurum. bu arada bizim yaş farkımız 10. ama bana kalırsa yaş farkı hiç bir şeyi değiştirmez. sence? Senin fikrin nedir?
Soran+1 yılBu olan olaylar ne kadar süredir yaşanıyor. Kısa zamanda yaşanan olaylarsa bir şeyler hissedip kabullenme evresine geçememiş olabilir. ya da hissettiğinin yanlış olduğunu düşündüğü için (10 yaş sana göre problem olmayabilir ama onun için problem olabilir, senin için problem olup olmadığını bilemediği için gergin olabilir, aile yapısı olarak uygunsuz biri olabilirsin onun için -yanlışım diye düşünme bazı insanlar kendi akrabalarıyla aralarında evlilik yapar sürekli ve diktatör yapıda bir aile olabilir, yaşından dolayı karşı çıkabilirler vs- başka tedirginlikleri olabilir -açılırsa tepki göstermenden korkabilir arada ki yaştan dolayı gurur yapabilir anti bir tutum ihtimalini vs) ama bu yaşananlar uzun zamandır yaşanıyorsa üzgünüm ama hoşlandığı vs değil yüksek ihtimalle geçimsiz ve senin gibi tarzda insanlarla pek dikiş tutturamayan bu yüzden tersleyen kaba bir insan. (Bazı insanlar güleç insan sevmez kendisi aşırı disiplinli kurallı yetişmiştir vs) bu yüzden tahammül edemiyor olabilir. Ben şu yaşıma kadar öğrendim ki erkek bir şeyler hissediyorsa kadını acabaya bırakmıyor koşullar ne olursa olsun gelip istediğini alıyor. Ama hoşlanıyor mu vs diye kuruntuya düşüren hoşlanmıyor genellikle ve belki de bilinçaltında sen hoşlanıyor olduğun için seni sinyaller kandırıyor. Erkek hissiyatı varsa kadını arafta bırakmıyor kesinlikle inan bana
- +1 yıl
Bende kendimi kandırmak istemem tabiki ama bu olaylar 2 haftadır yaşanıyor aslında ben benden hoşlandığından emindim ama o kavgamızdan sonra dengem bozuldu peki sence onun istediği biri gibi mi gözükeyim gözünde yoksa yine inatçı tavırlarına devam mı edeyim ama duymuşsundur ki fazla naz aşık usandırır. me sela onun yapısına göre o kapalı biri ile evlenmek zorunda ama benim açık olduğumu da biliyor. sence ona kapanmayı düşündüğümü söyleyeyim mi çünkü bu onun için çok önemli bir mevzu. ya tabiki canım gibi ruh halimi değiştirmem. çünkü sevecekse de olduğum gibi sevsin değil mi? hem yapılarımız da şöyle o çok disiplinli ve çok ağırbaşlı ben ise çok şakacı biriyim -bilirsin ki zıt kutuplar birbirini çekermiş- za5en benim bugüne kadar yaptığım hiç bir espiriye de gülmediğini görmedim peki sen ne düşünüyorsun bu konuda? Bu arada eğer sana yazmadan rahatsız oluyorsan kesinlikle açıkça dile getirebilirsin. çok normal. bu arada seninle tanıştığım için çok şanslıyım seninle irtibatımız kesilse bile ben seni çok sevdim bunu bilmeni isterim kendine iyi bak. umarım eşinle arandaki sorunlarınız da bir an önce çözülür.
- +1 yıl
Bu arada uzun zamandır tanışıyoruz -yaklaşık bir yıldır ve neredeyse her gün de birbirimizi görürüz-ama bu aramızdaki olaylar 2 hatadır yaşanıyor.2 hafta önce de yaz tatiliydi ya o yüzden 3 ay boyunca görüşemedik ben biraz uzaktayım çünkü. yani anlayacağın 2 haftadır bize böyle bireyler oluyor. peki açık açık söylesene sence ben paronayak mıyım. O bana karşı birey hissetmiyor da ben mi herşeyi böyle abartıyorum. ama ne yalan söyleyeyim 6. Hissim çok kuvvetlidir. Ben bana karşı bişeyler hissettiğini düşünüyorum ama sanki çok günah bişeymiş gibi kabullenmek istemiyor. sence , senin fikrin ne?
Soran+1 yılDüşüncelerinden dolayı teşekkür ederim öncelikle. Şimdi konuya gelecek olursak ben yine de bana karşı bir şeyler hissediyor hissine kapılıp şeninde bir şeyler hissetme yoluna girmeni istemem. Çünkü yanlış anlaşılma durumu olma ihtimali bırakmamız lazım. Bence kadınlar olarak 6. Hissimiz öyle yabana atılacak bir durum değil. Ama yine de yanlış anlama ihtimalini de ıskalama. Üzülmeni istemem çünkü. Ama 2 haftadır böyle bir durum var diyorsun. Anlattıklarından bir şeyler hissediyor gibi görünüyor. Açıkçası canlı şahit olsaydım daha iyi anlayabilirdim. Yazdıkların umarım isabet yorum yapmama sebep olabilir. Bence her hangi bir değişime yeltenme. Kimse için bunu yapma. Neysen o. Zaten hoşlandıysa senin doğal haline bir şeyler hissetmiştir kendini sevdirmeye beğendirmeye de çalışma. Kapanmayı eğer düşünüyorsan zaten olabilir ama onun içinse yapmanı önermem. Bunu ancak sen hazırsan yanabilirsin. Kapanacağından vs de bahsetme. Eğer hazırsan kazanabilirsin zaten.. yaşlarınız kaç ve çocuk nereli sen nerelisin
- +1 yıl
Yaşım 17 onun ki 28 sana çok tuhaf geliyor olabilir ama benim şu an okuduğum okulda kendi öğrencisi ile evlenen bir hocamız bile var hemde benim okuduğum okuldan bir öğrenci ile. b7 arada ben tabiki hiç kimse için kendimi değiştirmeye kalkmam. bu konuda çok haklısın. hatta inanırmısın şu an sana tüm gerçekleri söylemek istiyorum. aslında önceleri söylemeye çekiniyordum ama söylememin daha doğru olacağını düşünüyorum. evet. o benim hocam. yani öğretmenim. şimdi diyorsundur ki bu kız gerçekten canım. ama inan bana bu çok farklı bişey. bana öyle bir bakıyor ki sanki benimle konuşmak istiyor gibi ama bir türlü gururuna yenik düşemiyor. yani konuşmak derken hani biz baya büyük bir kavga etmiştik ya. işte ondan sonra bizim aramız öyle bir bozuldu ki anlatamam. Bu sabah okula gittiğimde koridorda çoğu kez karşılaştık. beni görür görmez yüzünü çevirdi. sınıfa gittim arkadaşlara dedim ki "galiba hoca dün ona surat astık diye bizimle konuşmuyor"onlar da dedi ki "yok daha sen gelmeden önce buradaydı biz baya iyi konuşup anlaştık "kime sorsam herkesle konuşuyor. beni de bugün bahçede gördü tam bişey diyecekti ki yanımda onu görünce hemen onunla konuştu. yani bize bir hocamızın mesajını iletecekti. mesela bugün koridorda benle bir arkadaş şakalaşıyorduk. hemde bağıra bağıra geldi sınıfa uzun uzun baktı geri gitti. normalde kim olsaydı şakayla karışık kızardı. beni yine bugün defalarca gördü. öyle üzgün ve çaresiz bakıyordu ki anlatamam. resmen ona kızdım diye çok pişmanım. aramızın düzelmesini çok istiyorum ama ikimiz de öyle inatçıyız kianlatamam. sonuçta o erzurumlu ben ise urfalı. artık ikimizin de gururunu ve inadını tahmin edebiliyorsundur. onunla barışmak istiyorum ama nasıl olacak hiç bir fikrim yok. bana bu konuda biraz yardım edebilirmisin . Bu arada hani keşke herşeyi canlı görseydim dedin ya inan bana her şey anlattığım gibi yani sana anlattıklarımı gözünde canlandır yeterli.
Soran+1 yılBen senin doğru söylemediğini düşünmüyorum zaten. Sadece bakışlarına yüklediğin anlam gerçekten öyle mi diye canlı görsem anlarım dedim. Benimde 6. Hislerim çok kuvvetlidir. Anlattıklarından çıkan sonuç hoşlandığı yönünde. Görmüş olsam %100 anlardım ama. Sanırım liseye gidiyorsun. Anlattıklarını asla yargılamam bu konuda endişen olmasın. Erzurumlu insanlar biraz tutucu ve muhafazakar benim gördüğüm kadarıyla. Açıkçası gelen geline vs de çok karışırlar. Bu yüzden de endişesi olabilir. Öğrenicisine karşı bir şey hissetmiş olması çevresi tarafından hoş karşılanmayacak diye endişesi olabilir. Sonuçta aranızda hem yaş farkı var hemde öğretmenin. Öğretmen arkadaşları vs de tepkisel olacaktır. Çevresi öğrencine bu gözle nasıl bakabiliyorsun vs tepkisi verecektir. Çünkü toplumumuz biraz böyle. Bizim akrabamızda olmuştu böyle bir durum. Öğrencisine aşık olan akrabamız evlendi ve aralarında 17 yaş vardı. şu an iki çocukları var. Tabi onların iyi bir evlilik yapmış olmaları senin için de aynı olacağı anlamına gelmesin. Yaşın çok küçük. Bence 17 yaş karar verme açısından çok erken. İnan bana bir insanla birliktelik sandığın gibi kolay değil. Kız arkadaşlarınla yaşadığın sıkıntıların bin mislini erkek ile yaşıyorsun. Kız gibi değiller tahammül edilmesi güç bir fıtratları var. Ayrıca ailesi vs derken stresli bir şey yani. Anladığım kadarıyla sende bir şeyler hissediyorsun ama ben 28 yaşındayım emin ol gerçek sandığın duygu gerçek değil. O yaşlarda böyle şeyler olabiliyor. Öğretmenin belki duyguları gerçektir yaşı itibari ile ama senin şu an ki hislerin seni yanıltabilir canım. Bence acele etme. Çok pişman olursun
- +1 yıl
Sen sonuçta deneyimlisin. senin dediğin gibi yapmaya çalışacağım. Acele karar vermicem. biraz daha bi zaman geçsin , bakalım duygularım ne yönde. o zaman karar veririm. inan bana beni şu an yaşımdan dolayı küçük görüyor olabilirsin ama, ben bu hayatta her tipten erkek görmüşüm. insanların niyetini gözünden anlarım. ama yine de senin dediğin gibi acele etmicem. bana yardım ettiğin için sana minnettarım. bir gelişme falan olursa yine sana yazmak isterim. Umarım bu durumdan rahatsız olmazsın.
- +1 yıl
Bide ben sana şunu söylemek isterim ben şöyle düşünüyorum ki, ben evleneceğim kişiye bile aşık olmak istemem. niye diye sorarsan , aşık olan insan karşısındakine o kadar çok bağlanıyor ki onun için her şeyi göze alıyor. işte ben bu duruma düşmek istemiyorum. ben onun merhametine düştüm. içindnki merhameti o kadar büyük ve samimi ki buna düşmemek elde değil. ama dediğim gibi ben artık ona karşı adım atmicam. o bana adım atarsa bende ona bir karşılık veririm belki. gözümü sen açtın. sana çok tskr ediyorum. iyi ki varsın iyi ki seninle tanıştım.
Soran+1 yılTeşekkür ederim canım. Ayrıca rica ederim ne demek görüşlerim isabet ederse ne alâ. Evet olgun olabilirsin fakat henüz 17 yıl yaşadın. Sen zannediyorsun ki artık kendimi tanıyorum ne istediğimi biliyorum. Öyle değil. Her geçen yıl bi öncekini geçersiz kılacak. Önünde kocaman bir ömür var Allah’ın izniyle inşallah güzel bereketli ömrün olur güzel insanlarla karşılaşırsın inşallah hayat boyu. Senin geçtiğin yollardan bende geçtim. Şimdi sana duygu yoğunluğu vs çok iyi hissettirebilir evet aşkın yaşı ırkı yok ama inan bana çok zor. Birbirinizin hayat ritmine uymak çok zor. Sen hayallerine hayatına dair planlarına odaklan. Belki bu yaşadıkların birer hatıra kalacak. Önüne bak.. olursa kaderinde varsa zaten kaçamazsın olacak olan olur. Su akar yolunu bulur. Ne zaman yardıma ihtiyacın olursa yardımcı olurum. 🌺
- +1 yıl
Tşkrler. sen çok iyi bir insansın. umarım senin de her şey gönlünce olur.
Soran+1 yılRica ederim. Amiin inşallah. Senin içinde her şey gönüle göre olsun. Allah’a emanet ol 🌺
+1 yılYorgun olabilir bir rahatsizligi olabilir
Veya yatış pozisyonu farklı olabilir.
Bunu tedavi etirdbilirsiniz zaman zaman eşimde horluyor hasta veya yorgunken
Bunun çozumu boşanmak değil bence
🌸02 Yorumla- +1 yıl
Ama tedavi olmuyor veya iyileşmek için çaba sarf etmiyorsa
Gercekden sorun esinizde - +1 yıl
Sizin yerinizde kim olsa tahamulu olmazdı. Cunki kendinide sizide düşünmüyor.
Keske esım kızımla benım yanımda olsaydı ve biz hic ayrılmasaydk... Degil horlama kavgalarımız ı bile özlerdm ama artk o baskasyla bense kızmla 💪😔demek istedim su ki ihanet olmadı sürece kıymetinizi biln hayat kısa... Sende horlayablrsn insanız kınamayın...
05 Yorumla- +1 yıl
Aaa aklı başında biri varmış sonunda.
Soran+1 yılKolay zannediyorsunuz ama sorun sadece horlama değil. Horlama bence çözümsüz bir sorun bile değil. Sorun şu ki tüm çözümlü pürüzlere sorumsuz olduğu için çözümsüz hale getirmesi. Bu ülkede dövülen, öldürülen kadınlar bile oldu. Evet eşimle oturup konuşabiliyorum bu çok değerli. Ama 7 yıldır uyku uyumuyorum ben. Ve horlaması geçici mi değil mi bunu bile bilmiyoruz. Ben onun benim için bile olsa (ki en büyük çabası önce kendisi için olmalı) çaba göstermemesi. Duyarsız olması. Kusura bakmayın ama bir kerecik geldiğim bir hayatta kocam beni aldatmıyor diye bana ve kendisine özen göstermeyen biriyle hayatımı geçirmek zorunda değilim. Evlilik yoldaşlık demek. Beni öfkeli, çirkin birine dönüştüren birine yoldaşlık edemem. Minicik çözümü olan şeylere bile duyarsızsa bir insan o insanla değil dağ kaldırım bile aşılamaz. Ben bu fikre bir gün de gelmedim. 7 yılım emek ve sabır dolu. Yorum yapması kolay ama yorum yaparken azıcık bile empati yapmamak çok acı
- +1 yıl
Daha doğrusu ettiğiniz yemin var evlenirken. iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta.
Soran+1 yıl@yaparsınyavrum iyi gün kötü gün hastalık sağlık meselesi çabasızca birbirinize göğüs verin anlamına gelmiyor.
+1 yılkardesim bende evliyim bende horluyorum 8 yil olucak benim esimin uykusu agir ama oda rahatsiz oluyo bende hastaneye gitmiyorum esim uyuyamadigi zamanlar ben sabah 7 dide ise gidiyorum oglene kadar uyuyo gece uyuyamadigi uykusunu aliyo sende oyle yap ste sana basit bi cözüm
04 Yorumla
Soran+1 yılÖyle saçma şey mi olur hayatım dengesiz uykuyla mı geçecek. Sosyal ve iş hayatım olmayacak mı benim
- +1 yıl
yani ben ev hanimiysan onun icin yorum yazdim ileride calisma gibi planin varsa kocani hastaneye goturup burun eti ni aldirman gerekiyo horlama kesilir o zaman gitmiyosa eczaneye gidip horlama icin burun bantlari var gece yatarken bantla burnunu horlamasi kesilir
Soran+1 yılDoktora gitmiyor. Burun bandı da bir işe yaramıyor. Horlamadan önce duyarsızlığı sorun
- +1 yıl
o zaman acik acik konusucaksin durumunu izah ediceksin ya doktora gider burun ameliyati olursun ya da seni boşarım diceksin 7 yıldır uykusuz kaliyorum senin yüzünden de en son care bu seni seviyorsa kaybetmek istemiyorsa o ameliyati olucak
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKilodan kaynaklı. Burun üstü bantlar var , nefes almasını kolaylaştırır. Şu an yeterince oksijen alamıyor. Yarın öbür gün bu kilodan dolayı reflü problemi de olabilir.
09 Yorumla
Soran+1 yılO bantları kullandık işe yaramadı ben gece tıkaç taktım bu da çözüm olamadı tıkaca rağmen horlama sesi geliyor rahatsız etmesi de cabası tıkacın
- +1 yıl
Kesinlikle haklısınız tabii ki. 2 yol var 👍🏻 ya o uyuduktsn sonra kalkıp başka bir yerde yatakta yatacaksınız ( ki evliliğinizin sağlığı açısından en doğru yol bu) ya da hastaneye gidip burun solunumuna bakacaklar hatta belki burunda bir kanalda et de olabilir.
Soran+1 yılZaten 7 yıldır toplasan 1 ay birlikte uyumuşuzdur. Açıkçası ayrı yatmak evlilik için pek sağlıklı bir olay da değil. Aradaki bağ kopuyor. Yıllardır doktora gidecek yıllardır kilo verecek geleceğe dair sözleri var ama eylem yok
- +1 yıl
Tamamen haklısınız. Şu an sabırla özveride bulunuyorsunuz. Onun da özveride bulunması gerekiyor. Evet eğer gitmiyorsa doktora koluna girip zorla götüreceksiniz, bunu evliliğimiz için yapıyorum diyeceksiniz açık açık. Yoksa sinirleriniz son raddeye geldiğinde daha kötü bir sonuç olacak..
Soran+1 yılSabırla öz veride bulunuyorsunuz giyince çok utandım sabredemiyorum işte saygı duyamıyorum sürekli çemkiren birine dönüştüm. Çözümsüz bir olay olmamasına rağmen çözümsüzlüğü ve benim ondan imkansız bir şey isteyip evliliği sonlandırmak istediğimi bile söyledi. İstediğimin çözümsüz ve imkansız bir şey olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
Tamamen haklısınız. Keşke bu gösterdiğiniz saygıyı o da gösterebilseydi. En kısa zamanda çözmelisiniz bu konuyu. Ya doktor muayenesi ya da o kabul edecek ayrı odada yatacaksınız belki o zaman biraz daha bu konu üzerine düşünür ve önemser..
Soran+1 yılZaten genelde birlikte uyumuyoruz mümkün olmuyor çünkü. Boşanmaya bakışım çok uzak ama bu gidişte sonum o olacak gibi. Ciddi ciddi düşünüyorum çoğu kez. Çirkin bi insana dönüşmekten iyidir diye düşünüyorum
- +1 yıl
Bumları açık yüreklilikle , dürüstçe eşinize söyleyin ki anladın bu konuda ne durumda olduğunuzu, tam olarak farkına varsın yani artık.
- +1 yıl
* anlasın
Valla zor uykusu hafif biri olarak horlayan bi arkadasim vardi ayni yerde kaliyorduk hayatini iskenceye ceviriyor aksam olsun istemiyorsun bide cok gurultulu horlayan birise dayanamam ben
01 Yorumla
Soran+1 yılUykumdan uyanıyorum o derece. Ağlıyorum çocuk gibi çoğu kez kendimden tiksindim
- Sağlık konusunda 991 cevap paylaştı.
+1 yılBen anksiyeteli bir kadınım yıllardır devam eden bir uyku sorunum var sırf bu horlama yüzünden uyku uyuyamıyorum diye çok kez yatağımı ayırdım kocamla çok şükür çözdük aldım yanıma ahah:D
06 Yorumla
Soran+1 yılNasıl çözdünüz Allah aşkına sinirden kafamı koparsın geliyor
- +1 yıl
Doktora gönderdim 2 kez sağlık sorunu değil yorgunluktan olduğunu söylediler bu burun bantları var eczaneden ondan aldık bide uyku saatlerini düzenledik kuzum halloldu düşün ben saat tiktak sesinden bile uyuyamam
Soran+1 yılBantları bizde kullandık işe yaramadı. Eşinin kilosu nasıl. Benim eşim 1,70 ve 90 kilo. Ben kilosundan diye düşünüyorum
- +1 yıl
1.82 boy kilosu 75 kilo sorunu yok
Soran+1 yılİşte bizim sorun kilo galiba
- +1 yıl
Doktora gitsin kilosu boyuna göre cok
+1 yılBeni mi daha çok seviyorsun horlamayı mı? “ İkimizden birini seçmen gerek artık, yetti be adam! Beni gerçekten seviyorsan şunun çözümüne bakalım. “ diyebilirsin. Senin yerinde olsam bunu yapardım.
10 Yorumla
+1 yılSen abartmiyorsun o biraz yeme olayini abartmis ve kendine dikkat etmiyor kilo insanda uyurken horlamasina sebep olur gece onu video ya cek ve ona izlet
00 YorumlaSeni çok iyi anlıyorum ben horlamayı bırak nefes alma sesinden bile rahatsız oluyorum. Ve gerçekten berbat bi durum. ya da yan komşunun horlaması geliyor falan. Normalde bu bir rahatsızlık. Tedavisi var mıdır bilmiyorum ama senin anlattığına göre eşin baya baya gürültülü horluyor. Gerçekten çok üzüldüm. Kulak tıkayıcıları var onlardan dene olmazsa aklıma bir şey gelmiyor. Artık eşinlede konuş konuşmadıysan anlamıyosa biraz sert çıkış 7 yıl az zaman değil
00 Yorumlainsan gibi konuşmayi dene anlamazsa, ikna olmazsa çingeneliğini göster, baktin olmuyo sal gitsin. seni dusunmeyeni dusunme ayril yani bugüne kadar durdugun kabahat derim ben.
00 Yorumla
+1 yılTam da biraz önce bunu düşünüyordum horlayan insanla uyuyamam. Minicik sesten bile uyuyamıyorum horultusuna hiç dayanamam. Ameliyat falan yaptırırız hiç olmazsa
00 YorumlaBence bademciklerden kaynakli bir problemdir.
Burun tikali oldugunda nefesi agizdan aldigi icin bademcik bogazi kapatiyordur. o yuzdende o rahatsiz edici ses cikiyor.
Bende mesela bademcik olmadigi icin nezle oldugum zaman burun tikalida olsa bu problem olmuyor.
Ama bu yastan sonra bademcik aldirmakta nekadar iyi fikir tartisilir.00 YorumlaEvet uyurum, hatta çözmeye bile çalışırdımki , bu noktaya gelmesin.7 yıl boyunca ne düşündün peki? İki yetişkin insansınız, ikna et al karşına konuş.
00 Yorumla
+1 yılHorma bir sağlık sorunudur.
Çözümü her zaman vardır.
Bu bir ayrılık için bahane olamaz olmamalıdır.00 YorumlaKulak tıkacı kullanmanı tavsiye ederim kocanı seviyorsan, sevmiyorsan bahaneler çok boşan.
06 Yorumla
Soran+1 yılKullandım faydasız
Soran+1 yılMuayene yapmadan anlayamaz. Bence kilo sorunu ama burun belki uyku apnesi bilemeyiz ki
Soran+1 yılBenim burnuma vs bakıp ona mı teşhis koyulacak
+1 yılSevgi yoksa her şey bahane olur , bununla ilgili bi olayım vardı anlatmak isterdim biraz uzun ,
01 Yorumla
Soran+1 yılO da senin yorumun
+1 yılÇıt sesine uyanan biriyim uyuyamam öyle biriyle ayrı uyuyunca da soğukluk olur zaten biter sonunda
00 Yorumla
+1 yılevet sürdürürüm bunun için bırakılmaz ayıptır ya aldatsa bilmem kalleşlik yapsa bırakılır bunun gibi şeylerden ötürü bırakılmaz
00 Yorumla- Sağlık konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılİğrenç😂 doktora götürürüm susturucu takın derim😂 tedavisi vardır haa olmuyorsa çekilecek şey değil benim için🥴
00 Yorumla Çözüm için çabalamaması garipmiş. Bu bir hastalık buna çözüm aramamak ayrı bir hastalık
03 Yorumla
Soran+1 yılBence ikinci dediğiniz daha büyük bir hastalık. Birinci çözümlü bilemem ama ikincisi tüm problemlerin ana kaynağı
Soran+1 yılNarsist değil hantal. Kibirli değil. Kendine saygısı yok. Yakışıklı hoş görünmek umurunda olan bir olgu değil
Kendime neden işkence edeyim tedavisi mümkünken tedavi ol. uyorsa katlan. ak zorunda değilim bosanirim
00 Yorumla
+1 yılBacım Allah kolaylık versin çok zor bir durum
10 Yorumla
+1 yılHorlamanın tedavisi var o yüzden dolayı da boşanmak doğru bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılseviyorsam sürdürürüm bende horluyorum ama nefes alamadığım için oda çok nadiren
00 YorumlaSağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı. Benden sonra uyursa sorun yaşamayız uykum o kadar hafif değil.😃
00 YorumlaKbb doktoruna görünmesini rica et. sağlıklı bir çözüm yolu bulunabilir insallah 💮
00 YorumlaHayır rahatsız olmam insanlık hali sonuçta kimin ne olacağı belli değil
00 Yorumla
+1 yılBen gözümü kapattım mı sabaha kadar anırsada umrum olmaz. hayatta duymam
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılne kadar horladığını bilmiyorum ama katlanamıyorsan tedaviye zorlamalısın
00 Yorumla bence kocanla onu uzmicek ve incitmicek bir şekilde konusmaya çalış
00 Yorumla
+1 yılTatli bir dille konuş Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla
+1 yılCaresini buluruz tabide bu nasil iş yani horluyor diye kadinmi boşalir
00 Yorumla
+1 yılSırf bu yüzden yüzdem iki defa burun ameliyatı oldum, çok yorulduğum zamanlarda oluyor zaman zaman, bence çaresine bakmak lazım , kilo verilip ameliyat olması lazım
02 Yorumla
Soran+1 yılDemi sadece bana değil kendine de yük. Beni yoran o ses onu da yorar. O horlama o sesi çıkarmak tahriş eder boğazını filan
- +1 yıl
Uyku düzeni bozulur onun da, daha sonra ilişkinizi çok sarsar, gitsin ilk önce kbb doktoruna, sonra da diyetisyen e
Gizli Üye(18-24)+1 yılSürdürülebilir ama ben dayanamaz döverim ya hem mahcupiyeti yok hemde camış gibi ye iç sağlam bir dayağa ihtiyaçı var Allah yardımcınız olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende de aynı canım ya eşim horlar senin gibi uyarım uykum kaçar baktım olmuyor doktora git diye zorladım çok şükür şimdi iyi kilo birazda
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence o horlama başlayınca sen başka yerde uyu yapcak bisey yik
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten ayrı yatıyoruz
Gizli Üye(30-35)+1 yılhakli bosanma sebebi yargiyata gore. sikayeteine ragmen dr da gitmiyorsa umurunda degilsin demektir.
020 Yorumla
Soran+1 yılBu gidişte öyle olacak gibi ben kafayı çizicem yoksa
Cevap sahibi+1 yılsenin hayatini s. k mis resmen ve tedbir almiyorsa haklisin. hayat kaliteni ve sagligini etkileyen birsey uyku
Soran+1 yılRuh sağlığım bozuldu ya öfkeli çemkiren çirkin bir insana dönüştüm
Cevap sahibi+1 yılcok normal ben iki gun uyuyamasam bas agrisi vs oluyor. sen yillardir diyosun esin olacak kisi okuz mu de seni umursamiyor?
Soran+1 yılBilmiyorum ama kendimi bu şekilde sevmiyorum
Cevap sahibi+1 yılneden umursamiyor seni?
Soran+1 yılBeni değil hayat duruşu bu. Beni umursadığını gösteren done çok fazla. Kendine karşı saygısı yok gibi. Misal bir insan nasıl göründüğünü umursar aynaya bir bakar dışarı çıkmadan önce onda yok. Aşırı zeki biri. İnsanın işlevsel olarak yaşamasına odaklı ama dış görünüşü umursamıyor. İnanılmaz kaliteli sohbet edebiliyorsun ama beraber yaşamak çok güç. Dostları onu çok sever belki bana hak bile vermezler ama beraber yaşayınca tahammül edemezler. Yemek içmek güzeldir bende severim ama kontrolsüz yemek yemek beni etkiler bedensel olarak aktifliğim bozulsa ruhsal olarak kötü hissederim. 5 kilo fazlam olsa enerji akışım ağırlaşır onun 25 kilo fazlası var ki bence hepsi yağdan çünkü aşırı kilolu duruyor. Ben onunla yürürken bile bunalıyorum inanılmaz yavaş. Makyaj vs yapmam. Ama aynada bakarım kendime nasıl göründüğüme. Bakım= temizlik, sağlıklı beslenme, spor, ziynet kendini eğitme vs demek benim için.. ama o sabah uyanır tuvaletini yapar üstünü değiştirir ve aynaya bakmadan dağınık saçlarıyla çıkar dışarı
Cevap sahibi+1 yılanladim seni evet bazen disardan cok eglenceli olab kisiler berbaer yasamak icin belki kotu tercih olabiliyor. ayrica kendine ceki duzen vermemek te nedir aynstan vari hareketler sanki atom parcaliyorda cok yogun.. evlisin karin var az dikkat et eline yuzune bakilir olsun
Soran+1 yılKeşke bunu benden çok kendisi için yapsan. Çünkü tüm temizlik bakım kendin için olmalı önce
Cevap sahibi+1 yıltiksindirici bisey nasil cinsellik yasiyosun ki bunla
Soran+1 yılSevmek böyle bir şey. Birini sevmeden önce tüm takıntılarını sevdiğine karşı aşıyorsun. Başkasının içtiği bardaktan su içmem mesela temizliğine güvenmediğim yere pek gitmem vs
Cevap sahibi+1 yılsevmek evlilik oyle bisey ok de. esim bakima dikkat etmezse icimden yakinlasmak gelmez sogurum
Soran+1 yılSevmek görüntüyle pek alakalı bir şey değil
Cevap sahibi+1 yılagzi koksa ya da ter koksa yinede tutkuyla opebilcek misin?
Soran+1 yılDişlerini fırçalar mısın, hızlıca bir duş alır mısın diyorum çoğu kez mecburen
Cevap sahibi+1 yılsenin icin her fedakarliga katlaniyor mus 😜😜
Soran+1 yılİroni mi bu
Cevap sahibi+1 yılyok metafor
Soran+1 yılNe alaka cevap ne alaaakkaaa
Cevap sahibi+1 yılpis pasaklilar daha alakali olurdu hakklisin sorry tatlim. 😘
Gizli Üye(25-29)+1 yılBunu eşinle konuşmadın mi
Ve tedavi olmuyor. mu
Spor vs yapmaz. mi?010 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmaz olur muyum. Yapıcam edicem der mesela bildiğim bileli dikkat edicem der ama 1 kilo vermez. Alır ama vermez. Yemeğe çok düşkün. Doktora gidicem der bugün der yarın der yaaaa ben o işi çözdüm der internetten bakıp kilo vermem lazımmış der hep böyle sürer gider
Cevap sahibi+1 yılMeslekler nedir sizlerin.. eskiden de böylemiydi
Spor salonuna yazilsaniz ve birlikte spor yapsaniz
Soran+1 yılÖğretmen. Ben spor yapıyorum. Yapmasam da kilo almaya müsait değilim. Onun çok boyu da yok kilosu da fazla. Dış görüşünüş olarak çok fazla söylüyorlar edi ile büdü gibisiniz vs diye ama zerre umursamam. Ben onun karakterini sevdim. Ama horlamak hayatımı kansere çevirdi. Hani bakımlı vs değil eşime kendimi beğendireyim kilo vereyim saçımı tarayayım yok. Ama horlamasından yakınıyorum öfkeli birine dönüştüm. Yaptığı tek bir şey var yapıcam edicem gidicem (doktora) halledicem. Evde yaptırmaya çalışıyorum spor yaptığım hareketlere ayak uyduramıyor aşırı hantal
Cevap sahibi+1 yılSebebi sensin.
Birine hakettiginin üzerinde değer verip aynı zamanda haddi olmayan bir kadınla evlenmesine sebep olduğun için...
Çoğu kişi böyledir, kendi ayarında olmayan biriyle yola çıkınca ben neymişim der ve kendini salar toparlamaz
Eger sen bazı konularda radikal kararlar almazsan zamanla kari koca ilişkisi denen bir müessese kalmaz
Soran+1 yılAma en başından beri öyleydi. Kafa yapımız çok uydu. Dünya tatlısı bi insan. Hala da öyle. Ama aşırı hantal, aşırı bakımsız. Ben kendi görünüme takıntılıyım ama onun kilosunu dert etmem. Horlamasa kilolusunu ancak sağlıksal olarak dert ederim. Ruhuma dokunabilmesi önemli. İlk zamanlar hep diyordum saçını tarasan vs diye. Bana göre bunlar çözümü zor şeyler değil çözülür diye düşündüm ama çözüme kapalı olacağını tahmin etmedim. İnsan kendini sever ya. Öz bakım kendini sevmekle alakalı. Diş fırçala diye benim hatırlatmam saçını tara demem ve bunu 7 sene boyunca yapmam bir yerden sonra ona olan saygımı yitiriyor
Cevap sahibi+1 yılşu an seni anlatırken kendim konuşuyormuş gibi oldum...
Soran+1 yılNe bakımdan anlamadım
Cevap sahibi+1 yılProfili açsam yazarmisin
Soran+1 yılHayır yazamam
Cevap sahibi+1 yılNasıl isterseniz. Peki
+1 yılBence güzel bir kavgayı hak etmiş tartışın tartismakta bir iletisim yoludur bize söylediğini uygun bir dille ona da anlat yatakları ayırabilirsin
04 Yorumla
Soran+1 yılTartışmaz mıyız çemkiren çirkin bir insana dönüştüm. 7 yılın toplasan 1 ayı beraber yapmışızdır başka odadan bile horlama sesi geliyor kapılar kaplı olsa bile 🥺
- +1 yıl
Hiç bilemedim şimdi boşanmak öyle çocuk oyuncağı değil sonuçta mecbur dayanamiyorsan bir kaç gün evden ayrılıp telefonlarını açma yine kilo vermek istemezse de bilmiyorum dayanma gücün kalmadıysa ve o da senin düşüncelerini önemsemiyorsa tek çözüm ayrılmak 😶
Soran+1 yılBoşanmayı ciddi derecede düşünüyorum yoğunlaştım yani bu duruma çünkü gelişime kapalı biri
- +1 yıl
Hak veriyorum sana o yüzden sana kalmış bir şey söylemek istemiyorum sen bilirsin
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBurnundan kaynaklıdır, tedavisi güç bir şey değil ki
00 Yorumla
+1 yılBence ara sıra horladığım için o kadar dert etmezdim ama çok rahatsız oluyorsam tedavi olmasını isterdim
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat