Aşk olsun yeter mi yoksa para şart mı?

Para elbette şart. Para olmadan evi nasıl geçindireceğiz? İkimiz de çalışıp eve para getirmek zorundayız. Parayı elimizin tersiyle itmeyiz ama gözü yükseklerde olanlardan da değiliz çok şükür. Başımızı sokacağımız bir evimiz olsun, karnımız doysun kâfi...
çul alırız ne olacak yahu :D
Kadın için para şart. O kadar ki evlilik teklifinde bile (ki bazen burda da soruyorlar) "tektaş" şart deniliyor.
Kıza diyorum ki; “Gel sana bir ömür Oğuz Atay okuyayım” Bu da mı evlilik teklifi değil, illa ipten parmağına alyans mı geçireceğiz? Boğaz köprüsüne “Evlenek mi?” yazdıracağız? Havai fişek mi patlatacağız? Tribünde pankart mı açtıracağız? Mumları yakıp yerlere gül yaprakları mı dökeceğiz? Yoksa tek taş alıp mal mal suratına mı bakacağız? Kız kulesinde bir yemek?
Daha değerli olan şeyler bir ömür paylaşılacak olanlar değil mi? Karpuzu ben keserim gibi ya da mandalinaları ben soyarım. Kestaneyi beraber yaparız. Kitaplığı beraber düzenleriz. Filmi beraber seçeriz. Mısırı beraber patlatırız. Mutfağın yolunu ben de bilirim mesela. Şimdi sana bir gün için romantik bir adam lazımsa eğer inan bana o ben değilim. Bana ömürlük bir aşk lazım…
yani kadın için çulsuz değil " ev, araba, dolgun maaş" lazım.
Bu dünyada bir gecede malını mülkünü kaybeden insanlar var. Onun için paranın hükmü yok. Yeter ki azimli olsun, istekli olsun, elinden bir iş gelsin gerisi bir şekilde gelir. Rabbim illaki bir kapı açar
çalışkan olsun kafi mülkü veren Allah sonuçta
ama panda gibi yatan biriyle evlenmem sjdjf
😘🌺
Cevap
147Cevap
Çulsuzluğu kaderi haline getirip bütün gün boş boş oturan, hayatı boyunca bir işe güce bile sahip olamamış, sorumluluk duygusundan eksik biriyle evlenmem. İki gönül bir araya gelince samanlık seyran olur klişeleri yüzyıllardır öncesinde kaldı.
Gönlüm zengin yüreği güzel olsun benim olsun kâfidir
Parasına bakmam ama bir mesleği olsun istiyorum. Ben ev hanımıyım dışında ben şu işi yapıyorum diyebilsin yoksa parası pulu beni ilgilendirmiyor.
Herşey paradan ibaret olmuş olsaydı gadası. Kimse evlilik yolunda olmazdı.
Kimi insanın nasibi kapalıdır , ne kadar çalışırsa çalışsın hep ekside olur..
şayet çabasını görüyor ve buna rağmen olmuyor sa elbette yaparım, ben çalışırım bir şekilde destek oluruz birbirimize
fakat bunu kendine yakıştıran ve mücadele etmeyen biri ise hayır evlenmem/evlenilmemeli
Parasi olmamasi degil tembel ya da çalıskan olması önemli..
Bu zamana kadar hiç bir şey yapmamis bir adam ya da kadın gelecek vaad edemez..
Ne culsuz isterim ne zengin. Bana ve ailesine bakacak kadar rizki olsun yeter
Aşk denilen şeye zaten inanmıyorum öte yandan çevremde gördüğüm çiftlere baktıkça özellikle de kadınların ''Para benim için sorun değil'' ,''Ne iş yaptığı önemli değil bir şekilde geçiniriz'' yorumları komik geliyor çünkü bu hatunlar daha yolun başında, düğün arifesindeyken sıralıyor alınacak ve yapılacakları,
Yok düğün şu salonda olsun, halılar buradan alınsın, bilezik 20GR değil 50 GR olsun Eee hadi para önemli değildi? Ne yapsın bu adam?
Yine aynı yere geleceğim. Evlilikler zaten en başında kabul edip sonra isyan etme durumundan bitiyor özellikle de konu maddiyatsa, bakmayın para önemli değil diyenlere hepsi yalan.
Evlenmem. 2 çulsuz birbirimizi mi yiyelim sjsjjdjd evliliğin maddiyat boyutuda var. Şimdi zengin bir talibim çıksa evlenirim. Ama benim gibiyse büyük ihtimalle ilişkiyi uzatmadan ayrılırım. Son ilişkim öyleydi mesela. 6-7 sene sonrada orta düzeyde geliri olan benzer gelirli birisi ile evlenebilirim. Babamdan param yok. Her şeyi 0 dan kurmak gerekiyor. Bekarlıktakinden iyi hayat yaşamak için maddiyata baya önem veriyorum. Bekarken her haft şurasınu gezen ben, evlendikten sonra da karımla aynı aktiviteleri yapmak istiyorum. Para olmayınca koca gün evde kalmak zorundayız. Birkaç sene sonra kafayı yetip kavgaya başlarız. Kendimi çok iyi biliyorum
Evlenirim. Eğer çok sevdiysem .. Hayatımda ki insan çobanlık yapıyor köyde inan zengin degil, ben rahat biriyim ama 2 yıldır hayatımda hiç meslegiyle ilgilenmedim çok seviyorum sadece onunla herşeye her zorluga kötü günede varım aşığım her zerresine..
Parası olmayabilir, para kazanılan bir şey. Ben kişiye bakarım, o karakteri, duruşu görmem gerek. Gerekirse 2 kişilik kazanırım ama aylakçı biriyle evlenmezdim.
@pilly_bhebek 44 yaşındayım, bir evlilik yaptım-boşandım, boşandığım kadın çalışıyordu, yani bir işi vardı (ben de öğretmenim) hayat maalesef acımasız ve maddiyat olmadan da bu hayatın sorunları problemleri aşılmıyor. Şuanda yalnızım hayatımda kimse yok, ama evleneceğim kişinin kendimle aynı işi yapan birisi olmasını istiyorum. Yani çalışmayan birisi olsun istemiyorum. Sonuçta bana verdiği (devletin) at deve parası değil maalesef, işte karnın doysun yeter! diyor...
Erkekler evlenecekleri kızların ekonomik durumlarına genelde bakmazlar zengin fakir, diplomalı diplomasız, oralı buralı vs demezler en fazla güzellik ararlar o kadar. Bunların hepsi ve çoooooookk daha fazlası kadınların kriterleridir. Bu kriterlerin %90'ı paradan geçer.
Para önemli. İhtiyaçlarını gidermek için araçdır. Amaca ulaşmak için gereklidir
İkisi de önemli bence. aşksız da parasız da evlilik olmaz. Aşkı konuşmaya gerek yok zaten. Paraya gelince para da bir yere kadar olmalı. Bunun kirası var faturaları var eşyaları var okul masrafı vs. parasız olmuyor bunlar. Geçimini sağlayacak kadar parası olmalı bir insanın.
Yüksek miktarda bir para olsun diye tutturmam ama çulsuz da olmasın bir zahmet. Çalışkan olsun kazanmaya baksın. Oyle oturup bana kimse iş vermiyor param yok diye ağlamasın. Bu kadın için de erkek için de aynı. İki cinste böyle yapınca sinir oluyorum.
Bence eşit olmamız ilişki için daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ama bu devirde de gerçek aşk yok ya bana vurmadı bilemem objektif bir yorum yaptım sizlere ama bana kalırsa para derim gerçek aşk bulamayacağım kesin en azından para elle tutuluyor sonuna kadar para :D süpriz sonlu 😅🤣
Tabikide karşı tarafın karakteri çok önemli eğer benim durumum ikimizin geçinmesine yardımcı olabilicekse evet durumu benden aşagıda olabilir, ama biliyoruz ve görüyoruz ki maddi gecimsizlikten dolayı anlaşamayan boşanan çiftler sıkça karşımıza çıkıyor, bir evde huzuru sağlayabilmek için maddi durumun yeterli seviyede olması gerektiğini düşünüyorum
Üzgünüm ama para olmadan yaşanmıyor. Bu sadece evleneceğim kişiyle ilgili değil. Tek başıma yaşayacaksam bile, para olmadan nasıl yaşayabilirim ki günümüz koşullarında? Kaldı ki evlensem bunun çoluğu çocuğu ev masrafı, madem çocuk yaptık insan gibi her ihtiyacını karşılamalıyız da. Çulsuzla evlenirim diyenler lütfen hayaller aleminde yaşamasın. Siz de çullu olun evlendiğiniz de çullu olsun ancak öyle düzgünce yaşayabilirsiniz. Koşullar böyle.
Zengin biriyle evlenmek isteyen kişi hazıra konmaya çalışan kişidir para birlikte çalışarak kazanılır kızların geneli zengin koca avcısı altına araba ev alıp kocasını sabah işe gönderir kızlar lüks arabalarla AVM'lerde Gezer klasik yöntemdir bu yaygınlaşıyor artık oysaki para kaybedilen iflas edilen bir şeydir
Şimdi aşk karın doyurmuyor o yüzden gerçekçi bir yorum yapmak istiyorum. Maaşı asgari ücret dahi olsa bir işi olmalı. Aksi halde "ben buyum seven insan parasız da sever, sen paragözsün" diyip ekmek elden su gölden yaşayan bir erkeğin hayatımda yeri yok. İş isteyene iş çok.
Türk kadını ve erkeğinin sorunu evlenmeyi bir kenera koy , sevgili olmaktan bile korkuyorlar
Böyle korkular ve şüpeler varken paraşızlıkta işin içine girerse evlenmek sadece rüyalarda 🤷🏻♂️
Rahat olun Allah aşkına , şu şüpheden ve korkularınızdan kurtulun artık yoksa kadınlar evde erkeklerde Rus kadınlarıyla olacak
Merak etme bana bakan bakıyor ve Türk erkeği olmakla gurur duyuyorum 💪🏻
Fakir olmak suç değıl ancak "yapacak bir şey yok , benim kaderim bu" tarzı söylemlerle tembel tembel oturan birine tahammülüm olmaz.
Ailesini ele muhtaç etmemek için elinden geleni yapabilmeli. Ben de ona destek olmak isterim. Zaten Mücadele ruhu lazım her alanda.
Parayi cok severim. Daha onceden asik oldugum biri varken onemsizdi. Ve durumu kotuydu her yola varim onla diyordum. Ama bazi nedenlerden olmadi. Simdi ise biri var hayatimda oda culsuz ondan daha beter. Ve bunu onun gibi tamamen kabullenemiyorum. Para aklimda hep bir soru isareti
Zamanında bu kabul görürdü ama şimdiki aşklar asla parasız sürmüyor be dost can
Evlenirim tabiki neticede evi geçindirecek olan ve yükümlü olan benim. Ama sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyorum. İşin maddi yanı yoksa umrumda değil. Unumuzu elemiş eleğimizi bu yaşta asmışız..
Benim de kendime ait bir çulum yok o yüzden helal kazancı olsun öncelikle... hayatın gerçeği parasız da olmuyor ama bunu da biliyorum çalışma isteği mesleği olduktan sonra hallederiz.. insan geçinmek istesin yeter ki..
Bize bakma erkek olarak pek öyle bir girişimde bulunmadık bulunmayızda, delikanlı adama yakışmaz. Gelelim asıl meseleye, Şimdi paraya değer vermediğini söyleyen kızlar çıkıp evimizi geçindirsin yeter diyecektir, kimse birbirini kandırmasın, parasız saadet olmaz kızlar, Allah önce can sağlığı versin ama, paranında açamadığı kapı pek yok gibi net!. Siz seversiniz sizi gidiler sizii.. ☺️
Çalışması lazım, tek bir hayatımız var insanlığa ufak bir katkısı olsun isterim kazandığı parayı kendisi harcasın.
Kadın kullanıcılar da haklı. Parasız bir erkekle evlenilmez ama çalışkan olması şart. 27 yaşındayım 2 yıl işsizlikle pençeleştim şimdi ise kendi işime sahibim bir elim yağda bir elim balda. Önemli olan kapı açılmayınca ısrarla tekrar tekrar çalmak elbet bir gün açılacaktır. Ama yine de sevgiden ziyade paraya bakılıyorsa burada bir sıkıntı var demektir. Önemli olan sevgi. Paraya herkes bakıyor biraz farkımız olsun.
Ahlaklı edepli sadık olsun para bir sekilde yine olur. Çünkü insanın manevi olarak kendini değiştirmesi sonradan çok zor oluyor ve benim de onu değistirmem çok zor olur. Ama para bir sekilde elde edilir az ya da çok. Bize yetecek kadar kazansa olur. Gerekirse evde kendi işimi kurarım destek olurum. Yani illa edep illa edep
Paranın verdiği mutluluk para bitince köle eder seni kendine
Sevdiğinin verdiği mutluluk ise birbaşkadır onun tadı, sevdiğin yokken ya Mecnun eder ya Leyla ya şair eder ya verem ya...
Ama acısı bile tatlıdır sevilenin
Hal böyle olunca sevmek bedava
Sermayesi yok.
Herkes aşık olsun herkes sevsin diyorum
Saf duygularla kör savaşçı cesaretiyle evlenmek güzel ama sürdürebilirliğini sağlamak mesele.
Para sistemin en değerlisi belli ölçüde kazanım lazım en önemlisi çocuk için gerekli.
Erkeğin iyisi para çokken, kadının iyisi para yokken belli olur derler. Bu yüzd2n Allah az verip aratmasın çok verip şımartmasın. Seven insan her koşulda sever.
Evlilik hayatı paylaşmak olmalı cüzdan alışverişi değil. Beraber kazanır beraber geçiniriz. Tabi ki geçim sıkıntısı çekmek aile içi ilişkileri etkiler ancak para kazanılır kaybedilir. Ama doğru insanı bulmak çok kolay olmayacağı için maddi durumu ne olursa olsun karşımdakinden eminsem bütçesi kararımı etkilemez. Yatlarda katlarda büyümedim neticede.
Ya erkekler fakir iken evlenmeye cesaret edemiyor. Yani ben istesem de erkek istemez diye düşünüyorum. Ben acikcask gecinebilecek kadar olsun ve calisan işinde gücünde olsun isterim
Erkeklerin parası yokken evlenmeye cesaret edemiyor bu çok doğru sebebi de geleceklerini düşünmek oldukları için her erkek için geçerli değil tabiki de
@Milwaukeee evet geleceği cok düşünüyorlar birde eslerine mahcup olmamak onlari rahatt ettirmek istedikleri icun evlenmek istemiyorlar birikim yapmak istiyorlae
O kadar önemli şeyler var ki.. Para son madde de bile yer almaz. Ve büyütmeye gerek yok, Allah dar da bırakmıyor kimseyi, bir şekilde kazanılıyor o para.
Bu yorum çok doğru ama geçimsizlik Kerim ilk basinda da bu geliyor artık 21. Yüzyılda
Gerçektenden çok dusuncelisin
Hayır neden çünkü kimseye inancım kalmadı artık herkes kötü he gerçek iyi birini bulursam parasına bakmam ama emin olmadan evlenirsem ozaman parasına bakarım sonuçta deli deli aşk kimsenin işine yaramaz yani
alayı yalan.
kimse aşkı tercih etmiyor.
bir gün kız babası olunca kızım seviyor diye çulsuz insana kendi kızınızı bile vermeyecek :)
dolayısıyla herkes parayı öyle ya da böyle seçiyor.
kimse aşkta kalmıyor.
Cok su kaldirir burda soylenecek seyler de neyse yorumumu da kenara köşeye birakayim herseyden once karakterli olcak her iki kiside ve yetecek kadar parasi da olcak erkeğin.
Aşıksan zengin fakir görmezsin zaten. Birlikte bir yola girmek için herşeyi yaparsın. Bu yolda tabiki sorunlara çözüm bulmak var. Derler ya gerekirse limon satarım size para getiririm diye aynen öyle gerekirse limon satarsınız yine de birlikte geçminizi sağlarsınız.
Çulsuz değilde fakir maddiyatı düşük diyelim daha kibar olur. Olabilir sevgi olsun arada maddiyat aşılır.
Tembel birisi ise evlenilmez. Ama durumu iyi değil diye evlenmemek sacma. Seviyorsan herseye deger birlik olup calısmak gibi
Bir kadının beni sevmesi yeterli. Dış görünüşü önemli değil hasta olup olmaması da önemli değil. geçmişi de önemli değil. veya inancı düşünceleri. önemli olan tek şey Beni Sevmesi ve bırakmaması.
Gözlerin mavi evlenebiliriz ljbjvkbhcjchn
@melisa3644 Keşke İyi olurdu ljbjvkbhcjchn
İyi bir mesleği olsun ayakşarınınüsyğnde dursun çünki erkekler çalışan bir kadınla, evlenip kendileri çalışmadığı zanan bunu gurur meselesi haline getirebiliyorlar. Kadının erkekten fazla, maaş alması da, sıkıntılı çünki erkekler bunu da, sorun yapıyorlar zamanla, o yüzden her ihtimale karşı erkeğin para yğnğyle kadından üstün olması şart
Evet evlenirim. Malın varlığı kaybolmayacağı, yokluğu kazanılamayacağı manasına gelmez.
Karakter ise en başta vardır veya yoktur. Sonradan kaybedilmez ve kazanılmaz.
Bu sitede paraya bukadar önem vermeyen kızların olmasi ya da karşıdaki kişiyi de düşünmesi gerçektende çok hoşuma gitti garip ama konuştuğum çoğu kızda arabası olsun evin olsun istiyo ya ben kotulerine geldim o yüzden hala bekarım burdakiler çok iyimser anlayamadim
Hayir ask yetmez. Iki kere evlenmis biri olarak söylüyorum. Seviyorsun ilk 3 yil ölüp bitiyorsun ama o ask sönüyor. Sevgiye dönüssede cocuguna ayakkabi yemek okul masrafi sevgi ile alamiyorsun
Erkek açısından sorun olmaz. Fakat kadın açısından sorun olur. Kimse bos yapmasın yani. Kadın cuvalında parası olmayanla evlenmez. Pardon culu dolu olmayanla. 😂😂
Gariban para pul yok başta aşk aşk derler hayat kurarlar sonra bı bakarsın geçim sıkıntısından birbirlerini unutmuşlar ilgisizlik başlamış vsvs kavgalar tartışmalar gidişat bu olur.
namusu ile calisip kendine ve ailesine yetebilecek biri ise tabiki yeterli ne kadar kazandigida aslinda önemli degil yetip yettirebilmesi önemli
Gözü aç insanlar içindir para tutkusu ama amacların ihtiyaclarını alacak kadar olsun yeter fazlası bozar adamı ladını ben seviyorsam evlenirim
Para şart aga bende yok kızda da yoksa o beni yer ben onu belki fatezi olsun diye koltuk kemiririz bazen
Eğer bana aşkı dolu dolu yaşatacaksa ve çalışıp azmedicekse hani çulsuzluğu tembelliğinden olmasın net evlenirim.
İşi gücü olması şart ama kazandığı mevlaya takılmam. Bende çalışacağım için geçimimizi sağlamakta sıkıntı çekmiyorsak sorun yok demektir
Eğer karakter olarak hayalimdeki kadinsa alirim, umrumda olmaz, hatta bir tık ileri gidiyim delikanlı ise sırtımda taşırım..
*erkek olarak kendi düşüncem. Bayan olsam tersi olsa evlenmem.
Çulsuzun tanımı ne? Düzgün karakterdeyse beş parası olmasın banane.
Hayır işi olması lazım borç yüzünden kavga etmek hoş olmaz
Rahat yaşamak istiyorum ekonomik kaygılar olmadan evlenmem
Annem babanla evlendiğinde babam işsizmiş ama yinede düzenlerini kurmuşlar
Büyük zenginliklere gerek yok, kimseye muhtaç olmayacak kadar geliri olsun yeter...
ama günümüzde kadınların çoğu beş parasız erkeklere asla bakmaz fakir doğmak toplumun sucu kendini Müslüman zanneden bu ülkede herkes üzerine düşeni yardım etse zlanda İsviçre Danimarka gibi oluruz ama gittikçe fakir fakir ve şu zengini zenginleşiyor efendim haklısınız
Şuanda sevdiğim bir adam var. şu an da fakir olsa ve beni sevse, evlenmek istese mutluluktan havalara uçarım. Azda olsa geçiniriz ama sevginin olmadığı bir yerde paranin pekte onemi yok. Ikimiz de çalışırız ohh miss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?